Top 10 Duurste Lamborghini's Ter Wereld
PIRO - Pixabay

Top 10 Duurste Lamborghini's Ter Wereld

Welke zijn de duurste Lamborghini's ter wereld? De duurste Lamborghini's ter wereld zijn enkele van de meest gestoorde sportwagens die je ooit hebt gezien.

Maar om zo een dure sportauto te kunnen kopen, heb je een aantal serieuze diepe zakken nodig. En met diepe zakken bedoelen we minimum 1,6 miljoen diep, op zijn minst, maar meer dan 6 miljoen dollar diep als de beste Lamborghini wil hebben.

Dus, laten we eens kijken waar al die hype over gaat. Hier is een lijst van de 10 duurste Lamborghini's ter wereld.

De lijst van Lamborghini's en onderstaande cijfers zijn samengesteld uit verschillende bronnen op het web, waaronder Wikipedia.

Dit zijn de 10 duurste Lamborghini's ter wereld:

10. Mansory Carbonado Apertos - Geschatte waarde: 1,6 miljoen dollar

Mansory Carbonado Apertos
Matti Blume - CC BY-SA 4.0

De Mansory Carbonado Apertos is de tiende duurste Lamborghini ter wereld. Hij werd enkele jaren geleden verkocht voor een oogstrelende $1,6 miljoen. Mansory transformeerde een gewone Aventador Roadster in iets unieks, en herwerkte alles van het lichaam tot het interieur.

Het lichaam is gemaakt van matte koolstofvezel, waardoor het een stealth-achtige uitstraling heeft, en het interieur is opgefrist met zwart en geel leer en gedetailleerde stiksels.

De Apertos is beperkt tot slechts drie modellen en beschikt over een twin-turbo upgrade optie die de 6,5-liter V12 tot een indrukwekkende 1.250 pk en 900 Nm brengt.

Voor de duidelijkheid, dat betekent dat de Apertos een topsnelheid van 380 km/u kan bereiken en van 0 naar 100 km/u kan gaan in slechts 2,6 seconden!

De auto heeft ook de keuze uit twee verschillende maten gesmede lichtmetalen velgen met carbon inlegwerk.

9. Mansory Carbonado GT - Geschatte waarde: 2 miljoen dollar

 

De Carbonado GT, onthuld op de Autosalon van Genève 2013 voor liefhebbers en verzamelaars, is een andere variant van de Carbonado-serie van Mansory.

De GT, die door het Mansory-team zelf 'een stier van koolstof' wordt genoemd, is van top tot teen volledig gecoat met koolstofvezel.

Dit omvat aangepaste bumpers, verlengde spatborden en gereviseerde zijskirts.

Het interieur is zoals je zou verwachten voor een supersportwagen van 2 miljoen dollar. Het is voorzien van tweekleurige eersteklas lederen bekleding, gecombineerd met elementen van koolstofvezelbekleding en contrasterende stiksels, waardoor de Lamborghini een verfijnd sportief gevoel krijgt.

Ze hebben ook de startknop verplaatst van de middenconsole naar de dakbekleding, wat iets is wat je niet zo vaak ziet.

Op het gebied van prestaties wordt de Carbonado GT geleverd met een 6,5-liter V12-motor, twee turbo's, een volledig nieuw sportuitlaatsysteem en ultralichte gesmede velgen met koolstofvezel inlays.

Dankzij deze specificaties heeft de auto 1.600 pk, bereikt hij een topsnelheid van 370 km/u en gaat hij van 0 naar 100 km/u in 2,1 seconde.

8. Pregunta Concept - Geschatte waarde: 2,1 miljoen dollar

Lamborghinis Pregunta Concept
Zonda - CC BY-SA 3.0

Lamborghinis Pregunta Concept werd onthuld op het Autosalon van Parijs in oktober 1998.

Het was een van de laatste modellen die Lamborghini maakte voordat hij werd overgenomen door de Volkswagen groep. De auto was gebaseerd op de achterwielaangedreven Diablo, die gebruik maakt van dezelfde 530 pk V12.

