Top 10 Hoogste Gebouwen In De Verenigde Staten
Allan Green - Pexels

Top 10 Hoogste Gebouwen In De Verenigde Staten

In de loop der jaren is de Verenigde Staten de thuisbasis geweest van enkele van 's werelds hoogste gebouwen en meest iconische wolkenkrabbers, en dat is nog steeds zo. Elf uitstekende Amerikaanse gebouwen zijn erin geslaagd om erkend te worden als een van de hoogste gebouwen ter wereld. New York City onderscheidt zich met name door het feit dat het 9 van de hoogste gebouwen ter wereld heeft die in en rond New York te vinden zijn. Chicago en New York City zijn altijd al de belangrijkste centra van de Amerikaanse wolkenkrabber bouwsector geweest, en zijn dat vandaag de dag nog steeds. Na het overwegen van factoren zoals de hoogste bezette verdiepingen, de werkelijke hoogte van de gebouwen en de hoogte van het observatiedek, hebben we de 10 hoogste gebouwen in de Verenigde Staten op een rijtje gezet.

10. Wilshire Grand Center, Los Angeles - 335 meter

Wilshire Grand Center, Los Angeles - 335 meter
David Jones - CC BY 2.0

Het Wilshire Grand Center werd voltooid op 23 juni 2017. Het 73 verdiepingen tellende gebouw is niet alleen het hoogste gebouw in Californië, maar ook het hoogste gebouw ten westen van de Mississippi en het 10e hoogste gebouw in de Verenigde Staten. Het gebouw wordt gemengd gebruikt, met toepassingen die variëren van een hotel, kantoorruimte, winkels en een observatiedek. Het gebouw heeft in totaal 900 kamers.

9. Comcast Technology Center, Philadelphia - 341 meter

Comcast Technology Center, Philadelphia - 341 meter
Domenico Convertini - CC BY-SA 2.0

Dit 60 verdiepingen tellende gebouw is een van de nieuwste wolkenkrabbers in de Verenigde Staten, waarvan de geschatte voltooiingsdatum is vastgesteld op 2018. Het gebouw is bestemd voor kantoorruimtes, maar ook voor luxe hotelkamers, winkels en tv-studio's. Op 341 meter hoogte stijgt het Comcast Technology Center boven de skyline van Philadelphia, waardoor de samenstelling van de stad verandert.

8. John Hancock Center, Chicago - 343 meter

John Hancock Center, Chicago - 343 meter
Petr Kratochvil - CC0

Het John Hancock Center, dat aanvankelijk in 1965 werd gebouwd, onderging in 1995 grote verbouwingen. Het is het 4e hoogste gebouw in Chicago en het 38e hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw, dat in 1969 werd voltooid, werd gebouwd onder nauwlettend toezicht van bouwkundig ingenieur Fazlur Khan en architectonisch ontwerper Bruce Graham van Skidmore, Owings & Merrill. Het John Hancock Center heeft 100 verdiepingen en is 343 meter hoog. Het gebouw is de thuisbasis van vele populaire restaurants en kantoren en meer dan 700 flatgebouwen.

7. Aon Center, Chicago - 346 meter

Aon Center, Chicago - 346 meter
Ken Lund - CC BY-SA 2.0

Het Aon Center gebouw, gelegen in Chicago, Illinois, staat op een hoogte van 346 meter en bestaat uit 83 verdiepingen. Het Aon Center is gezamenlijk ontworpen door Perkins&Will de firma Edward Durell Stone. Het gebouw, dat voorheen bekend stond als het 'Standard Oil Building', werd in 1974 afgewerkt. Tijdens de bouw werd het het hoogste met marmer beklede gebouw ter wereld, omdat het volledig was bekleed met meer dan 43.000 platen zuiver Italiaans Carrara-marmer. Deze interessant vormgegeven moderne wolkenkrabber is het derde hoogste gebouw in Chicago en het zevende hoogste in de VS.

6. Bank of America Tower, New York - 365 meter

Bank of America Tower, New York - 365 meter
ZhengZhou - CC BY-SA 4.0

De Bank of America Tower, die op 365 meter staat en ongeveer 154 verdiepingen telt, werd in het jaar 2009 voltooid. Het unieke project, dat in totaal meer dan 1 miljard dollar kostte, werd ontworpen door de populaire COOKFOX Architecten met als doel het meest milieuvriendelijke en efficiënte gebouw ter wereld te worden. In 2010 werd de unieke toren door de Council on Tall Buildings and Urban Habitat bekroond met de prestigieuze '2010 Best Tall Building Americas Award'. De Bank of America Tower is momenteel eigendom van de Bank of America. De Bank of America Tower is ook een unieke toren omdat hij is gemaakt van gerecyclede materialen en is ontworpen om een verscheidenheid aan natuurrampen aan te kunnen.

