Top 10 Snelste Muscle Cars

Top 10 Lijstjes Auto

We zijn allen bekend met de werkwijze van Europese en Japanse bedrijven die meer de nadruk leggen om zaken af te handelen, maar de traditionele Amerikaanse aanpak ging meer over macht.

In de jaren 60 van de vorige eeuw hadden de Amerikaanse autofabrikanten de grootste motoren op voorraad, die je kon terugvinden in de kleinste en de lichtste chassis.

Het was een tijd waarin prestaties net zo belangrijk waren als de huidige smartphones die altijd en overal verbonden moeten zijn met het internet vandaag de dag.

En zo geschiedde, en werden de Amerikaanse muslce cars geboren. Hoewel een muscle car hetzelfde lijkt te doen als een gewone auto, zijn er nogal wat verschillen tussen een gewone wagen en een muslce car.

De gemiddelde toeschouwer zal hier niet veel verschil van ondervinden. Maar als het gaat om snelheid, en vermogen, dan zijn hier de top 10 van de snelste muscle cars ter wereld.

10. Mustang BULLITT

Mustang BULLITT
De Mustang BULLITT is een geweldige auto, waar elke dag van genoten kan worden, met de perfecte balans tussen prestatieverbeteringen en wenselijke eigenschappen. De 5.0-liter V8-motor van Ford levert 480 pk.Dankzij de grotere gasklep en een van de Shelby GT350 geleende inlaat heeft de Mustang GT een lichte bult.Een van de belangrijkste redenen waarom de Bullitt overal in de hoofden van de liefhebbers van muscle car is gecementeerd, is de kenmerkende stijl van het exterieur en er is niets veranderd in de tientallen jaren dat de originele auto op het grote scherm verscheen.

9. Chevrolet Camaro SS

Chevrolet Camaro SS
Als Camaro ZL1 de zuiverste versie van snelheid is, dan is Chevy Camaro 2021 vooral gericht op de rijervaring.Met een vermogen van 455 pk en een koppel van 616 Nm is de Camaro LT1 en SS voorzien van Chevy's iconische V-8 motor met een klein blok.Het enorme low-end koppel, de lineaire stroomvoorziening en de halsbrekende acceleraties worden versterkt door de optionele dual-mode-uitlaat die bij het starten donderende borstkloppende geluiden maakt wanneer hij met volle kracht wordt aangedreven.Het robuuste ontwerp zorgt voor een nauwkeurige bediening en een gevoel van kwaliteit.Bij hoge snelheden is de uitgebalanceerde rit stevig genoeg om wendbaar te zijn op steile bochten en op ruw terrein.

8. Lexus RC F

Lexus RC F
Lexus is vrij populair voor 3 aspecten: sterk belaste motoren, nieuwe technologie, en de voortdurend bijgewerkte reeksen van hun modellen die in de pas lopen met hun concurrenten.Duitse, Britse en Amerikaanse automerken zijn beperkt tot V-8's, supercharged sixes en hebben na iteraties vier motoren overbelast. Lexus houdt echter voet bij stuk en verkoopt meer auto's met een vertrouwde 3,5-liter V-6 die van nature is geambieerd en zijn 5,0-liter N/A V-8 in leven houdt.De meest recente RC F leidt tot een nieuw niveau van design en prestaties, waardoor hij krachtiger en lichter is dan ooit.

7. Dodge Charger Scat Pack

De Scat Pack-variant van de Chargers wordt aangedreven door 6,4-liter HEMI V8-motoren met een vermogen van 485 pk. EMI V8 is een grote krachtpatser met een aanzienlijke krachtprestatie. Scat Pack is 0,7 seconden langzamer dan 707 PK Hellcat op 400 m en bijna 1,5 seconde langzamer, maar de prestaties in het dagelijks leven zijn beter dan de snelheid in een rechte lijn.Rijden met een Hellcat is zeker een opwindende rit, maar de Scat Pack geeft ons echt het gevoel dat we een betere controle over de auto hebben.Volgens de officiële staten van Dodge kan het Scat Pack in 9.2 s seconden van 0 tot 100 km/u rijden en is het elektronisch gelimiteerd tot de topsnelheid van 281 km/u.

6. Ford Mustang Shelby GT350R

Ford Mustang Shelby GT350R
Voor het modeljaar 2020 heeft Ford het naambordje van de Shelby GT500 misschien nieuw leven ingeblazen, maar het is niet de enige variant van Mustang die serieuze prestatie-fans zal aanspreken. De Shelby GT350 en GT350R staan nog steeds in de line-up.2020 GT350R werkt veel beter, met weinig bescheiden aanpassingen aan de vering.De 526 pk en 581 Nm (nog een pony in de GT350R) is precies goed voor deze auto, die in het rijgedrag van de coureurs noch overweldigend, noch angstaanjagend is.De GT350 kan in ongeveer vier seconden van 0 tot 100 km/u halen onder de juiste omstandigheden en met een lichte R-versie die de sprint zo'n 10 procent sneller kan maken.De standaard GT350 heeft een maximale snelheid van 273 km/u tot 289 km/u, terwijl de opgevoerde hardcore R-versie met gemak een snelheid van ongeveer 289 km/u haalt.Dit komt door de toevoeging van downforce en de verhoogde bochtencapaciteit.

