Top 10 Kindvriendelijke Hondenrassen

Top 10 Kindvriendelijke Hondenrassen

Hoewel elke hond een liefdevol thuis verdient, zijn sommige hondenrassen beter geschikt voor gezinnen met kinderen dan andere rassen. Als ouder en als huisdierouder kan je op een slimme manier het ras kiezen op basis van zijn karakter, temperament, grootte en energieniveau - dit alles zou moeten passen bij de levensstijl van je gezin. Bedenk wel dat je de hond altijd moet ontmoeten en de fokker of werknemer veel vragen moet stellen voordat je zo'n belangrijke beslissing neemt. Zonder verder oponthoud zijn hier 10 kindvriendelijke hondenrassen.

10. Engelse buldog

Engelse buldog
Pixabay - Pixabay

De Engelse buldog heeft een stevige bouw die perfect geschikt is voor kinderen die graag ruw huisvesten. De Engelse buldog zal echter geen prijzen winnen voor 'de meest energieke hond'. Een volgzaam, vriendelijk en loyaal hondje, de Engelse buldog kan ook goed opschieten met andere huisdieren en honden. De Engelse buldog is comfortabel om in grote huizen en kleine appartementen te wonen.

9. Beagle

Beagle
José Somovilla - Pixabay

Hoewel jouw beagle waarschijnlijk geen vogel met de naam 'Woodstock' als zijn beste vriend zal hebben, kun je hem (of haar) nog steeds 'Snoopy' noemen. Oorspronkelijk gehouden als jachthonden, zijn Beagles goed geschikt in huizen met actieve kinderen, omdat ze stevig gebouwd zijn en nooit te moe zijn om een spel te spelen. Slim, vriendelijk en gelukkig, de beagle kan het meestal ook goed met andere huisdieren vinden. Ze verliezen echter wel vrij veel haar en moeten regelmatig geborsteld en in bad gedaan worden.

8. Bulterriër

Bulterriër
Robert Tadlock - CC BY 2.0

De Bulterriër is ten onrechte gebrandmerkt als een agressief ras en is in feite gefokt om een gezelschapshond te zijn - vriendelijk en liefdevol naar volwassenen en kinderen toe. Deze goed ingelijste hond heeft ook een hoge pijngrens, waardoor het perfect is voor onstuimige kinderen die leren hoe ze honden goed moeten behandelen.

7. Collie

Collie
Enirehtacess - Pixabay

Dit is het hondenras dat 'Lassie' beroemd heeft gemaakt. Collies zijn zeer zachtaardig en een voorspelbaar ras, gemakkelijk te trainen en zelden agressief - wat perfect is voor gezinnen die niet bekend zijn met honden. Collies kunnen goed opschieten met kinderen en vinden het heerlijk om hun baasjes te behagen en hun gezin te beschermen.

6. Newfoundlander

Newfoundlander
Alicja - CC BY 2.0

Bijgenaamd 'nature's babysitter' (denk 'Nana' van Peter Pan), de Newfoundland hond houdt van kinderen en is zeer beschermend over hen. Zacht, vriendelijk en geduldig, dit ras is bijna als de Moeder Teresa van de honden. Zowel jong als oud zal snel verliefd worden op deze heerlijk lieve, grote hond.

5. Vizsla

Vizsla
Martine552 - Pixabay

Halfweg in de top 10 kindvriendelijke hondenrassen, kan de vizsla een hondenras zijn waar je misschien nog nooit eerder van gehoord hebt, maar vanwege de behoefte aan regelmatige lichaamsbeweging is het eigenlijk een van de beste hondenrassen voor actieve en energieke gezinnen met oudere kinderen. De vizsla heeft een levendig karakter, maar op een zachte manier; hij is loyaal en aanhankelijk. Bovendien is hij gehoorzaam, zelfverzekerd en slim, vormt hij een nauwe band met zijn familie en is hij in staat om snel nieuwe trucs te leren.

4. Ierse setter

Ierse setter
Victor Sounds - CC BY-SA 2.0

Bekend om zijn rode vacht, de Ierse setter is speels, energiek, houdt ervan om met mensen om te gaan, en speelt goed met kinderen. Dit hondje heeft veel beweging nodig en is een goede match voor energieke kinderen en actieve gezinnen. Een slimme en trainbare metgezel, de Ierse setter is vooral perfect voor mensen met een tuin.

3. Franse poedel

Franse poedel
Skyler Ewing - Pexels

De Poedel is een zeer slimme en zachtaardige hond, vaak met merkwaardige kapsels van hun baasjes. De poedel is ook geweldig voor kinderen met allergieën, omdat dit hondenras zeer weinig haar verliest. Het vereist echter wel een geplande verzorging, anders raakt het haar uit de hand. Dit is een trotse en elegante hond die zowel zorgzaam als loyaal is. Zelden geïrriteerd of verveeld, de goede aard, vriendelijke houding en geduld van de poedel maken hem een uitstekende speelpartner voor een kind.

2. Labrador retriever

Labrador retriever
Alexander Nadrilyanski - Pexels

Dit is niet voor niets een van de meest populaire hondenrassen ter wereld. De labrador retriever is speels, geduldig, liefdevol, beschermend en betrouwbaar. In feite wordt zijn lieve persoonlijkheid en intelligentie geëvenaard door zijn schoonheid. Wat betekent dit voor jou? Het betekent het perfecte huisdier voor het hele gezin.

1. Golden retriever

Golden retriever
Helena Lopes - Pexels

Niet zo groot als de labrador retriever, is de golden retriever een zelfverzekerde, slimme, vriendelijke en trouwe hond. De golden retriever is niet agressief of verlegen, de golden retriever is zeer geduldig, wat perfect is voor kinderen. Hoewel deze hond veel beweging nodig heeft, maakt zijn liefde voor spelen dit een gemakkelijke taak om dit te bereiken.