10 Complottheorieën Over Antarctica
Paweł - Pixabay

10 Complottheorieën Over Antarctica

Antarctica is omgeven door complottheorieën en ijs. Het is praktisch onmogelijk om daar te leven zonder gespecialiseerde apparatuur, gebouwen en steun van mensen op een leefbaarder continent. Dit heeft Antarctica de perfecte kandidaat gemaakt voor samenzweringstheorieën die variëren van buitenaardse wezens tot UFO's, geheime overheidsbasissen en enkele vreemde piramides.

10. Oude beschaving Bouwde piramides op Antarctica

In 2016 ging het internet op hol nadat drie piramides op Antarctica waren ontdekt. De piramides waren meer dan 1.220 meter hoog, waardoor ze ongeveer 10 keer zo hoog waren als de beroemde Grote Piramide van Gizeh in Egypte. Dit was vreemd, want er is geen enkel bewijs dat er een oude beschaving op Antarctica heeft bestaan. Bovendien zou een dergelijke massale bouw ongelooflijke middelen en mankracht hebben vereist om te voltooien. Desondanks sprongen samenzweringstheoretici aan boord en beweerden dat de piramides werden gebouwd door een onontdekte oude beschaving die 100.000 miljoen jaar geleden op Antarctica heeft gewoond. Ze zeggen dat Antarctica op dat moment aan de evenaar lag, dus de leefomstandigheden waren beter te verdragen. Ze voegden er echter aan toe dat de regering informatie probeert te verbergen over de piramides op Google Earth en zelfs foto's ervan heeft geblokkeerd. Wetenschappers gaan ertegenin dat de veronderstelde piramides ofwel hoorn of nunatak gebergte zijn. Een hoorn wordt gevormd nadat de erosie de zijkanten van een berg heeft weggespoeld, waardoor het lijkt op een piramide. Nunataks zijn een categorie bergen die zo hoog zijn dat ze boven de permafrost die Antarctica bedekt uitstijgen. Volgens wetenschappers kunnen de veronderstelde piramides niet door een oude beschaving zijn gebouwd omdat Antarctica eigenlijk 100 miljoen jaar geleden op de Zuidpool lag. Het deel van de oude beschaving kon ook niet waar zijn, omdat de vroegste menselijke soort twee miljoen jaar geleden verscheen. Als gevolg daarvan zouden de zogenaamde piramides alleen door dinosauriërs gebouwd kunnen zijn, als het echt piramides zijn. Er is echter ook geen bewijs dat dinosauriërs piramides hebben gebouwd.

9. De nazi's hebben een geheime basis op Antarctica

De nazi's hebben een geheime basis op Antarctica
AleboPublic Domain Mark 1.0

Er is een complottheorie dat de nazi's een geheime basis hebben op Antarctica. Dit idee begon nadat samenzweringstheoretici ontdekten dat de nazi's in 1938 een expeditie naar Antarctica hadden gelanceerd die vermoedelijk bestond uit verschillende militaire en wetenschappelijke schepen. Terwijl daar de nazi's vermoedelijk verschillende ondergrondse grotten en rivieren ontdekten en later de grootste grot veranderden in een geheime stad waar ze met de Illuminati woonden. Sommige samenzweringstheoretici speculeren dat Hitler naar deze geheime basis is gevlucht na het verlies van de oorlog. Gelovigen beweren ook dat de nazi's er op de een of andere manier in zijn geslaagd om de buitenaardse technologie op de geheime basis in handen te krijgen. Ze hebben dit uitgebuit om de wapens te bouwen die ze in de kleinere grotten hebben getest. In werkelijkheid hebben de nazi's geen geheime basis op Antarctica. Er is ook geen bewijs dat ze wapens hebben gemaakt met buitenaardse technologie of dat ze eender welk wapen hebben getest op Antarctica. Bovendien stuurden de nazi's slechts één schip naar het gebied rond 1938 op zoek naar nieuwe walvisjachtgebieden. Ze verlieten de expeditie na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

8. De verloren stad van Atlantis ligt onder Antarctica

De verloren stad van Atlantis ligt onder Antarctica
JERRYE AND ROY KLOTZ MDCC BY-SA 3.0 

Lager gelegen aquarium, Atlantis hotel, Nassau, betreden vanuit de tuinen en een aquarium in de lobby. Deze heeft een achtergrond die de verloren stad Atlantis benadrukt.

