Top 10 Dodelijkste En Gevaarlijkste Drugs Ter Wereld

Drugs zijn geneesmiddelen die oorspronkelijk in de geneeskunde werden gebruikt om ziektes te genezen en pijn te verlichten. In de loop der jaren zijn mensen drugs gaan misbruiken voor hun unieke eigenschappen. Drugsmisbruikers zullen dan ook alles uitproberen om snel high te kunnen worden, zelfs het risico nemen op rottende ledematen, geheugenverlies, een hartaanval krijgen, of een onmenselijke drang krijgen die gebruikers aanzet tot kannibalisme, tot zelfs de dood. Dit zijn de top 10 dodelijkste en gevaarlijkste drugs ter wereld.

10. Scopolamine

Scopolamine
Bron: Jorge Láscar | CC BY 2.0 Generic

Bloem waaruit “Burundanga” (scopolamine) wordt geëxtraheerd.

Scopolamine, ook bekend als ‘Devil’s Breath’, ‘Burundanga’. De straten van Colombia zijn verzadigd met een zombificerende drug genaamd scopolamine. Scopolamine is een smaakloos, geurloos poeder, dat in het gezicht van een slachtoffer wordt geblazen, die dan onmiddellijk hun vrije wil verliest, en het blokkeert de mogelijkheid om herinneringen te vormen tijdens de drugs inductie. De Nazis en de CIA gebruikten scopolamine tijdens Wereld Oorlog 2 en de Koude Oorlog, in de hoop dat het zou werken als een waarheidsserum tijdens ondervragingen. Maar de drug is zo krachtig dat het ook hallucinaties en ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Binnen enkele minuten zijn de slachtoffers onder volledige controle van hun aanvaller. Er zijn mensen die hun eigen huizen hebben beroofd, seksueel zijn mishandeld, hun hele bankrekening hebben leeggehaald en zijn ontvoerd op scopolamine. Jaarlijks vinden er 50.000 van dit soort incidenten plaats. In 2015 overhandigde een slachtoffer $112.000 in contanten aan zijn aanvallers na inhalatie van de drug.

9. Purple drank

Purple drankBron: Stickpen | Public Domain Mark 1.0

Een lepeltje promethazine/codeïne siroop met de kenmerkende paarse kleur.

Deze dodelijke hoestsiroop cocktail werd gepopulariseerd in de zuidelijke hiphop gemeenschappen van de Verenigde Staten van Amerika, en geeft de gebruiker een euforisch, woezelig gevoel. Purple drank, ook bekend als ‘Sizzurp’, ‘Lean’, is een mengsel van frisdrank, snoep en geneesmiddelen tegen verkoudheid, dat het morfinederivaat codeïne bevat. Deze hoge concentraties codeïne onderdrukken het centrale zenuwstelsel en veroorzaken ademhalingsproblemen, hartfalen en beroertes.

8. Crystal Meth

Crystal MethBron: Radspunk | CC BY-SA 4.0 International

Een mooie macro-opname van Crystal Methamphetamine op een zwarte achtergrond.

Crystal meth, ook bekend als meth, crystal meth, methylamfetamine, N-methylamfetamine, pervetine of desoxyefedrine, is een drug, een sterk verslavende amfetamine. Methylamfetamine werd voor het eerst op grote schaal gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog, wanneer het aan soldaten werd uitgedeeld om hen te helpen wakker te blijven tijdens de dienst. Maar vandaag de dag wordt Amerika geconfronteerd met een Meth epidemie. Mexicaanse drugskartels runnen een industrie van 20 miljard dollar door de gewoonte van de 1,6 miljoen Amerikanen die aan deze drug verslaafd zijn. Wanneer Meth wordt gerookt of gesnoven geeft het de gebruiker een euforische high. Maar na verloop van tijd veroorzaakt het psychose, hersenbeschadiging en een versnelde veroudering. Meth is zo corrosief dat het lichaamsweefsel vernietigt en jaarlijks 25.000 Amerikanen doodt.

  Top 10 Rijkste DJ’s Ter Wereld

7. AH-7921

AH-7921Bron: Christian Schnettelker | CC BY 2.0 Generic

AH-7921 is een opioïde pijnstillend geneesmiddel dat selectief is voor de μ-opioïde receptor en bij orale toediening ongeveer 90% van de potentie van morfine heeft. Het werd in de jaren 1970 ontdekt door een team van Allen and Hanburys in het Verenigd Koninkrijk.

