Top 10 Kerstliedjes
Frauke Riether - Pixabay

Top 10 Meest Bekeken Kerstliedjes Ter Wereld

Kerstmis is een tijd van vreugde, liefde en feest en niets is zo sfeervol als een goed kerstliedje. Van klassieke kerstliedjes tot moderne pophits, er zijn talloze liedjes die de geest van het seizoen vastleggen. Als je in de kerststemming wilt komen, luister dan eens naar deze liedjes en ontdek waarom ze zo geliefd zijn.

10. Holly Jolly Christmas - Burl Ives

"A Holly Jolly Christmas" is een populair kerstlied gezongen door Burl Ives. Het werd bekend toen Ives het vertolkte als de vertellende sneeuwman in de film "Rudolph the Red-Nosed Reindeer" uit 1964. De vrolijke tekst en aanstekelijke melodie van het liedje, in combinatie met de warme en zachte stem van Ives, hebben bijgedragen aan de blijvende populariteit. Daarnaast hebben de associatie met de feestdagen en het wijdverspreide gebruik in verschillende media ertoe bijgedragen dat het een van de meest geliefde kerstliedjes aller tijden is.

9. What Christmas Means to Me - Stevie Wonder

"What Christmas Means to Me" is een populair kerstlied gezongen door Stevie Wonder. Het lied gaat over de vreugde en het geluk dat Kerstmis brengt in het leven van mensen. Het heeft een pakkende melodie en betekenisvolle teksten waardoor mensen zich verbonden voelen met de feestdagen. Stevie Wonder is een beroemde zanger die bekend staat om zijn soulvolle muziek en unieke stijl. Het nummer bestaat al vele jaren en is vandaag de dag nog steeds geliefd bij mensen, waardoor het een klassiek kerstnummer is.

8. Christmas Wrapping - The Waitresses

"Christmas Wrapping" van The Waitresses is een populair kerstliedje met een catchy melodie waardoor mensen willen dansen en meezingen. De tekst vertelt een verhaal over de drukke feestdagen en de zoektocht naar het perfecte cadeau, waar veel mensen zich in kunnen vinden. Het nummer is een traditie geworden voor veel families tijdens de feestdagen, waardoor het een klassiek kerstnummer is geworden. De unieke stijl en vrolijke toon van The Waitresses maken het een leuke en feestelijke toevoeging aan de afspeellijsten voor de feestdagen. Het nummer werd voor het eerst uitgebracht in 1981 en is in de loop der jaren populair gebleven. 

7. White Christmas - Bing Crosby

"White Christmas" van Bing Crosby is een van de populairste kerstliedjes vanwege het feit dat het een vredig liedje is dat een klassieker werd in oorlogstijd. Het lied, geschreven door Irving Berlin, herinnert aan een ouderwetse kerstsetting en drukt een eenvoudig verlangen uit naar een terugkeer naar gelukkiger tijden. Bing Crosby's opname van het nummer werd een grote hit voor de feestdagen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de best verkochte plaat aller tijden met meer dan 50 miljoen verkochte exemplaren.

6. Jingle Bell Rock - Bob- Helms

"Jingle Bell Rock" van Bobby Helms is een populair kerstliedje doordat het aanstekelijk is en leuk om naar te luisteren. Het liedje werd voor het eerst uitgebracht in 1957 en is sindsdien elk kerstseizoen op de radio gedraaid. Het gaat over naar een "Jingle hop" gaan en verwijst naar andere populaire liedjes uit de jaren 1950, zoals "Rock Around the Clock". Het liedje is synoniem geworden met de feestdagen en wordt vaak gedraaid tijdens familiebijeenkomsten en feestelijke evenementen.

5. It's the Most Wonderful Time of the Year - Andy Williams

"It's the Most Wonderful Time of the Year" is een populair kerstlied waarin mensen zich blij en opgewonden voelen over de feestdagen. De tekst gaat over verschillende aspecten van Kerstmis, zoals versieren, kerstliedjes zingen en tijd doorbrengen met geliefden. De pakkende melodie en opbeurende boodschap van het liedje maken het tot een favoriet onder luisteraars tijdens de feestdagen.

4. Rockin' Around the Christmas Tree - Brenda Lee

"Rockin' Around the Christmas Tree" is een populair kerstliedje dat aanslaat en leuk is om mee te zingen. De vrolijke muziek en de vrolijke tekst zorgen ervoor dat mensen zich blij en feestelijk voelen tijdens de feestdagen. Het liedje gaat over gezelligheid en dansen met vrienden en familie, dingen die veel mensen graag doen met kerst. 

3. The Christmas Song (Merry Christmas To You) - Nat King Cole

"The Christmas Song (Merry Christmas To You)" van Nat King Cole is een populair kerstliedje dat gaat over alle dingen die Kerstmis speciaal maken, zoals kastanjes roosteren op een open vuur en kerstliedjes zingen. Het lied heeft een warm en gezellig gevoel dat mensen eraan herinnert dat ze tijdens de feestdagen tijd doorbrengen met hun dierbaren. Daarnaast is de zachte en rustgevende stem van Nat King Cole een groot deel van wat het nummer zo populair maakt.

2. Last Christmas - Wham!

"Last Christmas" van Wham! is een populair kerstlied dat een verhaal vertelt waar veel mensen zich in kunnen vinden. De tekst gaat over liefdesverdriet en de hoop om de liefde terug te vinden, emoties die sommige mensen ervaren tijdens de feestdagen. Ook de pakkende melodie en het gedenkwaardige refrein maken het tot een favoriet voor veel mensen. Bovendien is "Last Christmas" door veel artiesten gecoverd en wordt het vaak gedraaid op de radio en in winkels tijdens de kerstperiode, waardoor het een bekend en geliefd nummer is geworden.

1. All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey

"All I Want for Christmas Is You" van Mariah Carey is het nummer één kerstlied aller tijden vanwege de aanstekelijke melodie en vrolijke teksten die mensen een blij en feestelijk gevoel geven tijdens de feestdagen. De populariteit van het nummer is ook te danken aan de krachtige en soulvolle stem van Mariah Carey, waardoor het een tijdloze klassieker is geworden. Bovendien heeft het nummer een groot commercieel succes behaald, het stond bovenaan de hitlijsten en ontving vele certificaten. Het is niet meer weg te denken uit de feestdagen en wordt algemeen beschouwd als een van de beste kerstliedjes aller tijden.

Samengevat, deze liedjes zijn het populairst op basis van factoren zoals streaming, radio airplay en culturele impact. "All I Want for Christmas is You" van Mariah Carey staat steevast genoteerd als het populairste kerstlied.