Top 10 Meest Succesvolle Boybands Aller Tijden

Het is moeilijk om je de muziekindustrie voor te stellen zonder boybands. Van de late jaren '80 tot de vroege jaren '90 domineerden boybands de muziekscene en verleidden ze vrouwelijke fans met hun geharmoniseerde zang en glanzende podiumpersonages. Tegen het einde van de eeuw vervaagden ze echter achter de rijzende sterren in de pop en r&b, tot de laatste jaren. Boybands beleven nu een renaissance. Dit zijn de top 10 van meest succesvolle boybands aller tijden.

10. One Direction - 35 miljoen verkochte platen

 

One Direction schoot naar het sterrendom in 2010, na het verschijnen op de Britse talentenjacht, The X Factor. Dat ze als derde zijn geëindigd heeft hun opklimmen niet in de weg gestaan. Alle drie hun albums, "Up All Night", "Take Me Home" en "Midnight Memories", uitgebracht tussen 2011 en 2013, hebben een recordverkopen gerealiseerd. Ze hebben tot nu toe 35 miljoen platen verkocht. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk werd "Midnight Memories" in 2013 het best verkochte album, met een verkoop van 685.000 exemplaren.

9. Take That - 45 miljoen verkochte platen

 

Take That regeerde de Britse hitlijsten in de jaren '90 met hun ballades en popliedjes. Ze hadden 35 nummer één albums wereldwijd. Ondertussen behoorden twee van hun albums, "Everything Changes" en hun "Greatest Hits" tot de best verkopende albums van het Verenigd Koninkrijk van het decennium. In 1995 echter, schokte Robbie Williams de wereld door zijn verrassend vertrek uit de band. De vier overgebleven leden gingen zonder hem door tot de splitsing in 1996. In 2006 kwamen ze weer bij elkaar en brachten ze nog twee albums uit, "Beautiful World" en "The Circus". Ze hebben 45 miljoen platen verkocht.

8. Westlife - 50 miljoen verkochte platen

 

Een verafgode Ierse band uit de jaren '90, Westlife verkocht 50 miljoen platen tot de splitsing in 2012. Hun prestaties omvatten 14 Britse nummer één singles. Bovendien werden ze opgenomen in het Guinness World Records als de groep die de meeste albums in de 21e eeuw verkocht. Het eerste concert van hun laatste tournee verkocht 85.000 tickets binnen vijf minuten.

7. N Sync - 50 miljoen verkochte platen

 

Het beroemdste lid van N Sync is Justin Timberlake. N Sync verkocht in 1995 50 miljoen platen totdat ze in 2002 verdwenen. Ze voerden duetten uit met een groot aantal internationaal gerenommeerde muzikanten, waaronder Elton John, Michael Jackson en Stevie Wonder.

6. Menudo - 60 miljoen verkochte platen

 

De enige Latijns-Amerikaanse groep binnen de top 10 van meest succesvolle jongensbands, Menudo, was een Puerto Ricaanse band die in de jaren '80 hun sporen heeft verdiend. Ze verkochten 60 miljoen platen. Ricky Martin was kortstondig lid van de band. Hun opmerkelijke populariteit, vooral in Latijns-Amerika, resulteerde in twee films die over hen werden gemaakt, getiteld "Una Aventura Llamada Menudo" en "Menudo: La Pelicula".

5. Boyz II Men - 60 miljoen verkochte platen

 

Boyz II Men is een harmoniserende band uit de Verenigde Staten, die bekend staan om hun r&b-liefdesballades. Hun in 1992 uitgebrachte single "End of the Road" was hun eerste nummer één hit in de Verenigde Staten, die ook over de hele wereld goed werd ontvangen. Het vestigde een nieuw record door 13 weken lang op de "Billboard Hot 100" te blijven staan. Boyz II Men heeft 60 miljoen platen verkocht.

4. New Kids On The Block - 80 miljoen verkochte platen

 

New Kids on the Block verkocht 80 miljoen platen tussen eind jaren '80 en begin jaren '90. Naast het winnen van twee American Music Awards, werden ze gerangschikt als nummer 16 in de "Top 25 Teen Idol Breakout Moments" van de Rolling Stone. Ze kwamen oorspronkelijk uit Massachusetts in Boston. Bandlid Donnie Wahlberg is de broer van topacteur Mark Wahlberg.

3. De Jackson 5 - 100 miljoen verkochte platen

 

Naast de verkoop van 100 miljoen platen, introduceerde The Jackson Five Michael Jackson aan de wereld, misschien wel een van de beroemdste muziekartiesten uit de geschiedenis. Ze begonnen hun carrière in de jaren '60 tot in de jaren '90. De successen van de band omvatten 3 nummer één hits op de "Billboard Hot 100". Hun muziek overspande de r&b, soul, pop en discomuziek genres en veroverde de wereld.

2. De Osmonds - 102 miljoen verkochte platen

 

De boyband van de jaren '70, de Osmonds waren een familieband die aanbeden werd door vrouwelijke fans over de hele wereld. Ze verkochten 102 miljoen platen en hadden zelfs hun eigen geanimeerde televisieshow. Ze kwamen uit op zingende kappersliedjes, die zich ontwikkelden tot een lange carrière in het zingen van gevarieerde muziek. Het beroemdste lid is misschien wel Donny Osmond, een van de jongste broers.

1. Backstreet Boys - 130 miljoen verkochte platen

 

De Backstreet Boys zijn de meest succesvolle jongensband aller tijden. Uit Florida verkochten ze 130 miljoen platen. Hun eerste negen albums bereikten de top 10 van de "Billboard 2000". Hun derde album, "Millennium", uitgebracht in 1999, is het best verkochte boysband album ter wereld, met een verkoop van 30 miljoen exemplaren. Terwijl "Black & Blue" en "Backstreet Boys (Backstreet's Back)", uitgebracht in respectievelijk 2000 en 1997, tot de top vijf van best verkochte boy group albums aller tijden behoren.