Duurste Auto's Ter Wereld

Top 10 Duurste Auto's Ter Wereld

Wat zijn nu de duurste auto’s ter wereld? Waarom kosten ze handen vol geld en wie rijdt er met deze peperdure wagens? ik heb een lijst samengesteld met de tien duurste auto’s ter wereld, van Bugatti Chiron met een prijskaartje van USD 2,7 miljoen tot Rolls Royce Sweptail voor USD 13 miljoen. Deze luxueuze en zeldzame auto’s benadrukken niet alleen de status van de autoconstructeurs maar zijn ook de persoonlijke wagens van enkele invloedrijke miljardairs en beroemdheden. De hoge kostprijs van deze auto’s trekt de aandacht van het publiek resoluut naar zich toe, alleen zeer rijke klanten kunnen zich zonder enig problem z’n superduur voertuig permitteren.

Een auto is niet alleen een vervoersmiddel, maar ook een geliefd kunstwerk, vaak tientallen jaren na de productie. Grote autonamen zoals Lamborghini, Aston Martin en uiteraard Rolls Royce komen vaak mee met een zeer hoge kostprijs en zijn alleen bestemd voor zeer rijke verzamelaars, want veel van deze dure wagens zijn vaak uitverkocht nog voor dat ze het grote publiek bereiken. Terwijl de meeste van de hier vermelde superauto’s ver buiten het handbereik liggen voor de meeste, is het een genot om naar deze mooie wagens te kijken. Hoe dan ook, het is vaak erg moeilijk om een lijst zoals deze samen te stellen omdat autofabrikanten vaak de verkoopprijs geheimhouden en deze alleen maar kenbaar maken voor potentiële klanten. Als deze luxueuze wagens in een veiling terechtkomen, liggen de prijzen van deze auto’s namelijk ver boven de originele prijs. Zo, daar gaan we dan met de meest luxueuze en duurste auto’s ter wereld van 2020 die er op dit moment zijn.

10. Bugatti Chiron – $ 2,7 miljoen

Bugatti Chiron
Bron: Matthew Lamb

Als erfgenaam van de Veyron superauto's, is Bugati's nieuwste vrij hoog geprijsd en begint deze auto al bij ongeveer $ 2,7 miljoen gebaseerd op de huidige wisselkoersen. Naar verwachting zullen de prijzen verder oplopen tot minstens $ 3 miljoen, nog lang voordat deze de markt bereikt. Aangeprezen als 's werelds krachtigste, snelste, luxueuze en meest exclusieve supersportwagen door de makers, is het de visie van de voormalig bestuursvoorzitter van Volkswagen AG, Ferdinand Piëch, die de snelste auto's van Bugatti eiste. Dus hebben we hier nu een auto die met de hand is gemaakt en in een atelier is vervaardigd, die sneller is, nog geavanceerder en krachtiger dan de Veyron. Het is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de lucht en ruimtevaartindustrie en automobielindustrie om een klassiek model te produceren dat een snelheid kan behalen van 431 kilometer per uur. De 8.0 liter turbomotor W16, 1500 pk motor heeft eigenlijk 300 pk meer dan de Super Sport, het snelste Veyron model. Terwijl de topsnelheid is beperkt tot en met 431 km/u op de weg, moet de werkelijke topsnelheid nog worden vastgesteld.

9. Pagani Huayra BC – $ 2,8 miljoen

Pagani Huayra BC
Bron: Benleo

Na de Pagani Huayra, is de Pagani Huayra BC de duurste Pagani auto ooit gemaakt. Vernoemd als een eerbetoon naar Benny Caiola, een bekende Italiaanse investeerder met waarschijnlijk de beste collectie van Ferrari's en een zeer goede vriend van Horacio Pagani, is deze auto een genot om naar te kijken voor de liefhebbers van Pagani's. Deze auto die zijn eerste debuut deed op het autosalon van Genève in 2016, heeft een breder achterspoor, nieuwe zijsporen en veel coole aerodynamische eigenschappen. Net als de vorige versie is de 6,0 liter V-12 bi-turbo motor van de BC afkomstig van AMG, en heeft een vermogen van 790 pk en een motorkoppel van 811 lb-ft. Dit vermogen wordt via de aandrijfassen van het tripod drievoetsysteem naar de achterwielen geleid, waarbij gebruik gemaakt wordt van Xtrac transmissie met 7 versnellingen. En het meest verbazingwekkende is dat de BC het over heeft genomen van de Huayra door de standaard 150 milliseconden van het model te veranderen naar 75 milliseconden. Met een gewicht van 1218 kilo is de BC ook nog eens een stuk lichter dan de Huayra door het extensieve gebruik van koolstofvezel en andere lichtgewicht materialen.

