Top 10 Snelste Auto’s Ter Wereld (2020)

Ben je benieuwd naar de top 10 snelste auto’s ter wereld van het jaar 2020? Search no more!
Wij hebben de lijst met de aller snelste snelheidsduivels voor je op een rijtje gezet.
Dit zijn de ultieme supercars. Deze top 10 is samengesteld op basis van de maximale snelheid. De snelheden zullen je doen verbazen. Wij denken dat de eigenaren van deze racemonsters vast nooit te laat op hun afspraak komen…

10. Pagani Huayra Roadster

Pagani Huayra Roadster

Onderaan de lijst van de snelste auto’s ter wereld, staat deze Italiaanse schone; de Pagani Huayra Roadster. Deze in 2017 uitgebrachte supercar wordt, door ontwerper Horacio Pagani, een rijdend kunstwerk genoemd. En dat is zeker geen overstatement. De Huayra Roadster heeft, zoals al doet vermoeden, standaard geen dak en biedt zitplaats voor twee personen. Uiteraard komt er bij aankoop ook een lichtgewicht dak bij. Deze dakloze variant is maar liefst 80 kg lichter dan zijn broertje met dak. In totaal zijn er slechts 100 modellen van de Huarya Roadster gemaakt. De topsnelheid van deze bijzondere auto is maar liefst 334 km per uur. De Pagani Huayra Roadster is te koop vanaf 2,3 miljoen euro.

9. Zenvo TS1 GT

Zenvo TS1 GT

Ter ere van het 10-jarige jubileum van Zenvo heeft de Deense fabrikant een extra snelle versie van de TS1 ontwikkeld. Deze TS1 GT is eigenlijk een speciale editie van de oorspronkelijke TS1. De GT heeft een kleinere motor en daarnaast meer vermogen. Het schakelen gebeurt handmatig, namelijk met twee flippers achter het stuur. Het merk staat erom bekend comfort te combineren met extreem goede prestaties. Dat is ook zeker het geval bij dit racemonster. In totaal heeft de TS1 GT maar liefst 1.163 pk en een topsnelheid van 402 km per uur. Oh ja, er zit een snelheidslimiet op 374 km maar er wordt gezegd dat Zenvo er niet moeilijk over doet wanneer een koper vraagt dit te verwijderen… Het prijskaartje van deze auto? Ruim 1 miljoen dollar.

8. Lykan Fenyr SuperSport

Lykan Fenyr SuperSport

Nummer 8 in de lijst van de top 10 snelste auto’s ter wereld is de door W Motors gefabriceerde Lykan Fenyr SuperSport. Zijn naam zegt het al, dit is geen gewone auto. In slechts 2,7 seconden bereikt hij de 100 km en bovendien stopt het accelereren pas bij 400 km per uur. De Arabische fabrikant heeft slechts 25 Fenyr SuperSport’s gemaakt en hij is te koop voor zo’n 1,6 miljoen euro. Dan moet je er nog wel eentje kunnen vinden natuurlijk. De voorganger van de Lykan Fenyr, is de Lycan HyperSport. Dit laatstgenoemde model is drie keer zo duur en ken je misschien wel uit The Fast & Furious 7. De topsnelheid van de Lykan Fenyr SuperSport is net geen 400 km per uur. Toch verdient deze auto met zijn 394 km per uur een plek in de top 10 snelste auto’s te wereld.

7. Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera

De Zweedse hypercar ontwikkelaar Koenigsegg zul je in deze lijst maar liefst drie keer tegenkomen. Koenigsegg ontwikkelt de meest snelle, exclusieve hypercars. De Regera is samen met de Chiron de snelste auto voor op de openbare weg. Met 1.500 pk en 2.000 nM, scheurt deze auto over de weg. Dit zijn topsegment auto’s en de selecte groep kopers kan deze van zichzelf al unieke auto, bijna volledig naar wens laten aanpassen. Niets lijkt Koenigsegg te gek. Zo is er een ‘naked’ model zonder lak of coating. Puur natuur dus, met ruim 410 km per uur en te koop vanaf 2,1 miljoen euro.

6. Bugatti Veyron Sport Vitesse La Finale

Bugatti Veyron Sport Vitesse La Finale

Dit is het allerlaatste broertje van de succesvolle Bugatti Veyron. Allereerst heeft deze auto een bijzondere naam en dat is het model ook zeker. Deze ‘finale editie’ werd in 2015 verkocht tijdens de autotentoonstelling van Genève. Bugatti heeft hiermee een kers op de beste taart geplaatst. Deze speciale editie is rood met zwart gekleurd, wat refereert naar de eerste Veyron en deze kleurcombinatie was zeer gewild in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. De La Finale is het 450e exemplaar van de Veyron en heeft 1.200 pk en een topsnelheid van 430 km per uur. De koper van deze unieke auto is anoniem gebleven maar het gerucht gaat dat deze persoon uit het Midden-Oosten komt. De prijs? 2.3 miljoen dollar. Na 10 jaar Veyron is Bugatti verdergegaan met het bouwen van de Chiron.

