Sterkste Pokemon

Top 10 Sterkste Pokémon

De rijkdom van het Pokémon-universum blijft groeien met verschillende soorten wezens, waaronder goden, rijken, continenten en dimensies. Met deze groei kan men zich afvragen welke de sterkste Pokémon zijn. De lijst hieronder bevat enkele van de beste Pokémon met het hoogste krachtniveau.

Er zijn talloze krachtige Pokémon. Maar iedereen heeft zijn favoriet. Wat is de sterkste Pokémon aller tijden? Bekijk de lijst hieronder om te zien of de beste Pokémon bovenaan staat! Wie is de sterkste Pokémon aller tijden? Wel, het kan moeilijk zijn om te weten welke Pokémon het sterkst is, want het hangt af van een aantal dingen, waaronder statistieken, types, bewegingen en vaardigheden.

De onderstaande top 10 lijst is een poging om te achterhalen welke pokémon volgens ons de sterkste zijn. Dit zijn de top 10 sterkste Pokémon.

10. Reshiram

Reshiram
Bron: bulbapedia

Reshiram is een witgekleurde, tweevoetige Pokémon met draconische, vogel- en zoogdierenkenmerken. Een lange, volumineuze wispy manen stroomt uit de bovenzijde van de snuit en naar buiten toe uit zijn hoofd. De bovenkant van deze manen is versierd met twee uitsteeksels, die op oren lijken. Het gezicht van Reshiram is omzoomd met pieken en heeft een klein, spits uitsteeksel onder de kin. De ogen hebben blauwe irissen en zwarte pupillen. Er zijn twee paar puntige tanden zichtbaar als de mond open is, één in de bovenkaak en één in de onderkaak.

9. Giratina

Giratina
Bron: bulbapedia

Giratina's Altered Forme is een reusachtige, draakachtige Pokémon, met een uiterlijk dat lijkt op dat van een grote sauropod. Hij heeft 6 poten, gouden uitsteeksels die lijken op uitwendige ribben, en gouden hoorns op zijn hoofd. Zijn nek heeft vijf rode strepen en vier zwarte strepen. Op zijn rug heeft hij een zwart streepjespatroon dat zich uitstrekt tot aan zijn poten. Hij heeft zwarte vleugels met drie rode doornachtige aanhangsels die Girasols (een zeldzaam type opaal) worden genoemd. Giratina's Origin Forme is meer serpentijn (zoals een amfitheater) dan zijn Altered Forme. Haar vleugels hebben nu de vorm van tentakels met de rode doornachtige aanhangsels die aan het einde uitsteken. Zijn mond zit nu achter de twee aanhangsels voor zijn gezicht. Ze gaan open als de Giratina buldert of enz. De hoorns op zijn hoofd zijn nog steeds hetzelfde. Giratina in Origin Forme heeft vijf rijen gouden aren die uit de romp en bij de staart steken. Vijf grijze en rode strepen worden gedeeltelijk overlapt door deze spikes.

8. Palkia

Palkia
Bron: bulbapedia

Palkia is een zeer grote, tweepedige Water/Dragon Pokémon. Het grootste deel van zijn lichaam heeft een lichtroze-grijze-witte kleur met lineaire secties op zijn lichaam die paars zijn. Zijn armen en schouders zijn bedekt met grote, gepantserde platen en elke hand heeft vijf nagels. De ronde platen op de schouders hebben elk een grote parel in het midden, die de aansluiting bij de parel voorstelt. Op de rug van Palkia's zijn vleugels, die schijnbaar niet worden gebruikt voor de vlucht, zoals Palkia doet zweven.

7. Dialga

Dialga
Bron: bulbapedia

Dialga is een sauropod-achtige Pokémon. Het is voornamelijk blauw met wat grijze, metalen delen, zoals de borstplaat, die een diamant in het midden heeft. Het heeft ook verschillende, lichtblauwe lijnen over het hele lichaam. Hij heeft een ietwat vleugelachtige structuur op zijn rug, en een kuif op zijn hoofd, die lijkt op een soort dinosaurus. Dialga heeft ook twee hoorns op de top van zijn hoofd, twee hoektanden rond zijn mond, lange klauwen, en een korte staart, bijna de indruk van pantser. Dialga is ontstaan toen Arceus uit zijn ei kwam en de wereld creëerde. Arceus gaf Dialga, Palkia en Giratina de opdracht om respectievelijk tijd, ruimte en anti-materie te creëren. Dialga werd vereerd als de meester van de tijd en het metaal, omdat het een staalsoort Pokémon is.

