Mooiste Vrouwen Uit De Geschiedenis
Julius H. - Pixabay 

Top 10 Mooiste Vrouwen Uit De Geschiedenis

In de loop van de geschiedenis is het idee van de schoonheid van de vrouw veranderd, van het vieren van vrouwelijke rondingen naar het opleggen van idealen van de magere vertegenwoordiging van de vrouw. Hoewel de normen zijn veranderd, zijn we er zeker van dat schoonheid als tijdloos wordt beschouwd, ongeacht de periode. Ze worden vandaag de dag nog steeds voorgesteld als een wereldinspiratie. Wie in de geschiedenis van de menselijke beschaving zijn de meest begeerlijke, aantrekkelijke en mooiste vrouwen? Ontdek het in de top 10 van mooiste vrouwen uit de geschiedenis.

10. Jean Shrimpton

Jean Shrimpton
Nationaal Archief - CC0

Jean Rosemary Shrimpton is een Engels model en een actrice. Ze was een swingend Londens icoon en is een van de eerste supermodellen ter wereld. Tijdens het hoogtepunt van haar carrière werd het iconische gezicht van Jean geroemd. Jean Shrimpton werd een begrip met de covers van Vogue en Harpers. Uitgevers van elk toonaangevend lifestyle magazine waren gewoon dol op haar, om haar - misschien wel het eerste beroemdheidsmodel in die tijd - in te huren. Haar uiterlijk is ontegenzeggelijk mooi: haar kastanjebruine haren, de grote blauwe ogen en haar perfecte gezichtsstructuur die zich vormt tot de meest perfecte cupido's strik. Hoewel Jean's esthetiek nooit is getransformeerd, is ze altijd succesvol geweest. Supermodellen zijn vandaag de dag nog steeds geïnspireerd door haar klassieke, verfijnde look. Haar schoonheid is fantasierijk, wat haar iemand maakte, die je zoekt, het is niet het meisje naast de deur.

9. Vivien Leigh

Vivien Leigh
Wikipedia - Public Domain

Vivien Leigh, geboren in Darjeeling, India, die 50 jaar geleden in Londen stierf. De Britse actrice was niet alleen de mooiste van haar tijd, maar ook een van haar meest begaafde en populairste acteurs. Vivien Leigh staat bekend om haar rol als Scarlett O'Hara in Gone With The Wind met 1400 andere acteurs. Leigh's leven was echter net zo kleurrijk en verontrustend als Scarlett zelf, vol met dramatische ups en downs.

8. Charlize Theron

Gage Skidmore
Gage Skidmore - CC BY-SA 2.0

Charlize Theron is een Amerikaanse actrice en producent uit Zuid-Afrika. Ze is bekroond met verschillende prijzen, waaronder een Academy Award, een American Cinematographer Award, de Zilveren Beer voor Beste Actrice. De actrice, 44 jaar oud, is in de roem geraakt en heeft haar naar Hollywood gebracht voor verschillende evenementen. Dankzij de steun van haar moeder (met de droom om een ballerina te zijn die is opgegeven), ging Charlize op een enkele reis naar LA. In het begin had ze moeite, en ze bleef in dit motel als manager. Er is een ster geboren. Ze leidt nu het African Outreach Program en is een van Hollywood's meest succesvolle vrouwen.

7. Ava Gardner

Ava Gardner
Insomnia Cured Here - CC BY-SA 2.0

Ze stond bekend als een van 's werelds mooiste vrouwen en had een glamoureuze, ongeëvenaarde levensstijl. Gardner heeft onrustige huwelijken met enkele van de beroemdste Amerikaanse mannen, waaronder Mickey Rooney en Frank Sinatra, doorstaan zonder onbekend te zijn met de weelderige Hollywoodfeesten of cocktailbars. Maar haar uiterlijk werd ook gebruikt om haar serieuze talent als actrice te bagatelliseren en Gardner kende haar capaciteiten tijdens haar leven. Ze speelde in enkele van de belangrijkste films van haar generatie in Hollywood en heeft de laatste decennia haar krediet als acteur gewonnen. Gardner was een gestileerde versie van zichzelf, die ze had gespeeld en was succesvol in sommige films. Haar talenten waren voor directheid en durf, voor seksueel verlangen en woedende verdriet. Ze probeerde voor zichzelf te leven en haar onafhankelijkheid is een van haar meest gedenkwaardige dingen.

