Top 10 Machtigste Families Ter Wereld

We zullen het hier niet hebben over het familiefortuin, maar over de invloed die ze hebben op de totale economie en het geopolitieke landschap. Als dat zo is, kun je je afvragen wie de wereld regeert? Hoewel geld een cruciale rol speelt bij het bepalen van hun werkelijke macht, kan hun invloed op machtige individuen alles mogelijk maken. We zullen niets opnoemen dat gebaseerd is op samenzweringstheorieën of andere claims van andere bronnen. Hier zal de lijst worden opgesteld op basis van wat door ons kan worden gezien, aangeraakt of gevoeld, kortom, rotsvaste factoren. Dit zijn de top 10 van machtigste families ter wereld.

10. Huis van Al Thani

Huis van Al Thani

Qatar is nog steeds een stammenmaatschappij, ondanks zijn snelle ontwikkeling en modernisering, tenminste als alle ex-pats, die 88% van de bevolking uitmaken, buiten beschouwing gelaten worden en de machtsstructuur van het land geanalyseerd wordt.

De Al-Thani is de machtigste familie in Qatar, verreweg. Niemand anders komt in de buurt van de macht die zij uitoefenen.

Dit is zeker geen verrassing, gezien het feit dat zij sinds de 19e eeuw de heersende familie waren. Het is algemeen bekend dat de enige tegenstanders waar de heersende Al-Thani's voor moeten oppassen hun eigen familieleden en filialen zijn.

Kijk je naar de financiële of politieke invloedssferen, dan zit Al-Thani in hun eigen competitie. Qatar zou de spil kunnen zijn te midden van alle aanhoudende conflicten in het midden-oosten, gezien zijn 'verbittering' met andere Arabische naties.

Saoedi-Arabië, Bahrein, Egypte en de VAE hebben alle banden met Qatar verbroken vanwege hun positieve kijk op Iran en hun steun aan islamistische groeperingen, zoals de Moslim Broederschap en Hamas.

Behalve het verbreken van die nieuwe banden, eisen deze naties ook van Qatar dat het door Al Thani gefinancierde Al-Jazeera netwerk wordt uitgezonden.

9. Soros

Soros

Soros, bijgenaamd "de man die de bank van Engeland brak", is in de financiële wereld vooral bekend om zijn Hedge Fund, Soros fondsbeheer.

In 1992 shortte hij het Britse pond, een riskante zet die het fonds uiteindelijk in één dag $1 miljard opleverde en Soros' positie in de financiële wereld consolideerde. George Soros werd in Boedapest geboren en vestigde zich daarna in Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog had hij de nazi-bezetting van Hongarije meegemaakt. Hij is tegenwoordig politiek actief en onlangs kwam in het nieuws dat zijn NGO hulp biedt aan Islamitische vluchtelingen die Europa binnenstromen.

De hulp werd bekritiseerd door de Hongaarse premier Viktor Orban die het zag als een poging om het gezag van de EU aan te tasten.

Soros wordt in de VS ook gezien als een liberale aanhanger en een conservatieve vijand, en doneert al heel lang aan de democratische partij.

Hij werd er in Hongarije van beschuldigd dat hij probeerde een 'nieuw gemengd moslim' Europa te ontwikkelen. Hij heeft het Brexit-proces in het Verenigd Koninkrijk gesaboteerd en is betrokken geweest bij wapenbeheersingscampagnes in Florida door misdadigers aan te melden om tegen Roy Moore te stemmen. Niet alleen dat zijn opdook als degene achter de aanklacht tegen de Republikeinse gouverneur van Missouri.

Je zou kunnen stellen dat het Vladimir Poetin was die misbruik maakte van de verdeeldheid in de westerse samenlevingen. Sommigen zouden zelfs kunnen zeggen: Donald Trump.

Maar in bepaalde donkere onvindbare hoeken van het internet beweren sommige ambtenaren dat het antwoord een 87-jarige Hongaar lijkt te zijn die de nazi-bezetting van Boedapest overleefde. Soros is onmiskenbaar uitgesproken, politiek progressief, en geeft gul geld uit aan doelen die hem na aan het hart liggen, vooral via zijn Stichtingen.

8. Pritzker

Pritzker

De Pritzkers zijn een van de rijkste families in Amerika. Ze staan dicht bij de top van de "World's Richest Families" rangschikking sinds het tijdschrift in 1982 werd gelanceerd. Hun rijkdom ontstond in de 20e eeuw, vooral toen de Hotel Corporation Hyatt werd opgericht en uitgebreid. De familie bezit een grote 5-sterren luxehotelketen, Hyatt Global, via hun holding, de Marmon Group. De Superior Bank of Chicago, een kredietbureau van TransUnion, de luchtvaartmaatschappijen Braniff, het tijdschrift McCall en de Royal Caribbean Cruise Line maakten ook deel uit van hun andere activa. J. B. Pritzker was medevoorzitter van de campagne van Hillary Clinton in de presidentsverkiezingen van 2008. Hij was afgevaardigde van de Democraten in 2008 en van de Nationale Democraten in 2016. Hij hielp de campagnes van Clinton en Obama in Illinois te integreren, steunde President Barack Obama bij de algemene verkiezingen van 2008 en is momenteel de zittende gouverneur van Illinois.

