Top 10 Beste Bodybuilders Ter Wereld

Top 10 Beste Bodybuilders Ter Wereld

Top 10 Lijstjes Sport

De meeste mensen kunnen, als ze een beetje moeite doen, een behoorlijke hoeveelheid spiermassa opbouwen. Er is echter een groot verschil tussen de occasionele bezoeker aan de sportschool en professionele bodybuilders.

Tegenwoordig ligt bodybuilding buiten het bereik met het idee dat 'groter' beter is gezien de niet zo indrukwekkende lichamen van de professionals van vandaag de dag. Het ging toen niet om de grootte. Het ging om esthetiek en proportionaliteit. Er was bijna geen afhankelijkheid van de massa aan spieren om titels te winnen voor bodybuilding en spierbevorderende drugs om dat te doen. Een indrukwekkende lichaamsbouw heeft zeker de gespierde grootte, maar het moet perfecte symmetrie en een enorm detail bevatten om het te laten lijken alsof iemand ze uit een marmeren plaat werd gebeeldhouwd.

We hebben een top 10 lijst van de grootste bodybuilders aller tijden opgesteld op basis van hun totale lichaamsbouw, gespierdheid, winnend profiel & algemene positieve invloed die ze op de sport hebben gehad. Dit is wat wij denken dat de top 10 van beste bodybuilders ter wereld zijn.

10. Dexter Jackson

Dexter Jackson
Hij is de oudste en ervaren top Olympia-deelnemer in deze leeftijd, die vanaf 1999 tot op heden in 2019 aan de slag is gegaan. Het is niet verrassend dat hij van plan is om in 2020, Mr. Olympia, op 50-jarige leeftijd deel te nemen. We weten dat Dexter Jackson de beste set buikspieren in bodybuilding heeft, die 'The Blade' wordt genoemd vanwege zijn vlijmscherpe conditionering en consistente wedstrijdklare vorm. Naast het bezit van een recordhoogte van 28 professionele bodybuildingtitels van de IFBB, heeft Jackson Arnold Classic 5 keer meer gewonnen dan welke andere bodybuilder dan ook. Hij heeft ook deelgenomen aan 19 wedstrijden voor Mr. Olympia (Wereldrecord).En, na enkele jaren in de top vier, heeft Jackson eindelijk de overwinning geproefd toen hij de 2008 Mr. Olympia wedstrijd won.Dexter Jackson, het symbool van de tijd van onze vader, lijkt nooit te verouderen. Jackson heeft de cover van talloze bodybuildingtijdschriften en artikelen gewonnen sinds 1999 en heeft deelgenomen aan elke Mr. Olympia-wedstrijd. Het is bijna onmogelijk voor een Olympia-niveau top bodybuilders om zo lang te concurreren.

9. Phil Heath

Phil Heath
Phil Heath maakte zijn professionele debuut in 2006 na de ontdekking van bodybuilding in 2002.Van 2011 tot 2017 won hij zeven opeenvolgende Mr. Olympia-overwinningen voordat Shawn Rhoden hem vorig jaar onttroonde. Phillip Heath, die bij zijn bijnaam, "The Gift", velen weten, groeide op in Seattle, Washington, en was een typische jockey van de middelbare school. Hij speelde varsity basketbal en blonk genoeg uit om een University of Denver basketbalbeurs te winnen. Hoewel hij van basketbal hield, was hij op zoek naar zijn volgende uitdaging en ontdekte hij de wereld van het bodybuilding pas na de universiteit in 2002.Voor zijn eerste evenement, The Rocky Mountain NPC USA Championship "Northern", verhoogde hij zijn lichaam van 185 pond naar 215 pond pure spieren, alvorens het te verlagen tot 192 pond.Heath won - een goede manier om zijn carrière te beginnen. Hij trainde harder, werd groter en pakte uiteindelijk vele andere titels op, waaronder zijn IFBB Pro-kaart en de zeven overwinningen van Mr Olympia.

8. Lou Ferrigno

Lou Ferrigno
Zonder de Incredible Hulk zou er geen lijst van top 10 bodybuilders compleet zijn. Lou Ferrigno had een moeilijke jeugd omdat hij erg verlegen was vanwege zijn gehoorverlies (dat het gevolg was van een oorontsteking in zijn jeugd).Hij was een gangbaar kind, dat stripboeken las, en wilde zo sterk zijn als de gespierde karakters van binnenuit, en dat doel heeft hij zeker bereikt (in feite zelfs overtroffen).Toen hij 12 jaar oud was, pakte hij voor het eerst een gewicht op en trainde hij genoeg in het volgende decennium om de jongste man te worden die twee keer de IFBB Mr. Universe-wedstrijd won. Hij was ook de hoogste en de enige die twee keer op rij won. Hij was ook een van de jongste om deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd van Mr. Olympia, die op 23-jarige leeftijd op het podium stond. Lou was een ernstige bedreiging voor Arnold tijdens zijn laatste bodybuildingsjaren. Velen speculeerden dat Lou degene zou zijn die Mr. Olympia zou domineren na Arnold. Helaas gebeurde dit niet omdat Lou geïnteresseerd raakte in het nastreven van zijn Hollywood-carrière, omdat ze hem de rol van The Incredible Hulk aanboden. In 1976 nam Franco Columbu de titel van Mr. Olympia over.Door The Incredible Hulk te worden en de Hollywood wereld te betreden, realiseerde hij uiteindelijk zijn kinderdroom.

