Top 10 Landen Met De Langste Mensen
Dan Gold - Unsplash

Top 10 Landen Met De Langste Mensen

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de internationale normen voor de groei van kinderen tot de leeftijd van 5 jaar bepaald. Deze classificatie is gebaseerd op de normen die gelden voor kinderen met een economisch voordelige achtergrond, die een vergelijkbaar groeipatroon vertonen wanneer ze borstvoeding krijgen tijdens de kindertijd. De lengte van een persoon wordt gemeten vanaf zijn of haar voeten tot aan de bovenkant van zijn of haar hoofd. De meting wordt gedaan met een apparaat dat een stadiometer wordt genoemd. Er zijn een aantal factoren die betrekking hebben op de groei, omdat populaties dezelfde omgevingsfactoren en genetische achtergronden vaak vergelijkbare trends vertonen in gestalte. Hoewel genen en het endocriene systeem dergelijke contrasterende extremen zoals dwerggroei of gigantisme kunnen veroorzaken, kunnen kinderen ook last hebben van vertraagde groei en duidelijke verminderingen van de hoogte bereikt tijdens de volwassenheid als gevolg van ondervoeding en externe factoren, zoals tijdens oorlogstijd of economische situaties zoals armoede. Met dat in het achterhoofd kijken we naar de landen met de hoogste gemiddelde bevolking ter wereld, die allemaal in Europa te vinden zijn. Deze gemiddelde hoogtes zijn het gemiddelde voor de totale geanalyseerde populaties, met inbegrip van zowel mannelijke als vrouwelijke deelnemers. Dit zijn de top 10 landen met de langste mensen.

10. Luxemburg - 1,799 meter

Luxemburg - 1,799 meter
OpenClipart-Vectors - Pixabay

Luxemburg staat op de tiende plaats in de lijst, met een gemiddelde lichaamslengte van 1,79 meter voor beide geslachten. Genen zouden de groei in elke fase van de bereikte hoogte in het leven kunnen beïnvloeden. Uiteraard zijn voeding en omgeving ook andere factoren die de groeiprocessen in de kindertijd beïnvloeden. Borstvoeding wordt ook aangemoedigd in het land als zijnde gunstig voor baby's.

9. Slovenië - 1,803 meter

Slovenië - 1,803 meter
Professorsolo2015 - CC BY-SA 4.0

Slovenië maakt de lijst op de negende plaats. De ligging, in het Dinarische Alpen Gebied, staat bekend om de voortbrenging van mensen die veel groter zijn dan gemiddeld. De genenpool kan hier deels de schuld van zijn, hoewel ook kan worden opgemerkt dat de Slovenen bekend staan om diëten die vol met vlees en eiwitten zitten.

8. Tsjechië 1,8031 meter

Tsjechië 1,8031 meter
Bastian - CC BY-SA 2.5

De inwoners van Tsjechië, nu algemeen bekend als Tsjechische Republiek, behoren met een gemiddelde lengte van 1,8031 meter tot de langste mensen ter wereld. Er is opgemerkt hoe hoog een kamer van Kroatische ministers is als ze allemaal samenkomen! De inkomensgelijkheid is ook een andere mogelijke theorie voor de indrukwekkende omvang van de Tsjechen.

7. Kroatië 1,805 meter

Kroatië 1,805 meter
Janeb13 - Pixabay

Kroatië komt op de zevende plaats, met burgers die een gemiddelde lengte van 1,805 meter hebben. Een andere vermelding uit de Dinarische Alpen, lijkt het erop dat de genenpool in de regio zeker enkele genen bevat die de hoogte bepalen. Van een aantal lange atletische sterren is bekend dat ze uit het land komen, met name op het gebied van Dalmatië.

6. Duitsland 1,81 meter

Duitsland 1,81 meter
Wikipedia - Public Domain

Duitsland staat op de zesde plaats, met zijn burgers op een doorsnee lengte van 1,81 meter over beide geslachten. Het dieet in Duitsland is typisch bekend over de hele wereld, vooral voor hun bierfeesten en grote worstselecties. Er is een gezegde onder Duitsers dat dat dieet volgt, 'ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar' . Dat is een voorbeeld van het Duitse dieet, dat ook rijk is aan eiwitten en rijk aan suiker en vet. Aardappel en tarwe zijn de belangrijkste basisproducten, meestal vergezeld van een soort vlees, en vaak ook zuivel. Hoewel het alcohol- en tabaksgebruik in Duitsland tot de hoogste van Europa behoort, kan men niet zeggen dat dit een van de factoren is die bijdragen aan de groei, hoewel deze recreatieve uitspattingen ook niet voldoende zijn gebleken om de Duitse lengte over de hele linie te belemmeren.

