Top 10 Gevaarlijkste Gevangenissen Ter Wereld

Top 10 Gevaarlijkste Gevangenissen Ter Wereld

Hier is een lijst van de top 10 gevaarlijkste gevangenissen ter wereld, waar gevangenen bruut worden geslagen, de meeste vuil zijn, er geen riolering is, gevangenen in erbarmelijke omstandigheden worden gehouden en hun leven erger is dan de dood.

10. Petak eilandgevangenis, Rusland

Petak eilandgevangenis, Rusland

eiland, dat vaak 'Alcatraz van Rusland' genoemd wordt, herbergt Ruslands gevaarlijkste misdadigers. Elke gevangene wordt 22,5 uur per dag in een kleine cel voor twee personen opgesloten, zonder elementaire sanitaire voorzieningen. Het eiland is omgeven door ijskoud water en sneeuw, wat het de gevangenen nog zwaarder maakt. De isolatie wordt nog verergerd als de gevangenen een regel overtreden, ze worden dan 15 dagen lang opgesloten in een kleine donkere kamer met een metalen emmer en een houten zitstok om op te zitten. Bij de helft van de gevangenen wordt tijdens hun verblijf tuberculose vastgesteld door de beperkte toegang tot de badkamer. Deze plaats maakt mensen kapot. Er is geen enkele manier waarop iemand op zo'n plaats kan verblijven zonder psychisch vernietigd te worden zei gevangenispsychologe Svetlana kiselyova. De psychische kwelling die daar geleden wordt is genoeg om zelfs de meest geharde misdadigers te breken.

9. Mendoza gevangenis, Argentinië

Mendoza gevangenis, Argentinië

De leefomstandigheden hier zijn een nachtmerrie. De gevangenis is overbevolkt en huisvest 1600 gevangenen die ontworpen zijn om er slechts 600 onder te brengen. De gevangenen slapen op de grond en worden vaak gemarteld. Ze poepen in plastic zakken en urineren in flessen. Tot 5 gevangenen slapen op de vloer zonder matras in cellen van 4 vierkante meter. Het medisch personeel wordt er pas bijgehaald als een gevangene gestorven is volgens het Amnesty rapport. Tussen februari 2004 en november 2005 verloren ongeveer 22 gevangenen het leven in de gevangenis.

8. Bang Kwang Centrale Gevangenis, Thailand

Bang Kwang Centrale Gevangenis, Thailand

De Bang Kwang gevangenis is een maximaal beveiligde penitentiaire inrichting in Thailand. De leefomstandigheden zijn er zeer hard, waardoor het een van de slechtste gevangenissen is. De gevangenen worden zo gemarteld dat ze uiteindelijk ofwel hun leven verliezen ofwel hun geestelijke gezondheid. Tijdens de eerste drie maanden van hun straf moesten ze beenijzers dragen om hun bewegingsmogelijkheid te beperken en ter dood veroordeelden werden permanent aan de beenijzers geketend. Elke dag werd hen slechts een maaltijd gratis opgediend, de rest van de maaltijden moest in de kantine gekocht worden. Daarom dat de arme gevangenen moesten werken voor de rijkere gevangenen. De meeste gevangenen waren door het gebrek aan stromend water ondervoed en ziek, en kregen van de Thais vaak de bijnaam "Grote Tijger" omdat hij sluipend en etend rondliep.

7. Rikers Island, VS

Rikers Island, VS

Riken's Island heeft een staat van systematisch misbruik. Geweld door gevangenen is legendarisch en wijdverbreid. Gevangenen groeien vaak in de terreur van mishandelende penitentiaire inrichtingswerkers. De New York Times berichtte ook dat gedurende 11 maanden in 2013 ongeveer 129 gevangenen ernstige verwondingen hebben opgelopen door toedoen van bewakers. 77% van degenen die ernstige verwondingen hadden opgelopen was al gediagnosticeerd met psychische gevangenen. de zware tijd die de gevangenen doorbrengen maakt dit een van de wreedste gevangenissen ter wereld.

6. Diyarbakır Gevangenis, Turkije

Diyarbakır Gevangenis, Turkije

Deze gevangenis staat bekend om zijn onmenselijke praktijken en schendingen van de mensenrechten. Ze was berucht om haar gebruik van marteling op gevangenen, tot levenslang veroordeelde kinderen, met rioolwater overstroomde gangen, overbevolking en moord. In het verleden zijn zelfs hongerstakingen gehouden om te protesteren tegen de systematische martelingen. Ze heeft talloze zelfmoorden gekend. Ongeveer 34 gevangenen verloren het leven van 1981 tot 1984.