Tot voor kort was AH-7921 legaal beschikbaar in Groot-Brittannië ondanks de nabootsende werking van heroïne en met 80% van de potentie van morfine. Gemaakt in China en India, kon de synthetische drug online worden gekocht voor slechts $22. De drug wordt ook gebruikt als een actief ingrediënt in synthetische cannabis. Toxicologen stellen dat het gebrek aan menselijke testen van de drug bijzonder gevaarlijk is, omdat de toxiciteit op mensen onbekend is. Het is bekend dat gebruikers die AH-7921 in hun aderen spuiten, risico lopen op gangreen (afgestorven weefsel), bloedklonters en infecties. Het is ook gemakkelijk te overdoseren wanneer de drug oraal wordt ingenomen, aangezien het mengen met alcohol kan leiden tot een coma of ademhalingsproblemen.

6. Flakka

FlakkaBron: DEA

α-Pyrrolidinopentiofenon is een synthetisch stimulerend middel van de cathinonklasse dat in de jaren zestig is ontwikkeld en als designer-drug wordt verkocht. In de volksmond wordt het ook wel flakka genoemd. α-PVP is chemisch verwant aan pyrovaleron en is het keton-analoog van prolintaan.

Voor slechts $5 kunnen gebruikers deze synthetische stimulerende stof opsnuiven en een agressieve high ervaren. Flakka verhoogt de lichaamstemperatuur tot 41 graden Celsius. In deze hyperthermische toestand ervaren gebruikers extreme verwardheid en paranoia en storten ze zich dagenlang in een moorddadige woede. Opgepompt van de adrenaline, kan het tot 5 politieagenten kosten om iemand op flakka in bedwang te houden. Individuen geloven vaak dat ze achternagezeten worden, in brand staan of bovenmenselijk zijn. Misbruikers hebben de krantenkoppen gehaald door naakt door het verkeer te rennen, seks te hebben met bomen, zichzelf op schuttingen te spietsen, en te geloven dat ze Satan zijn.

  Top 10 Grootste Aquariums Ter Wereld

5. Heroïne

HeroïneBron: pixabay

Heroïne, diamorfine of diacetylmorfine, is een drug (psychotrope stof) die wordt gebruikt om zijn zeer krachtige pijnstillende en euforische effecten.

Heroïne, ook bekend als, horse, bruin, brown sugar, diacetylmorfine, wordt gemaakt van morfine. Meer dan 13,5 miljoen mensen wereldwijd injecteren, snuiven of roken deze ontspannende, maar zeer verslavende pijnstiller. Heroïne werkt door het vertragen van lichaamsfuncties. De effecten van het mengen van heroïne met alcohol zijn dodelijk omdat ze hetzelfde deel van de hersenen onderdrukken dat het hart en de longen reguleert. Dit kan ertoe leiden dat de slachtoffers in hun eigen braaksel stikken, wat resulteert in hersenbeschadiging, coma’s en jammer genoeg voor duizenden mensen jaarlijks zelfs de dood. De intraveneuze heroïnegebruikers zullen ook 300 keer eerder sterven aan hartinfarcten, en minstens 3 miljoen gebruikers hebben HIV opgelopen door het delen van naalden. In bepaalde delen van Oost-Europa en Centraal-Azië is meer dan 80 procent van alle HIV-besmettingen gerelateerd aan drugsgebruik.

4. Crack

CrackBron: Argv0 | CC BY-SA 4.0 International

Crackcocaïne, gewoonlijk gewoon crack genoemd, en ook bekend als rock, is een vrije basevorm van cocaïne die kan worden gerookt. Crack biedt een korte, intense high aan rokers.