5. Hennessey Venom GT

Hennessey Venom GT

Halverwege de top 10 snelste auto’s ter wereld staat de Hennessey Venom GT.
Deze tweezits supercar met een V8-motor, gemaakt door de Texaanse carbuilder Hennessey Performance Engineering, heeft een aantal wereldrecords op zijn naam staan. Zo behaalde de Venom GT in 2013 het Guinness World Records voor de snelste weg-legale auto en daarnaast werd er in Florida op Valentijnsdag 2014 een topsnelheid gemeten van 270 km per uur op zeer korte afstand; 3,7 km. De prijs voor de Hennessey Venom GT bedroeg 1,2 miljoen dollar. Benieuwd naar de topsnelheid van dit model? De Venom GT behaalt een bizarre snelheid van 435 km per uur.

4. Koenigsegg Agera One

Koenigsegg Agera One

Deze Zweedse snelheisduivel haalt een topsnelheid van 440 km per uur. De exceptionele pk/gewichtsverhouding is 1:1 en dit model heeft 1.360 pk. De V8 motor is zeer licht, namelijk 197 kg. Deze auto sprint in 20 seconden van 0 naar 200 km per uur. Onvoorstelbaar vinden wij! De Agera One is ’s werelds allereerste megacar. Wat een megacar nu precies is? Denk aan een supercar maar dan alles over de top. De carrosserie van de Agera One is 20 % lichter dan bij de reguliere Agera. Exclusiever dan dit wordt het trouwens niet, er is slechts 1 Agera One te koop voor een luttele 6 miljoen dollar.

3. Koenigsegg Agera RS 2

Koenigsegg Agera RS 2

Drie maal is scheepsrecht. Dat geldt in dit geval zeker voor Koenigsegg. De Agera RS 2 staat op nummer 3 van ’s werelds snelste auto’s en dit merk staat ook drie keer in de top 10. Dat is knap werk! De topsnelheid van deze auto is 447 km per uur. Deze supercar werd voor het eerst tentoongesteld tijdens het autosalon van Genève in 2015. De Agera RS 2 is een uniek model, er zijn in totaal slechts 25 exemplaren gemaakt. Wist je dat Koenigsegg met dit model een snelheidsrecord heeft gezet van maar liefst 444,6 km per uur? Deze lichtgewicht supercar is 20 kg lichter dan zijn voorganger, de oospronkelijke Agera en beschikt daarnaast over 1.160 pk.

2. Hennessey Venom F5

Hennessey Venom F5

Dit is een beetje toekomstmuziek gezien deze auto nog in ontwikkeling is, maar de eerdere modellen van Hennessey zijn veelbelovend. Het Amerikaanse bedrijf Hennessey Performance is gespecialiseerd in tuning en high-performance. Er zullen 24 exemplaren worden gemaakt. Deze extreme supercar zal een onvoorstelbare maximum snelheid van 483 km per uur behalen. Hoewel het misschien nog sneller zal zijn. De Venom GT zal binnen 10 seconden van 0 tot 300 km per uur accelereren. In 2019 zullen de eerste tests worden uitgevoerd, waarna de definitieve cijfers naar buiten worden gebracht. Wij zijn erg benieuwd en houden de Hennessey Venom GT goed in de gaten… Met deze belofte verdient hij in ieder geval de nummer twee in onze lijst.

1. Bugatti Chiron

Bugatti Chiron
Deze Franse tweezitter staat met stipt op nummer 1 in de top 10 snelste auto’s ter wereld. De Chiron is de opvolger van de Veyron (nr. 6) en werd in 2016 geïntroduceerd tijdens de Autosalon van Genève. De topsnelheid van deze supercar is 420 km per uur maar wanneer de begrenzing verwijderd wordt, behaald deze auto een verbazingwekkende snelheid van zeker 490 km per uur. De motor is bijna identiek aan de Veyron motor maar dan vernieuwd. De Chiron heeft 1.500 pk en kost ‘slechts’ 2,7 miljoen euro. In slechts 2,5 seconden gaat hij van 0 naar 200 km en in totaal zijn er 500 exemplaren. De Chiron heeft een verstelbaar chassis en om de topsnelheid te behalen moet er een tweede sleutel worden in een slot omgedraaid. Wij zouden maar al te graag eens een ritje maken in ’s werelds allersnelste auto.

Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *