Top 10 Snelste Auto's Ter Wereld

Top 10 Lijstjes Auto

Ben je benieuwd naar de top 10 snelste auto's ter wereld van het jaar 2020? Search no more! Wij hebben de lijst met de aller snelste snelheidsduivels voor je op een rijtje gezet.Dit zijn de ultieme supercars. Deze top 10 is samengesteld op basis van de maximale snelheid. De snelheden zullen je doen verbazen.

De term 'snelste auto' kreeg op 10 oktober 2020 een nieuwe betekenis nadat de SSC Tuatara het record voor de snelste productieauto ter wereld had gebroken. Hoe snel ging het, en wacht er nog een 'snelste auto ter wereld' uitdager in de coulissen? Laten we eens kijken naar de 10 snelste productieauto's, wat de kracht ervan is en hoe snel ze gaan. Hint: de "langzaamste" komt er met 402 km/u uit, en de topsnelheden gaan van daaruit omhoog. Dit zijn de top 10 snelste auto's ter wereld

10. McLaren Speedtail - 402 km/u

McLaren Speedtail
Bron: Alexander Migl

Als officiële opvolger van de McLaren F1 maakt McLaren's Speedtail de erfenis van dat historische model waar met drie essentiële kenmerken. Ten eerste heeft het de kenmerkende centrale bestuurdersstoel van de F1. Ten tweede heeft hij een serieus vermogen - 1036 pk om precies te zijn - met dank aan zijn twin-turbo V8 die samenwerkt met een elektromotor. Ten slotte, en het meest toepasselijk, doet hij het snelheids-gedeelte van zijn naam eer aan, met een topsnelheid van 402 km/u.

9. Bugatti Veyron - 407 km/u

Bugatti Veyron
Bron: M 93

De Bugatti Veyron haalde de krantenkoppen toen hij in 2005 de topsnelheidsrecords verbrijzelde. Uitgerust met een massieve 8,0-liter W16-motor met vier turbo's heeft hij een ontzagwekkende 1.001 pk. Dat is een ongelofelijke kracht, die een robuuste 7-traps dubbele koppeling met automatische en permanente vierwielaandrijving nodig heeft om in te zetten. Een overdaad aan luxueuze kenmerken, plus high-tech veiligheid en aerodynamische systemen, verklaren de enorme omvang van de Veryon, maar de 1905 kg supercar is nog steeds zinderend snel, met een snelheid van 100 km/u in 2,5 seconde en een topsnelheid van 407 km/u.

8. SSC Ultimate Aero TT - 411 km/u

SSC Ultimate Aero TT
Bron: wikipedia

Na 10 jaar en meerdere motorconfiguraties werd de SSC Ultimate Aero TT uitgerust met een twin-turbocharged Corvette V8 met een vermogen van bijna 1200 pk. Deze versie vestigde een Guinness World Record in 2007 toen hij gemiddeld 411 km per uur reed op een gesloten circuit in de staat Washington. SSC is sindsdien begonnen met de productie van de Twatara, met een geclaimde en nog te bevestigen topsnelheid van 482 km/u.

7. Bugatti Chiron - 420 km/u

Bugatti Chiron
Bron: Matthew Lamb

Bugatti heeft met de Bugatti Chiron in 2016 zijn topsnelheidsrecord Veyron overgenomen. De vernieuwde W16-motor heeft nu een ongelooflijke 1479 pk, terwijl de topsnelheid debuteerde bij 420 km/u. Natuurlijk is dat snel, maar een speciale, vorige versie van de Veyron was nog sneller toen de Chiron debuteerde.

6. Bugatti Veyron Super Sport - 429 km/u

Bugatti Veyron Super Sport
Bron: Autoviva

Bugatti's Veyron Super Sport werd geproduceerd in een beperkte oplage van slechts 30 stuks. De Super Sport heeft 184 meer paardenkrachten en een verbeterde aerodynamica in vergelijking met de standaard Veyron, waardoor hij 429 km/u kan halen. Dit was genoeg om de Veyron Super Sport een Guinness-record te bezorgen als 's werelds snelste productieauto in 2010.

5. Hennessey Venom GT - 434 km/u

Hennessey Venom GT
Bron: Axion23

De Hennessey Venom GT van Amerikaanse makelij is een low-volume supercar op basis van een Lotus Exige-onderstel. Het koolstofvezelplatform is ontworpen om de 1224 kg Venom zo licht mogelijk te houden en beschikt over een actief aerodynamisch systeem voor hogesnelheidsstabiliteit. De achterwielaangedreven Venom is uitgerust met een V8-motor met dubbele turbo en levert tot 1244 pk. Dat is genoeg om de Venom GT tot 434 km/u te laten presteren.

4. Koenigsegg Agera R - 439 km/u

Koenigsegg Agera R
Bron: Autoviva

In navolging van zijn CC-serie debuteerde Koenigsegg in 2011 met een geheel nieuw model, de Agera. Een 5,0-liter modulaire Ford V8-motor, goed voor 947 pk, leverde een topsnelheid van 400 km/u op. Maar terwijl de Agera een topsnelheid van 400 km/u haalde, haalde de latere Agera R, met een verbeterd vermogen en verbeterde aerodynamica, een gecertificeerde topsnelheid van 439 km/u, waardoor het de snelste productieauto ter wereld was in 2011.

3. Koenigsegg Agera RS - 447 km/u

Koenigsegg Agera RS
Bron: Earlsimxx

In navolging van de meer is beter mantra, voegde Koenigsegg in 2015 meer vermogen toe aan de Agera RS. De Agera RS heeft nu een V8-motor met 1341 pk en profiteert van een gereduceerd gewicht, waardoor hij in de Nevada-woestijn een gemiddelde snelheid van 447 km/u in twee richtingen heeft bereikt.

2. Bugatti Chiron Super Sport 300+ - 490 km/u

Bugatti Chiron Super Sport 300+
Bron: Liam Walker

De huidige krachtigste productieauto is de Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Bugatti heeft de formule voor de ultieme topsnelheid uitgedacht. Voeg pk's toe, verminder de massa en pas de aerodynamica aan. De Chiron Super Sport 300+ heeft een 8-liter, quad-turbo, W16-motor die is opgevoerd tot 1577 pk. Magnesium wielen en titanium uitlaat helpen om onnodige massa te verliezen. Combineer de vermogenstoename en het gewichtsverlies met een herziene aerodynamica en de Super Sport 300+ is in staat om door de heilige barrière van 482 km/u te breken en een gecertificeerde 490 km/u te halen.

1. SSC Tuatara - 508 km/u

SSC Tuatara
Bron: Corbin Harder

Het breken van het 482 km/u was niet genoeg voor de mensen bij SSC, die in 2009 begonnen met de engineering van hun topsnelheidsingang. De Tuatara, vernoemd naar een Nieuw-Zeelandse hagedis, heeft een slank koolstofvezellichaam. Het wordt aangedreven door 5.9-liter platte krukas V8 die 1750 pk maakt wanneer het lopen op E85 ethylalcohol. Met behulp van een gesloten snelweg in de buurt van Pahrump, Nevada, beheerde de SSC Tuatara een eenrichtingsverkeer van 531 km/u, ondanks lastige dwarswinden. In combinatie met een vorige run van 484 km/u is het tweerichtingsgemiddelde van de Tuatara, zoals gecertificeerd door Guinness, 508 km/u, waardoor het de snelste auto straat legale productiewagen ter wereld is. Voorlopig toch althans.