Top 10 Populairste Pretparken In De Wereld
RogerMayhem - Pixabay

Top 10 Populairste Pretparken In De Wereld

De vakantie zit er weer aan te komen, het wordt dan ook tijd om leuke dingen te doen. Eén van de meest toffe uitjes met het gezin is nog altijd een bezoekje aan een pretpark. In Nederland kennen we enkele grote pretparken, maar wanneer we op wereldwijde schaal kijken stellen deze natuurlijk nog niet zo heel veel voor. De Efteling mag dan een mooi en groot park zijn, wanneer we het vergelijken met Disneyland dan is het maar een miniparkje. Wij zullen je in dit artikel de top 10 populairste pretparken in de wereld laten zien, deze zou je minimaal één keer in je leven bezocht moeten hebben. Zo weet je wat er zeker bij jou op de bucketlist zou moeten staan.

10. Gardaland - Attractiepark in Ronchi, Verona, Italië

Gardaland - Attractiepark in Ronchi, Verona, Italië
Postcardtrip¨- Pixabay

Gardaland wordt beschouwd als een van de top 10 pretparken ter wereld en ligt in het noordoosten van Italië. Voor iedereen is het een ongelooflijke reis om te maken. Het park zelf is super bijzonder om te zien, sommige mensen vinden dit park nog mooier dan de Efteling. Dankzij het groot aantal attracties is er voor iedereen wel iets leuks om te doen. Ga op een fantastisch avontuur tijdens de waterbaan, en neem een kijkje bij de spannende attracties zoals de blauwe Tornado, Raptor, Magic Mountain, Sequoia Adventure en Oblivion. Het is nooit saai in dit wonderland. Dit park wordt goed bezocht, elk jaar zijn er ruim 4.000.000 mensen die hier op bezoek komen. In de zomer kan het erg druk zijn, echter valt het wel mee wanneer je door het jaar heen gaat. Wanneer het lekker weer is, is dit echt een van de mooiste parken die je maar kunt bezoeken.

9. Europa-Park - Attractiepark in Rust, Duitsland

Europa-Park - Attractiepark in Rust, Duitsland
Christophe BARBAULT - Pixabay

Ah, Europa-Park! Wat een bijzondere plek! De familie Mack die achter dit park zit is echt één van de beste op het gebied van pretparken, want ze wonnen opnieuw de titel van beste themapark ter wereld! Het aantal gasten in 2018: 6.000.000! Dat zijn er ruim 100.000 meer dan in het jaar ervoor. Ze openden een nieuw 'land' aan het park toen Ierland werd toegevoegd. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het voormalige Kinderparadijs. Er zijn op dit moment ruim 13 grote achtbanen te vinden in het park. Dit jaar investeerden ze ook in hun duurste attractie ooit, ze kijken dan ook uit naar de resultaten die dit jaar behaald zullen worden. Een groot voordeel van dit park is natuurlijk dat het bij onze Oosterburen ligt. Hierdoor kan je binnen no time een bezoekje brengen, ideaal voor in de zomervakantie.

8. Lotte World - Themapark in Seoel, Zuid-Korea

Lotte World - Themapark in Seoel, Zuid-Korea
Wikimedia - CC BY-SA 3.0

De meeste pretparken liggen buiten, maar Lotte World herbergt 's werelds grootste overdekte pretpark. Het heeft echter ook een open lucht pretpark genaamd "Magic Island". Ze zijn er zelfs in geslaagd om een kunstmatig eiland te creëren in een meer dat is verbonden met een monorail. Op dit eilandje vind je onder andere een winkelcentra, een hotel, een Koreaans volksmuseum, sportfaciliteiten en super veel bioscopen. Er is voor iedereen wel iets leuks te vinden in Lotte World. Geen wonder dat het in 2017 ongeveer 6.714.000 mensen op bezoek heeft gehad! Lotte World is te vinden in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Het park is erg bijzonder om te zien. Mocht je nu geen Koreaans kunnen spreken (wat vrij logisch is) dan hoef je nog niet bang te zijn, alles is namelijk in het Engels aangegeven. Dit maakt het park leuk voor zowel de Koreanen zelf als voor de toeristen die op bezoek zijn.

7. Universal Studios Hollywood - Themapark in Universal City, Californië

Universal Studios Hollywood - Themapark in Universal City, Californië
Ana Paula Hirama - CC BY-SA 2.0

Universal Studios Hollywood is niet alleen een pretpark, maar het is ook een van de oudste en beroemdste Hollywood studio's die nog steeds in gebruik is! Bij Universal Studios Hollywood kun je alle mogelijke personages vinden die te maken hebben met The Simpsons, DreamWorks Productions, Despicable Me, Transformers, The Walking Dead en ja, Harry Potter (weer)! Om eerlijk te zijn, er is nog veel meer te ontdekken dan alleen dit. Alleen is dit ronduit te veel om allemaal op te noemen, dus waarom bezoek je het park niet eens een keer? In 2017 bezochten ongeveer 9.056.000 mensen het themapark. Dit laat wel zien dat het een van de meest bijzondere en meest bezochte parken van heel de VS is. Wanneer je niet weg te slaan bent van de leukste Amerikaanse series en films dan is dit een park wat je ooit eens een keer bezocht moet hebben. De kaartjes zijn niet goedkoop, maar het is de prijs meer dan waard.

