Top 10 Rijkste Rappers Ter Wereld

Sinds het ontstaan in de vroege jaren ’70 in de straten van New York City, heeft rapmuziek de wereld op stormachtige wijze veroverd. De meest succesvolle rappers van vandaag zijn over de hele wereld bekend en zijn zelfs een beetje mainstream muziekartiesten geworden. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat rappers en Hip Hop artiesten in het algemeen, behoren tot de rijkste artiesten binnen de muziekwereld.

Dit is niet alleen te danken aan hun verkochte platen (of muziekdownloads) alleen, maar ook aan de vele andere ondernemingen waar rappers tegenwoordig bij betrokken zijn. Of het nu hun eigen platenlabels, modelabels of tal van andere bedrijven zijn, succesvolle hedendaagse rappers worden meestal grote ondernemers naast hun baan binnen de muziekindustrie.

Hieronder volgt een rangschikking van de huidige Top 10 van de rijkste rappers ter wereld. De rangschikking is gebaseerd op de (geschatte) nettowaarde die elk van deze rijkste rappers momenteel heeft. Zoals hierboven vermeld, omvat de nettowaarde van deze rijkste rappers natuurlijk niet alleen het geld dat ze met hun muziek alleen hebben verdiend, maar ook met hun vele andere zakelijke ondernemingen. Dit is de lijst met de top 10 rijkste rappers ter wereld.

10. Snoop Dogg – $152 miljoen netto waarde

Snoop Dogg
Als het op rappen aankomt, kun je niet om Snoop Dogg heen. Hij is een van de meest gevraagde artiesten dit jaar. In feite is hij 97 keer genomineerd voor verschillende platenprijzen en heeft hij 26 keer gewonnen. Snoop Dogg heeft een charmante, relaxte persoonlijkheid die fans van over de hele wereld aantrekt. Zelfs als hij plotseling geen albums meer uitbrengt, zal hij nog steeds een icoon van de pop-cultuurgeschiedenis zijn. Hij heeft zijn stempel al gedrukt op de industrie en op het lexicon van de Amerikaanse Engelse taal met de toevoeging van “izzy” aan alledaagse woorden (Fo-shizzy!).

Snoop Dogg heeft zijn fortuin vooral verdiend met zijn albums, muziekshows en tours. Hij is echter ook een bekend ondernemer en acteur. Hij was de creatieve voorzitter van Priority Records en een pitchman voor Hot Pockets en Airbnb. Hij speelde ook in films als Trailer Park Boys en Never Stop Never Stopping.

Recentelijk heeft Snoop Dogg de rol van game show host op zich genomen voor de 1970’s revival van Joker’s Wild op TBS. “Snoop Dogg Presents The Joker’s Wild” wordt uitgezonden op TBS.

9. Pharrell Williams – $155 miljoen netto waarde

Pharrell Williams
Als artiest staat Pharrell Williams bekend om zijn veelzijdigheid. Hij rapt, zingt, componeert liedjes en produceert films. Hij is ook bekend in de R&B industrie en heeft 10 Grammy’s tot nu toe. Pharrell heeft samengewerkt met andere bekende artiesten zoals Jennifer Lopez en Shakira. Zijn muzikale carrière bereikte echter pas echt een hoogtepunt met de release van zijn single, Happy. Alleen al van 2014 tot 2015 heeft hij 32 miljoen dollar verdiend.

Als ondernemer is Pharrell innovatief. Hij heeft verschillende investeringen gedaan. Zo heeft hij het platenlabel I am OTHER gelanceerd en is hij eigenaar van het textielbedrijf Bionic Yarn. Hij werkt ook samen met mode-icoon Nigo bij het maken van Ice Cream Footwear en The Billionaire Boys Club-collectie. In 2008 werkte hij samen met Louis Vuitton om een nieuwe lijn van sieraden en brillen te ontwerpen. In 2013 creëerde hij een zonnebrillenlijn voor Moncler.

8. Lil Wayne – $158 miljoen netto waarde

Lil Wayne
Lil Wayne, een Grammy Award-winnende rapper, is al sinds zijn kindertijd actief in de muziekindustrie. Zijn debuutalbum, “Tha Block is Hot”, haalde de hitlijsten en maakte hem meteen beroemd. Hij werd genomineerd als beste jonge artiest in die tijd. Jaren en jaren van hitparade hits hebben hem rijk gemaakt.

Lil Wayne is ook een auteur en een ondernemer. Hij schrijft columns in verschillende kranten en heeft zelfs enkele succesvolle platen geproduceerd voor andere artiesten. In tegenstelling tot de andere rappers op deze lijst, verdient Lil Wayne echter vooral aan zijn muziek. Hij vraagt een aanzienlijke prijs voor zijn tournees. Zijn samenwerkingen met andere artiesten zoals Eminem, Nicki Minaj, Snoop Dogg en Drake leveren hem ook een fortuin op.

Zijn mede-eigendom van Tidal Records draagt bij aan zijn fortuin, evenals enkele grote commerciële optredens die hij heeft gemaakt, waaronder Samsung en een spot in de Super Bowl.

Onlangs werd gemeld dat hij een reality-tv show zou hebben op VH1, maar er is nog niets bekend over de status van het project.

