Duurste Pokémon kaarten

Top 10 Duurste Pokémon kaarten Ter Wereld

Het Pokemon Trading Card spel is een van de meest populaire aspecten sinds het begin. Hoeveel kosten deze kaarten in het algemeen?

Of het nu gaat om een film, anime of videospelletjes, Pokemon is altijd een van de populairste franchises ter wereld. Zo populair dat het het meest waardevolle intellectuele eigendom ooit is geworden. Een fatsoenlijk deel van het succes van Pokemon is te danken aan het ruilkaartspel dat kort na de lancering van Pokemon Red en Blue is begonnen.

Zoals bij de meeste verzamelobjecten hebben Pokemon-kaarten hun speciale fanbase en hun prijs. In feite zijn de kaarten sinds het ruilkaartspel dat in 1996 werd uitgebracht, hun eigen 'eerlijke' prijzen gaan hanteren. Als je een van de volgende kaarten in je verzameling hebt zitten, kijk dan zeker of je ze kunt gebruiken om te bankieren. Voor de rest van ons kunnen we deze lijst met de duurste Pokemon kaarten bekijken.

Eervolle vermelding: Pre-release Raichu

Waarde: Onbekend

Pre-release Raichu

Deze kaart zou gemakkelijk kunnen worden beschouwd als de nummer een vermelding op dit gebied, omdat er geen prijs voor is. Er bestaan hooguit 10 prerelease Raichu-kaarten, zonder echt te weten in welke staat ze verkeren. De kaarten zijn een soort mythe zonder echt bewijs dat ze zelfs maar bestaan. Het verhaal erachter is dat ze per ongeluk zijn gedrukt door de toenmalige distributeur van de Pokemon TCG, Wizards of the Coast, en dat ze aan een selecte groep medewerkers zijn gegeven.

Vermoedelijk is de manier om deze kaart te onderscheiden van alle andere Raichu-kaarten de 'PRERELEASE' die rechtsonder in de afbeelding van het monster staat, maar geen van de kaarten is ooit te koop aangeboden en Wizards of the Coast ontkennen hun bestaan. Naar verluidt onthulde een personeelslid in 2006 een afbeelding van de kaart, maar sommigen betwijfelen de echtheid ervan. Als je online kijkt, waarderen sommige websites het op $10.00Toch, gezien het kleine bedrag dat beschikbaar is en hoe sommigen het de "heilige graal" van verzamelkaarten noemen. We durven niet echt zeggen wat de echte waarde is die je op deze kaart kunt zetten totdat het te koop wordt aangeboden en rechtmatig wordt gekocht.

10. Japanese gold star Espeon

Waarde: meer dan $1.000

Japanese gold star Espeon

Deze kaart is voorzien van een glanzende Espeon en was alleen verkrijgbaar via de Pokémon Players Club van 2005 tot 2006. Om hem te krijgen moest je in een beperkt aantal clubactiviteiten een hoog aantal punten behalen. De Engelse versie wordt meestal verhandeld rond de $500-$600, maar de Japanse versie wordt een stuk hoger gewaardeerd, in het hoogste geval voor $3.000, maar meestal rond de $1.000 tot $2.000.

9. Holografische Schaduwloze Eerste Editie Blastoise

Waarde: $1.500

Holografische Schaduwloze Eerste Editie Blastoise

De schaduwloze kaarten zijn een groep vroege holografische Pokemon-kaarten die een drukfout hebben waarbij de rechterzijde van de afbeelding van het monster geen slagschaduw heeft zoals de meeste. Deze fout werd snel opgevangen, en elke holografische eerste druk kaart met deze fout kan een vrij hoge prijs opleveren.

8. Holografische Schaduw-loze Eerste Editie Chansey

Waarde: $4.000-$5.000

Holografische Schaduw-loze Eerste Editie Chansey

Een ander geval van de holografische kaarten zonder schaduw gaat voor een mooie cent. Deze Pokemon die bekend staat om zijn verpleegkundige kwaliteiten in de anime is niet alleen zeldzaam in het spel, maar ook moeilijk te vinden in de echte wereld.

7. Holografische Schaduwloze Eerste Editie Mewtwo

Waarde: 6.100 dollar

Holografische Schaduwloze Eerste Editie Mewtwo

Mewtwo is een van de krachtigste Pokemon die sinds het begin van het spel is gemaakt en ook een van de meest gewilde kaarten voor verzamelaars. Deze (weer) schaduwloze versie kan je meer dan zesduizend dollar opleveren als je hem in je bezit hebt.