7. Koch familie

Koch familie

Koch Industries is voornamelijk actief in de productie, pulp- en papierproductie, chemische apparatuur, veeteelt, financiële sector, handel in grondstoffen en investeringen, energie, vezels, halffabrikaten en polymeren. Koch is ook een houdstermaatschappij die grote bedrijven als Invista, Georgia Pacific, Molex, Flint Hills Resources, Koch Pipeline, Koch Fertilizer en Koch Minerals controleert. Vanuit het niets heeft Fred C Koch Kock Industries opgericht. Hij is nu dood, maar vandaag de dag worden zijn bedrijven gecontroleerd door zijn kinderen. Volgens Forbes is Koch Industries het op één na grootste particuliere bedrijf van Amerika, met een omzet van meer dan 1 biljoen dollar. Ze kunnen politieke invloed kopen door gebruik te maken van hun enorme rijkdom.

6. Bush familie

Bush familie
Sinds de nederlaag van Jeb in 2016 lijkt de familie Bush te zijn verdwenen, maar ze hebben nog steeds grote invloed op de Amerikaanse politiek. In werkelijkheid is de "meest succesvolle politieke dynastie in de Amerikaanse geschiedenis" gekarakteriseerd. Er waren twee presidenten, een paar gouverneurs en verschillende senatoren, maar de Bush-familie is veel uitgebreider. Veel Bush-familieleden bekleden managementfuncties in grote bedrijven.

5. Morgan familie

Morgan familie

De Morgan-familie is een vooraanstaande Amerikaanse dynastie in het bankwezen en het bedrijfsleven, die aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw beroemd werd in de Verenigde Staten en de hele wereld. Familieleden hebben in de loop der jaren enorme rijkdom vergaard, vooral door het bekende werk van John Pierpont Morgan.

4. Walton familie

Walton familie

De Waltons zijn de rijkste familie ter wereld als we de totale rijkdom van onze broers en zussen combineren met een waarde van ongeveer 200 miljard dollar. In de waardeketen stonden de broers Jim en Rob Walton respectievelijk 16 en 17 op de jaarlijkse lijst van miljardairs van Forbes. Hun zus Alice Walton is de rijkste vrouw ter wereld op dit moment in 2022. Walmart werd in 1962 opgericht door Sam Walton in Arkansas en is nu, volgens de website van het bedrijf, 's werelds grootste bedrijf, met een omzet van 514,4 miljard dollar in 2019 en meer dan 1,5 miljoen Amerikaanse medewerkers. Vanaf augustus 2019 heeft het bedrijf bijna twaalfduizend wereldwijde winkels en 5.362 Amerikaanse verkooppunten. Het bedrijf heeft niet anders dan zijn rivaal, Target, grote consumenten levensstijlen gebracht, van de grote dozenwinkels op het platteland en in de stad, geprezen voor zijn laaggeprijsde producten en geëxcoreerd voor zijn werkpraktijken.

3. House of Saud

House of Saud

Het House of Saud is de heersende familie van Saoedi-Arabië. Ze bezitten absolute macht, zelfs nadat ze de natie Saud's (Saudische) Arabië hebben genoemd. Er zijn 15.000 leden in de familie, maar een groep van ongeveer 2.000 van hen heeft de meerderheid van de macht en de rijkdom. Als hoofd van de familie, de koning van een olierijk land, hebben zij een onvoorstelbare rijkdom. Als ze willen, kunnen ze zelfs ten strijde trekken, zoals ze dat in Jemen hebben gedaan. Saudi-Arabië heeft internationale invloed en de NAVO investeert zwaar in de veiligheid van Saudi-Arabië.

2. Windsor-familie (Britse koninklijke familie)

Windsor-familie (Britse koninklijke familie)

Brand Finance, een markttaxatiefirma, meldde dat de Britse Koninklijke Familie vorig jaar ongeveer $95 miljard waard was. Op deze manier wordt rekening gehouden met unieke activa zoals het Buckingham Palace (830.000 vierkante meter), de grote kunstcollectie van de familie en andere abstracte activa, zoals de koninklijke merkwaarden. Zo was Prinses Charlotte bijvoorbeeld 10 uur oud toen ze in première ging op een GH-wereldpodium. Jaeger LeCoultre schonk een horloge uit hun dure horlogecollectie, 101 MANCHETTE (ter waarde van 26 miljoen dollar) aan Hare Hoogheid Koningin Elizabeth II op haar 60e verjaardag in 2012. Voor een teken van hoe waardevol het merk is, droeg ze slechts maanden oud een sjaal ter waarde van ongeveer $100 van Hurt & Sons. De persoonlijke rijkdom van koningin Elizabeth II is $530 miljoen, en Forbes schat het grootste aantal in de familie. Bovendien, in schattingen van Rijkdom-X, zou de persoonlijke rijkdom van alle monarchie zo hoog zijn als 1 miljard dollar.

1. Rothschild familie

Rothschild familie

Sinds de oprichting van het bankwezen in de 18e eeuw heeft Mayer Amschel Rothschild vele eeuwen lang de wereld geregeerd met talloze troeven, een enorme invloed en een enorme macht. De Rothschild Groep biedt financiële adviesdiensten aan in meer dan 40 landen. De familie is ook eigenaar van multinationale ondernemingen zoals RIO Tinto, RIT Capital en Glencore. Hoewel hun financiële waarde bovengemiddeld groot is, is dit voldoende om te laten zien hoe machtig ze zijn. Ook wordt vermoed dat Rothschilds banden hebben met een geheime organisatie genaamd NWO (Nieuwe Wereldorde). De Rothschilds worden beschouwd als de machtigste van de 13 bloedlijnen van de Illuminati, officiële leden van de Bilderberg groep, Vrijmetselaars en andere geheime genootschappen. Hoewel het misschien wel de rijkste familie in de geschiedenis van de mensheid is, is niet één van Rothschild's personen in Forbes' lijsten verschenen. Dat komt omdat hun immense fortuin in de loop der jaren over de hele wereld is verdeeld onder de familieleden.