Top 10 Rijkste Rappers Ter Wereld (2022)

Top 10 Rijkste Rappers Ter Wereld (2022)

Wie zijn de rijkste rappers ter wereld vanaf 2022? We staan op het punt je een lijst te laten zien van de top 10 rijkste rappers, hoeveel hun nettowaarde bedraagt, en hoe ze eraan kwamen.

Top 10 Rijkste Rappers ter Wereld & Hun Netto Waarde. De volgende lijst is volgens de Forbes (nettowaarde en bronnen), en algemene informatie is ontleend aan Wikipedia. We hebben ons best gedaan om alle statistieken actueel te maken.

Hier zijn de top 10 rijkste rappers in de wereld 2022.

10. Snoop Dogg - $150 Miljoen

Snoop Dogg
Bron: The Come Up Show

Snoop Dogg is een uit de West-Coast afkomstige rapper, zanger, liedjesschrijver, producer, mediapersoonlijkheid, acteur, ondernemer, en stoner. Op dit moment is Snoop Dogg's nettowaarde ongeveer $150 miljoen, waarmee hij op de 10e plaats staat op deze lijst van rijkste rappers ter wereld. Snoop Dogg's muziekcarrière begon toen hij ontdekt werd door Dr. Dre. Hij is een van de rijkste en succesvolste rappers die uit de rapscene van de jaren '90 voortkwamen.

 

Snoop Dogg's muziekcarrière levert de grootste bijdrage in zijn nettowaarde. Snoop heeft meer dan drieëntwintig miljoen albums verkocht in de Verenigde Staten van Amerika en vijfendertig miljoen wereldwijd. Hij regisseerde ook veel films voor volwassenen onder pseudoniem en verscheen in veel films en shows, zowel als zichzelf als als fictief personage.

9. Ice Cube - $160 Miljoen

Ice Cube
Bron: Philip Litevsky

O' Shea Jackson AKA Ice Cube is een Amerikaanse rapper, producer, acteur, liedjesschrijver, filmproducent, ondernemer en een heleboel andere getalenteerde dingen. Met ingang van nu is Ice Cube's netto waarde $160 miljoen. Ice Cube wordt beschouwd als een van de grondleggers van gangsta rap en "World's Most Dangerous Group: N.W.A". Ice Cube is ook een van de machtigste mensen in Hollywood in de huidige tijd.

 

Vergelijkbaar met Dr. Dre is ook Ice Cube's nettowaarde opgesoupeerd uit zijn muziekcarrière, Hollywood carrière en alle shows en concerten die hij deed. Hij was ook de eerste rapper die de groep N.W.A. verliet. Hij heeft ook talrijke films geschreven, geproduceerd en er in gespeeld.

8. Lil Wayne - $170 Miljoen

Lil Wayne
Bron: Chris Allmeid

Een close up foto van Lil Wayne gefotografeerd door Chris Allmeid. Dwayne Michael Carter Jr. AKA Lil Wayne is een Amerikaanse hip-hop opname artiest, rapper, producer, songwriter, auteur en nog veel meer dingen. In 2022 wordt Lil Wayne's nettowaarde geschat op ruwweg $170 miljoen, waarmee hij op de 8e plaats komt op deze lijst van rijkste rappers ter wereld. Hij heeft gedurende zijn carrière in het rapspel vele namen verzameld, waaronder Birdman Jr., Young Tune, Dr. Carter en eindeloos veel anderen.

 

Lil Wayne's muziekcarrière draagt het meest bij aan zijn nettowaarde. Hij verkocht meer dan 100 miljoen platen over de hele wereld, won talloze prijzen, en overtrof zelfs Elvis Presley voor het hebben van de meeste vermeldingen in de Billboard Top 100. Lil Wayne heeft ook zijn kledinglijn, Trukfit, gelanceerd, en zijn eerste grote merk endorsement deal geïnkt, namelijk een miljoenen dollar pact met Mountain Dew.

7. Drake - $200 Miljoen

Drake
Bron: musicisentropy

Aubrey Drake Graham AKA Drake is een Canadese rapper, zanger, liedjesschrijver, platenproducent, en acteur. Op dit moment is de rapper $200 miljoen netto waard. Net als Eminem is ook Drake consequent een van de best betaalde entertainers ter wereld.

 

Het grootste deel van Drake's nettowaarde verdient hij met zijn muziekcarrière en verschillende andere zakelijke ondernemingen. Hij heeft ook zijn eigen platenlabel opgericht, OVO Sound, dat gedistribueerd wordt door Warner Bros. Records. Behalve rapper was Drake ook kindacteur en verscheen hij in het Canadese tienerdrama "Degrassi: The Next Generation".

6. Master P - $200 miljoen

Master P
Bron: Mikamote

Percy Robert Miller AKA Master P is een Amerikaanse rapper, ondernemer, acteur, auteur, filantroop en voormalig basketballer. Master P is een van de rijkste rappers ter wereld geworden, met een nettowaarde van $ 80 miljoen. Aan het eind van de jaren 1990 en het begin van de jaren 2000 was Master P een van de meest succesvolle mensen in de hiphop-industrie.

 

Master P's nettowaarde komt van zijn muziekcarrière. Hij heeft zijn eigen platenlabel opgericht, genaamd "No Limit Records", dat in een jaar miljoenen aan zijn fortuin toevoegt door de verkoop van platen en door streaming van de liedjes van zijn label op streaming platforms.

