Rijkste Atleten Ter Wereld

Top 10 Rijkste Atleten Ter Wereld

Atleten geven alles wat ze hebben in de richting van het winnen in hun sport. Niet allemaal zijn ze aan het eind van hun loopbaan door gebrekkige financiële kennis veel waard. Zoals Mike Tyson, die in zijn bokscarrière misschien wel $ 430 miljoen verdiende en nu nog maar $ 8 miljoen waard is. Of zijn nemesis, Evander Holyfield, die ongeveer $230 miljoen verdiende maar nu naar schatting nog maar ongeveer $1 miljoen waard is.

Voor sommige atleten echter dienen deze verhalen als les en wordt financiële kennis gezocht en worden verstandige investeringen gedaan. Voor deze rijke atleten is de kans groot dat het zo zal blijven, want ze ontpoppen zich tot enkele van de rijkste mensen op de planeet, niet alleen in de sport.

10. Carson Wentz - Netto Waarde: 45 miljoen dollar

 

Carson Wentz
Keith Allison

Na vier profseizoenen bij de Philadelphia Eagles gespeeld te hebben, werd Wentz in juni 2019 getekend voor een contractverlenging ter waarde van $128 miljoen over vier jaar. De deal omvatte een tekenbonus van $ 16,4 miljoen en een optiebonus van $ 30 miljoen, te betalen in maart 2020.

De jonge quarterback, geboren op 30 december 1992, is 1.96 m lang en weegt 237 pond. Als afgestudeerde van de North Dakota State University speelde Wentz vijf college seizoenen voor hij bij het NLF kwam. Hij is houder van Eagles single-season franchise records voor het aantal passerende yards, completions, en touchdowns.

Naast zijn contract van $128 miljoen heeft hij sterke sponsorcontracten met Nike, NRG, Bobcat, Amazon, Sanford Health, Bose, Scheels en BlackRidge Bank.

Met een persoonlijke waarde van $ 45 miljoen behoort Carson Wentz tot de rijkste atleten ter wereld.

9. Kirk Cousins - Netto Waarde: 70 miljoen dollar

 

Kirk Cousins
Keith Allison

In 2018 tekende Kirk Daniel Cousins als free agent bij de Minnesota Vikings van de NFL een driejarig volledig gegarandeerd contract van $ 84 miljoen. Het contract maakte hem op dat moment de best betaalde speler op jaarbasis in de geschiedenis van de NFL.

In 2020 tekende Cousins een tweejarige contractverlenging van $ 66 miljoen, die een tekenbonus van $ 30 miljoen omvatte. Cousins speelt quarterback voor de Vikings, maar eerder dan bij de Vikings was hij getekend bij de Washington Redskins.

Cousins is houder van een aantal Redskins records, waaronder drie van de vier hoogste single-season passing yards totaal in de geschiedenis van de franchise.

Cousins, geboren op 19 augustus 1988, ging naar Michigan State waar hij vier seizoenen college football speelde voor hij professioneel werd in de NFL draft van 2012.

Cousins heeft naar schatting een vermogen van $ 70 miljoen opgebouwd en heeft maar een fractie voorsprong op collega quarterback, Wentz.

8. Stephen Curry - Netto Waarde: 160 miljoen dollar

 

Stephen Curry
Keith Allison

Twee keer genoemd als NBA Most Valuable Player en drie NBA kampioenschappen gewonnen met de Golden State Warriors, is Wardell Stephen Curry II de zoon van een vroegere NBA speler, Wardell Stephen Dell Curry, en oudere broer van de huidige NBA speler Seth. Curry speelde college basketbal voor de Davidson Wildcats van het Davidson College in North Carolina.

Getekend op NBA's eerste contract van $200 miljoen in 2017, heeft Curry de onderscheiding dat hij de laatste drie seizoenen het hoogste salaris van de competitie had.

Curry bezit een investeringsmanagementbedrijf SC30 dat zijn investeringen, merkpartnerschappen en filantropische ondernemingen beheert. Hij bezit ook een productiebedrijf, Unanimous Media geheten, dat een overeenkomst heeft met Sony Pictures.

Met $160 miljoen op zijn naam is Stephen Curry beslist een van de rijkste atleten ter wereld. Hij werd geboren op 14 maart 1988.

7. Kevin Durant - Netto Waarde: 200 miljoen dollar

 

Kevin Durant
aaronisnotcool

Hij speelde in totaal negen seizoenen bij de franchise (die in 2008 de Oklahoma City Thunder werd) voor hij in 2016 bij de Golden State Warriors tekende.

