Top 10 Grootste Hondenrassen

Top 10 Lijstjes Dieren

Je gelooft niet hoe groot de grootste hondenrassen ter wereld zijn. Hoewel er geen universele hoogte of gewicht is waarop een hondenras officieel geclassificeerd wordt als grote hond, definiëren sommigen, honden als grote honden wanneer deze zwaarder wegen dan 45 kg. De zwaarste hond ooit geregistreerd was een Sint-bernard genaamd 'Benedictine' die 161 kg woog. Maar ondanks hun intimiderende grote, zijn de meeste van de grootste hondenrassen uitstekende huisdieren. Zit je eraan te denken om binnenkort een grote hond te bezitten of ben je gewoon nieuwsgierig om te weten te komen welke soorten grote honden er zijn? Scrol dan snel door naar beneden voor de top 10 grootste hondenrassen ter wereld.

10. Tibetaanse mastiff

Tibetaanse mastiff
Bron: Brunodesola

De Tibetaanse mastiff, hoewel in werkelijkheid zijn het geen echte Mastiffs, zijn kuddebewakingshonden die onbevreesd zijn om de confrontatie aan te gaan met enkele van de sterkste roofdieren, zoals de wolf en het luipaard. Het zijn gespierde, grote honden, met een gewicht tussen de 45 a 72 kg en een hoogte van ongeveer 84 cm.

9. Kangal

Kangal
Bron: pixabay

De Kangal is een hondenras dat afkomstig is uit Turkije, en het zijn uitstekende herdershonden. Deze honden zijn niet zo groot als andere Mastiff rassen, waardoor ze sneller en wendbaarder zijn. Ze wegen ongeveer 66 kg, terwijl hun hoogte varieert tussen 76 en 81 cm.

8. Landseer ECT

Landseer
Bron: Wolfgang Beuthin

Landseer honden lijken erg op Newfoundlander honden die soms ten onrechte als het zelfde ras worden beschouwd, ook al zijn er een aantal verschillende kenmerken in uiterlijk en persoonlijkheid. Over het algemeen zijn het lieve en zachte honden die gemakkelijker te trainen zijn. Ze wegen ongeveer 82 kg en zijn ongeveer 82 cm hoog. Het zijn uitstekende badmeesters om mensen te redden van verdrinking.

7. Engelse Mastiff

Engelse Mastiff
Bron: Hillsemastiffs

Mastiffs zijn een van de grootste honden wat betreft hun gewicht, maar niet hun hoogte. Ze wegen tussen de 50 a 156 kg, terwijl de hoogte tussen de 64 en 91 cm ligt. Ze hebben als waakhond gediend voor het grootste deel van hun bestaan, zelfs Julius Caesar van Rome was onder de indruk van hun uiterlijk en prestaties tijdens de verovering van Engeland.

6. Leonberger

Leonberger
Bron: Tierpfotografien

Leonbergers zijn gekruist met drie van de grootste hondenrassen, de Sint-bernard, Newfoundlander en de Pyrenese berghond. Het is dan ook geen wonder dat het grote en trotse honden zijn met een gewicht van 54 tot 77 kg, terwijl hun hoogte varieert tussen de 71 en 80 cm.

5. Anatolische herder

Anatolische herder
Bron: publicdomainpictures

Anatolische herders zijn afkomstig uit Turkije en worden gebruikt om schapen te beschermen tegen roofdieren, zoals wolven, beren en zelfs jachtluipaarden. Het zijn sterke, gespierde honden met een gewicht van 41 tot 68 kg, terwijl ze tussen de 76 en 92 cm hoog zijn. Deze honden hebben een onbevreesd beschermend instinct, maar ze zijn ook zeer liefdevol en trouw.

4. Bordeauxdog

Bordeauxdog
Bron: pixabay

De Bordeauxdog anders gekend als de Franse Mastiff weegt deze hond gemiddeld tussen de 54 a 66 kg, terwijl hun hoogte tussen de 58 en 76 cm ligt. Deze honden zijn zeer sterk en onverschrokken, wat hen tot de perfecte waakhond maakt.

3. Deense dog

Deense dog
Bron: Martin Tajmr

Duitse Dog of Deense Dog hebben de reputatie verworven het hoogste hondenras ter wereld te zijn. Hun hoogte kan oplopen tot ongeveer 76 a 87 cm, terwijl hun gewicht tussen de 54 en 90 kg ligt. Deense Dogs werden eerst voornamelijk gefokt voor de jacht, terwijl ze hedendaags tot uitzonderlijke gezelschapshonden worden beschouwd.

2. Newfoundlander

Newfoundlander
Bron: CarlosAndresCruz

Newfoundlands zijn massieve grote honden, hun gewicht ligt ongeveer rond de 118 kg, terwijl hun lengte ongeveer 183 cm kan zijn, van neus tot staart. Het zijn sterke werkhonden en geweldige zwemmers, ook zijn ze zeer liefdevol tegenover hun familie.

1. Sint-bernard

Sint-bernard
Bron: Ilona Krijgsman

De hoogte van de Sint-bernard varieert van 69 tot 89 cm en ze wegen ongeveer 73 tot 117 kg. Dit zijn reuze honden, gefokt om te werken. Sint Bernard honden zijn over heel de wereld bekend om hun reddingsacties in de Zwitserse Alpen. Met de juiste training zijn ze zeer vriendelijk en loyaal naar hun baasjes toe.

 

Een Sint-Bernard genaamd 'Benedictine' houdt het wereldrecord voor de zwaarste hond ooit. Benedictine, die Zorba van de troon stootte als zwaarste hond aller tijden, zou 162 kg hebben gewogen. Benedictine verwierf zichzelf een plaats in het Guinness Book of Records van 1981.