Top 10 Duurste Horloges

Top 10 Duurste Horloges

Top 10 Lijstjes Duurste

Luxe horloges behoren tot de meest gezochte en bewonderde stukken techniek. Ze combineren het beste in vakmanschap, geschiedenis en ontwerp, en de prijskaartjes kunnen in de miljoenen lopen. Van een $55 miljoen kleurrijk diamanten polshorloge tot een uurwerk dat in de 1700's in opdracht van de Franse koningin Marie Antoinette gemaakt werd, hebben we een lijst samengesteld van recordbrekende uurwerken. Lees verder om de top 10 duurste horloges ter wereld van dichtbij te bekijken en te zien waarom ze zo'n hoge prijs opbrengen.

Wat zijn de duurste horloges ter wereld?

10. Hublot Big Bang - $ 5 miljoen

Hublot Big Bang
Bron: Attila Mexico

Hublot Big Bang Ferrari 2013. Hublot's Big Bang horloge bevat in totaal 1.282 diamanten, waaronder meer dan 100 karaat aan baguette diamanten en 6 smaragd-geslepen diamanten van elk meer dan 3 karaat. Beyoncé kocht in 2012 een Hublot Big Bang voor haar man Jay-Z als verjaardagscadeau.

9. Vacheron Constantin 57260 - $ 8 miljoen

Vacheron Constantin 57260
Bron: pinterest

Met 57 complicaties, 2826 afzonderlijke onderdelen, en 242 juwelen is Vacheron Constantin's 57260 horloge een technologisch en artistiek hoogstandje. Het kostte 8 jaar om te ontwerpen en te maken, en is naar schatting voor $ 8 miljoen in opdracht gemaakt voor een particuliere klant.

8. Patek Philippe Ref. 1518 - $ 11,1 miljoen

Patek Philippe Ref. 1518
Eind 2016 werd de Patek Philippe ref 1518 met roestvrijstalen kast op een horlogeveiling verkocht voor iets meer dan $ 11 miljoen. Patek Philippe produceerde het 1518 model in 1941, waarmee het het eerste eeuwigdurende kalender chronograaf polshorloge was dat ooit in een serie gemaakt werd.

7. Paul Newman's Rolex Daytona - $ 17,8 miljoen

Paul Newman's Rolex Daytona
De Rolex Daytona 6241 in roestvrij staal - ook bekend als de "Paul Newman Daytona". Dit horloge werd zo genoemd nadat de vrouw van de acteur (Joanne Woodward) hem een versie met zwarte wijzerplaat gaf (mogelijk een 6239, in plaats van een 6241) tijdens de opnamen van een film waarin ze beiden een hoofdrol speelden. Filmster en raceautoliefhebber, Paul Newman's Rolex Daytona die in 2017 voor maar liefst $17,8 miljoen verkocht werd. De art deco stijl van de Daytona uit 1968, referentie 6239, werd gegraveerd met "Drive Carefully, Me" door echtgenote en actrice Joanne Woodward. Paul schonk het aan het toenmalige vriendje van zijn dochter, die een aanzienlijk deel van de verkoop aan de Nell Newman Foundation schonk.

6. Jacob & Co. Billionaire Watch - $ 18 miljoen

Het Miljonairshorloge bevat 260 karaat smaragd-geslepen diamanten, 167 afzonderlijke onderdelen, en 19 juwelen. De armband en wijzerplaat zijn één naadloze constructie van 18K witgoud.

5. Patek Philippe Supercomplication - $ 24 miljoen

Patek Philippe Supercomplication
Dit gouden zakhorloge werd in 1933 door Patek Philippe gemaakt voor bankier Henry Graves Jr. Het kostte 5 jaar om te ontwerpen en te bouwen en heeft 24 complicaties, waaronder een eeuwigdurende kalender, tijden van zonsopgang en zonsondergang, en een hemelse kalender uit Graves' appartement op Fifth Avenue in New York.

4. Chopard 201-Carat Watch - $ 25 miljoen

Chopard 201-Carat Watch
Dit schitterende uurwerk bevat 874 diamanten, in totaal 201 karaat, in een scala van kleuren. Het centrum van het Chopard horloge bestaat uit drie hartvormige diamanten in geel, roze en blauw.

3. Breguet No. 160 - $ 30 miljoen

Breguet No. 160
De oorspronkelijke versie van dit stuk zou in opdracht van Marie Antoinette gemaakt zijn door een van haar minnaars. Abraham-Louis Breguet begon in 1782 aan het horloge te werken, en Marie Antoinette werd voor de voltooiing in 1827 door Breguet's zoon uitgevoerd.

Het bevatte alle in die tijd bekende complicaties, waaronder een thermometer, klokkenspel, en eeuwigdurende kalender. Het horloge was te zien in het L.A. Mayer Museum in Jeruzalem tot het in 1983 werd gestolen. Het stuk werd uiteindelijk teruggevonden en is nu nog steeds in het Mayer museum te zien.

2. Graff Diamonds The Fascination - $ 40 miljoen

Graff Diamonds The Fascination
Bekend om hun luxueuze diamanten juwelen, creëerde Graff Diamonds het horloge The Fascination, dat 152,96 karaat diamant bevat met een middendiamant die een 38,14 karaat D Flawless peervorm is. De middendiamant komt los in een ring die apart gedragen kan worden.

1. Graff Diamonds Hallucination - $ 55 miljoen

Graff Diamonds Hallucination
Bovenaan de lijst van de duurste horloges ter wereld staat de Graff Diamonds Hallucination. Dit ongekende horloge, dat op de horloge- en sieradenbeurs Baselword werd onthuld, bestaat uit 110 karaat diamanten. Diamanten van alle kleuren, waaronder Fancy Pink, Fancy Yellow, Fancy Green, en Fancy Blue, en slijpvormen, waaronder smaragd, hart, peer, marquise, en rond, zijn gecombineerd om dit spectaculaire uurwerk te maken.

Wat maakt luxe horloges zo duur?

De voornaamste factoren die bepalen hoeveel een luxe uurwerk waard is zijn:

- Technologie - Vakmanschap - Gebruikte materialen - Merk

Deze factoren werken allemaal samen om de uiteindelijke waarde van een uurwerk te bepalen. De precisie, het vakmanschap, de arbeid en de vaardigheid die in luxe horloges gaan, is wat ze onderscheidt van andere. Rolex horloges, bijvoorbeeld, worden allemaal met de hand geassembleerd en het merk heeft zijn eigen gieterij die het goud maakt dat ze in hun stukken gebruiken.