Top 10 Sterkste Alcoholische Dranken

14. Good ol' Sailor Vodka: 85%

Good ol' Sailor Vodka
Je zult de radicale, door Mattias Broden ontworpen fles opmerken als je deze sterke wodka uit Zweden in handen krijgt. En je zult misschien niets anders meer kunnen zien, want het drankje zal je knock out slaan, en je zult niets anders meer kunnen zien. De fruitige smaak van een good ol' sailor is licht genoeg om het gevaar dat zich onder de oppervlakte verbergt te verhullen. Het drankje is milieuvriendelijk, maar toch is het gevaarlijk voor je gezondheid.

13. Devil Springs Wodka: 80%

Devil Springs Wodka
De fles wodka uit New Jersey begroet je met een duidelijke waarschuwing: "Do not drink at full proof," want de wodka is berucht om het reinigen van je geheugen. De wodka wordt gebruikt om one-of-a-kind, krachtige drankjes te maken. De wodka meent het alsof hij uit de bron van de duivel komt, zoals zijn naam doet vermoeden.

12. Sunset Very Strong Rum: 84,5%

Sunset Very Strong Rum
Sunset Very Strong Rum is een toepasselijke naam voor dit drankje, want het bevat 84,5 procent alcohol. Het is misschien niet de hardste drank die in dit artikel wordt opgesomd, maar je keel zal er zeker van branden. Sunset rum, een product van St. Vincent Distillers in de West-Indies, verdiende in 2016 de prijs voor 's werelds beste overproof rum.

11. Balkan 176°: 88%.

Balkan 176°
Deze in Servië geproduceerde wodka is driemaal gedistilleerd. De drank wordt in kleine batches bereid om zijn sterkte te bereiken. Op elke fles van de drank staan dertien gezondheidswaarschuwingen, die duidelijk maken dat het een gevaarlijke drank is. Veel mensen zijn gestorven als gevolg van het nuttigen van Balkan, Velen in een korte periode. Wees dus gewaarschuwd voor je de sprong waagt.

10. Pincer Shanghai Sterkte: 88,8%

Pincer Shanghai Sterkte
Deze wodka is gezond, maar kan je snel dronken maken door zijn alcoholgehalte van 88,88 procent. Pincer is bedoeld om als concentraat gebruikt te worden, maar de makers hebben voor botanicals gekozen als milieuvriendelijk alternatief. Schotland kan bogen op talrijke cocktails die tot de sterkste alcoholische dranken ter wereld behoren. Een van de bestanddelen is mariadistel, dat gebruikt wordt als leveraanvulling. Het blijkt echter de effecten van het alcoholgehalte van de drank te kunnen omkeren.

9. Hapsburg Gold Label Premium Reserve Absinthe: 89.9%

Hapsburg Gold Label Premium Reserve Absinthe
Op het etiket van Hapsburg Gold staat een zin die luidt: "There are no rules". Zoals met sterke dranken gebruikelijk is, moet de drank met een mixer geserveerd worden. Hapsburg staat ook bekend als de groene fee en heeft de reputatie hallucinaties te veroorzaken. Veel kunstenaars consumeren het omdat het hen inspireert creatiever te zijn. Omdat er zoveel verschillende merken zijn, zijn er in Tsjechië nu veel Hapsburg fans. De meeste merken bevatten een grotere hoeveelheid alcohol en thujon, de psychedelische verbinding, maar Hapsburg heeft de grootste alcoholconcentratie.

8. River Antoine Royale Grenadian Rum: 90%

River Antoine Royale Grenadian Rum
Grenadese rum wordt gemaakt in Grenada en wordt bereid volgens de klassieke methode van potdistillatie. Hij bevat 90% alcohol. Het heeft een sterke smaak omdat het gemaakt wordt met gefermenteerd suikerriet en een waterrad. Er wordt aangeraden ervan te nippen uit een waterglaasje, net als de plaatselijke bevolking doet.

7. Poitín (Poteen): 90%

Poitín (Poteen)
Een traditionele Ierse sterke drank bereid uit gerst, aardappelen, wei, of graan. De eerste vermelding van het drankje dateert uit de zesde eeuw. Het werd echter 300 jaar lang geclassificeerd als illegale maneschijn, tot 1977, toen het gelegaliseerd werd. De meest krachtige soorten die nu op markten gevonden worden hebben een alcoholgehalte van 90%.

5. Bruichladdich X4: 92%

Bruichladdich X4
Bruichladdich is een 92 procent alcoholische single malt whisky uit Schotland. Hij is zuiver en krachtig, dankzij de viervoudige distillatieprocedures die in de 17de eeuw gebruikt werden. Martin Martin, een toerist in Hebridean, beschreef het in 1695 als een potente spirit, en noemde het in Gaelic gevaarlijke whisky. De plaatselijke bewoners vertelden hem dat één slok hem onsterfelijk zou maken, twee slokken hem blind, en drie drankjes hem onmiddellijk zouden doen sterven. Het kreeg bekendheid omdat de BBC het met succes gebruikte om een auto van brandstof te voorzien.

4. Everclear 190 Proof: 95%

Everclear 190 Proof
Everclear is nu echt Amerikaans vuurwater. Everclear is een alcoholische drank op basis van maïs met een goed alcoholgehalte van 95 procent. Het is iconisch geworden door het hoge alcoholgehalte en de wijdverbreide verkrijgbaarheid. Het is helder, reukloos en smaakloos. Op het etiket raden de producenten af het puur te nemen.

3. Spirytus Rektyfikowany Rectified Spirit: 96%

Spirytus Rektyfikowany Rectified Spirit
Met een alcoholgehalte van 96 procent is het de krachtigste likeur ter wereld, met een aangenaam aroma en matige smaak. Voor de bereiding van sterke drank stawki worden eersteklas ethylalcohol en graan gebruikt. De smaak van deze drank is niet iets wat je zou wensen of verlangen. Een slok uit de fles wordt door sommigen die het geprobeerd hebben beschreven als een stoot in de maag die een normale ademhaling verhindert. Misbruik maken van deze spiritus is hetzelfde als zelfmoord plegen.

2. Cocoroco 96%

Cocoroco
Deze Boliviaanse drank is een tikje zwakker dan de eerste, maar hij is nog steeds vreselijk. Het wordt gemaakt van suikerriet en komt meestal in een blikje in plaats van een fles, wat het idee versterkt dat je verfverdunner aan het drinken bent. Cocoroco is in veel andere landen illegaal omdat het een hoog alcoholgehalte heeft van 96 procent. In Bolivia's buurland Chili bijvoorbeeld mag volgens de wet geen drank meer dan 55 procent alcohol bevatten.

1. Eesti Piiritus: 96.6%

Eesti Piiritus
Eesti Piiritus komt uit Estland, een klein Baltisch land. De plaatselijke bevolking weet, net als een groot deel van de Sovjet-Unie, hoe ze met hun drank moet omgaan. Toeristen die naar Estland komen om de weelderige Scandinavische keuken van Zweden en Finland te proeven, zijn erg populair. In 1938 kwamen de Esten in het Guinness Book of Records voor de sterkste alcoholische drank, 98 procent alcoholgehalte. Het is nu 96,6 procent, en ze blijven het consumeren.