7. Flex Wheeler

Flex Wheeler
Kenneth "Flex" Wheeler heeft een ongelofelijk aantal van 17 professionele kampioenschappen gewonnen, maar hij heeft nooit de Sandow gewonnen en eindigde drie keer op de tweede plaats. Hij won een record van vier keer voor de Arnold Classic en werd ooit beschreven door Arnold Schwarzenegger als "de grootste bodybuilders die hij ooit had gezien".Flex wordt door ervaren bodybuildingfans beschouwd als het beste van het beste, niet alleen voor esthetische doeleinden maar als een bodybuilder in het algemeen. Als je alle pro bodybuilders uit de verschillende tijdperken op een rijtje zet en ze allemaal op één plek zet, zou het moeilijk zijn om Flex niet te kiezen als de beste bodybuilder onder hen. Hij was helemaal bodybuilding vertegenwoordigd: met zeer weinig gebreken, omvang en detail.In feite won hij de eerste 4 shows waar hij aan deelnam, inclusief een mooie 2e plaats in zijn eerste Mr. Olympia, we kunnen terugblikken op zijn debuut als groentje in 1993.Flex Wheeler had de beste mid-sectie en een gebeiteld maar groot lichaam te begeleiden. Hij had alle maten, massa, definitie, proportie en symmetrie.Gedurende zijn hele carrière werd hij vaak vergeleken met bijna perfecte legendes als Steve Reeves en Bob Paris, maar toch bereikte hij een ongekend niveau van gespierdheid.

6. Kevin Levrone

Kevin Levrone
Als we Flex voor esthetische lichaamsbouw, zijn naaste rivaal, herkennen, staat Kevin Levrone bekend om zijn gespierde lichaamsbouw. Door velen beschouwd als de meest onderschatte bodybuilder aller tijden, met zijn ongelooflijke armen en delts, Kevin Levrone consequent onder de indruk fans samen met een gebeiteld middendeel. Hoewel hij 23 titels heeft gewonnen voor pro shows, 2 Arnold klassiekers & 4 keer Olympia tweede plaats, heeft hij nooit de prestigieuze titel van Mr. Maar, aangezien hij zijn comeback maakte op de leeftijd van 51 jaar (na zijn onofficiële pensionering in 2003 voor tricep tear), nam de 'Uncrowned Mr. Olympia' nog een poging om de titel te behalen in 2016.Ondanks zijn 16e plaats waren zowel de fans als de atleten het erover eens dat hij op zo'n leeftijd de ware kampioen van de competitie was. De Maryland Muscle Machine was net niet in staat om grootsheid te garanderen en plaatste zich vier keer op de tweede plaats op de Olympia.

5. Lee Haney

Lee Haney
Haney kon op de extreem jonge leeftijd van 31 jaar met pensioen gaan met een recordaantal van 8 Mr. Olympia-titels (1984-1991) en een carrière buiten de bodybuilding bevorderen. De enige beroemde bodybuilder ooit die Olympia won en daarna nooit meer zijn titel verloor. Na een record van acht overwinningen ging hij met pensioen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw domineerde Haney de wereld van de bodybuilding en sindsdien is hij met pensioen gegaan naar een veel rustiger leven. Velen beweren dat hij met pensioen is gegaan omdat hij wist dat hij door een kerel van beneden verslagen was.

4. Dorian Yates

Dorian Yates
De eerste echte Mass Monster Dorian Yates, die net als Haney ongeslagen Olympia was, staat op de vierde plaats van onze lijst. Dorian begon een nieuw tijdperk van bodybuilding, met de grootte en de granietachtige conditionering die iedereen ooit had gezien. Dorian heeft gedurende zijn hele carrière zes Olympia-trofeeën gewonnen. Wat Dorian Yates tot een van de beste bodybuilders aller tijden maakt, is niet alleen zijn zes Mr. Olympia-titels (1992-1997), maar ook zijn speciale trainingsstijl. Terwijl we Dorian kenden voor zijn vierdaagse training, trainden verschillende professionele bodybuilders zes dagen per week. De reden hiervoor was, zijn hoge intense trainingsstijl & hij bereikte het volledige spierherstel met kortere maar intensieve vier dagen per week.We kenden hem ook als geen ander omdat hij zijn extreem versnipperde bilspieren en hamstrings naar het podium bracht. Naast zijn prestaties en enkele van de meest granietharde bodybuildingcondities, maakt de werkethiek van Yates hem tot een icoon voor vele fans.Yates werkte 365 dagen per jaar met een machinale focus op training, met intense en brute routines (wat ook een reden was voor zijn vervroegde pensionering).