Sommige samenzweringstheoretici beweren dat het legendarische stad Atlantis onder Antarctica ligt. Interessant is dat het idee in de jaren vijftig van de vorige eeuw van start ging nadat professor Charles Hapgood, een historicus, suggereerde dat Antarctica de thuisbasis was van een nog niet ontdekte oude beschaving. Hapgood's geloof was gebaseerd op de theorie dat Antarctica 11.600 jaar geleden niet met ijs bedekt was. Samenzweringstheoretici beweerden dat Hapgood gelijk had. Ze voegden er echter aan toe dat de beschaving eigenlijk Atlantis was, dat vandaag de dag nog steeds bedekt is met ijs. In 1995 beweerde Graham Hancock in zijn studie, Fingerprints of the Gods, dat de mensen van Atlantis vanuit Antarctica waren gemigreerd om de Azteken, Maya's en Egyptische rijken te stichten.

7. Rechthoekige ijsbergen in Antarctica werden gebouwd door Aliens

Wetenschappers hebben het bestaan van vreemde, bijna perfect rechthoekige ijsbergen op Antarctica onthuld. Ze zijn vaak enorm groot en soms zichtbaar vanuit de ruimte. De rechthoekige ijsbergen zien er meer door de mens gemaakt uit dan natuurlijk. Het is bijna alsof ze netjes uit een grotere ijsberg zijn uitgehouwen. Dat is waar, behalve dat ze echt natuurlijk zijn. Wetenschappers noemen ze tabellarische ijsbergen. Ze worden op natuurlijke wijze gevormd wanneer een deel van een ijsberg uit een grotere ijsberg afbreekt. Samenzweringstheoretici geloven dit echter niet. Ze zeggen dat de ijsbergen ofwel door mensen ofwel door buitenaardse wezens zijn gemaakt. Sommigen van hen suggereren ook dat het een geheime overheidsinstelling zou kunnen zijn. Samenzweringstheoretici baseren hun argumenten op het feit dat perfecte vormen zelden in de natuur voorkomen, wat waar is. Wetenschappers hebben er echter op gewezen dat niet elke hoek van de ijsberg meestal perfect is. Het debat woedt verder.

6. Een UFO die is neergestort op Antarctica

Een UFO die is neergestort op Antarctica
Google Earth

Sommige samenzweringstheoretici genaamd 'buitenaardse jagers' beweren bewijs te hebben ontdekt van een buitenaardse UFO die op Antarctica is neergestort. De jagers kwamen tot deze conclusie na het analyseren van een verdacht spoor, dat ze met Google Earth op het oppervlak van het continent vonden. Het spoor begint bij wat de ingestorte top van een berg lijkt te zijn. Dit suggereert dat de UFO de top raakte toen hij neerstortte. Maar geologen zijn het er niet mee eens. Ze beweren dat het spoor werd veroorzaakt door een lawine.

5. Een krater op Antarctica is eigenlijk een ingang in de aarde

Een krater op Antarctica is eigenlijk een ingang in de aarde
NASA

In januari 2019 werd gemeld dat wetenschappers van NASA en het Duitse Aerospace Center een krater diep onder de permafrost van Antarctica hadden ontdekt. Hoewel dit pas recentelijk werd gemeld, werd de krater voor het eerst ontdekt tijdens een analyse van satellietbeelden van Antarctica in 2006. Wetenschappers denken dat de krater is gevormd door een van de asteroïden die miljoenen jaren geleden de aarde hebben getroffen en het uitsterven van de dinosauriërs hebben veroorzaakt, maar samenzweringstheoretici denken dat niet. Ze hebben gesuggereerd dat de krater deel uitmaakt van de geheime nazi-basis die we eerder hebben genoemd. Anderen geloven dat de krater werd ontdekt tijdens een operatie van de Amerikaanse marine om de ingang van de Aarde te vinden. Ze denken dat de krater de ingang is.

4. Google weet iets wat we niet weten over Antarctica

Google weet iets wat we niet weten over Antarctica
Liam QuinnCC BY-SA 2.0

In maart 2018 beweerde een pro-samenzweringstheorie YouTube-kanaal dat Google enkele geheimen over Antarctica kent. En het lijkt erop dat Google er alles aan doet om die informatie voor ons te verbergen. De presentator van het YouTube-kanaal zei dat er een rood kruis verschijnt als hij boven een locatie op Antarctica zweeft, maar alleen als hij de weersfunctie op Google Earth heeft ingeschakeld. De samenzweringsdeskundige gelooft dat dit gebeurt omdat een ongeïdentificeerde Google-medewerker ons wil laten zien wat daar verborgen is. De presentator suggereerde dat het een UFO-basis, een geheime schat of een storing in Google Earth zou kunnen zijn.