5. Ford Mustang Shelby GT500

Ford Mustang Shelby GT500
De nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 is een heel ander monster dan de vorige iteraties.De nieuwe combineert moderne sportwagenprestaties met iconische gespierde aanwezigheid, want Mustang is de sterkste en snelste auto ooit gemaakt.Het belangrijkste onderdeel dat de GT500 tot een GT500 maakt, is de 5.2-liter V8.De met de hand gebouwde Mustang-motor heeft een zware 760 pk en een koppel van 844 Nm De rechtlijnige cijfers zijn numeriek gezien indrukwekkend.

4. Dodge Charger SRT Hellcat Widebody

Dodge Charger SRT Hellcat Widebody
Na een uitgebreide versie van de Challenger die enkele jaren geleden werd gelanceerd, wordt een gelijkaardig thema gevolgd: brede wielen en banden die onder agressief uitlopende bogen zitten.Er zijn maar weinig woorden die deze alles presterende supersedan met een intimiderend breed koetswerk en tot 797 pk beschrijven.Dankzij de overladen 6.2-liter en het vermogen van 717 paarden en de krachtige Hellcat-motor is de grote, stoere Dodge op weg om een gangbare naam te worden in de familie van de muscle cars.Widebody kan gemakkelijk een snelheid van 100 km/u bereiken in 3.6 seconden.

3. Chevrolet Camaro ZL1

Chevrolet Camaro ZL1
De 2020 Chevy Camaro ZL1 is een meer gespierde versie van de V-8 Camaro, die al een opgepeperde muscle car is.Achter de agressieve voorkant heeft de ZL1 een 650 pk sterke V-8 en voorziet deze auto bestuurders van de opties van een handgeschakelde of een snelle automatische versnellingsbak.Wie zo snel mogelijk in een Camaro wil zitten, kan met de 10-trapsautomaat de ZL1 in slechts 3,5 seconden een snelheid van 100 km/u bereiken.Als je denkt dat ZL1 een steroïde versie van de standaard Camaro is, dan is de 1LE-variant van ZL1 als de spiergod van alle Camaro-versies.Het 1LE-pakket transformeert de Camaro verder in een krachtiger beest dankzij de Multimatic dynamische spoelklepdempers, het lichtere stoeprandgewicht en een instelbare stabilisatiestang achteraan.Echter, Chevrolet Camaro ZL1 1LE ziet er bijna hetzelfde uit als andere Camaro's (Het heeft niet het bijgewerkte uiterlijk gekregen).Dat komt omdat het ontwerp van de ZL1 1LE sterk afhankelijk is van technische functionaliteit, in plaats van aërodynamica.1LE-variant is mogelijk op andere Camaro's, waaronder het viercilinder turbomodel dat het tot een extreem einde kan brengen als het gaat om de ZL1-upgrade.

2. Equus Bass 770

Equus Bass 770
De Equus Bass 770, die in 2014 voor het eerst aan het publiek werd onthuld, is uiteraard geïnspireerd door een handvol klassieke Amerikaanse muscle cars, uiteraard de Ford Mustang maar dan met enkele elementen uit de klassieke Dodge Charger.De C6 Corvette ZR1 is gebouwd op een volledig aluminium frame en wordt aangedreven door een 6.2-LS9 V8 supercharged motor, met een vermogen van 640 pk en 820 Nm.In 3,4 seconden gaat de auto van 0-100 km/u, en de topsnelheid is volgens Equus 321 km/u.Combineer dit met een zesversnellingsbak met dubbele koppeling, waardoor een muscle car nog meer kracht krijgt.Zowel de carrosserie als het chassis zijn van aluminium, dus de auto weegt 1651 kg.De bas 770 is een van de duurste muscle cars die op dit moment een kostprijs heeft van ongeveer 451.817 euro.Equus verdedigt de prijs door te zeggen dat de bouw van het ding minstens 5000 uur duurt.

1. Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye

Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye
Hellcat Redeye is Dodge Challenger SRT, een krachtige productie voor minder dan 1 miljoen euro die kan worden aangeschaft.Ontworpen en ontwikkeld met meer kracht om een nog algemener publiek van liefhebbers van muscle cars aan te trekken, krijgt het hart van de Challenger SRT Hellcat Redeye van zijn beperkte serie grotere broer, de SRT Demon.De Redeye is voorzien van de Challenger Demon 6.2-liter V8-motor met een 2.7-liter supercharger (de grootste fabriekssupercharger).Je kunt het gas bij elke snelheid en in elke versnelling bij elkaar laten komen en een moment lang over de maximumsnelheid heen razen.Het is de snelste muscle car die je kunt kopen met zijn gemene superschurk uiterlijk, gekke geluiden en monsterlijke kracht.