Top 10 Oudste Kastelen In Europa

Weinig toeristische attracties zijn zo indrukwekkend als kastelen. Deze ontzagwekkende bouwwerken worden gekenmerkt door hun sterke, versterkte muren, vaak gemaakt van steen die sterk genoeg is om honderden of zelfs duizenden jaren te blijven staan. Bekijk enkele van de oudste kastelen ter wereld die vandaag de dag nog steeds kunnen worden bezocht.

10. Alcázar van Segovia

Top 10 Oudste Kastelen In Europa


Het is moeilijk te weten hoe oud het Alcázar van Segovia in Spanje precies is, maar het eerste schriftelijke verslag van het bestaan ervan dateert van 1120 na Christus. De vesting bevatte oorspronkelijk een kleine stad die rond een oude kerk, de kathedraal van Santa Maria, was gecentreerd, maar die later als koninklijke residentie werd gebruikt.

9. Rochester Castle

Top 10 Oudste Kastelen In Europa
Rochester Castle, gelegen in Engeland, werd gebouwd in 1088 na Christus. De stenen structuur verving een voormalig kasteel van hout dat tijdens de verovering van 1066 door de Normandiërs was vernield. Het werd aanvankelijk bewoond door aartsbisschoppen van Canterbury voordat het werd overgedragen aan de koninklijke familie. In de loop der jaren is het kasteel vele malen vernield en herbouwd.

  Top 10 Meest Bezochte Landen Ter Wereld

8. Hohenwerfen Castle

Top 10 Oudste Kastelen In Europa
De vesting Hohenwerfen is een kasteel in Salzburg, Duitsland dat dateert uit 1077 na Christus. Het werd in opdracht van een aartsbisschop gebouwd uit hout, voordat het werd versterkt door de steen die vandaag de dag staat.

7. Windsor Castle

Top 10 Oudste Kastelen In Europa
Willem de Veroveraar bouwde Windsor Castle in 1070 na Christus als residentie voor de koningen. Het werd bewoond door een opeenvolging van koningen en koninginnen die het gebouw naar wens renoveerden en aanbouwden. Vandaag de dag is Windsor Castle het oudste bezette kasteel ter wereld.

6. Warwick Castle

Top 10 Oudste Kastelen In Europa
Naast de bouw van Windsor Castle bouwde Willem de Veroveraar in 1068 na Christus ook Warwick Castle. Het kasteel huisvestte de graaf van Warwick gedurende vele eeuwen tot 1978, toen het werd verkocht om te worden omgevormd tot een toeristische attractie.

  Top 10 Moedigste Gemeenschappen Ter Wereld

5. Krak des Chevaliers

Top 10 Oudste Kastelen In Europa
Dit kasteel in Syrië werd gebouwd voor de Emir van Aleppo in 1031 na Christus. Het werd gebruikt door de Hospitaalridders gedurende de hele middeleeuwse periode en bood op een gegeven moment onderdak aan 2.000 militairen. Het kasteel werd uiteindelijk verwaarloosd, maar wist in het begin van de 21e eeuw aan zware schade te ontsnappen tijdens de Syrische burgeroorlog.

4. Rijksburcht Cochem

Top 10 Oudste Kastelen In Europa
De Reichsburg Cochem is een kasteel in Duitsland dat naar schatting rond het jaar 1000 na Christus is gebouwd. Tot de 19e eeuw werd het gebruikt als militair bolwerk, toen het werd omgebouwd tot een zomerresidentie voor de adel. Het is nu eigendom van de stad Cochem en fungeert als toeristische trekpleister.

3. Alhambra

Top 10 Oudste Kastelen In Europa
De oorsprong van het Alhambra de Granada is onbekend, maar elk bestaand bouwwerk op de site in Spanje werd in het jaar 889 na Christus vernietigd en vervangen door het huidige stenen fort. De strategische ligging op een heuveltop maakte het perfect voor militaire verdediging. Het werd in de 18e eeuw verlaten, maar later gerestaureerd en geconserveerd.

  10 Grootste Uitvindingen Van De 19e Eeuw

2. Praagse burcht

Top 10 Oudste Kastelen In Europa
Gebouwd in 880 na Christus, is de Praagse Burcht gelegen in de Tsjechische Republiek en heeft de Guinness World Records titel voor grootste kasteel op 70.000 vierkante meter. De leeftijd betekent dat er door de jaren heen veel verschillende bouwstijlen zijn gebruikt, waaronder Romaanse en Gotische architectuur.

1. Citadel van Aleppo

Top 10 Oudste Kastelen In Europa
De Citadel van Aleppo, gelegen in Syrië, wordt vaak aangeprezen als het oudste kasteel ter wereld. De vroegste bouwwerken dateren uit 3000 voor Christus. Het is in de loop van de millennia vele malen vernield en herbouwd, het meest recentelijk tijdens de Syrische burgeroorlog. Het kasteel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.