De Pregunta is een conceptvoertuig dat zich liet inspireren door de luchtvaartindustrie. Hij is voornamelijk gemaakt van koolstofvezel en maakt gebruik van camera's in plaats van zijspiegels en optische vezelverlichting in het hele interieur.

Lamborghini beweerde dat de Pregunta een topsnelheid van 333.063 km/u kon bereiken en van 0 naar 100 km/u kon gaan in 3,9 seconden. Of dat waar is of niet is onduidelijk, maar het zou het beste zijn als het waar was.

De auto ging in 2013 in de verkoop voor een koele 2,1 miljoen dollar, waardoor het een van de duurste Lamborghini's ter wereld is.

7. Reventón Roadster - Geschatte waarde: 2,2 miljoen dollar

Lamborghini Reventón Roadster
Thomas doerfer - CC BY 3.0

De Lamborghini Reventón Roadster werd onthuld op de Frankfurt Motor Show in 2009.

Hij volgt op zijn voorganger, Reventón, maar heeft een aantal opmerkelijke verschillen, waaronder een 6,5-liter V12-motor, 661 pk, 487 lb-ft koppel en het vermogen om een topsnelheid van 329 km/u te halen.

Hij is in hoogte identiek aan de coupé in alles behalve in de hoogte en bestaat uit dezelfde koolstofcarrosserie die over een stalen ruimtevaartframe is gelegd.

Het is echter het interieur van de auto dat de show steelt, met vliegtuig-stijl multi-mode liquid crystal displays, gezet in aluminium en koolstofvezel behuizing, een G-forge meter, en luxe lederen bekleding met contrasterende stiksels.

De Reventón Roadster was beperkt tot slechts vijftien auto's in totaal, en ondanks een prijskaartje van 2,2 miljoen dollar werden alle vijftien snel verkocht door liefhebbers.

6. Aventador J - Geschatte waarde: 2,8 miljoen dollar

Lamborghini Aventador J
Norbert Aepli - CC BY 3.0

Deze unieke, gelimiteerde editie van Aventador was te zien op de Autosalon van Genève in 2012.

De conceptauto heeft geen ramen of dak, maar is uitgerust met een 6,5-liter V12 motor, 700 pk en een enkele koppeling.

De auto heeft ook een enorme diffuser aan de voor- en achterzijde, samen met 20″ wielen aan de voorzijde en 21″ wielen aan de achterzijde, die ook zijn uitgerust met koolstofvezel ventilatoren, zodat de remmen niet oververhit raken.

De meeste luxe is weggelaten om de auto zo licht mogelijk te maken, inclusief de airconditioning en de radio.

De stoelen zijn gemaakt van een van Lamborghini's aangepaste materialen genaamd 'Carbon Skin', wat een vlechtwerk is van koolstofvezels die zijn gedrenkt in hars.

De Aventador J was al voor 2,8 miljoen dollar verkocht voordat hij op de Autosalon van Genève werd onthuld.

5. Sesto Elemento Concept - Geschatte waarde: 2,8 miljoen dollar

Lamborghini Sesto Elemento
Jeremy - CC BY 2.0

Het Sesto Elemento Concept werd in 2001 op de Parijse autoshow tentoongesteld.

Hij is voorzien van een 570 pk V10-motor, een zesversnellingsbak en is bijna volledig gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel, met een gewicht van ongeveer 1000 kg.

Wat het ontwerp betreft, hebben we het over alles wat zwart is, met subtiele rode details en de meest vloeiende lijnen die je ooit hebt gezien.

Lamborghini beweert dat de auto 100 km/u kan bereiken in slechts 2,5 seconden en een topsnelheid heeft van meer dan 297 km/u.

In 2011 werden slechts twintig Elemento-concepten geproduceerd, die elk binnen enkele dagen na de bekendmaking werden verkocht.

4. Miura Concept - Geschatte waarde: 3 miljoen dollar

Lamborghini Miura Concept
Smartvital - CC BY-SA 2.0

Het Lamborghini Miura Concept werd in januari 2006 aan de gasten gepresenteerd in het Paley Center for Media.

De retrostijl Lamborghini kreeg de opdracht om de 40e verjaardag van de introductie van het originele Miura Concept in 1966 te herdenken.