8. Ferrari Pininfarina Sergio – $3 miljoen

Ferrari Pininfarina Sergio
Bron: Paul Williams

Oorspronkelijk geïntroduceerd als concept auto in 2013 ter nagedachtenis van een overleden zoon van de oprichter van Pininfarina, het legendarische Italiaanse designhuis, zijn er slechts zes van deze auto's gemaakt en zijn daarom dan ook een van de meest begeerde. Dit is een van de duurste Ferrari's ooit gemaakt en is gebaseerd op de Ferrari 458 Spider. Elke auto is handgemaakt en heeft een koolstofvezel geraamte, ook komt deze openlucht luxe auto met twee zitplaatsen. Net als de Ferrari 458, heeft het geen dak, zijruiten noch vooruit, en is 150 kg lichter dan zijn voorvader. Dit maakt hem slanker en sneller op de weg, hoewel hij dezelfde natuurlijk geaspireerde 4,5 Liter F136F V-8 motor heeft, die 582 pk naar de achterwielen stuurt. Het gerenoveerde interieur is ook voorzien van een groot aantal interessante details, zoals aerodynamische hoofdsteunen die direct in de rolkooi zijn ingebouwd. Echter, het leukste feitje van al over deze auto is dat de eigenaren van elk van de zes modellen zelf door de autofabrikanten werden uitgekozen, waardoor dit een van de zeldzaamste en meest exclusieve enkel op uitnodiging voertuigen ter wereld zijn.

7. Aston Martin Valkyrie – $ 3,2 miljoen

Aston Martin Valkyrie
Bron: Vauxford

Terwijl er nog geen prijs is aangekondigd voor deze auto, schatten deskundigen het ongeveer op 3,2 miljoen dollar. Onder leiding van Andy Palmer, de nieuwe president van Aston Martin toegewijd aan solvabiliteit en relevantie met ontzagwekkende auto's, is dit model een renovatie van de oude Aston Martin Red-Bull AM-RB 001. Er wordt beweerd dat Palmer akkoord ging met deze auto onder het genot van een drankje met Adrian Newey en Christian Horner van Red Racing. Newey's, een gerenommeerde aerodynamicus achter de dure en bekroonde sportwagens van Red Bull op de Formule-1 circuits, bedacht speciaal voor deze wagen een aerodynamisch plan dat lucht via de chassis duwt, wat leidt tot een neerwaartse kracht zonder gebruik te maken van vleugels. De 6.5 liter, natuurlijk aangezogen V-12 die speciaal is ontworpen voor de Cosworth, heeft een 1:1 vermogen / gewicht verhouding, en komt met een Rimac-gebouwd hybride accusysteem dat wordt geleverd bij de motor die ongeveer een vermogen van 1000 pk oplevert. Voorlopig zijn er 150 auto's van dit model besteld bij het bedrijf, en de leveringen zullen naar verwachting in 2019 van start gaan. Daarnaast zijn er 25 track-only edities gepland waarover de prijzen op dit moment alleen nog maar kan gespeculeerd worden.

6. Gelimiteerde Editie Bugatti Veyron van Mansory Vivere – 3,4 miljoen dollar

Gelimiteerde Editie Bugatti Veyron van Mansory Vivere
Bron: Stefan Krause

De Mansory Vivere editie van de Bugatti Veyron werd vier keer geüpgraded sinds de release in 2005 en behoort niet alleen tot de mooiste wagens van de wereld, maar ook nog eens tot de snelste. Deze Duitse auto is gemodelleerd naar de Grand Sport Vitesse en heeft een prachtig gelakt koolstofvezel carrosserie, een nieuw spoilerpakket met nieuwe roosters, een elegant gevormde binnenruimte, voor grill, grotere zijspiegels en een ingekorte motorkap. Ook zitten overal opgewaardeerde LED lampen, de koplampen, achterlichten en de stuurcabine. En voor de esthetische liefhebbers worden kaarten van historische gebeurtenissen zoals de Targa Florio autorace met laser geëtst in zowel het gestoffeerde interieur als het exterieur van koolstofvezel. De 8.0 liter W16 motor van de auto levert 1200 pk en 1106 voetpond kracht. De originele versie kan 407 kilometer per uur bereiken en werd de auto van het decennium genoemd 2000-2009.