6. Disneyland Parijs - Attractiepark in Marne-la-Vallée, Frankrijk

Disneyland Parijs - Attractiepark in Marne-la-Vallée, Frankrijk
Aline Dassel - Pixabay

Geen verrassingen voor Europa's nummer 1: Disneyland Parijs. Door de ietwat onrustige periode begin in Parijs is het bezoekersaantal van het park wel iets gedaald. Mede door de gele hesjes en de aanslagen van het jaar daarvoor zijn er meer mensen die toch liever niet naar een groot park gaan. Dit zorgde voor een daling van het bezoekersaantal met 14,2% tot 8.400.000 gasten. De daling is nog groter als we de gepubliceerde resultaten van vorig jaar vergelijken met die van vorig jaar, daar zaten ze namelijk nog boven de 10.000.000.000 bezoekers. Gelukkig is er hulp op komst, want de Walt Disney Company wacht op de overname. Parijs ligt op ongeveer 5 uurtjes rijden, hierdoor zou je er zeker in de zomervakantie eens heen moeten gaan.

5. Shanghai Disney Resort - Attractiepark in Shanghai, China

Shanghai Disney Resort - Attractiepark in Shanghai, China
MasaneMiyaPA - CC BY-SA 4.0

Shanghai Disney Resort heeft een Disneyland Park nagemaakt naar die in LA. Hoewel het het park heeft verdeeld in verschillende themagebieden, heeft het nog steeds iets te bieden voor de lokale Chinese burgers. Naast de klassieke Disney-figuren en de vele soorten verhalen, heeft Shanghai Disneyland Park ook speciale attracties voor de inwoners van China. In 2017 trok het park ongeveer 11.000.000.000 bezoekers, net iets meer dan Disneyland Parijs. Het park zelf is wel erg gericht op de mensen uit Shanghai zelf, dit maakt het iets minder toegankelijk voor de toeristen. Gelukkig heb je geen kennis over de taal nodig om alle Disney figuren te kunnen spotten die er door het park rondlopen.

4. Universal Studios - Attractiepark in Singapore

Universal Studios - Attractiepark in Singapore
William Cho - CC BY-SA 2.0

Dit park is ook wel bekend als een echt one of a kind pretpark in Azië. Het park heeft ruim 24 attracties in 7 themagebieden, waaronder Hollywood, New York, Sci-Fi City, Far Far Away, Madagaskar, The Lost World, en het oude Egypte. De spectaculaire themazones geven het park een speciale uitstraling mee om te zien. Het past zeker in het rijtje met meest populaire pretparken in de wereld. Per jaar komen er ruim 18.000.000 mensen een bezoekje brengen aan het park. Het bijzondere aan dit park is dat het vrijwel een kopie is van het park in de VS. Er zijn over het algemeen dezelfde soort attracties te vinden, het is alleen net iets groter. Zeker een leuk uitstapje voor de mensen die dit jaar naar Singapore afreizen.

3. Disneyland Orlando - Pretpark in Orlando Florida, Verenigde Staten

Disneyland Orlando - Pretpark in Orlando Florida, Verenigde Staten
RogerMayhem - Pixabay

Wat kunnen we nog meer zeggen over Disney dat nog niet eerder is gezegd? Er is een reden waarom de meeste mensen als ze aan "themapark" moeten denken, gelijk uitkomen bij Disneyland. Niemand doet het beter. Alle vier de locaties zijn ontstellend groot en hebben alles van attracties, spelletjes, restaurants, dieren- en waterparken aan kuuroorden, allemaal met op de achtergrond kinderen die schreeuwen om Disney spulletjes. Een van de bekendere parken van deze keten is Disneyland in Orlando. Hier komen elk jaar ruim 21.000.000 mensen op bezoek, dat is dus een stuk meer dan bij het park in Parijs. In dit park vind je alle bekende attracties en figuren van Disney, hoe kan het ook anders in Disneyland?

2. Tokio Disney Resort - Themapark in Urayasu, Japan

Tokio Disney Resort - Themapark in Urayasu, Japan
Øyvind Holmstad - CC BY-SA 4.0

De Tokyo Disney Resort is algemeen bekend als Tokyo Disneyland, het was het eerste Disney themapark buiten de VS. Ook dit park bestaat uit twee themaparken, Tokyo Disneyland Park en Tokyo Disney Sea. In 2017 zijn er ruim 30.100.000 bezoekers geweest. Zowel Tokyo Disneyland Park en Tokyo Disney Sea zijn verdeeld in zeven thema-gebieden, waarvan Tokyo Disney Sea natuurlijk draait om de zee. Hier kan je naast de leuke attracties veel aquariums vinden met de meest prachtige soorten vissen. Ook is het mogelijk om hier een dolfijnenshow te bezoeken. Ga niet op de eerste rij zitten, hier word je namelijk altijd nat!

1. Walt Disney World Resort - Pretpark in Florida, Verenigde Staten

Walt Disney World Resort - Pretpark in Florida, Verenigde Staten
GPA Photo Archive - CC BY 2.0

Ook wel bekend als Disneyland Florida, dit enorme resort heeft ruim vier verschillende themaparken in één enkele stad! Alsof dat nog niet genoeg is, ze hebben er ook twee waterparken. Het park is te vinden in Lake Buena Vista, Florida. De vier verschillende themaparken trokken ongeveer 55.872.000 bezoekers in totaal in 2017. Jazeker, lees het nog maar eens, ruim 55 miljoen bezoekers! De vier themaparken zijn Magic Kingdom, Epcot, Disney's Hollywood Studios, en Disney's Animal Kingdom. In deze verschillende themaparken zijn een hele hoop diverse soorten attracties te vinden. Het wordt gezien als één pretpark, maar eigenlijk zijn het dus meerdere locaties. Mocht je ooit een keer in de VS zijn dan is dit zeker een pretpark wat je ooit eens een keer gezien moet hebben.