5. Tadmor Palmyra Gevangenis, Syrië

Tadmor Palmyra Gevangenis, Syrië

Deze gevangenis wordt in Syrië tegenwoordig algemeen aangeduid als een plaats waar degene die binnenkomt verloren is en degene die vertrekt geboren wordt. De gevangenen zijn volkomen van de wereld afgesloten en worden verhinderd met elkaar te communiceren. Elk aspect van het leven in deze gevangenis is een ontmenselijkende ervaring. De Tadmor gevangenis stond bekend om de barre omstandigheden, uitgebreide mishandeling van de mensenrechten, marteling en standrechtelijke executies. Een rapport van Amnesty uit 2001 noemde het een bron van wanhoop, marteling en vernederende behandeling.

4. Gitarama gevangenis, Rwanda

Gitarama gevangenis, Rwanda

Deze gevangenis wordt beschouwd als een van de dodelijkste ter wereld. De gevangenis is chronisch overbevolkt en huisvest ongeveer 6000-7000 gevangenen, terwijl de capaciteit slechts 600 bedraagt. Door de geringe ruimte staan de gevangenen altijd tegen elkaar aan. Velen van hen blijven blootsvoets en lijden daardoor aan ontstoken voeten. Gevangenen houden zich bezig met dodelijke gevechten en doden elkaar zelfs om later de dode lichamen op te eten. Volgens sommige berichten sterven dagelijks 7-8 gevangenen door de erbarmelijke omstandigheden. De hele gevangenis is overspoeld met vuilnis en er is geen plaats om te slapen of te liggen.

3. Hoeryong concentratiekamp (kamp 22), Noord-Korea

Hoeryong concentratiekamp (kamp 22), Noord-Korea

Het Hoeryong Concentratiekamp, kamp 22 is een van de wreedste gevangenissen. Het was een plaats geweest van schending van de mensenrechten, menselijke experimenten en sadistische mishandeling. Meer dan 1500-1600 mensen stierven jaarlijks aan ondervoeding. Gevangenen werden het slachtoffer van ophanging, waterfoltering en tal van andere martelingen. Gevangenen worden onderworpen aan zware lichamelijke arbeid en moeten 12 uur per dag en 7 dagen per week op het veld en in de mijnen werken. Het kamp was een maximaal beveiligd gebied. Gevangenen werden elke dag geslagen. Onervaren medische officieren oefenden hun operatietechnieken op gevangenen, waardoor gevangenen gedood of blijvend kreupel werden.

2. La Sabaneta Gevangenis, Venezuela

La Sabaneta Gevangenis, Venezuela

In deze gevangenis zijn 25000 gevangenen gehuisvest die slechts voor 15000 ontworpen zijn. 1 bewaker zorgt voor 150 gevangenen daarom dat discipline handhaven moeilijk wordt. Elk jaar sterven verschillende gevangenen door rellen en bendegevechten. In 1995 werden 196 gevangenen gedood en 624 diep gewond als gevolg van geweld in de topgevangenis. Arme gevangenen worden gedwongen te betalen aan de machtigere gevangenen, want de bende gevangenen heeft de controle over de gevangenis. Als ze water willen, moeten ze het rechtstreeks uit de verroeste badkamerlijnen drinken

1. ADX Florence gevangenis, VS

ADX Florence gevangenis, VS

USP ADX Florence is geclassificeerd als een supermax gevangenis die een hoger en meer gecontroleerd niveau van bewaring biedt dan een maximum-security gevangenis. Ze herbergt verschillende faciliteiten met verschillende niveaus van beveiliging. De gevangenen zijn 23 uur per dag opgesloten in hun cellen met ingegoten, gewapend betonnen voorzieningen om zelfverminking tegen te gaan. Ze staan 24 uur onder toezicht. De gevangenis bevat een veelheid van bewegingsdetector camera's en 1400 op afstand bedienbare stalen deuren. Alle cellen zijn geluiddicht om te voorkomen dat de gevangenen met elkaar kunnen communiceren. De ramen zijn 4*4 en zo ontworpen dat ze hun specifieke plaats binnen het complex niet kunnen voorspellen. Het doel is om van de meest gewelddadige gevangenen redelijk vreedzaam gedrag te ontwikkelen. Deze gevangenis is de hoogst beveiligde federale gevangenis van het land en de barre omstandigheden hier maken de gevangenis psychologisch ondraaglijk.