Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)

Voetbal is de populairste sport ter wereld, dus het is dan ook geen totale verrassing dat voetbalwedstrijden worden gespeeld in enkele van de grootste stadions ter wereld. De 10 grootste voetbalstadions, gemeten naar capaciteit, bevinden zich verspreid over de hele wereld. Voetbal is zelfs zo populair dat er op ieder continent, behalve op Antarctica, een van de grootste voetbalstadions staan. Zelfs in de Verenigde Staten waar voetbal van oudsher niet zo populair is, maar wel steeds populairder wordt, zijn in de top tien beland. Natuurlijk zijn de grootste voetbalstations in Nederland en grootste voetbalstations in België niet te vergelijken in omvang en capaciteit met die van de grootste ter wereld, maar daarom niet minder impressionant. Hieronder de top 10 grootste voetbalstadions ter wereld.

10. Borg El Arab Stadion, Alexandrië, Egypte

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)


Capaciteit: 86000

Thuisploeg: Egyptisch voetbalelftal

Het Borg El Arab Stadion beschikt over een hotel met een capaciteit van 200 kamers voor bezoekende voetbalteams, evenals een gigantische atletiekbaan rond het veld voor sportevenementen in de zomer.

  Top 10 Beste Voetballers Ter Wereld

9. Bukit Jalil National Stadium, Kuala Lumpur, Maleisië

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)
Capaciteit: 87411

Thuisploeg: Maleisisch voetbalelftal

Oorspronkelijk gebouwd voor de Commonwealth Games van 1998, heeft het Bukit Jalil National Stadium ook de AFC Asian Cup georganiseerd. Als voetbal niet jouw ding is,kun je hier ook Disney On Ice kijken als het in de buurt is.

8. Bung Karnostadion, Jakarta, Indonesië

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)
Capaciteit: 88083

Thuisploeg: Indonesisch voetbalelftal

Het ‘GBK Stadion’ zoals het soms wordt genoemd dat in 1962 voltooid werd, werd gedeeltelijk gefinancierd met een lening van de Sovjet-Unie. Enkele van ‘s werelds grootste clubs hebben hier gespeeld tijdens hun tournee door het Aziatische continent.

7. Wembley Stadium, Wembley, Engeland

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)
Capaciteit: 90000

Thuisploeg: Engels voetbalelftal

De thuisbasis van het Engelse voetbal, Wembley, werd gereconstrueerd tussen 2002 en 2007, tegen een geschatte kostprijs van 1 miljard euro. De Wembley boog kan worden gezien van mijlen ver rond West-Londen, en wanneer het stadion niet gastheer is van voetbalwedstrijden, is het een wereldberoemde concertzaal.

  Top 10 Snelste Lopers Ter Wereld

6. Rose Bowl, Pasadena, Californië, Verenigde Staten van Amerika

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)
Capaciteit: 92542

Thuisploeg: Diverse voorrondes en tentoonstellingswedstrijden

Een van de bekendste stadions van de Verenigde Staten, de Rose Bowl, is ook het grootste voetbalstadion van het land, met de wereldbekerfinale van 1994 en diverse kwalificatiewedstrijden daarna.

5. Soccer City, Zuid-Johannesburg, Zuid-Afrika

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)
Capaciteit: 94736

Thuisploeg: Zuid-Afrikaans voetbalelftal en de Kaizer Chiefs

Soccer City ook bekend als FNB (First National Bank),het Stadion werd in 1989 geopend en vervolgens gerenoveerd voor het WK 2010. De kijkers van dat voetbaltoernooi kunnen zich de geluiden van vuvuzelas nog herinneren die toen door de lucht hingen.

4. Azadistadion, Teheran, Iran

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)
Capaciteit: 95225

Thuisploeg: Iraans voetbalelftal, Esteghlal FC en Persepolis FC

Het Azadistadion, dat in 1973 werd geopend, was bijna de belangrijkste locatie voor de Olympische Spelen van 1984, totdat politieke kwesties Iran dwongen het bod te laten vallen. Blijkbaar is de architectuur ontworpen om het lawaai te verhogen, wat intimiderend kan zijn voor bezoekende voetbalploegen.

  Top 10 Heetste Vrouwelijke UFC-vechters

3. Aztekenstadion, Mexico-Stad, Mexico

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)
Capaciteit: 95500

Thuisploeg: Mexicaans voetbalelftal en Club América

Aztekenstadion (Estadio Azteca), is het eerste stadion waar twee wereldbekerfinales voetbalwedstrijden werden gehouden, was het doel van Diego Maradona’s ‘Hand of God’ in de kwartfinales van 1986 van de competitie. De naam van het stadion is een eerbetoon aan het Azteekse erfgoed van Mexico.

2. Camp Nou, Barcelona, Spanje

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)
Capaciteit: 99354

Thuisploeg: FC Barcelona

De op één na rijkste voetbalclub ter wereld speelt ook in het op één na grootste voetbalstadion ter wereld. Het stadion herbergt ook een aantal Catalaanse teams. Fans werden in 2000 ondervraagd en stemden om de titel ‘Camp Nou’ officieel te maken, in plaats van een bijnaam, die voorheen ‘Estadi del FC Barcelona’ heette.

1. 1 mei-stadion, Pyongyang, Noord-Korea

Top 10 Grootste Voetbalstadions (2021)
Capaciteit: 150000

Thuisploeg: Noord-Koreaans voetbalelftal

Het grootste voetbalstadion ter wereld is momenteel ̀het gigantische 1 mei-station, dat eveneens geschikt is om shows te vieren van het land en de overheid wanneer het niet wordt gebruikt voor voetbal.