Geboren op 29 september 1988, was Durant een gewild vooruitzicht op de middelbare school, dat beschouwd werd als de op één na beste speler van zijn middelbare school klas. Al tijdens het college seizoen 2006-2007, toen hij 2.06 meter lang was, speelde Durant voor de University of Texas.

In 2019 tekende Durant een vierjarig contract met de Brooklyn Nets ter waarde van $164 miljoen. Behalve het contract heeft Durant ook ongeveer $35 miljoen verdiend aan sponsors en hij heeft naar verluidt ook geïnvesteerd in zo'n 40 bedrijven, waaronder de investeringsapp Acorns. Zijn persoonlijk fortuin wordt geschat op $200 miljoen, waarmee hij de op drie na rijkste atleet ter wereld is.

Durant is ook eigenaar van zijn eigen mediabedrijf dat deals heeft met ESPN, Apple, Showtime en Fox en heeft meer dan 800.000 abonnees op zijn YouTube kanaal.

6. Neymar - Netto Waarde: 200 miljoen dollar

 

Neymar
Antoine Dellenbach

Tot juni 2022 bij Paris Saint-Germain getekend, staat Neymar voor $350 miljoen onder contract. Hij stapte over van Barcelona naar PSG en is met $ 263 miljoen 's werelds duurste transfer van dat moment.

Deze Braziliaanse voetballer is de op één na populairste atleet op de sociale media met meer dan 240 miljoen volgers op Facebook, Instagram, en Twitter.

Hij heeft een sponsorportfolio ter waarde van zo'n 25 miljoen dollar bij Nike's Jordan Brand en in maart 2020 bracht Nike's filmeenheid een film uit over Neymar's leven.

Neymar werd voor het eerst bekend bij Santos Futebol Clube van de stad Santos in Brazilië. Hij won voor de club twee opeenvolgende Campeonato Paulista kampioenschappen, een Copa do Brasil, en de Copa Libertadores van 2011. Nadat Neymar in 2011 en 2012 tot Zuid-Amerikaanse Voetballer van het Jaar was uitgeroepen, verhuisde hij naar Europa om zich bij Barcelona aan te sluiten.

Neymar, geboren op 5 februari 1992, heeft de eer de op drie na rijkste atleet in de waard te zijn met een ongelooflijk totaal vermogen van $200 miljoen.

5. Lionel Messi - Netto Waarde: 500 miljoen dollar

 

Lionel Messi
Кирилл Венедиктов

Met een record van zes Ballon d'Or onderscheidingen, en een record van zes Europese Gouden Schoenen, wordt Lionel Messi vaak beschouwd als de beste speler van de wereld en een van de grootste spelers aller tijden.

Momenteel speelt hij voor Barcelona op een contract tot 2020-2021, Messi krijgt naar verluidt jaarlijks $ 80 miljoen betaald, en hij heeft ook een levenslang sponsorcontract met Adidas ter waarde van ongeveer $ 30 miljoen. Deze in Argentinië geboren superster voetballer lanceerde in 2019 in Barcelona zijn eigen kledinglijn en verkooppunt, The Messi Store.

In februari 2020 kreeg hij de Laureus Wereldsporter van het Jaar, waarmee hij de allereerste voetballer en de eerste teamsport atleet werd die de prijs won. De onderscheiding staat gelijk aan de Oscars van de sportwereld.

Lionel Messi, geboren op 24 juni 1987 in Argentinië, heeft zichzelf een geschat vermogen van $ 500 miljoen opgebouwd, waarmee hij de derde plaats inneemt op de lijst van rijkste atleten ter wereld.

4. LeBron James - Netto Waarde: 500 miljoen dollar

 

LeBron James
Keith Allison

LeBron James heeft altijd in de publieke belangstelling gestaan sinds hij college basketbal speelde. LeBron speelde voor St. Vincent-St. Mary High School waar hij werd gemarkeerd als een toekomstige NBA superster. Hij kwam voor het eerst bij Cleveland in 2003 als de eerste algemene draft pick en werd uitgeroepen tot de 2003-2004 NBA Rookie of the Year. James verliet Cleveland in 2010 en tekende als vrije agent bij Miami, welke stap hij aankondigde in een ESPN special getiteld The Decision, die een van de meest controversiële free-agent beslissingen in de Amerikaanse sportgeschiedenis blijft.

Viermaal uitgeroepen tot MVP van de NBA, trad James in 2018 in dienst bij de Los Angeles Lakers voor een contract van $ 153 miljoen. Hij heeft ook een van de top NBA endorsement portfolio's ter waarde van meer dan $ 60 miljoen, en hij is ook eigenaar van zijn eigen productiebedrijf, SpringHill Entertainment, en mediabedrijf, Uninterrupted.

