Top 10 Machtigste Families Ter Wereld

We zullen het hier niet hebben over het familiefortuin, maar over de invloed die ze hebben op de totale economie en het geopolitieke landschap. Als dat zo is, kun je je afvragen wie de wereld regeert? Hoewel geld een cruciale rol speelt bij het bepalen van hun werkelijke macht, kan hun invloed op machtige individuen alles mogelijk maken. We zullen niets opnoemen dat gebaseerd is op samenzweringstheorieën of andere claims van andere bronnen. Hier zal de lijst worden opgesteld op basis van wat door ons kan worden gezien, aangeraakt of gevoeld, kortom, rotsvaste factoren. Dit zijn de top 10 van machtigste families ter wereld.

10. Krupp

Krupp
Het is lang geleden dat de Duitse Krupp-familiedynastie met hun staalimperium omging. De Krupp-dynastie werd in 1587 opgericht toen een vaste koopman genaamd Arndt Krupp gebouwen aankocht die tijdens de pestepidemie waren verlaten. Nadat de pest was afgenomen, ontwikkelde het landgoed zich en werd de man welvarender. Zijn nakomelingen gebruikten hun erfgoed in de wapenindustrie. Rond 1816 kwamen ze in de staalindustrie terecht en tegen het einde van die eeuw groeide de grootste staalproducent ter wereld. Krupp-industrieën bouwden tanks en slagschepen voor nazi-Duitsland en de familie steunde Adolf Hitler rechtstreeks. Tegen het einde van de oorlog werden hun fabrieken vernietigd maar weer opgebouwd. De familie Krupp had nog steeds een grote invloed op de staalindustrie, hoewel deze haar glorie had gepasseerd.

9. Oppenheimer

Oppenheimer
De familie Oppenheimer heeft een belangrijk aandeel in de topbedrijven in de wereld, die een groot deel van alle mineralen wereldwijd in handen hebben. Familiemerken zoals De Beers en Anglo domineren ook de edelsteen-, platina- en goudindustrie in de wereld. De familie richt zich meer op het brengen van welvaart voor de lokale investeerders in hun thuisland, omdat de meeste aandelen in De Beers worden verkocht.

8. Pritzker

Pritzker
De Pritzkers zijn een van de rijkste families in Amerika. Ze staan dicht bij de top van de “World’s Richest Families” rangschikking sinds het tijdschrift in 1982 werd gelanceerd. Hun rijkdom ontstond in de 20e eeuw, vooral toen de Hotel Corporation Hyatt werd opgericht en uitgebreid. De familie bezit een grote 5-sterren luxehotelketen, Hyatt Global, via hun holding, de Marmon Group. De Superior Bank of Chicago, een kredietbureau van TransUnion, de luchtvaartmaatschappijen Braniff, het tijdschrift McCall en de Royal Caribbean Cruise Line maakten ook deel uit van hun andere activa. J. B. Pritzker was medevoorzitter van de campagne van Hillary Clinton in de presidentsverkiezingen van 2008. Hij was afgevaardigde van de Democraten in 2008 en van de Nationale Democraten in 2016. Hij hielp de campagnes van Clinton en Obama in Illinois te integreren, steunde President Barack Obama bij de algemene verkiezingen van 2008 en is momenteel de zittende gouverneur van Illinois.

7. Koch familie

Koch
Koch Industries is voornamelijk actief in de productie, pulp- en papierproductie, chemische apparatuur, veeteelt, financiële sector, handel in grondstoffen en investeringen, energie, vezels, halffabrikaten en polymeren. Koch is ook een houdstermaatschappij die grote bedrijven als Invista, Georgia Pacific, Molex, Flint Hills Resources, Koch Pipeline, Koch Fertilizer en Koch Minerals controleert. Vanuit het niets heeft Fred C Koch Kock Industries opgericht. Hij is nu dood, maar vandaag de dag worden zijn bedrijven gecontroleerd door zijn kinderen. Volgens Forbes is Koch Industries het op één na grootste particuliere bedrijf van Amerika, met een omzet van meer dan 1 biljoen dollar. Ze kunnen politieke invloed kopen door gebruik te maken van hun enorme rijkdom.

6. Bush familie

Bush
Sinds de nederlaag van Jeb in 2016 lijkt de familie Bush te zijn verdwenen, maar ze hebben nog steeds grote invloed op de Amerikaanse politiek. In werkelijkheid is de “meest succesvolle politieke dynastie in de Amerikaanse geschiedenis” gekarakteriseerd. Er waren twee presidenten, een paar gouverneurs en verschillende senatoren, maar de Bush-familie is veel uitgebreider. Veel Bush-familieleden bekleden managementfuncties in grote bedrijven.