5. Servië 1,82 meter

Servië 1,82 meter
OpenClipart-Vectors - Pixabay

Servië heeft de vijfde plaats op de lijst, met zijn burgers die een gemiddelde lichaamslengte van 1,82 meter over beide geslachten vertonen. De combinatie van Slavische en mediterrane genenpoelen zijn de bron van de grote natuurlijke lengtes van deze mensen. De overheersende Dinarische raseigenschap is geïdentificeerd als een van deze factoren. Slavische atletiek en lichaamsbeweging uit de kindertijd kunnen andere factoren zijn die de groei stimuleren. Servische maaltijden zijn altijd rijk aan zuivelproducten en eiwitten uit vlees, en eetpatronen zijn een voorbeeld van maaltijden die later op de dag worden gegeten.

4. Noorwegen 1,824 meter

Noorwegen 1,824 meter
Gutten på Hemsen - CC0

Noorwegen komt op de vierde plaats, met een gemiddelde lichaamslengte van 1,824 meter. Vroeger behoorden de Vikingen tot de langste mensen, en vandaag de dag behoren de Noren nog steeds tot die categorie. Het Noorse dieet zit vol met eiwitten en goede calorieën die vanaf de kinderjaren hun voortreffelijke groei moeten behouden. Het land staat bekend om zijn levenskwaliteit en sociale mobiliteit, en om zijn menselijke ontwikkelingshulp van de overheid. Een groot deel hiervan wordt ondersteund door de inkomsten uit de oliereserve.

3. Denemarken 1,826 meter

Denemarken 1,826 meter
CryptoSkylark - Pixabay

Denemarken noemt gunstige genen en omgevingsfactoren voor de lichaamslengte door op de derde plaats te komen, met de gemiddelde lengte van zijn burgers op 1,826 meter over beide geslachten. De Denen staan bekend om hun goede uiterlijk onder de Deense en eerlijkheid onder de Deense meiden. Ze registreren zich als een van de rijkere landen in Europa en hun inkomen is ook een van de hoogste per hoofd van de bevolking ter wereld. De Deense regering draagt zorg voor haar eigen mensen met haar uitstekende sociale voorzieningen. Het dieet en de genen hebben echter duidelijk het laatste woord bij het bepalen van de groei.

2. Montenegro 1,832 meter

Montenegro 1,832 meter
Црна Гора - CC BY-SA 3.0

Montenegro komt op de tweede plaats op de lijst, met een gemiddelde lengte van 1,832 meter voor beide geslachten. Montenegro ligt in de Dinarische Alpen, waar het weer en de schone berglucht geweldig is. Kinderen in Montenegro hebben goede voeding, en dat verklaart mede het Montenegrijnse lengtevoordeel. De keuken van Montenegro heeft Italiaanse, Turkse en Hongaarse smaken, die meer dan genoeg voedingswaarde blijken te hebben. De Montenegrijnse genenpool is natuurlijk de belangrijkste factor die de Montenegrijnse bevolking een voorsprong geeft op andere landen bij het op peil houden van de bevolkingsgroei.

1. Nederland 1,838 meter

Nederland 1,838 meter
SKopp and Schaengel89 - CC BY-SA 3.0

Nederland komt op de eerste plaats voor wat betreft de lengte met een gemiddelde lichaamslengte van 1,838 meter voor beide geslachten. Zoals bepaald door de Wereldgezondheidsorganisatie, kunnen de kwaliteit van het leven en een goed dieet bestaande uit zuivelproducten en koudwatervissen hebben bijgedragen aan hun hoge gestalte. Het overwicht van dit fenomeen vertaalt zich in het enige land ter wereld dat een belangenbehartiging heeft voor lange mensen. Het is interessant om te zien dat alle overheidsgebouwen in Nederland hoge deuropeningen hebben.