Top 10 Duurste Bloemen Ter Wereld

Duurste bloemen: Bloemen zijn een van de meest natuurlijke schoonheden van de wereld. Ze zijn ook een van de meest geliefde geschenken voor geliefden. Voor vrouwen zijn bloemen de allertijden favoriet. Daarom schenken mannen bloemen aan hun partner. Om het hart van je meisje te winnen, mag het je niet veel kosten, maar als je van plan bent haar onderstaande bloemen te schenken, dan moet je twee keer nadenken voor je een plan maakt!

Van zeldzame orchideeën tot een bloem die maar een paar uur leeft, hier is een lijst van de 10 duurste bloemen ter wereld.

10. Eustoma

 

De Eustoma grandiflorum, meer algemeen bekend als Lisianthus, is een bloem die jaarlijks bloeit. Ze groeien van nature in warme streken van het zuiden van de Verenigde Staten, Mexico, het Caraïbisch gebied en het noorden van Zuid-Amerika. Ze zijn er in allerlei kleuren, van lichtpaars, wit, lavendel, en zelfs blauwviolet.

Deze prachtige bloem kost ongeveer $35 per bundel. Als je meer dan 5 bossen tegelijk koopt, daalt de prijs tot $32 voor een enkele bos. Soms verkopen winkeliers ze voor $2 -$4 per stengel.

9. Lelietje-van-dalen

 

De zoet geurende, maar zeer giftige bosbloeiende plant die inheems is op het hele koele gematigde noordelijke halfrond in Azië, en Europa. Het zijn de negende duurste bloemen op aarde.

Per bosje kan ze ongeveer $143 kosten, maar in boeket kan ze oplopen tot $350.

8. Hortensia

 

Hortensia (Hydrangea) is een geslacht van 70-75 soorten bloeiende planten die inheems zijn in zuidelijk en oostelijk Azië en Amerika. De op acht na duurste bloem komt in meestal witte bloei, maar sommige staan genoteerd als blauw, roze, lichtpaars of violet.

De zuiver blauwe soort kost je van $2 tot $4.50-$7 per stengel.

7. Klimlelie

 

Inheems alleen in Zuid-Afrika en Azië, is de klimlelie (Gloriosa superba) of prachtlelie een van de duurste bloemen omdat ze zowel zeldzaam als uniek is. De klimlelie is bekend om zijn opzichtige bloemen met geprononceerde, gebogen bloemblaadjes, die van top naar midden van kleur veranderen

Ook worden klimlelie tegenwoordig verkocht voor ongeveer $5-$10 per liaan.

6. 17de eeuwse Tulpenbol

 

Ze zijn te koop voor meer dan $ 9 voor een bosje. Meestal zijn ze er in 8, 16 en meer bollen in een bos. Ze werden tijdens de 17e eeuwse Tulpenmanie voor $5700 verkocht. Bovendien zijn ze beroemd omdat ze waardevoller zijn dan goud.

5. Saffraankrokus

De saffraankrokus is een van de duurste bloemen op aarde. Hij is paars van kleur, maar zijn rijk gele meeldraden maken hem unieker. De Saffraan is meer bekend als specerij dan als bloesem, maar wordt toch algemeen als bloem verkocht.

10 bollen Saffraan Crocus kunnen wel $6 kosten. Een kilo kan zelfs $3000 kosten.

4. Paphiopedilum rothschildianum

 

Vanwege haar zeldzaamheid en schoonheid is de Paphiopedilum rothschildianum Orchidee een van de duurste bloemen die ooit verkocht werden. De Paphiopedilum rothschildianum Orchidee komt alleen voor in het Kinabalu Nationaal Park in Maleisië. Ook bekend als Rothschild’s pantoffel orchidee, is het een groot uitgevallen helderbladige orchideeënsoort.

Er wordt verteld dat een stokje van deze bloem op de zwarte markt voor $5000 verkocht wordt.

3. Shenzhen Nongke Orchidee

 

Deze prachtige bloem werd in het lab ontwikkeld door landbouwonderzoeksbedrijf Shenzhen Nongke Group. De onderzoekers hadden acht jaar nodig om de orchidee te kweken. In 2005 werd ze op een veiling verkocht voor een schokkende 1.68 miljoen Yuan, waarmee ze een van de duurste bloemen was die ooit gekocht werden.

Je kunt je niet voorstellen dat deze prachtige bloem wel 202000 dollar kan kosten!

2. Juliet Rose

 

Ze debuteerde in 2006 op de Chelsea Flower Show, en veroverde de bloemenwereld niet alleen om haar elegantie en blozende schoonheid, maar ook omdat ze een van de duurste bloemen was die ooit ontwikkeld werden. Hij staat bekend als de “£ 3 miljoen roos”, wat overeenkomt met ongeveer $ 15.8 miljoen.

Om deze te kopen moet je wel $16 miljoen hebben verdiend! Kun je je dat voorstellen?

1. Kadupul bloem

 

Een vluchtige schoonheid die zo zelden bloeit als eens per jaar. En als ze bloeit, doet ze dat in het donker van de nacht en verdort ze voor het ochtendgloren. Het is een bloem die niet geplukt kan worden zonder er schade aan te richten, ze kan gewoon niet gekocht worden.

Rapporten zeggen dat Kadupul bloem door niemand op deze aarde gekocht kan worden, want ze is onbetaalbaar!