Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld

Velen van ons zijn ongetwijfeld ergens verdwaald, en dat is frustrerend. We weten het. Maar als je in cirkels rondloopt op een van de grootste luchthavens ter wereld, zou je de hoop kunnen verliezen. Doordat steeds meer mensen een gebied bezoeken, stijgt de vraag naar hotels, entertainment, winkels, winkelcentra en nog veel meer. Je bent beter voorbereid op het zien van kingsize luchthavens als je van plan bent om Noord-Amerika te bezoeken. Als je andere landen overweegt, is hier de lijst van de top 10 van de grootste luchthavens ter wereld.

10. Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle, Frankrijk – 32,37 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld


Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle, genoemd naar de voormalige Franse president Charles de Gaulle, is de grootste luchthaven van Frankrijk. Het is de belangrijkste hub van Air France, een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa. De luchthaven beslaat ongeveer 3.200 hectare grond, waaronder drie terminals en vier geasfalteerde paden. De luchthaven Charles de Gaulle van Parijs, net achter de luchthaven Heathrow in Londen, stond op de tweede plaats in de lijst van drukste luchthavens van Europa. Vorig jaar diende het bijna 66 miljoen passagiers, bijna identiek aan het aantal passagiers dat in 2015 door de luchthaven werd bediend. Deze topluchthaven bedient een miljoen passagiers naar bijna alle internationale hoofdsteden met elk uur vluchten naar luchthavens als Schiphol, Barcelona-El Prat en München.

9. Suvarnabhumi Luchthaven, Thailand – 32,4 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld
Suvarnabhumi Airport is de grootste internationale luchthaven van Zuidoost-Azië. De luchthaven is in feite slechts één van de twee internationale luchthavens in Zuidoost-Azië die in deze lijst zijn opgenomen. Het dient als de belangrijkste hub voor verschillende prominente Aziatische luchtvaartmaatschappijen, waaronder Bangkok Airways en Jet Asia Airways. Suvarnabhumi Airport beslaat 3.240 hectare grond en heeft een van de hoogste verkeerstorens en ‘s werelds op drie na grootste enkel gebouwde luchthaventerminal. Het is de negende drukste internationale luchthaven van Azië, met bijna 56 miljoen passagiers in 2016. De naam van de luchthaven in het Sanskriet vertaalt zich in ‘Land van Goud’.

8. Luchthaven Caïro Internationaal, Egypte – 36,25 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld
Luchthaven Caïro Internationaal is de op één na drukste luchthaven van Afrika. Tijdens de Tweede Wereldoorlog functioneerde het als een U.S.A.F. voordat het een internationale luchthaven werd. Gelegen in Heliopolis, dient het als de primaire hub voor twee van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Egypte, EgyptAir en Nile Air. Luchthaven Caïro Internationaal is echter een van de grootste luchthavens ter wereld. Het dient nu alleen nog maar voor de burgerluchtvaart en bedient het grootste aantal passagiers in het hele Midden-Oosten.

  Top 10 Meest Voorkomende Angsten (Fobieën)

7. Luchthaven Shanghai Pudong, China – 39,88 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld
Shanghai Pudong is een van de twee internationale luchthavens in Shanghai, gelegen op 30 kilometer van het centrum van Shanghai. Voor de meeste internationale vluchten is het de belangrijkste hub en dient het als thuisbasis voor China Eastern Airlines en Shanghai Airlines. Shanghai Pudong is de vijfde drukste internationale luchthaven van Azië en de negende drukste voor wat betreft het passagiersverkeer. In 2016 bediende het ongeveer 66 miljoen passagiers. De luchthaven staat op de derde plaats in de wereld wat betreft het vrachtverkeer, met een afhandeling van ongeveer 3.440.279,70 ton vracht in 2016. De luchthaven heeft een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante kilometer en bestaat uit twee terminals en vijf betonnen start- en landingsbanen. Shanghai Pudong heeft regelmatige vluchten die andere Chinese luchthavens zoals Shenzhen Baoan International Airport en Beijing Daxing International Airport met elkaar verbinden. Alle functies die de luchthaven biedt, behoren tot de beste internationale luchthavens ter wereld.

6. George Bush Intercontinental Airport, Verenigde Staten – 44,51 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld
George Bush Intercontinental Airport is de op één na grootste passagiershub van United Airlines, net achter Chicago, Illinois, O’Hare International Airport. United Airlines is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Staten met enkele van de grootste passagiersvliegtuigen zoals Airbus A380 in dienst. Het heeft vijf terminals en 130 gates met een afstand van 2,4 km van Terminal A naar Terminal D, die 250 hectare (1,0 vierkante km) beslaan. Het is een van de top 10 luchthavens in de wereld vanwege het efficiënte beheer van het luchtverkeer, wat resulteert in minder vluchtvertragingen.