5. Morgan familie

Morgan
De Morgan-familie is een vooraanstaande Amerikaanse dynastie in het bankwezen en het bedrijfsleven, die aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw beroemd werd in de Verenigde Staten en de hele wereld. Familieleden hebben in de loop der jaren enorme rijkdom vergaard, vooral door het bekende werk van John Pierpont Morgan.

4. Walton familie

Walton
De Waltons zijn de rijkste familie ter wereld als we de totale rijkdom van onze broers en zussen combineren met een waarde van ongeveer 200 miljard dollar. In de waardeketen stonden de broers Jim en Rob Walton respectievelijk 16 en 17 op de jaarlijkse lijst van miljardairs van Forbes. Hun zus Alice Walton is de rijkste vrouw ter wereld op dit moment in 2020. Walmart werd in 1962 opgericht door Sam Walton in Arkansas en is nu, volgens de website van het bedrijf, ‘s werelds grootste bedrijf, met een omzet van 514,4 miljard dollar in 2019 en meer dan 1,5 miljoen Amerikaanse medewerkers. Vanaf augustus 2019 heeft het bedrijf bijna twaalfduizend wereldwijde winkels en 5.362 Amerikaanse verkooppunten. Het bedrijf heeft niet anders dan zijn rivaal, Target, grote consumenten levensstijlen gebracht, van de grote dozenwinkels op het platteland en in de stad, geprezen voor zijn laaggeprijsde producten en geëxcoreerd voor zijn werkpraktijken.

3. House of Saud

House of Saud
Het House of Saud is de heersende familie van Saoedi-Arabië. Ze bezitten absolute macht, zelfs nadat ze de natie Saud’s (Saudische) Arabië hebben genoemd. Er zijn 15.000 leden in de familie, maar een groep van ongeveer 2.000 van hen heeft de meerderheid van de macht en de rijkdom. Als hoofd van de familie, de koning van een olierijk land, hebben zij een onvoorstelbare rijkdom. Als ze willen, kunnen ze zelfs ten strijde trekken, zoals ze dat in Jemen hebben gedaan. Saudi-Arabië heeft internationale invloed en de NAVO investeert zwaar in de veiligheid van Saudi-Arabië.

2. Windsor-familie (Britse koninklijke familie)

Huis Windsor
Brand Finance, een markttaxatiefirma, meldde dat de Britse Koninklijke Familie vorig jaar ongeveer $95 miljard waard was. Op deze manier wordt rekening gehouden met unieke activa zoals het Buckingham Palace (830.000 vierkante meter), de grote kunstcollectie van de familie en andere abstracte activa, zoals de koninklijke merkwaarden. Zo was Prinses Charlotte bijvoorbeeld 10 uur oud toen ze in première ging op een GH-wereldpodium. Jaeger LeCoultre schonk een horloge uit hun dure horlogecollectie, 101 MANCHETTE (ter waarde van 26 miljoen dollar) aan Hare Hoogheid Koningin Elizabeth II op haar 60e verjaardag in 2012. Voor een teken van hoe waardevol het merk is, droeg ze slechts maanden oud een sjaal ter waarde van ongeveer $100 van Hurt & Sons. De persoonlijke rijkdom van koningin Elizabeth II is $530 miljoen, en Forbes schat het grootste aantal in de familie. Bovendien, in schattingen van Rijkdom-X, zou de persoonlijke rijkdom van alle monarchie zo hoog zijn als 1 miljard dollar.

1. Rothschild familie

Rothschild
Sinds de oprichting van het bankwezen in de 18e eeuw heeft Mayer Amschel Rothschild vele eeuwen lang de wereld geregeerd met talloze troeven, een enorme invloed en een enorme macht. De Rothschild Groep biedt financiële adviesdiensten aan in meer dan 40 landen. De familie is ook eigenaar van multinationale ondernemingen zoals RIO Tinto, RIT Capital en Glencore. Hoewel hun financiële waarde bovengemiddeld groot is, is dit voldoende om te laten zien hoe machtig ze zijn. Ook wordt vermoed dat Rothschilds banden hebben met een geheime organisatie genaamd NWO (Nieuwe Wereldorde). De Rothschilds worden beschouwd als de machtigste van de 13 bloedlijnen van de Illuminati, officiële leden van de Bilderberg groep, Vrijmetselaars en andere geheime genootschappen. Hoewel het misschien wel de rijkste familie in de geschiedenis van de mensheid is, is niet één van Rothschild’s personen in Forbes’ lijsten verschenen. Dat komt omdat hun immense fortuin in de loop der jaren over de hele wereld is verdeeld onder de familieleden.

LEES  Top 10 Nikola Tesla Uitvindingen
Loading...