Top 10 Grootste Aquariums Ter Wereld
Martin Lewison - https://www.flickr.com/photos/milst1/24166408270 - CC BY-SA 2.0

Top 10 Grootste Aquariums Ter Wereld

Geliefd bij zowel kinderen als volwassenen, zijn aquaria een grote bron van zowel vermaak als educatie. Sommige aquariums kunnen zo klein zijn als een glazen bokaal, maar er zijn veel grotere aquariums die een heel ecosysteem kunnen bevatten. Hieronder vindt je top 10 grootste aquariums ter wereld.

10. Ambassador Lagoon Aquarium

Ambassador Lagoon Aquarium
Lars Plougmann - CC BY-SA 2.0

De Ambassador Lagoon aquarium ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is het grootste openluchtaquarium in het Midden-Oosten en bevat 11 miljoen liter water. Bezoekers van dit aquarium hebben de mogelijkheid om te zwemmen met de inwonende dolfijnen van de faciliteit.

9. Atlantic Sea-Park

Atlantic Sea-Park
AdamKR - CC BY-SA 2.0

Atlantic Sea Park ligt in Noorwegen en bevat 15 miljoen liter water. Kinderen die dit aquarium bezoeken, kunnen op krabben jagen, vissen voeren in een zwembad met een touchscreen, kijken hoe zeehonden worden gevoederd, en duikshows bekijken. Bezoekers kunnen ook leren over de diepzeevissen in de Noorse fjorden.

8. uShaka Marine World Aquarium Durban

uShaka Marine World Aquarium Durban
South Africa - UShaka Marine World - CC BY-ND 2.0

uShaka Marine World is gevestigd in Durban, Zuid-Afrika. Het heeft een capaciteit van 17,4 miljoen liter water, en heeft verschillende attracties, zoals Sea World, waar bezoekers optredens van dolfijnen en zeehonden kunnen bekijken.

7. Shedd Aquarium

Shedd Aquarium
Josh Hallett - CC BY-SA 2.0

Het Shedd Aquarium, gelegen in Chicago, Illinois, is een van de oudste aquaria ter wereld, gebouwd in 1929. De faciliteit, die 18,9 miljoen liter water bevat, beschikt over verschillende exposities, waaronder het Abbott Oceanarium, de Polar Play Zone en Amazon Rising.

6. The Seas with Nemo & Friends

The Seas with Nemo & Friends
Josh Hallett - CC BY 2.0

Een deel van het Epcot themapark in Walt Disney World, gevestigd in Orlando, Florida, The Seas with Nemo & Friends bevat 21,5 miljoen liter water. Het aquarium beschikt over een soort van attractie, waarin bezoekers aan boord kunnen gaan van 'clamobiles' en onder water gaan om de residenten van het aquarium te zien en op zoek te gaan naar Nemo.

5. Oceanarium

Oceanarium
Maja Ruszpel - Public Domain

De hoofdstad van Rusland, Moskou, is de thuisbasis van het Moscow Oceanarium, ook wel bekend als Moskvarium. De faciliteit bevat 24,9 miljoen liter water, en beschikt over meer dan zesduizend exposities. Je kunt ook vissen en andere benodigdheden voor je eigen aquarium kopen op het terrein.

4. Georgia Aquarium

Georgia Aquarium
Girish... - CC BY-SA 2.0

Zoals de naam al aangeeft, is het Georgia Aquarium gevestigd in de Amerikaanse staat Georgia, in de stad Atlanta. Het bevat 37,8 miljoen liter water en is het grootste aquarium in de VS. Bezoekers hebben de mogelijkheid om te zwemmen en te duiken met verschillende mariene soorten, waaronder walvishaaien, manta's en andere aquatische soorten.

3. Oceanogràfic

Oceanogràfic
Tuscasasrurales - CC BY-ND 2.0

Oceanogràfic, gelegen in Valencia, Spanje, is het grootste aquarium van Europa en bevat 41,6 miljoen liter water, dat afkomstig is uit de Middellandse Zee. De faciliteit bestaat uit verschillende gebieden en habitats, en omvat een vogelhuis, een krokodillenreservaat en een dolfinarium. Het beschikt ook over de grootste onderwatertunnel van Europa.

2. Marine Life Park

Marine Life Park
Smuconlaw - CC BY-SA 3.0

Het S.E.A. Aquarium in het Marine Life Park in Resorts World Sentosa, Singapore. Het Marine Life Park bevat 45,4 miljoen liter water en is daarmee het op één na grootste aquarium ter wereld. Gelegen in de Zuidoost-Aziatische stadstaat Singapore, beschikt het aquarium over zeedieren van meer dan 800 soorten. Het beschikt over tien zones met 49 habitats, en de belangrijkste attractie is de Open Ocean tank, die vijftigduizend dieren bevat.

1. Chimelong Ocean Kingdom

Chimelong Ocean Kingdom
Martin Lewison - CC BY-SA 2.0

Het Chimelong Ocean Kingdom ligt in de stad Zhuhai, in de zuidelijke Chinese provincie Guangdong. Het watervolume is 48,8 miljoen liter, waardoor het het grootste aquarium ter wereld is. Het bevat zeven aquatische-themagebieden, die elk verschillende delen van de oceaan vertegenwoordigen. De populairste attractie van het Chimelong Ocean Kingdom is de walvishaaien tank, de grootste aquarium tank ter wereld, helemaal in zijn eentje. In werkelijkheid bevat de walvishaaientank alleen al bijna 22,7 miljoen liter, of bijna de helft van het hele aquarium watervolume. Mensen kunnen de walvishaaien bekijken door 's werelds grootste onderwater koepel, of door een plexiglas venster, dat ook de grootste ter wereld is.