  Top 10 Hoogste Bergketens Ter Wereld

5. Washington Dulles International Airport, Verenigde Staten – 48,56 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld
Washington Dulles International Airport, vernoemd naar John Foster Dulles, de 52ste staatssecretaris, is een van de drie belangrijkste luchthavens in de regio Baltimore-Washington. Het is de grootste van de drie, maar in termen van bediende reizigers, is het de laatste. In 2016 verwerkte Washington Dulles International Airport bijna 22 miljoen passagiers. Ronald Reagan Washington National Airport had 23,6 miljoen reizigers, terwijl Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport 25 miljoen vluchten had. De luchthaven beslaat ongeveer 5.200 hectare land, hoewel niet alle ruimte wordt gebruikt voor voorzieningen op de luchthaven.

4. Orlando International Airport, Verenigde Staten – 53,83 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld
Orlando International Airport is de drukste en grootste luchthaven van Florida gezien de grootte en het luchtverkeer. De luchthaven fungeert als het hoofdkantoor van Silver Airways en Frontier, JetBlue, Southwest en Spirit’s focus stad. Southwest is de grootste passagiersdrager van de luchthaven. De luchthaven is ook een belangrijke wereldwijde toegangspoort tot Florida, met meer dan 850 wekelijkse passagiers op 44 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Er zijn twee belangrijke luchthavens in de omgeving van Orlando: Orlando International Airport (MCO) en Sanford International Airport (SFB).

3. Dallas/Fort worth International Airport, Verenigde Staten – 69,63 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld
Dallas/Fort Worth International Airport is de op één na grootste internationale luchthaven van Amerika en de op twee na grootste internationale luchthaven. In termen van passagiersverkeer is het de 11e drukste internationale luchthaven ter wereld, met ongeveer 65,6 miljoen passagiers in 2016, het grootste aantal ooit gerapporteerd in de geschiedenis van de luchthaven. De luchthaven omvat 6.963 hectare land, waardoor het groter is dan Manhattan. Het heeft vijf operationele terminals, een wordt ontwikkeld, en zeven betonnen paden. De luchthaven is zo groot dat het zijn eigen postcode voor het postkantoor heeft en zijn eigen politie, brandbeveiliging en medische hulpdiensten onderhoudt. Het is een van de drukste luchthavens in de staat Florida en een van de grootste commerciële luchthavens in de Verenigde Staten van Amerika.

2. Denver International Airport, Verenigde Staten – 135,71 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld
Denver International Airport is de grootste internationale luchthaven van Amerika, met bijna het dubbele van Dallas/Fort Worth International Airport. Het omvat een overweldigende 13.570 hectare land, dwergen op deze lijst alle andere luchthavens eerder vermeld. We kunnen hier een patroon waarnemen dat bijna de helft van de grootste luchthavens ter wereld zich in de Verenigde Staten bevinden. Denver International Airport is de primaire hub van Frontier Airlines en Great Lakes Airlines. De luchthaven van Denver verdient ongeveer 26,3 miljard dollar voor de administratie, met zes betonnen start- en landingsbanen. Het is een van de drukste ter wereld, met 58 miljoen bezoekers in 2016, die in termen van passagiersaantallen. De drukste luchthaven ter wereld, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, verdubbelde dat cijfer bijna in hetzelfde jaar. Zelfs Los Angeles International Airport kan dit aantal passagiers niet aan. Deze luchthaven behoort tot de beste internationale luchthavens ter wereld.

  Top 10 Valentijnscadeaus Voor Hem

1. King Fahd International Airport, Saoedi-Arabië – 776 km²

Top 10 Grootste Luchthavens Ter Wereld
Waarom wordt het een vliegveld genoemd, het moet als staat of provincie worden verklaard. King Fahd International Airport is de grootste luchthaven ter wereld qua grootte in 2020. Het volledige gebied dat ingesloten is door de astronomische 77.600 hectare in Dammam, Saoedi-Arabië, waardoor alle andere luchthavens op deze lijst er daarentegen uitzien als Lego-sets. De luchthaven is groter dan de volledige natie van Bahrein, wat gek is. Maar hier is het leuke feit: de luchthavenfaciliteiten gebruiken slechts 3.675 hectare van die ruimte. Yep, het gebruikt slechts minder dan 5% van de beschikbare ruimte. Als we met de werkelijke grootte van de luchthaven zouden gaan, zou het de kleinste op deze lijst zijn geweest. King Fahd International is ook de laatste luchthaven op de lijst – het werd geopend in november 1999, net voor het einde van de 20e eeuw. In termen van passagiersverkeer is het ook de minst drukke luchthaven, met nauwelijks meer dan 10 miljoen reizigers per jaar. We zouden dus kunnen zeggen dat de grootste luchthaven ter wereld ook de meest inefficiënte is.