6. Jessica Alba

Jessica Alba
TechCrunch - CC BY 2.0

Jessica Marie Alba is een Amerikaanse actrice en zakenvrouw. Ze begon haar televisie- en filmvoorstellingen op 13-jarige leeftijd in Camp Nowhere en The Secret World of Alex Mack. Op 19-jarige leeftijd kreeg ze een nominatie voor de Golden Globe voor een optreden als hoofdrolspeelster van de televisieserie Dark Angel. Van romantische komedies tot psychologische sensatie, de knappe Hollywoodster speelde rollen. Een succesvol bedrijf genaamd The Honor Company werd ook gestart door de moeder van twee kinderen. Over haar hemelse uiterlijk gesproken, Jessica Alba heeft een smalle kin met hoge jukbeenderen en grote ogen. Jessica Alba is per definitie de meest perfecte menselijke vrouw in wetenschappelijke termen. Ook mannen zullen zich daar bewust en onbewust toe aangetrokken voelen.

5. Diana Spencer

Diana Spencer
Robert Sullivan - Public Domain

In juli 1981 is prins Charles getrouwd met Lady Diana Spencer, de moeder van prins William en prins Harry. Maar Diana werd een internationaal icoon voor zichzelf met haar eigen recht. Haar exquise stijl heeft haar eigen uitstraling gedicteerd naarmate de tijd verstreek. In de nasleep van haar overlijden in Parijs noemde de Britse premier Tony Blair haar de beroemde 'prinses van het volk'. Diana stond bekend om zowel haar liefdadigheidswerk als haar stijl. Op 31 augustus 1997 kwam ze om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs, maar ze bleef een mode-icoon en de 'koningin van het volk'.

4. Audrey Hepburn

Audrey Hepburn
WikiImages - Pixabay

Audrey Hepburn was een Britse actrice en humanitair. Erkend voor haar rollen in Hollywood en als mode-icoon werd ze in de International International Best Dressed Hall of Fame List uitgeroepen tot de allergrootste vrouwelijke filmlegende uit de Gouden Eeuw door het Amerikaanse filminstituut. Filmsuperster Audrey Hepburn werd door een panel van experts uitgeroepen tot de mooiste vrouw aller tijden.

3. Marilyn Monroe

Marilyn Monroe
Los Angeles Times - https://digital.library.ucla.edu/catalog/ark:/21198/zz0002sgfz - CC BY 4.0

Dit is het meest invloedrijke seksicoon ter wereld, Marilyn Monroe. Waarom? Ze is niet strak op haar buik, haar dijen raken elkaar, en haar armen zijn niet stevig en dun en ze had zwangerschapsstriemen in tegenstelling tot de magere modellen van vandaag. Ze staat bekend als de meest mooie vrouw uit de geschiedenis. Geen enkele naam is zo snel als het past bij vrouwelijke schoonheid als Marilyn Monroe, een schermsirene uit de jaren '50 waarvan het stralende, glamoureuze openbare leven vaak haar tragische privéleven overschaduwt. Ondanks het feit dat ze een 'dom blond' stereotype had, maakte ze deel uit van de opbouw van haar eigen sterrendom buiten de camera om. In 1954 richtte ze haar eigen filmmaatschappij op omdat ze niet blij was met grote studiocontracten.

2. Grace Kelly

Grace Kelly
Robert Sullivan - Public Domain

Grace Kelly heeft een van 's werelds beroemdste en mooiste gezichten, en we zijn er zeker van dat het niet gemakkelijk zou zijn om iemand te vinden die het daar niet mee eens is. Ze was slechts 20 jaar oud en begon te acteren in films, waardoor deze schoonheidsgolf in de filmwereld tot ze trouwde met prins Rainier III. Op 26-jarige leeftijd ging ze met pensioen in de officiële functie van Hare Hoogheid van Monaco. Kelly's schoonheid is legendarisch, maar voordat ze haar leven aan de monarchie wijdde, had Grace het talent om het te ondersteunen en had ze een briljante filmcarrière voordat ze de prinses van Monaco werd.

1. Cleopatra VII

Cleopatra VII
 Julius H. - Pixabay 

De volgens ons mooiste vrouw uit de geschiedenis is inmiddels ver verleden tijd, maar hier hebben we een verklaring voor. Cleopatra is een bekend, historisch, cultureel icoon en vrouwelijke schoonheid uit de oude wereld. Ze was de laatst bekende farao Ptolemaïsche koningin van Egypte. In veel media en literatuur, zoals in de films Cleopatra, de tragedie van William Shakespeare's Antony en Cleopatra, het Caesar en Cleopatra toneelstuk van George Bernard Shaw, werd en wordt zij vandaag de dag nog steeds geportretteerd als een prachtige koningin. In de westerse cultuur is ze een befaamde bron van eeuwige fascinatie. Zelfs in de oude wereld werd ze als een grote schoonheid beschouwd. Veel literaire werken hebben haar schoonheid sterk beschreven en geprezen.