Grootste Musea Ter Wereld
Matt_86 - Pixabay

Top 10 Grootste Musea Ter Wereld

De leergierige reiziger zal op zijn reis zeker halt houden bij de beste musea in elk land. Hier zijn dus de tien grootste museums van de wereld.

De grootste musea van de wereld overspannen de eeuwen en geven een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de wereld waarin we nu leven.

Van kunst tot natuurgeschiedenis, van oude overblijfselen tot cultureel erfgoed, je ontdekt altijd wel iets nieuws wanneer je door de zalen van een museum wandelt.

Met honderden galerijen en tentoonstellingen om te verkennen, kun je dagenlang door de zalen van 's werelds beste musea dwalen - en indruk maken op je vrienden als je thuiskomt met alle kennis die je hebt opgedaan.

Dus, om je voor te bereiden op je volgende avontuur, hier de tien grootste museums van de wereld.

10. Nationaal Museum van Korea - alles over Korea

Nationaal Museum van Korea - alles over Korea
Jinah78 - CC BY-SA 3.0

Het Nationale Museum van Korea in Seoel, opgericht in 1945, is het vlaggenschip van de Koreaanse geschiedenis en kunst in Zuid-Korea.

Met een galerijruimte van 27.090 m2 geeft het museum een boeiend inzicht in de geschiedenis van Korea, van het paleolithicum tot de Joseon periode, de Zijderoute, en nog veel meer!

9. Victoria en Albert Museum - een Londense favoriet

Victoria en Albert Museum - een Londense favoriet
Diliff - CC BY-SA 3.0

Met een galerijruimte van 30.658 m2 is het Victoria en Albert Museum in Londen een van de grootste musea van de wereld.

Het museum werd in 1852 opgericht en genoemd naar koningin Victoria en prins Albert, en bezit tegenwoordig het grootste bezit aan Italiaanse Renaissance voorwerpen en postklassieke beeldhouwkunst buiten Italië.

8. Nationaal Museum van Antropologie - het nationale museum van Mexico

Nationaal Museum van Antropologie - het nationale museum van Mexico
Kornemuz - CC BY-SA 3.0

Het Nationaal Museum voor Antropologie in Mexico Stad werd in 1964 ontworpen door de architecten Pedro Ramírez Vazquez, Jorge Campuzano, en Rafael Mijares Alcerreca.

Met een galerijruimte van 33.000 m2 bevat het museum een scala van antropologische voorwerpen die dateren uit de precolumbiaanse tijd van Mexico.

7. Nationaal Museum van Tokio - het grootste museum van Japan

Nationaal Museum van Tokio - het grootste museum van Japan
Wiiii - CC BY-SA 3.0

Met een indrukwekkende galerijruimte van 38.000 m2 is het Nationaal Museum van Tokio het grootste museum van Japan.

Het museum herbergt 110.000 kunstvoorwerpen, variërend van 12de-eeuwse mandala's tot religieuze manuscripten, waarvan 87 als Nationale Schatten gelden.

6. Vaticaanse musea - het oudste museum

Vaticaanse musea - het oudste museum
F. Bucher - CC BY 2.5

De Vaticaanse Musea in Rome zijn niet alleen een van de grootste musea ter wereld, het zijn ook de oudste musea ter wereld die je vandaag nog kunt bezoeken.

Deze 43.000 m2 grote galerijruimte werd in 1506 opgericht en herbergt de beroemde Sixtijnse Kapel, waar je je kunt vergapen aan het werk van Michelangelo op het plafond.

5. Metropolitan Museum of Art - een glamoureus museum

Metropolitan Museum of Art - een glamoureus museum
Lucas Ferretti - CC BY-SA 2.0

Bekend als 'the Met' is New York's Metropolitan Museum of Art aan de rand van Central Park niet alleen de thuisbasis van kunsttentoonstellingen, maar ook gastheer van verschillende glamoureuse gala's en evenementen.

Met een galerijruimte van 58.820 m2 moet je een bezoek brengen aan dit museum als je in de Big Apple bent.

4. Nationaal Museum van China - een nieuwer museum

Nationaal Museum van China - een nieuwer museum
Gary Todd - Public Domain

Opgericht in 2003 toen het Museum van de Chinese Revolutie en het Nationaal Museum van Chinese Geschiedenis fuseerden tot één is het Nationaal Museum van China.

Met een galerijruimte van 65.000 m2 bestrijkt dit indrukwekkende museum bijna 2 miljoen jaar Chinese geschiedenis.

3. Madras Museum - een stukje Indiase geschiedenis

Madras Museum - een stukje Indiase geschiedenis
L.vivian.richard - Public Domain

Het Madras Museum in Chennai, India, herbergt een indrukwekkende reeks tentoonstellingen over de menselijke geschiedenis en cultuur.

Met een galerijruimte van 66.000 m2 werd het Madras Museum in 1851 gesticht op het terrein van het door de Britten gebouwde Pantheon.

2. Staatsmuseum Hermitage (Sint-Petersburg) - een iconische Russische attractie

Staatsmuseum Hermitage (Sint-Petersburg) - een iconische Russische attractie
A.Savin - CC BY-SA 3.0

Het Staatsmuseum Hermitage in Sint-Petersburg is een lust voor het oog met zijn felgroene vorstelijke gevel - en dat is nog voor je zelfs maar binnen bent.

Dit museum, dat halverwege de 17de eeuw door keizerin Catharina de Grote werd geopend, heeft een totale galerijoppervlakte van maar liefst 66.842 m2.

1. Het Louvre Museum - 's werelds grootste museum

Het Louvre Museum - 's werelds grootste museum
Benh LIEU SONG - CC BY-SA 3.0

Bovenaan onze lijst van grootste musea ter wereld staat het Louvre. Dit beroemde kunstmuseum, dat in het hart van Parijs ligt en opvalt door zijn iconische glazen piramide-ingang, herbergt de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

Het werd opgericht in 1793 en de totale galerijruimte van het Louvre is een indrukwekkende 72.735 m2, dat is de grootte van 280 tennisbanen.