Top 10 Langst Levende Hondenrassen
Wkn - Pexels

Top 10 Langst Levende Hondenrassen

Een van de grootste tragedies van het leven is dat onze loyale en lieve hondenvrienden niet zo lang leven als wij. Over het algemeen lijken de meeste schoothonden een gemeenschappelijke levensduur te hebben, die ongeveer 10 tot 13 jaar is, maar sommige hondenrassen staan er om bekend dat ze een abnormaal lange levensverwachting hebben. Hier is een lijst van de top 10 van langst levende hondenrassen ter wereld.

10. Dwergschnauzer

Dwergschnauzer
Sebastian Coman Travel - Pexels

Dit stoere hondenras heeft evenveel trainbaarheid en energie als zijn grotere tegenhanger. Deze honden hebben een gemiddelde levensduur van 12-15 jaar, waardoor je genoeg tijd hebt om de om tijd door te brengen met deze trouwe viervoeter.

9. Beagle

Beagle
Flickr - Pexels

Deze honden worden beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen vanwege hun volgzaam karakter maar actieve levensstijl. Dit hondenras leeft ongeveer 12-15 jaar. De langst levende Beagle genaamd Butch overleed in 2003 op een verbazingwekkende 28-jarige leeftijd.

8. Mopshond

Mopshond
Sachin Nihcas - Pexels

Een van de meest populaire hondenrassen die er zijn, mopshonden hebben een gemiddelde levensduur van 12-15 jaar en hun persoonlijkheid gaat hun leven lang mee. Het is een oud Chinese hondenras die door de jaren heen hun populariteit hebben behouden.

7. Lhasa apso

Lhasa apso
Alexas Fotos - Pexels

Een ander veel voorkomend klein ras, Lhasa Apso, zijn prachtige honden met een levensduur van 12-15 jaar. In de oudheid hielpen deze honden om de boeddhistische tempels in de gaten te houden.

6. Maltezer

Maltezer
Adg - CC BY-SA 2.0

Een ander populair klein hondenras, de Maltezer, heeft een gemiddelde levensverwachting van 12-15 jaar. Deze honden zijn een oud ras dat afkomstig is van het mediterrane eiland Malta. Het beste aan deze honden is dat ze minder vaak haaruitval hebben.

5. Toy Poedel

Toy Poedel
FROGGYTUFF - Pixabay

Een van de beste hondenrassen, Toy Poedels leven langer met een gemiddelde levensduur van 12-15 jaar. De oudste levende Toy Poedel was Seamus, die tot 20 jaar oud werd. Slim en gemakkelijk te trainen, kunnen Toy Poedels heel anders lijken dan hun grotere tegenhangers.

4. Teckel

Teckel
Salma Hernández - Pixabay

Met een levensduur van 12-15 jaar zijn deze levendige karakters een ander langlevend ras. Officieel werd een Teckel met de naam Chanel 21 jaar oud.

3. Dwergkeeshond

Dwergkeeshond
Сергей Корчанов - Pixabay

De gemiddelde levensverwachting van deze pluizige kleine honden is 12-16 jaar. Deze prachtige hondjes zijn ook populair bij huisdiereigenaren, en gelukkig brengen ze vele jaren liefde met zich mee.

2. Yorkshireterriër

Yorkshireterriër
Josep Monter Martinez - Pixabay

Yorkshire Terriers leven gemiddeld 17 tot 20 jaar. Het is ook een klein hondenras en ze zijn een favoriet van veel hondenliefhebbers.

1. Chihuahua

Chihuahua
Ann-Marie - Pixabay

De chihuahua is een van de langst levende hondenrassen ter wereld, met een gemiddelde levensduur van 15-20 jaar. Met deze kleine schoothonden zul je lange tijd prachtige avonturen beleven. De langst levende Chihuahua die ooit is geregistreerd, stierf op de leeftijd van 20 jaar.