3. Twee kraters op Antarctica zijn ingangen naar een geheime UFO-basis

Twee kraters op Antarctica zijn ingangen naar een geheime UFO-basis

Er zijn twee kraters langs de kust van Antarctica. Beide gaan diep onder de oppervlakte in de permafrost, alsof er iets is ingegraven. Samenzweringstheoretici zijn aan boord gesprongen om te suggereren dat de kraters de ingangen zijn van een geheime overheidsinstelling, een buitenaardse basis, of de eerder genoemde geheime nazi-basis. Scott Waring, een UFO complottheoreticus, zei dat de kraters zijn gevormd door een UFO die in de permafrost is begraven. Hij beweerde dat hij de UFO had gezien in de oorspronkelijke afbeelding die hij op Google Earth had bekeken. Hij legde echter uit dat de UFO niet meer zichtbaar is omdat Google de oorspronkelijke afbeelding heeft bewerkt.

2. Antarctica bestaat niet

Antarctica bestaat niet
Siggy Nowak - Pixabay

Er is een vreemde samenzweringstheorie dat heel Antarctica en de Zuidpool niet bestaan. Dit geloof komt het meest voor onder 'flat-earthers' die beweren dat onze planeet plat is. Flat-earthers geloven dat de Noordpool in het centrum van de wereld staat, terwijl de Zuidpool de Aarde omringt. Volgens flat-earthers is Antarctica eigenlijk een dikke muur van ongeveer 30-60 meter hoog die onze planeet omringt. De muur houdt alles tegen om over de rand van de Aarde te vallen. Flat-earthers zeggen dat we het bestaan van de muur niet kunnen bevestigen omdat de wereldregeringen en de Verenigde Naties strikte no-fly en no-sail zones rond Antarctica hebben. Complottheoretici geloven dat de Britse Captain Cook een van de weinige mensen is die de muur ooit hebben gezien, naast overheidsagenten. Vermoedelijk heeft Kapitein Cook de enorme muur gezien tijdens de drie reizen die hij naar Antarctica heeft gemaakt. De muur bedekte de hele kustlijn, en hij kon nergens landen omdat de muur te hoog was om te beklimmen.

1. De nazi's verborgen UFO's op Antarctica

De nazi's verborgen UFO's op Antarctica

Een andere complottheorie waarbij de nazi's betrokken zijn, beweert dat ze ergens op Antarctica UFO's hebben verstopt. De nazi-UFO's zijn zelfs in verband gebracht met de eerder genoemde vermeende piramides. Gelovigen staan erop dat de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog een geheime UFO op Antarctica exploiteerden. De Amerikaanse en Britse troepen hebben tijdens de oorlog herhaaldelijk geprobeerd de basis te vernietigen, maar dat is niet gelukt. Ze slaagden er pas in om de basis te vernietigen nadat ze in 1958 een atoombom op de basis hadden laten vallen. Samenzweringstheoretici beweren dat de nazi's tijdens deze operatie een Amerikaans vliegtuig hebben vernietigd. Dit idee wordt als vals beschouwd omdat de nazi's nooit een basis of een militair belang in Antarctica hebben gehad. Zoals eerder vermeld, gingen ze slechts met één schip naar Antarctica om nieuwe walvisjachtgebieden te vinden. Ze hadden niet genoeg voorraden om een ondergrondse basis te bouwen. De zogenaamde operatie om de nazi's van de geheime UFO-basis te verdrijven was eigenlijk een militaire training om de invasie van de ijskoude Sovjet-Unie te simuleren. Hierbij waren 13 schepen, 33 vliegtuigen en 4700 soldaten betrokken. De nazi's schoten ook geen vliegtuig neer tijdens de training, omdat er geen nazi's waren. Ten slotte werd de atoombom die gebruikt zou zijn om de UFO-basis te vernietigen, feitelijk 2.400 kilometer voor de kust van Antarctica tot ontploffing gebracht. Desondanks dringen complottheoretici erop aan dat de nazi's UFO's ergens op Antarctica hebben verstopt en zelfs de technologie hebben gebruikt om buitenaardse wapens te maken die vervolgens in Antarctica, Zuid-Amerika en het noordpoolgebied werden verborgen.