5. Empire State Building, New York - 381 meter

Empire State Building, New York - 381 meter
Sam valadi - CC BY 2.0

Het Empire State Building, dat op zichzelf al iconisch is, is de op één na oudste wolkenkrabber ter wereld. Het was het eerste gebouw ter wereld met meer dan 100 verdiepingen en was ook het hoogste gebouw ter wereld van 1931 tot 1972. De 102 verdiepingen tellende wolkenkrabber is momenteel eigendom van de Empire State Reality Trust en staat in Midtown Manhattan. Het Empire State Building heeft onlangs een uitgebreide renovatie van in totaal $500 miljoen voltooid, waarbij ongeveer $120 miljoen is besteed aan het transformeren van het gebouw in een milieuvriendelijker en energiezuiniger structuur. Dit unieke gebouw, dat over het algemeen wordt beschouwd als een Amerikaans cultureel icoon, staat op 381 meter hoogte. Het is door de American Society of Civil Engineers genoemd als een van de 'Seven Wonders of the Modern World'.

4. Trump International Hotel and Tower, Chicago - 423 meter

Trump International Hotel and Tower, Chicago - 423 meter
Grego1402 - CC BY 2.0

Trump International Hotel & Tower wordt ook vaak aangeduid met de namen 'Trump Tower' en 'Trump Tower Chicago'. De wolkenkrabber, die ook een condominium-hotel is, ligt in het centrum van Chicago. Het Trump International Hotel & Tower zou oorspronkelijk groter zijn - en zelfs hoger dan de titel van 's werelds hoogste - maar na de aanvallen van het World Trade Center zijn er alternatieve maatregelen genomen. De bouw van dit gebouw werd voltooid in 2009, waarbij de wolkenkrabber een totaal van 92 verdiepingen en een hoogte van 423 meter heeft.

3. 432 Park Avenue, New York - 425 meter

432 Park Avenue, New York - 425 meter
Epistola8 - CC BY-SA 4.0

In 2015 kreeg New York een nieuwe en opvallende toevoeging aan de uitgestrekte skyline, met de voltooiing van 432 Park Avenue, een woongebouw. Gelegen op een toplocatie in New York, tussen 56th Street en 57th Street op Park Avenue, is 432 Park Avenue niet alleen een van de hoogste woongebouwen ter wereld, maar ook een van de meest luxueuze. Het gebouw herbergt 104 privé appartementen over 85 verdiepingen. Hoewel het gebouw er gedenkwaardig uitziet, is het controversieel, vooral onder de inwoners van New York, die het ontwerp en de status van ostentatieve rijkdom missen.

2. Willis Tower, Chicago - 442 meter

Willis Tower, Chicago - 442 meter
Ken Lund - CC BY-SA 2.0

De Willis Tower, die ongeveer 110 verdiepingen en een werkelijke hoogte van 442 meter heeft, stond vroeger bekend als de Sears Tower, hoewel sommige mensen het momenteel nog liever bij die naam noemen. De Willis Tower werd voltooid in het jaar 1973, overtreft de World Trade Center Towers tijdens de voltooiing tot 's werelds hoogste gebouw op dat moment. Het hield die prestigieuze titel voor bijna 25 jaar. De Willis Tower is het 13de hoogste gebouw ter wereld, en het 2de hoogste gebouw in de Verenigde Staten. Het gebouw, dat zich in Chicago, Illinois, bevindt, is ook een populaire toeristische bestemming en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers op het observatiedek. Willis Tower is ontworpen door Sears, Roebuck and Co.

1. One World Trade Center, New York - 541 meter

One World Trade Center, New York - 541 meter
A.V. Flores - Pixabay

One World Trade Center in New York is het hoogste gebouw in de Verenigde Staten. Het gebouw klimt naar een hoogte van 541 meter. Het gebouw, dat zich in New York City bevindt, werd voltooid in het jaar 2014 om het 6e hoogste gebouw ter wereld te worden. Dit 104 verdiepingen tellende gebouw heeft toevallig ook een opvallend gelijkaardige naam met de oorspronkelijke North Trade Center's Tower, die tijdens de terroristische aanslagen van 11 september 2001 werd vernietigd. One World Trade Center, de hoogste wolkenkrabber op het westelijk halfrond, is ontworpen door David Childs, die eigenaar is van de firma Skidmore, Owings & Merrill (som), die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de Willis Tower en de Burj Khalifa.