Top 10 Snelste Dieren

Sommige dieren zijn perfect ontworpen om de ultieme snelheidsmachines te zijn. Sommige daarvan vliegen door de lucht, andere zwemmen door water en weer andere rennen over land. De meeste van de snelste dieren zijn vogels, dus onze lijst hieronder bevat een selectie van de snelste van al deze verschillende soorten dieren. Hier zijn 10 van de snelste dieren ter wereld.

10. Bruine Haas

Top 10 Snelste Dieren


De lange achterpoten van de Bruine Haas stellen hen in staat snelheden van 77 km/uur te halen, even snel als hun roofdier de rode vos.

9. Blauwe gnoe

Top 10 Snelste Dieren
De blauwe gnoe, de springbok en de Thomson’s gazelle kunnen allemaal ongeveer 80 km per uur lopen, wat bijna precies overeenkomt met de topsnelheid van een leeuw.

  Top 10 Dieren Met Ongewone Slaapgewoonten

8. Marlijn

Top 10 Snelste Dieren
De marlijn kan 80 km per uur halen en is daarmee in de strijd om de titel van ‘s werelds snelste vis net verslagen door de supersnelle zeilvis.

7. Gaffelbok

Top 10 Snelste Dieren
De gaffelbok is het op één na snelste landdier en kan met 98 km/uur roofdieren voorbijstreven.

6. Zeilvis

Top 10 Snelste Dieren
De zeilvis is met gemak ‘s werelds snelste vis, die met een snelheid van 110 km per uur door het water schiet!

  Top 10 Uitgestorven Dieren

5. Jachtluipaard

Top 10 Snelste Dieren
Het jachtluipaard of cheeta is bedreven in het opjagen van snelle prooien en kan een topsnelheid bereiken van 113 km/). Dat is drie keer sneller dan de topsnelheid van een mens, die ongeveer 36 km per uur bedraagt!

4. Spoorwiekgans

Top 10 Snelste Dieren
De spoorwiekgans is de grootste gans ter wereld en kan vliegen met een snelheid van 142 km per uur.

3. Fregatvogel

Top 10 Snelste Dieren
De snelheid van de fregatvogel 153 km/uur wordt mede mogelijk gemaakt door de grootste verhouding tussen spanwijdte en lichaamsgewicht van alle vogels. Ze kunnen meer dan een week per keer in de lucht blijven!

  Top 10 Grootste Insecten Ter Wereld

2. Stekelstaartgierzwaluw

Top 10 Snelste Dieren
De stekelstaartgierzwaluw (ook bekend als de gierzwaluw) is de snelste vogel in de gemotoriseerde vlucht, met een topsnelheid van 171 km/uur!

1. Slechtvalk

Top 10 Snelste Dieren
De slechtvalk is de snelste vogel, en in feite het snelste dier op aarde, wanneer hij in zijn duikvlucht voor de jacht, een grote hoogte bereikt en dan steil duikt met snelheden van meer dan 322 km per uur. Hij bereikt horizontale kruissnelheden tot 90 km/u.