Top 10 Populairste Pokémon Aller Tijden

Het zijn de Pokémon die iedereen wil hebben. Ga mee met Ashley als hij de zakmonsters op een rijtje zet die in de loop der jaren de meeste populariteit hebben geoogst. Dit zijn de top 10 populairste Pokémon aller tijden.

10. Mimikyu

 

Hij imiteert dan wel een andere populaire Pokémon, maar Mimikyu heeft een geheel eigen aanhang gekregen. De wanhopige pogingen van deze Ghost/Fairy-type om geliefd te zijn, hebben ertoe geleid dat hij zich vermomd heeft als Pikachu. Maar zijn griezelige, schattige ontwerp en relativerende pogingen om op te vallen hebben hem fans opgeleverd. Bovendien is hij door zijn unieke type-combo en zijn vermogen om een vrije slag te incasseren voordat zijn 'vermomming' breekt, een veelvoorkomende verschijning in de wedstrijdwereld van Pokémon. Hij is misschien wat haveloos, maar het is niet moeilijk te begrijpen waarom zoveel mensen van Mimikyu en zijn verrukkelijke griezeligheid houden.

9. Bulbasaur

 

Bulbasaur heeft een lange weg afgelegd om de ster te worden die hij nu is. Toen de eerste generatie games uitkwam, was het vaak de minst populaire starter-Pokémon, waarschijnlijk omdat een van zijn evoluties niet op de doos stond (althans buiten Japan). Maar het feit dat Bulbasaur de vreemde eend in de bijt is, heeft hem zijn eigen charme gegeven - mensen houden nu eenmaal van de underdog. Bovendien heeft het eenvoudige, maar iconische ontwerp van dit Grass-type ertoe bijgedragen dat het legioenen fans heeft gekregen. De bol op zijn rug bloeit dan wel niet, maar hij is wel uitgegroeid tot een van de meest geliefde wezens uit de serie.

8. Gardevoir

 

Gardevoir, die voor het eerst verscheen in de Ruby- en Sapphire-spellen, is een zeer elegante mensachtige met veel gevoel voor mode. Zijn prachtige ontwerp en vrouwelijke verschijning hebben hem tot de meest fan art van alle Pokémon gemaakt. Hij is zeker geliefd in veel verschillende kringen, dat is zeker! Los van zijn onmiskenbare esthetische aantrekkingskracht is Gardevoir een krachtpatser, met een geweldige Psychic/Fairy-typering, uitstekende Special-stats en de mogelijkheid om te Mega-evolueren. Zijn kracht en aanhoudende populariteit hebben bewezen dat hij meer is dan alleen een mooi gezichtje.

7. Gengar

 

Gengar, de laatste evolutie van de eerste Ghost-types in de franchise, heeft de typering voor veel fans helpen definiëren. Zijn dubbele Ghost/Poison-typering heeft hem relevant en krachtig gehouden, net als zijn uitzonderlijke speciale aanval en snelheid. Het feit dat hij in de loop der tijd coole nieuwe vormen heeft gekregen, zoals een Mega-evolutie en Gigantamax, heeft zijn imago ook geen kwaad gedaan. Zijn eenvoudige ontwerp is ook zeer gedenkwaardig, met een griezelige, ondeugende grijns die tegelijkertijd vertederend en angstaanjagend is. Griezelig, cool en bijna schattig, Gengar is een geest met de meeste.

6. Mewtwo

 

Zo geliefd als Mew is, zijn "vervolg" is nog beter. Mewtwo, een kloon van Mew, is een monsterlijk krachtig Psychic-type, wiens status in de Pokémon-franchise letterlijk legendarisch is. Zelfs tientallen jaren na zijn creatie blijft Mewtwo een van de sterkste Pokémon. Zijn duistere en tragische achtergrondverhaal heeft hem bovendien een diepgang en mystiek gegeven die de meeste andere Pokémon niet hebben. Bovendien maakt zijn coole uiterlijk zijn gevechten in games, films en anime boeiend om naar te kijken of aan deel te nemen. Mewtwo heeft een prominente rol gespeeld in zowel de serie als de bijbehorende media, niet alleen omdat de fans van hem houden, maar ook omdat ze hem respecteren.

5. Eevee

 

De Eevee is een pluizige, bruine, langorige hondachtige Pokémon. Zijn belangrijkste verkoopargument voor velen is dat hij in zoveel verschillende Pokémon kan evolueren, acht en meer! Maar hoe populair sommige van zijn evoluties ook zijn, Eevee is nog meer vereerd. Er zijn veel schattige Pokémon, maar de Eevee is zeker een van de schattigste. Eevee is niet alleen net zo knuffelbaar als een echt huisdier, maar door zijn groeipotentieel is hij ook de belichaming van een van de grootste verkoopargumenten van Pokémon: de mogelijkheid voor je Pokémon om alles te worden. Zijn populariteit heeft er zelfs toe geleid dat hij de mascotte is geworden van een zijspel in de serie, iets wat maar weinig Pokémon kunnen claimen.

4. Lucario

 

Lucario, die eruitziet als een zwartblauwe hond met twee poten, is in de loop der jaren zo populair geworden dat hij bijna de populariteit van een elektrische muis overschaduwt. Lucario, een ongebruikelijk Fighting/Steel type, is een sterke strijder, met geweldige aanvalsstats en de mogelijkheid om Mega Evolve te gebruiken. Maar naast zijn gevechtskwaliteiten heeft Lucario ook een krachtige "aura", die door zijn veelvuldige aanwezigheid in de spellen en de anime een toegewijde aanhang heeft gekregen. Lucario heeft een soort moeiteloze coolfactor die bijna ongeëvenaard is in de franchise.

3. Greninja

 

Het blijkt dat kikkers en ninja's hand in hand gaan. Greninja is een Water- en Dark-type, maar dankzij zijn speciale vaardigheid kan hij het type aannemen van elke beweging die hij gebruikt. Dit, samen met zijn intense snelheid en aanvalskracht, heeft hem populair gemaakt bij competitiespelers. Hij nam een centrale plaats in tijdens de tweede renaissance van de anime en leidde de aanval naar enkele werkelijk verbluffend geanimeerde vechtfestijnen. Van welk aspect je ook houdt, Greninja is er waarschijnlijk in geslaagd om op een bepaald moment op je favorietenlijstje te belanden. Er gaat niets boven die Water Shuriken.

2. Charizard

 

Voor velen die met Gen 1 zijn begonnen, was Charizard de eerste Pokémon die ze ooit zagen. Deze vuur type, draconische mascotte heeft fans vanaf het begin aangetrokken en nooit meer losgelaten. Zijn opvallende ontwerp is gewoon spectaculair, en zijn grote rol in de anime en andere media heeft hem geholpen zijn status als Pokémon all-star te behouden. Zijn populariteit heeft hem niet één, maar twee Mega Evoluties opgeleverd! Charizard staat vaak op de favorietenlijstjes van veel fans, en het is niet moeilijk te zien waarom. Er is echter maar één Pokémon die hem overtreft.

1. Pikachu

 

Natuurlijk. Het is de mascotte van de hele Pokémon-franchise, in godsnaam! Het is de ster van de anime. Er zijn videogames en films omheen gebouwd. Zelfs mensen die nauwelijks Pokémon kennen, houden van Pikachu. Dit donderknaagdier is al decennialang het gezicht van Pokémon en hoewel zijn populariteit kan schommelen, zal hij altijd in de voorhoede van de franchise blijven. We zouden positief "geschokt" zijn als iets erin zou slagen hem voorbij te streven. "Pokémon zou gewoon niet hetzelfde zijn zonder Pikachu.