5. Lykan Hypersport – $ 3,4 miljoen

Lykan Hypersport
Bron: W Motors

Het zal je niet verrassen dat de prijs van deze wagen zeer hoog is, als je weet dat de LED koplampen speciaal zijn gemaakt van 240 15 karaat diamanten, eveneenss de wisserbladen die ook gemaakt zijn van 420 15 karaat diamanten. Alle edelstenen zijn volledig personaliseerbaar. Als een gepantserde auto met schaardeuren en een interieur dat precies uit een sciencefictionfilm komt was deze auto te zien en de film 'Furious 7', en werd deze auto eigenlijk ontworpen door de politie van Abu Dhabi om te kunnen patrouilleren tijdens de dienst. Gebouwd door W Motors, gevestigd in Libanon, is dit de eerste Arabische superauto. En doet deze het niet slecht in vergelijking met de traditionele Europese autogiganten. Afgezien van zijn adembenemend uiterlijk, kan de 3.8 liter zescilinder, gemonteerd in het midden van de turbo, 780 pk leveren via de achterwielen en een vermogen van 708 voetpond, en kan van 0-100 km/h in slechts 2.8 seconden.

4. McLaren P1 LM – $3.6 miljoen

McLaren P1 LM
Bron: Matthew Lamb

Dit is geen productieauto, dit is min of meer een legale straatversie van de circuit auto McLaren P1 GTR. Omgebouwd door de Britse firma Lanzante, die de originele P1 van McLaren kocht, werd oorspronkelijk ingedachte gemaakt voor een selecte groep aan kopers in de Verenigde Staten, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Deze auto heeft veel weg van de P1 GTR en de legendarische McLaren F1. Bijvoorbeeld de vergulde beplating rondom de motorruimte met een 3,8 liter twin-turbo V-8. Hij is veel slanker dan de P1 GTR, en weegt 60 kg minder dan de P1 GTR, ook zijn achtervleugel is gewijzigd met vergrote voorsplijter samen met de duikvlakken om 40% meer neerwaartse kracht te genereren in vergelijking met de P1 GTR. De aerodynamica is gewoonweg indrukwekkend als je ziet waarvoor hij is gemaakt, namelijk de baan, waar hij 1000 pk kan produceren. Tot op de dag van vandaag zijn er nog maar slechts vijf van deze auto's gebouwd, die allen verkocht zijn.

3. Lamborghini Veneno Roadster – $4.5 miljoen

Lamborghini Veneno Roadster
Bron: Klaus Nahr

Gebouwd om de 50e verjaardag van het bedrijf te vieren, betekent 'Veneno' letterlijk gif in het Spaans, en eerlijk gezegd, het ontwerp ziet er ook dodelijk uit. Deze auto ziet er bijna uit alsof het een buitenaardse ruimtecapsule is. De 6,5 liter V12 met een automatische handgeschakelde versnellingsbak met zeven versnellingen en zeven ISR versnellingen kan 840 rpm draaien om 740 pk te genereren en 507 voetpond, wat betekent dat de auto van nul naar 100 km/h kan in 2.8 seconden. Hij is erg geïnspireerd op te LP700-4 Aventador en is gemaakt van koolstofvezel. Het verende deel wordt bovenop een door een drijfstang geactiveerde ophanging geplaatst, en het totale droog gewicht van dit koolstofvezelvoertuig is slechts 1490 kg, hoewel het een vierwiel aandrijving heeft. Slechts negen van deze wagens werden gemaakt, het grootste probleem met deze auto's is dat deze aan extreem dure prijzen worden verhandeld, er werd zelfs een verkocht voor $ 11 miljoen. Het was de duurste auto ter wereld die ooit bij de introductie werd geproduceerd, er waren slechts drie beschikbaar voor klanten bij het eerste lot, wat een krankzinnig worsteling met zich meegaf om de resterende auto's in handen te krijgen.