LeBron James, geboren op 30 december 1984, heeft een persoonlijke oorlogskas van zo'n 500 miljoen dollar.

3. Cristiano Ronaldo - Netto Waarde: 500 miljoen dollar

 

Cristiano Ronaldo
Анна Нэсси

Cristiano Ronaldo is een Portugese profvoetballer die spits speelt bij Serie A club Juventus en aanvoerder is van de nationale ploeg van Portugal. Ronaldo heeft vijf Ballon d'Or op zijn naam staan en wordt beschouwd als de beste speler ter wereld. Hij houdt het record voor de meeste doelpunten met 130 en assisteerde bij 40 in de geschiedenis van de UEFA Champions League.

Ronaldo kwam in 2018 bij Juventus na negen jaar bij Real Madrid te hebben gewerkt. Door bij Juventus te komen nam hij een salarisverlaging met zijn vierjarig contract van $64 miljoen per jaar. Blijkbaar had Juventus binnen 24 uur na het nieuws dat Ronaldo bij Juventus was gekomen, meer dan een half miljoen Ronaldo truien verkocht, en daarmee een opbrengst van meer dan $ 60 miljoen binnengeharkt.

Cristiano Ronaldo heeft ook een stevig boek aan endorsement deals ter waarde van ca. $45 miljoen. Hij werd geboren op 5 februari 1985 en woont in Turijn, Italië.

Niettegenstaande de loonsverlaging die hij nam, heeft Ronaldo een totaal vermogen van ongeveer $ 500 miljoen vergaard en is hij de op één na rijkste atleet ter wereld.

2. Roger Federer - Netto Waarde: 550 miljoen dollar

 

Roger Federer
The Cosmopolitan of Las Vegas

Roger Federer wordt algemeen beschouwd als 's werelds grootste tennisspeler aller tijden. In 2018 heroverde hij kortstondig de nummer 1 plaats in de wereldranglijst van het tennis, als oudste mannelijke tennisser die zo gerangschikt werd.

Deze in Zwitserland geboren speler won 20 Grand Slam enkelspeltitels, de meeste in de geschiedenis voor een mannelijke speler, en hij had de nummer 1 plaats van de wereldranglijst in de Association of Tennis Professionals in totaal een recordaantal van 310 weken bezet was vijf keer de nummer 1 aan het eind van het jaar, waaronder meer opeenvolgende keren.

In het tennis zijn de prijzengelden niet gelijkwaardig aan contracten in het voetbal, de NBA, of de NFL. Maar de endorsements zijn buitensporig groot in vergelijking met de andere atletische sporten. Federer's sponsorcontracten zijn naar verluidt meer dan $ 100 miljoen waard.

Roger Federer werd op 8 augustus 1981 in Basel, Zwitserland geboren en heeft in de loop van zijn wereldberoemde carrière een persoonlijk fortuin van meer dan $ 550 miljoen vergaard, waarmee hij de rijkste atleet ter wereld is.

1. Tijger Woods - Netto Waarde: 800 miljoen dollar

 

Tijger Woods
Keith Allison

Deze wereldberoemde golfer, die in 2021 in de World Golf Hall of Fame zal worden opgenomen, staat op de eerste plaats in het aantal PGA Tour overwinningen en op de tweede plaats in het aantal belangrijke kampioenschappen voor mannen.

Tiger Woods werd geboren op 30 december 1975 en werd professioneel in 1996 op 20-jarige leeftijd. Binnen een paar maanden, in april 1997m had hij drie PGA Tour evenementen gewonnen, bovenop het winnen van zijn eerste major in de Masters van 1997, die hij met 12 slagen won!

Woods was de beste golfer ter wereld van augustus 1999 tot september 2004 en van juni 2005 tot oktober 2010. Vanaf 2010 nam hij een onderbreking wegens blessures en persoonlijke problemen, en zijn wereldranglijst daalde tot nummer 58 in november 2011.

In 2018 maakte Woods een comeback en clinchte zijn eerste PGA Tour zege in vijf jaar en voegde er een vijfde groen jasje aan toe op de Masters van 2019.

Sinds 1996, toen hij voor het eerst professioneel werd, heeft Tiger Woods naar verluidt meer dan $ 1,5 miljard verdiend aan endorsements, optredens, en baanontwerp-fees. Men schat dat hij een persoonlijk fortuin van $800 miljoen bezit, waarmee hij DE rijkste atleet ter wereld is.