Top 10 Extreme Sporten

Top 10 Lijstjes Sport

Denk je dat je een dosis adrenaline wilt? Wel, zoek niet verder! Dit zijn de tien meest extreme sporten ter wereld.

Terwijl veel mensen genieten van een vleugje opwinding om hun leven op te fleuren, leven sommigen er gewoon voor. Van huiveringwekkende avonturen en torenhoge achtervolgingen tot het beleven van de natuur in haar meest intense momenten; dit zijn de meest extreme sporten in de wereld.

Als je van plan bent een beetje adrenaline aan je dagelijkse bezigheden toe te voegen, dan zijn deze meest extreme sporten ter wereld zeker de moeite waard.

10. Extreme Sport: Ijsklimmen - de winnaar van de wintersport

Ijsklimmen - de winnaar van de wintersport
Voor wie van bevroren ijswerelden en wintersport houdt, is dit iets voor jou. IJsklimmen vergt een delicate combinatie van behendigheid, kracht, evenwicht en uithoudingsvermogen en is zeker niet voor de zwakkeren onder ons.

Bij deze extreme sport moeten klimmers bevroren landschappen trotseren en de strijd aanbinden met lawines, maar ook met vallend ijs en rotsen.

9. Extreme Sport: Vulkaan Boarding - voor de liefhebber van natuurrampen

Vulkaan Boarding - voor de liefhebber van natuurrampen
Hoewel we allemaal wel eens een film of twee over natuurrampen gezien hebben, houden we er als mensen over het algemeen niet van het lot op de proef te stellen. Voor sommigen lijkt surfen op een actieve vulkaan echter een ideaal dagje uit.

Als je het soort ziel bent dat graag met de dood danst, is dit een van de meest extreme sporten ter wereld die je zult vinden.

8. Extreme Sport: Heli-skiën - de twee-voor-één

Heli-skiën - de twee-voor-één
Als uit een helikopter springen of dodelijke, geïsoleerde berghellingen skiën nog niet opwindend genoeg was, waarom zou je ze dan niet samenvoegen en heli-skiën proberen.

Bij deze sport worden skiërs uit helikopters gedropt op enkele van 's werelds meest uitdagende en afgelegen hellingen. Zonder twijfel verdient dit brouwsel van pure adrenaline heli-skiën een plaats op onze lijst van de meest extreme sporten ter wereld.

7. Extreme Sport: Krokodillen Bungee Jumpen - de sprong naar door krokodillen geteisterde wateren

Krokodillen Bungee Jumpen - de sprong naar door krokodillen geteisterde wateren
Bungeejumpen maakte zijn debuut op de extreme sportscène in 1979 en heeft sinds zijn ontstaan adrenalinejunkies aangetrokken.

Alsof het nog niet haarscherp genoeg was, wat dacht je van springen over door krokodillen geteisterde wateren? Deze ongewone sport is populair in Australië en Afrika en heeft tot nu toe zijn deel aan tragedies gekend.

6. Extreme Sport: Limbo schaatsen - voor alleen de meest lenige

Enorm populair in India, is dit een van de vermeldingen op onze lijst van extreme sporten die, als je ze nog niet bekeken hebt, nu de tijd is.

Deze sport houdt in dat je in een spagaatpositie rolschaatst en onder auto's of lage stangen doorgaat. De langste limbo-skating stint die in 2017 in India onder de tralies werd gehaald was 184 meter door G. Devisri Prasad.

5. Extreme Sport: Base Jumpen - de opvolger van parachutespringen

Base Jumpen - de opvolger van parachutespringen
Voor wie parachutespringen geprobeerd heeft en besloot dat het gewoon te saai was, is er altijd nog deze ongewone sport die misschien net de truc doet. Bij base-jumpen spring je van hoge structuren, zoals bruggen, kliffen of gebouwen.

Rekening houdend met alle onvoorziene variabelen, zoals windverandering, heeft base-jumpen een enorm sterftecijfer dat 43% hoger ligt dan dat van zijn voorganger: parachutespringen.

4. Extreme Sport: Wing Walking - een van de meest extreme sporten ter wereld

Wing Walking - een van de meest extreme sporten ter wereld
Vleugellopen is weer zo'n extreme sport die iets wat al huiveringwekkend is nog een tandje hoger zet.

Deze activiteit verdient zijn plaats op onze lijst van extreme sporten door de pure waanzin ervan. Bij vleugelwandelen staat iemand bovenop een snel bewegend klein vliegtuig (300 km/u om precies te zijn), terwijl het bochten en trucs uitvoert.

3. Extreme Sport: Big Wave surfen - voor de ultieme surfer

Big Wave surfen - voor de ultieme surfer
Surfen is een uitdagende sport, zelfs voor de meest zelfverzekerde en atletische mensen. Maar, zoals in de wereld van extreme sporten, moet alles het grootst, het best, het opwindendst zijn. Big wave surfen doet precies wat het op het blik zegt, en houdt in dat surfers het tegen heel grote golven opnemen.

Om de zaak nog intenser te maken vindt deze sport gewoonlijk plaats in de Dungeon's in Zuid-Afrika - de broedplaatsen van de Grote Witte Haaien - op golven van 304 meter, waardoor deze sport in meer dan één opzicht levensgevaarlijk is.

Als je golfvangers in je leven hebt, zijn hier een paar leuke geschenken voor surfers.

2. Extreme Sport: Vrij klimmen - voor de absolute risiconemer

Vrij klimmen - voor de absolute risiconemer
Vrij klimmen wordt wereldwijd beoefend, waarbij rotsklimmers uitdagende toppen beklimmen zonder hulp van een veiligheidsuitrusting. Bij een val is de dood het enige waarschijnlijke gevolg.

Vrij klimmen is het populairst in een natuurlijke omgeving, zoals bergketens en nationale parken, hoewel het ook steeds gebruikelijker wordt in stedelijke omgevingen.

1. Extreme Sport: Highlining - voor de klassieke waaghals

Highlining - voor de klassieke waaghals
Highlining is een extreme sport waarbij een waaghals koorddansen op een dunne lijn tussen twee bergen, gebouwen of vaste punten beoefent. Het koord is slechts een duim breed en hangt gewoonlijk ongeveer 304 meter boven de veilige grond.

Hoewel veel highliners een veiligheidsharnas dragen, gaat de kracht om zichzelf weer overeind te krijgen je stoutste verbeelding te boven, mochten ze uitglijden.

De beroemdste highliners doen het natuurlijk alleen, zonder veiligheidsuitrusting, waarbij alleen hun behendigheid en evenwicht hen van een val met dodelijke afloop kunnen redden. De beroemdste van hen is wereldrecordhouder Dean Potter.