6. Kangaskhan parent/child promo card

Waarde: $10.000

Kangaskhan parent/child promo card

Deze kaart werd aan de winnaars gegeven op een ouder/kind team-up battle toernooi in Japan in 1998. Als het duo genoeg wedstrijden won, kregen ze deze kaart met het originele 'Pocket Monsters Trading Card Game' logo op de achterkant, een symbool dat gereserveerd is voor de zeldzaamste kaarten. Op dit moment, als je het zoekt op eBay, is er een lijst voor een meer dan $ 100.000, maar de meeste websites stellen de waarde ervan op 'slechts' $ 10.000.

5. Articuno Tropical Mega Battle

Waarde: $10.000

Articuno Tropical Mega Battle

Deze Articuno kaart werd als prijs uitgereikt tijdens het Mega Battle Tournament 1999. In tegenstelling tot de meeste toernooi prijzenkaarten is deze Articuno in andere versies te koop. Maar als het gaat om de originele versies van deze kaarten, is $10.000 het laagste bedrag dat op dit moment te koop is.

4. Holografische Schaduwloze Eerste Editie Charizard

Waarde: 12.000 dollar

Holografische Schaduwloze Eerste Editie Charizard

Sinds de oprichting van Pokemon is Charizard een van de meest populaire monsters in de serie. Toen je een kind was, als je een holografische Charizard kaart had, was je een legende in de speeltuin. Tegenwoordig, als je er een hebt, kun je daar tot $100 voor krijgen. Niet te armzalig. Als je een van de kaarten van de eerste editie hebt met de vroege holografische fout dat je geen slagschaduw hebt rond de beeldrand, kun je tot $18.000 krijgen voor die slechte jongen, maar het wordt meestal gewaardeerd in de $12.000 range.

3. Tamamushi Universiteit Magikarp

Waarde: 15.000 dollar

Tamamushi Universiteit Magikarp

Iedereen die kennis heeft over Pokemon weet van het meest nutteloze monster, Magikarp. Meestal is de enige beweging die hij kent 'Splash', die hem ziet rondvliegen en niets doet. Magikarp in je party hebben is in werkelijkheid een handicap, totdat je het tot Gyarados ontwikkelt. Deze speciale Magikarp kaart was een promotiekaart die een minimale verspreiding kende op een Japans toernooi aan het eind van de jaren negentig. Er zijn nog maximaal 100 van deze kaarten in de vrije omloop.

2. Trainer No. 3 Trophy Card

Waarde: Meer dan 60.000 dollar

Trainer No. 3 Trophy Card

De Trainer No. 3 kaart werd gegeven aan de speler die op de derde plaats kwam tijdens het Super Secret Battle Tournament van 1999 en gaf hen automatisch toegang tot het toernooi van het volgende jaar. Deze kaart is uniek in zijn soort, maar is helaas per post verloren gegaan nadat hij voor meer dan $60.000 was gekocht op eBay.

De verkoper van de kaart had de kaart verscheept met behulp van de United States Postal Service, die de kaart vervolgens zou doorgeven aan de in Dubai gevestigde koerier Aramex, die op zijn beurt de kaart aan de koper zou afleveren. Volgens alle betrokkenen is de kaart nooit naar Aramex gegaan. Het is onbekend waar de kaart zich nu bevindt, of dat ze gestolen is. Als een USPS-medewerker de kaart zou stelen, zou het bijna onmogelijk zijn om geld te verdienen aan de kaart, omdat het de enige is die bestaat.

1. Pokemon Illustrator

Waarde: $224.500

Pokemon Illustrator

De Pokemon Illustrator-kaart werd in 1998 uitgereikt aan 39 wedstrijdwinnaars in Japan, en naar verwachting zijn er nog maar 10 in de vrije omloop. De kaart is voorzien van een Pikachu houdend kunstgereedschap en werd voor het eerst verkocht op een veiling voor $55.000 in 2016. Sindsdien is de waarde van de kaart dramatisch gestegen en is het de duurste Pokemon-kaart die tot nu toe is verkocht. Volgens Kotaku werd één van deze kaarten in oktober 2019 verkocht voor een beursgenoteerde prijs van $195.000 en kwam de koperspremie uit op $224.500.