Crack, ook wel crack cocaïne genoemd, is een rookbare variant van cocaïne. Crack is een extreem krachtige vorm van cocaïne. Wanneer het wordt gerookt, veroorzaakt het intense gevoelens van euforie, alertheid en agressief gedrag. In de jaren tachtig verwoestte de CIA buurten in heel Amerika door deze dodelijke drug in de binnenstad te verkopen aan duizenden mensen die in zwarte gemeenschappen leefden, om legers in Nicaragua te financieren. Dertig jaar later en 1,2 miljoen Amerikanen zijn nog steeds verslaafd aan deze drug, die elk jaar 6000 mensen doodt. Dit is deels te wijten aan gewelddadige turfoorlogen in de doelgemeenschappen van de CIA. Gebruikers ervaren ook psychose, hartaanvallen, nierfalen en ‘crack longen’, waar de drug de binnenzijde van de longen erodeert en een ademhalingsstilstand veroorzaakt.

3. Badzout (Drug)

Badzout (Drug)Bron: Judy Gallagher | CC BY 2.0 Generic

Synthetische cathinonproducten die als badzout in de handel worden gebracht, mogen niet worden verward met producten zoals Epsomzout, dat mensen gebruiken bij het baden.

 

Badzout, of ‘bath salts’ is een designer drug. Een synthetisch stimulerend middel dat een energetische high opwekt. Maar in grote hoeveelheden zorgen ze er ook voor dat mensen oncontroleerbaar en kannibalistisch worden. Dit komt omdat de drug een krachtige psychose veroorzaakt. De komst van de drug op de partyscene heeft tot gevolg dat nietsvermoedende MDMA-gebruikers badzout kunnen verwarren met ecstasy, met desastreuze gevolgen. Alleen al in 2013 veroorzaakte deze synthetisch drug 23000 ziekenhuisopnames, waarbij gebruikers te maken kregen met hartaanvallen, hallucinaties en zelfs de dood.

  Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld

2. Whoonga

WhoongaBron: wikipedia | Public Domain Mark 1.0

Whoonga (ook bekend als nyaope of wonga) is een vorm van zwarte teerheroïne, soms vermengd met andere stoffen, die in 2009 in Zuid-Afrika op grote schaal in gebruik is genomen.

Whoonga, ook bekend als Nyaope. Whoonga is een goedkope, maar zeer giftige en verslavende straatdrug, die in populariteit is toegenomen in de Zuid-Afrikaanse krottenwijken. Whoonga is een fijn wit poeder, dat aan marihuana wordt toegevoegd en wordt gerookt om zijn ontspannende en hallucinogene eigenschappen. Het witte poeder wordt samengesteld uit wasmiddel, rattengif, en het HIV medicijn Stocrin, dat wordt verondersteld de hallucinogene effecten van marihuana te verhogen, hoewel er geen wetenschappelijk bewijs hierover bestaat. De populariteit van whoonga heeft ervoor gezorgd dat HIV-patiënten het doelwit zijn geworden van bendes, die hen beroven van hun levensreddende medicijnen. Whoonga gebruikers worden opzettelijk HIV-positief, zodat zij vrije toegang krijgen tot de antiretrovirale middelen. Whoonga roken brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee, waaronder interne bloedingen, hartfalen en in sommige gevallen zelfs de dood.

1. Krokodil (Drug)

Krokodil (Drug)Bron: pixabay

Desomorfine is een halfsynthetisch opioïdum dat door Roche wordt gecommercialiseerd, met krachtige, snelwerkende effecten, zoals sedatie en analgesie. Het werd voor het eerst ontdekt en gepatenteerd door een Duits team dat voor Knoll werkte in 1920, maar het werd niet algemeen erkend. Het werd later in 1932 gesynthetiseerd door Lyndon Frederick Small.

De drug Krokodil, ook bekend als desomorfine. 1 miljoen Russen zijn verslaafd aan Krokodil, een heroïne opiaat, een mengsel van oogdruppels, codeïne en benzine. Het geeft de gebruiker een rush van euforie voor een derde van de prijs van traditionele opiaten. Eenmaal geïnjecteerd, eten de benzine en oogdruppels je huid op, waardoor de huid het uiterlijk van krokodillen schubben krijgt. Uiteindelijk veroorzaakt het gangreen, die je van binnenuit zal verrotten. De levensverwachting van een Krokodil-verslaafde is slechts één jaar, omdat het gebruik van de drug hersenbeschadiging, orgaan falen en HIV en tetanus veroorzaakt door vuile injectienaalden. Sommige gevallen resulteren in ledematenamputaties en maden die in wonden kruipen.