Top 10 Liefste Hondenrassen

Top 10 Liefste Hondenrassen

Top 10 Lijstjes Dieren

Honden zijn over het algemeen vriendelijke dieren. Het was immers in hun eigen belang dat ze zich ontwikkelden om mensen het hof te maken voor voedsel en onderdak. En hoewel elke hond een unieke persoonlijkheid heeft, zijn bepaalde hondenrassen over het algemeen wat gezelliger in omgang dan andere.

Een goed gesocialiseerde hond is typisch een vriendelijke en lieve hond, ongeacht het hondenras.

Hier zijn 10 lieve hondenrassen die zich ooit de beste vriend van de mens hebben genoemd.

10. Cavalier King Charles-spaniël

Cavalier King Charles-spaniël
Bron: pxhere

Als het gaat om Cavalier King Charles-spaniël, is hun belangrijkste doel door de geschiedenis heen grotendeels geweest om te dienen als gezelschapsdieren. Deze lieve kleine honden houden echt van mensen, dus ze eisen veel aandacht en worden niet graag alleen gelaten. Maar veel van die aandacht kan gewoon goed maken door te knuffelen met je hond op de bank.

9. Staffordshire-bulterriër

Staffordshire-bulterriër
Bron: Ashoornamrood

Staffordshire-bulterriër, is een lief hondenras onder de familie van pitbulls, en hebben een gigantische glimlach die meteen hun oprechte zoete persoonlijkheid weergeeft. Ze zijn enorm loyaal aan hun baasjes en daarom worden sommige jammer genoeg getraind om te dienen als vechthonden. Maar veel staffordshire-bulterriër honden die door mensen gekwetst zijn, staan nog steeds te popelen om lief te hebben en te vertrouwen.

8. Boxer

Boxer
Bron: PxHere

De boxer is een lieve hond die van aandacht houdt. Deze aanhankelijke honden willen sociaal zijn, en hoe positiever de aandacht die je ze geeft, hoe meer je terugkrijgt. Daarom kunnen boxers uitstekende huisdieren zijn voor gezinnen met kinderen. Maar training is essentieel om hun verlangen om opgewonden op mensen te springen te beteugelen.

7. Border Collie

Border Collie
Bron: Brian Crisp

De Border Collie is een lieve middelgrote hond. Ze zijn voortdurend afgestemd op hun baasjes, wat hen helpt om te slagen in hondensport zoals behendigheid.

6. Beagle

Beagle
Bron: Dina Nasyrova

Beagles zijn kleine honden die vrolijk en lief door het leven wandelen en er echt van genieten om tijd door te brengen met hun baasjes. Ze zijn vrij actief en houden ervan om met hun hondeneigenaren te spelen, waaronder, apporteren of lange wandelingen maken. Dit lief hondenras staat altijd klaar om plezier te maken en zijn blij om te knuffelen met hun favoriete mensen op het einde van de dag.

5. Ierse setter

Ierse setter
Bron: Lachlan Ross

Ierse setters zijn lieve honden met een zorgeloze, pittige houding die veel hondenliefhebbers aantrekkelijk vinden. Het is een heel actief hondenras, en als hun energie teveel wordt opgewekt, kunnen ze ongewenst gedrag vertonen, zoals overmatig blaffen of kauwen op dingen. Regelmatig aan lichaamsbeweging doen is dus van noodzakelijk voor de verder lieve Ierse setter.

4. Bostonterriër

Bostonterriër
Bron: Melissa Jansen van Rensburg

Bostonterriër zijn lieve aanhankelijke kleine honden. Ze houden ervan om nieuwe vriendjes te maken, en ze zijn vaak bereid om een potje te spelen. Ze hebben ook de neiging om zich aan te passen, wat betekent dat ze zich in veel situaties op hun gemak voelen. Als dat nog niet genoeg is, zal die gekke glimlach je hart zeker veroveren.

3. Golden retriever

Golden retriever
Bron: Helena Lopes

Golden retrievers stralen vaak lieve blikken uit als ze spelen met mensen en andere dieren. Een deel daarvan komt neer op vertrouwen. Golden retrievers zijn mooie honden die een vrolijke kijk op de wereld hebben.

2. Labrador retriever

Labrador retriever
Bron: pixabay

Met hun warme ogen en vrolijke grijnzen zijn de Labrador retrievers het beeld van vriendelijkheid. Labrador retriever werden gefokt om lieve gezelschapshonden te zijn - eerst voor de vissers en daarna voor de jagers. Ze vinden het heerlijk om in de buurt van mensen te zijn, en ze houden een zoete, zorgeloze natuur in stand. Maar het zijn ook energierijke honden, die elke dag weer krachtige lichaamsbeweging nodig hebben.

1. Welsh corgi Pembroke

Welsh corgi Pembroke
Bron: pixabay

Corgis staan bekend als zeer lieve honden die graag tijd doorbrengen met hun familie. Ze zijn gefokt om in de belangstelling te staan als kudde-, waak- en gezelschapshonden, wat misschien verklaart waarom ze altijd zo gefocust zijn op hun mensen. Ze hebben de neiging om erg aanhankelijk te zijn en hebben veel speeltijd nodig.