3. Jay Cutler

Jay Cutler
Jay Cutler is persoonlijk mijn favoriete bodybuilder. Hoewel Jay het grootste deel van zijn carrière heeft doorgebracht met Ronnie Coleman in de tweede plaats, is hij een vier keer Mr. Olympia in zijn eentje. Hij zou Mr. Olympias de beste bodybuilder van de geschiedenis zijn geweest als Big Ron er niet was geweest. Ook is Jay de enige Mr. Olympia die de competitie verliest en dan terugkomt om de titel te winnen. Jay Cutler is een winnaar van vier keer Mr. Olympia (2006, 2007, 2009, 2010).Een van de hedendaagse massabouwers Cutler woog in op het podium met een stevige 275 pond.Cutler wordt beschouwd als een van de meest massale maar esthetisch aantrekkelijke lichamen in de moderne tijd met zijn massieve bovenlichaam en gevederde quads.

2. Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger
Zelfs als je niets weet over bodybuilding, weet je waarschijnlijk wel wie Arnold Schwarzenegger is. De bodybuilder uit Oostenrijk zette records in de wereld van de fitness en werd de jongste persoon die de titel van Mr. Universe won toen hij 20 was.In de loop der jaren heeft hij talloze titels behaald, waaronder vier andere titels van Mr. Universe en zeven prestigieuze titels van Mr. Olympia.Na een illustere bodybuilding carrière, Schwarzenegger (die, na de migratie naar de VS in 1968, was uitgegroeid tot een Amerikaanse burger) begon te veroveren een andere industrie-Hollywood. Velen beschouwen hem als 's werelds beste bodybuilder ooit. Echter, Schwarzenegger kon niet concurreren met de normen van vandaag in termen van atletiek. In feite hebben veel bodybuilders hebben laten zien beter kracht en massa sinds het begin van de jaren 1990 bij het concurreren met Schwarzenegger.Arnold Schwarzenegger heeft met succes veranderd bodybuilding voor decennia met zijn charismatische persoonlijkheid en nooit zeggen die mentaliteit, geconfronteerd met alle kansen. Een onbekend feit over Arnold is dat hij gedurende zijn carrière ook heeft geconcurreerd en won verschillende powerlifting wedstrijden.

1. Ronnie Coleman

Ronnie Coleman
Ronnie Coleman is zonder twijfel 's werelds nummer 1 bodybuilder aller tijden. Toen in 1997 Mr. Olympia Dorian Yates met pensioen ging en Paul Dillett op het podium instortte, verdoofde Ronnie Coleman de bodybuildingwereld na het winnen van zijn eerste Mr. Olympia-titel in 1998.Coleman nam de show weg van Shawn Ray, Nasser El Sonbaty, Lee Priest, Flex Wheeler en Kevin Levrone, die allemaal al jaren jockeyen tegen Dorian voor de eerste plaats. Ronnie kwam en scheurde in een massale en misschien was Dorian blij dat hij op dat moment met pensioen ging omdat de grootte en de conditionering van Ronnie tot op dit punt ongeëvenaard waren. In het begin van zijn carrière had Ronnie Coleman het allemaal, inclusief de massa en de conditionering. Niet alleen was Ronnie Coleman een van de grootste bodybuilders ooit (300 pond podiumgewicht), maar hij was ook een van de sterkste. Het is beangstigend om na het trainen met een 800+ pond kraakpand en deadlift te denken dat Ronnie nog steeds zegt dat hij niet zo hard heeft gewerkt als hij zou kunnen. Coleman maakte bij zijn eerste wedstrijd in 1990 al snel indruk op de jury en begon al snel de wereld van de bodybuilding te domineren met het winnen van zijn IFBB Pro-kaart en talloze titels.In feite heeft hij de meeste IFBB-professionals het record voor de meeste overwinningen - een opmerkelijke 26, waaronder acht begeerde Mr. Olympia-titels. Met zijn verbazingwekkende lichaamsbouw heeft elke generatie zijn deel van de grote bodybuilders gehad. De focus is verschoven van de massa naar de esthetiek (Rhoden) en terug naar de massa (de huidige 2019 Mr. Olympia, Curry).Slankheid, esthetiek, en niet aflatende inspanningen om het menselijk lichaam te verbeteren waren de enige consistente factor.