5. Eminem - $230 Miljoen

Eminem
Bron: DoD News Features

Eminem is een multi-platina verkopende Amerikaanse rapper, producer en acteur, liedjesschrijver, filmproducent, muzikant, label eigenaar. Op dit moment is Eminem's netto waarde $230 miljoen, waarmee hij op de 5e plaats staat op deze lijst van rijkste rappers ter wereld. Hij is consequent een van de best betaalde entertainers over de hele wereld.

 

Hij is een van de best verkopende artiesten aller tijden, die in zijn carrière tot nu toe meer dan 170 miljoen platen verkocht heeft en dat aantal blijft stijgen.

 

Eminem haalde het grootste deel van zijn nettowaarde ook uit zijn eigen muziekcarrière en uit albums van artiesten die onder zijn label Shady Records tekenden.

 

Hij verdient het meeste geld met de verkoop van zijn muziek en die van zijn artiesten via zijn platenmaatschappij en met het geven van tournees en shows over de hele wereld. Uit alles wordt hij ook beschouwd als de "rijkste blanke rapper" op de hele planeet.

4. Dr. Dre - $780 Miljoen

Dr. Dre
Bron: Jason Persse

Andre Romelle Young AKA Dr. Dre is een Amerikaanse producer, rapper, acteur, en ondernemer. Vanaf nu heeft Dr. Dre's een netto waarde van $780 miljoen. Dr. Dre is een van de meest succesvolle entertainers van de laatste drie decennia op alle gebieden van de amusementsindustrie, of het nu muziek of films zijn, zelfs in de tech industrie.

 

Het grootste deel van Dr Dre's nettowaarde komt voort uit zijn muziekcarrière die hij begon als lid van N.W.A in de jaren '80 en later als soloartiest. Hij lanceerde ook een label genaamd Aftermath dat de carrière van artiesten als Eminem en 50 Cent op gang bracht. Hij stichtte ook het audio-elektronica bedrijf, "Beats by Dr. Dre" en verkocht het toen aan Apple in een mijlpaal deal van $3 Miljard enkele jaren geleden. Hij krijgt nog steeds een vergoeding voor zijn deal met Apple, samen met inkomsten uit een expansieve back catalogue.

3. Sean Combs (Diddy) - $900 Miljoen

Sean Combs (Diddy)
Bron: Richard Burdett

P. Diddy, AKA Puff Daddy, is een Amerikaanse rapper, zanger, ondernemer en ontwerper. Vanaf nu heeft P Diddy een netto waarde van $900 miljoen, waarmee hij op de 3e plaats staat op deze lijst van rijkste rappers ter wereld. Zijn nettowaarde komt voort uit zijn platenlabel Bad Boy Entertainment, en zijn eigen solo muzikale en ondernemende bezigheden.

 

Net als Jay-Z verdient P Diddy ook miljoenen dollars met de verkoop van drank, vooral door zijn samenwerking met Diageo's Ciroc Vodka en zijn eigendom van DeLeón Tequila. Verrassend genoeg bezit de rapper ook een bedrijf voor verpakt drinkwater, dat Aquahydrate heet.

 

Door de groeiende streaming van liedjes krijgt hij ook zijn deel van Bad Boy Entertainment, dat goed geld aan zijn nettowaarde toevoegt.

2. Jay-Z - $1,3 Miljard

Jay-Z
Bron: Rich Thane

Jay-Z is een Amerikaanse rapper, producer, liedjesschrijver en zakenman. Op dit moment is Jay-Z's nettowaarde 1,3 miljard dollar. Jay-Z's nettowaarde komt voort uit zijn carrière in de muziekindustrie als rapper en producer en ook als uiterst succesvol ondernemer. Jay-Z heeft een enorme hoeveelheid succes in verschillende industrieën. Op een voor hem vanzelfsprekende manier is hij "geen zakenman, hij is een zaken....man".

 

Behalve aan muziek verdient Jay-Z miljoenen aan verschillende industrieën. Zelfs zonder een tournee of album-release in een jaar, minkt hij miljoenen dollars via zijn merken Armand de Brignac champagne en D'Ussé cognac. De "een van de grootste rappers van zijn generatie" werd in 2019 ook gekroond tot de eerste miljardair van de hiphop, met dank aan zijn uitmuntend ondernemerschap.

1. Kanye West - $6.6 Miljard

Bron: rodrigoferrari

Kanye West (nu bekend als Ye) is een Amerikaanse producer, songwriter, rapper, modeontwerper, en ondernemer. In 2022 wordt Kanye West's nettowaarde geschat op ruwweg $ 6,6 miljard, waarmee hij bovenaan staat op deze lijst van rijkste rappers ter wereld. Hij staat in de lijst van top drie rijkste selfmade zwarte mensen in de geschiedenis van de VS. Het grootste deel van zijn inkomen komt voort uit de opbrengsten van zijn liedjes, modeontwerpen, muziekdeals enz.

 

Wests nettowaarde is omhooggeschoten na zijn meerjarige overeenkomst met Adidas om het sneakermerk Yeezy voor Adidas te ontwerpen. Volgens de informatie krijgt Kanye West een jaarlijkse royalty van Adidas, dat Yeezy sneakers maakt. In juni 2020 kondigden kledingwinkel Gap en Kanye West de verkoop aan van Kanye West's Yeezy kledinglijn die ontworpen is voor Gap en die nog steeds niet op de markt is, al was ze beperkte tijd aanwezig en tot dan is ze niet te koop via de officiële Gap kanalen.