2. Koenigsegg CCXR Trevita – $4.8 miljoen

Koenigsegg CCXR Trevita
Bron: wikimedia

De duurste straat legale productie auto ter wereld is gecoat met echte diamanten. 'Trevita' is een afkorting die 'drie blanken' vertaalt. De koolstofvezels zijn inderdaad gecoat met een diamant stof-geïmpregneerde hars, genaamd de Koenigsegg Proprietary Diamont Weave. Deze technologie zorgt ervoor dat de vezels worden getransformeerd van traditioneel zwart naar glanzend, zilverwit, waardoor het koetswerk van deze auto overal bekend werd om zijn unieke design en perfectie. En dat is nog niet alles. Onder de coating bevindt zich een 4,8 liter, dubbel gelaten V8 met een totaal vermogen van 1004 pk en 779 voetpond. Hierdoor is hij goed uitgerust om de helft van de snelweg in te halen. Deze auto wordt geleverd met een unieke dubbel koolstof achtervleugel, iconell uitlaatsysteem, airbags, ABS aangedreven keramische koolstof remmen, manuele schakelhendels aan het stuur (paddle shift), infotainment systeem, chronometerinstrumenten cluster, banden monitoring systemen in combinatie met een hydraulisch systeem. Aanvankelijk werd er besloten om slechts drie auto's van dit model te maken, maar dit werd snel terug gebracht naar twee, omdat de koolstofvezel het te moeilijk en tijdrovend maakte voor een regelmatige productie.

1. Sweptail door Rolls Royce – $13 miljoen

Sweptail door Rolls Royce
Bron: J Harwood Images

Voordat je mond open valt wanneer je de prijs van deze luxueuze wagen ziet, moet je weten dat deze auto niet meer op de markt is. Dit komt omdat het werd gemaakt op aanvraag van een specifieke klant wiens naam het bedrijf heeft geweigerd te onthullen. Het bedrijf Rolls Royce staat er om bekend om enkel en alleen luxueuze auto's op de markt te brengen. Deze exclusieve wagen wordt geleverd en op maat gemaakt, en doet vooral denken aan de Koninklijke rijtuigen van weleer. Waarschijnlijk gemodelleerd naar de Wraith, biedt deze auto slechts zitplaatsen aan twee personen, hiermee benadrukken ze nog maar eens hoe exclusief ze zijn. Het zonnedak is volledig panoramisch, dat scherp naar beneden komt net zoals die van racejachten, wat een van de eisen was van de klant. Wat ook heel cool is aan het interieur is dat het volledig uit te hout en leer is gemaakt, met verborgen compartimenten om bijvoorbeeld een laptop in op te bergen. Verder is er niet veel informatie beschikbaar over de duurste auto ter wereld, behalve dat het model gebaseerd is op de modellen van 1920 en 1930, en ziet er uit alsof het een jacht is wanneer je deze van de achterkant bekijkt. Toevallig is de eigenaar een verzamelaar van superjachten en privévliegtuigen.

1. Bugatti La Voiture Noire - $19 miljoen

Bugatti La Voiture Noire
Bron: Alexander Migl

Bugatti heeft de 'La Voiture Noire' vertaald als 'de zwarte auto' volledig gemaakt van koolstofvezel onthuld. De eerste van de Limited Edition auto is voor $19 miljoen verkocht aan Ferdinand Piech, de eigenaar van de VW groep. De auto is ontworpen door Salome Etienne en is geïnspireerd op zijn voorgangers Veyron en Chiron en het vooroorlogse Type 57SC Atlantic. Aangedreven door een 8 liter, 16 cilinder motor die een verbazingwekkende 1.500 PK uitbrengt, zou de auto boven de 450 km/u moeten kunnen komen. Bugatti heeft geweigerd de prestatiespecificaties te onthullen. De voorkant wordt gedomineerd door de kenmerkende hoefijzervormige Bugatti-grill en gaat over in een aërodynamisch swept-back design met een schuine voorruit en omwikkelde achterlichten.