6. Rayquaza

Rayquaza
Bron: bulbapedia

Rayquaza is een lange groene serpentijn Pokémon met gele ogen. Het heeft een roze voering op de mond. Hij heeft gele, gekoppelde, cirkelvormige markeringen op zijn hele lichaam. In megavorm heeft hij een Delta-vormige kaak op de mond en een langwerpig slangenlichaam. Als Mega Rayquaza is hij agressiever en krachtiger. Als natuurlijk vermogen kan de Rayquaza zweven en de snelheid, richting en hoogte van zijn levitatie controleren. Ondanks het feit dat de Rayquaza's geen van deze eigenschappen hebben gebruikt in de strijd tijdens zijn optredens in de anime, hebben alle Rayquaza's zeer scherpe klauwen op de handen, zeer scherpe tanden en een zeer krachtig vernauwingslichaam. Het is niet bekend of de Mega Rayquaza zijn energie zwepen/tentakels kan gebruiken als wapens of als gewone lichaamsdelen. Natuurlijk, gezien het feit dat het veilig door de ozonlaag kan reizen en zelfs hogere lagen van de atmosfeer van de aarde, vereist het zeer weinig lucht om te leven en mogelijk geen lucht. Als dat niet zo is, kan hij mogelijk door de ruimte reizen, aangezien de laag die tussen de ozonlaag en de troposfeer ligt -60 °C kan bereiken.

5. Ho-Oh

Ho-Oh
Bron: bulbapedia

Ho-Oh, net als zijn mindere tegenhanger Pokémon Moltres, is gebaseerd op de legendarische Phoenix, een schepsel uit de Griekse Mythologie dat ook bekend staat als de Vuurvogel (ook de hoofdstad van Arizona). Veel culturen wereldwijd houden de Feniks vast als symbool voor een lang leven, verrijzenis, en reïncarnatie, vuur en dood. Dus, Ho-Oh belichaamt dit geloof, omdat het herboren werd uit zijn eigen as zoals de Dood. Het gebruikte ook zijn enorme krachten om nieuw leven te geven aan de eerste Raikou, Entei en Suicune, nadat ze gelukkig waren omgekomen in Ecruteak City's Burned Tower.

4. Lugia

Lugia
Bron: bulbapedia

Lugia is een immense, draconische en mythische Pokémon met vogelachtige kwaliteiten. Hij heeft zilverwitte veren over het grootste deel van zijn lichaam, met uitzondering van zijn blauwe onderbuik. Lugia heeft tien vinnen die langs zijn rug lopen, die al vliegend omhoog staan, maar plat op zijn rug in het water en op het land liggen. De vinnen worden gebruikt als roeren om in de lucht te sturen en worden in het water afgeplat om de weerstand te verminderen. Hij heeft twee krachtige achterpoten met drievoetige voeten, en twee vleugels met grote, vingervormige veren, die het uiterlijk van handen geven. Zijn ogen zijn gemaskerd met twee donkerblauwe vinnen, en twee gelijkaardige spikes zitten aan het uiteinde van zijn lange staart.

3. Mewtwo

Mewtwo
Bron: bulbapedia

Mewtwo is een tweevoeterachtige Pokémon. Het uiterlijk is losjes gebaseerd op Mew, met een meer gemuteerde humanoïde uitstraling naast de katachtige eigenschappen. Zijn lichaam is paars en hij heeft drie vingers aan elke hand. Mewtwo projecteert een vaag paars aura wanneer hij op volle kracht is.

2. Kyurem

Kyurem
Bron: bulbapedia

Kyurem wordt afgebeeld als een met ijs bedekte, gebochelde draconische entiteit met kleine armen en grote, volumineuze benen, samen met een beschadigde vleugel en een afgebroken hoorn. De met ijs bedekte vleugels zijn bevestigd aan de schouderbladen. Hij heeft een vinachtige structuur bij zijn nek met een kleine gele streep op zijn hoofd. Het ijs bedekt zijn gezicht volledig, behalve zijn ogen, die geel zijn. Daarnaast heeft Kyurem nog twee andere vormen waarin hij kan worden versmolten met Zekrom of Reshiram.

1. Arceus

Arceus
Bron: bulbapedia

Arceus is een paard dat lijkt op een Qilin of Centaur. Zijn lichaamskleur is wit met een grijze, verticaal gestreepte onderzijde, waarvan het patroon soortgelijke herhalingen heeft aan de onderzijde van de manen, de staart en het gezicht van Arceus, en de puntige voeten van Arceus zijn getipt met goudkleurige hoeven. Zijn manen zijn tamelijk lang en snijden van zijn hoofd af, en zijn gezicht is grijs, met groene ogen en rode pupillen, en een groen cirkelvormig patroon onder zijn ogen.