Het werd ontworpen door Walter de Silva, Lamborghini's design chef, en werd geleverd met een V12 motor afkomstig van de Lamborghini Murciélago.

Hij is voorzien van een geavanceerde vierwielaandrijving met een oplopende achterspoiler, lagere zij-inlaten, geborstelde aluminium louvres en een iets bredere carrosserie in vergelijking met zijn voorganger.

De Miura is nu te zien in Sant'Agata Bolognese, Italië, in het Lamborghini Museum.

3. Egoista-concept - Geschatte waarde: 3 miljoen dollar

Lamborghini Egoista
Herranderssvensson - CC BY-SA 4.0

De op twee na duurste Lamborghini ter wereld is het Egoista-concept.

De auto werd door Lamborghini onthuld om zijn 50e verjaardag te vieren. Hij kreeg de toepasselijke naam 'Egoista', wat in het Italiaans 'egoïstisch' betekent, vanwege de unieke eenpersoons cockpit die is geïnspireerd op de Apache helikopter.

Hij is ontworpen door Lamborghini's hoofd design, Walter de Silva, en is gebaseerd op een Lamborghini Gallardo.

De luifel deur is volledig afneembaar en het stuurwiel moet worden verwijderd om in en uit te kunnen stappen.

Hij wordt geleverd met een 5,2-liter V10-motor, die ongeveer 600 pk levert.

Net als de Miura Concept is de Egoista Concept nu te zien in Sant'Agata Bolognese, Italië, in het Lamborghini Museum.

2. Veneno - Geschatte waarde: 5,3 miljoen dollar

Lamborghini Veneno
Alang 68 - CC BY-SA 4.0

De Veneno is gebaseerd op de Aventador en is een andere creatie van Lamborghini om zijn 50ste verjaardag te vieren.

De Veneno was te zien op het Autosalon van Genève 2013 en werd geklasseerd als een van de duurste productie-auto's ter wereld op dat moment.

De naam vertaalt zich in het Spaans naar 'gif' en het is een van de drie auto's uit de serie die voor de consument zijn gemaakt.

De auto's zijn uitgerust met een 6,5-liter V12-motor, 740 pk, en kunnen in 2,8 seconden van 0 tot 100 km/u razen, waardoor ze een topsnelheid van 355 km/u bereiken.

Het verhoogde vermogen kan worden toegeschreven aan een vergrote luchtinlaat en een op maat aangepast uitlaatsysteem.

Het interieur van de Veneno is voornamelijk gebaseerd op het interieur van een Aventador, maar bevat ook Lamborghini's 'Carbon Skin', net als wat gebruikt werd op de Aventador J.

De auto kwam met een origineel prijskaartje van 4 miljoen dollar, maar werd later gekocht voor 5,3 miljoen dollar, waardoor het de op één na duurste Lamborghini ter wereld is.

1. Veneno Roadster - Geschatte waarde: 8,3 miljoen dollar

Lamborghini Veneno Roadster
Klaus Nahr - CC BY-SA 2.0

De Veneno Roadster is de duurste Lamborghini ter wereld, met een waarde van maar liefst 8,3 miljoen dollar. De oorspronkelijke startprijs was 4,5 miljoen dollar, maar de meest recente verkoop was voor iets minder dan 8,3 miljoen dollar.

Het werd uitgebracht in 2014 op de Autosalon van Genève om de 50e verjaardag van Lamborghini te vieren.

Met een 6,5-liter V12-motor met aanzuiging en 750 pk kan hij naar verluidt in slechts 2,9 seconden een topsnelheid van 355.6 km/u bereiken, gaande van 0 tot 100 km/u.

De supersportwagen is bijna volledig gemaakt van koolstofvezel, met een gewicht van 1490 kg, en wordt gekenmerkt door een optimale aerodynamica om de stabiliteit op de weg te garanderen.

Aangezien er slechts negen Veneno Roadsters op de planeet zijn, lijkt 8,3 miljoen dollar een goede deal om een van 's werelds duurste Lamborghini's te bemachtigen, om nog maar te zwijgen van een van de duurste auto's ter wereld.