Top 10 Dunst Bevolkte Landen Van Europa

De Europese Unie meer dan 516 miljoen inwoners. Veel van de landen hebben een aanzienlijke bevolking, zoals Duitsland met meer dan 80 miljoen inwoners. Sommige landen daarentegen staan bekend om hun minutieuze bevolking. Hieronder volgt een lijst van de tien dunst bevolkte landen van Europa.

10. Cyprus - 1.2 miljoen

 

Het dichtstbevolkte eiland in de Middellandse Zee, Cyprus, ligt in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Het land heeft naar schatting een bevolking van 1.221.549 personen (schattingen voor 2017) en is daarmee het tiende minst bevolkte land van Europa. De overgrote meerderheid (98,8%) van de bevolking is van Griekse afkomst en identificeert zich als Grieks-orthodox. De Turks-Cyprioten vormen de tweede grote etnische groep op Cyprus en de meeste zijn aanhangers van de soennitische islam. Als zodanig zijn Grieks en Turks de officiële talen van Cyprus.

9. Montenegro - 642.550

 

Het Zuidoost-Europese land Montenegro met een kustlijn aan de Adriatische Zee is de negende kleinste natie van Europa qua bevolking. De bevolking van het land wordt geschat op 642.550 inwoners. Meer dan 90% van de bevolking van het land heeft een Slavische afkomst. Montenegrijn is de enige officiële taal van Montenegro. Podgorica is de hoofdstad en de dichtstbevolkte stad van Montenegro.

8. Luxemburg - 594.130

 

Luxemburg is een kleine natie die aan alle kanten door land wordt begrensd. De Europese landen Duitsland, Frankrijk en België grenzen aan het land. Luxemburg heeft een totale oppervlakte van ongeveer 2.586 vierkante km en een geschatte bevolking van 594.130 (2017). De inwoners van het land staan bekend als Luxemburgers en de officiële talen zijn Luxemburgs, Frans en Duits. De grootste etnische minderheid hier is de Portugezen. Het rooms-katholicisme is de religie van de meerderheid.

7. Malta - 416.338

 

Malta is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld en is een eilandnatie in de Middellandse Zee. Het land heeft een oppervlakte van slechts 316 vierkante kilometer. Het land heeft 416.338 inwoners (2017). Malta heeft een zeer homogene bevolking wat betreft etniciteit, waarvan de meerderheid bestaat uit etnische Maltezen en die de rooms-katholieke godsdienst aanhangen. Het Maltees en het Engels zijn de twee officiële talen die op Malta worden gesproken.

6. IJsland - 339.747

 

Met een oppervlakte van 103.000 vierkante kilometer aan de Noord-Atlantische Oceaan is IJsland een eilandland met slechts 339.747 inwoners. Het is dus een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld. De meerderheid van de bevolking (93%) zijn etnische IJslanders en spreken IJslands, de officiële taal van IJsland. 99% van de bevolking woont in stedelijke gebieden en bijna 60% woont in de Hoofdstedelijke Regio. Het christendom is hier de overheersende religie.

5. Andorra - 76.965

 

Gelegen in het zuidwesten van Europa en omgeven door land aan alle kanten, is Andorra een bergachtige microstaat in de Oostelijke Pyreneeën. Met een oppervlakte van 468 vierkante km is Andorra het 6e kleinste land van het continent. Het herbergt een bevolking van slechts 76.965 inwoners en is daarmee de 5e minst bevolkte natie van het continent. Etnische Andorra's zijn verrassend genoeg een minderheid in eigen land (33% van de bevolking), terwijl de Portugezen, Fransen en Spanjaarden de meerderheid van de bevolking vormen. Het Catalaans is de enige officiële taal en het christendom is de overheersende religie in Andorra.

4. Liechtenstein - 38.244

 

Liechtenstein is in grootte het vierde kleinste land van Europa en het derde minst bevolkte land. Het ligt in Midden-Europa, waar het wordt ingesloten door Oostenrijk en Zwitserland. De alpenmicrostaat heeft een bevolking van slechts 38.244 mensen die op een oppervlakte van ongeveer 160 vierkante km wonen. De belangrijkste etnische groep in Liechtenstein is de etnische Alemannische. Standaard Duits is de officiële taal en het christendom is de overheersende religie in het land.

3. San Marino - 33.537

 

Gelegen op het Italiaanse schiereiland en aan alle kanten omringd door Italië, is de microstaat San Marino de op twee na minst bevolkte natie van Europa. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 61 vierkante km en herbergt een bevolking van 33.537 mensen. De Italianen en de inheemse Sanmarinezen vormen de meerderheid van de bevolking van het land en als zodanig zijn het Sammarinees en het Italiaans de twee officiële talen die in San Marino worden gesproken. 99% van de bevolking is rooms-katholiek.

2. Monaco - 30.645

 

Het West-Europese land Monaco is een van de kleinste ter wereld. Gelegen aan de Franse Rivièra, wordt deze microstaat aan drie zijden begrensd door Frankrijk. De Middellandse Zee spoelt de oevers van de resterende zijde aan. Monaco heeft een oppervlakte van slechts 2,02 vierkante kilometer. Ondanks de kleine oppervlakte telt het land 30.645 inwoners, waardoor het het dichtstbevolkte land ter wereld is. De bevolkingsdichtheid bedraagt hier ongeveer 19.009 per vierkante kilometer. Frans is de officiële en meest gesproken taal van Monaco, met Frans als grootste etnische groep, gevolgd door Monegaskisch en Italiaans. Het christendom is de overheersende religie in het land.

1. Vaticaanstad - 1.000

 

Vaticaanstad is qua grootte en bevolking de kleinste natie ter wereld en ligt in de Italiaanse hoofdstad Rome. Het land heeft slechts ongeveer 1.000 inwoners op een oppervlakte van slechts 0,44 vierkante kilometer en is daarmee het kleinste land van Europa en het kleinste land ter wereld. De burgers van het Vaticaan zijn in de eerste plaats geestelijken, ambtenaren van de staat en de Zwitserse Garde. Alle plaatsen van aanbidding en alle burgers die hier verblijven zijn verbonden met het katholieke geloof.