7. Drake – $190 miljoen netto waarde

Drake
Oorspronkelijk was Drake een ster in de geliefde Canadese tienersoap “Degrassi: The Next Generation”. In 2009 werd hij door Lil’ Wayne getekend bij Young Money Entertainment. De rest is geschiedenis – letterlijk. Drake heeft meer hitlijsten gebroken dan elke andere artiest in de geschiedenis. Hij brak onlangs een paar records, waaronder de meeste top 10 hits die op hetzelfde moment in de hitlijsten verschenen. Drake’s 7 hits braken het vorige record gehouden door de Beatles. Om zijn successen te herdenken, heeft hij een tatoeage op zijn arm van zichzelf staande voor de Fab Four op Abbey Road, achterom kijkend en zwaaiend. De tatoeage was op zijn zachtst gezegd controversieel.

Maar afgezien van de controverse is Drake een getalenteerde jonge artiest die zijn plaats in deze lijst heeft verdiend. Behalve dat hij een productieve rapper en multi-genre artiest is, is hij ook een wereldwijde ambassadeur voor de Toronto Raptors, een partner bij Apple Music, en mede-eigenaar van het Virginia Black whisky bedrijf. Hij is ook een partner in een gaming en entertainment productiebedrijf. Verwacht dat Drake’s netto waarde in de komende jaren aanzienlijk zal stijgen.

6. Eminem- $220 miljoen netto waarde

Eminem
Marshall Bruce Mathers III, beter bekend als Eminem, heeft de ketenen van armoede doorbroken om op te klimmen tot de top van rijkste rappers ter wereld. Zijn lot was bezegeld toen hij Dr. Dre ontmoette in 1997. Onder Dr. Dre, steeg hij langzaam naar roem. Hoewel hij te maken kreeg met discriminatie en kritiek omdat hij een blanke rapper was, liet hij zich niet van de wijs brengen. In 2002 verkocht hij meer dan 1,32 miljoen exemplaren van zijn album in een week.

Hoewel Eminem geen grote zakelijke onderneming heeft zoals zijn mentor (Dr. Dre), kent hij het belang van investeringen. Hij heeft een behoorlijk solide bankrekening. Samen met zijn platenverkoop, honoraria, en arena tours, heeft hij ook Shady Records, een relatief succesvol platenlabel.

Sinds het uitbrengen van een nieuw album afgelopen januari kun je zeker verwachten dat Eminem’s netto waarde zal stijgen na de tour en de toevloed van record-verkoop en digitale downloads.

5. Master P- $245 miljoen netto waarde

Master P
Je vraagt je misschien af hoe Master P in deze lijst terecht is gekomen zonder al tien jaar een album uit te brengen. Nou, hij is een man met vele talenten. Hij is niet alleen een rapper. Hij is ook een auteur, zakenman, investeerder, filmmaker, platenproducent, filantroop en basketballer. Bovendien heeft Master P een imperium opgebouwd rond No Limit. Omdat hij verder wil gaan dan muziek, heeft No Limit ook een filmproductiebedrijf, een kledinglijn, een reisbureau en een videogamebedrijf. Over diversiteit gesproken!

Hoewel hij meer zakenman dan rapper is, is hij in hart en nieren een echte hiphopartiest. In feite heeft hij verschillende andere rappers en R&B artiesten geïnspireerd, waaronder Usher en 2 Chainz.

Onlangs kreeg Master P’s netto waarde een klap toen hij ging samenwerken met een cannabis bedrijf om zijn eigen soort te promoten. Hij klaagt het bedrijf aan voor 25 miljoen dollar aan gederfde winst.

4. Dr. Dre – $865 miljoen netto waarde

Dr. Dre
Eenmaal aan de top van deze lijst, is de misschien wel de grootste producer in de rap en hip-hop geschiedenis. Zijn Aftermath Entertainment platenlabel heeft verschillende artiesten beroemd gemaakt, waaronder Eminem, Kendrick Lamar, en 50 Cent. Er wordt geschat dat Dr. Dre alleen al in één jaar ongeveer 620 miljoen dollar heeft verdiend (waarschijnlijk door de verkoop van Beats). Dit wordt geschat als het grootste jaarinkomen voor een muzikant in de geschiedenis. Voeg zijn eigen uitgebreide muziekopnames met jarenlange royalty’s ook toe aan deze lijst, en we twijfelen er niet aan dat hij binnenkort zal toetreden tot de miljardairsclub.

Naast zijn platenlabel was Dr. Dre ook meerderheidsaandeelhouder Beats Electronics (bekend van hun koptelefoons) dat in 2014 voor 3 miljard dollar werd overgenomen door Apple, en nu bekend staat als “Beats by Dre.” De groei van Dr. Dre’s nettowaarde is gewoon ongelooflijk.

3. Diddy- $895 miljoen netto waarde

Diddy
Het is niet langer een verrassing om Sean Combs (aka Diddy) op de nr. 3 plaats te zien. Met zijn indrukwekkende portfolio heeft hij zichzelf zelfs de leuke bijnaam “Money Making Mitch” bezorgd.

Als rapper, zanger, songwriter en producer heeft hij top-selling albums geproduceerd en gepiekt in de Billboard charts. Hij heeft ook het platenlabel Bad Boy Entertainment opgericht. In 2005 verkocht hij zijn deel van de platenmaatschappij aan Warner. Als acteur speelde hij in Made, Carlito’s Way: Rise to Power, A Raisin in the Sun, en meer. Als ondernemer heeft hij ondernemingen in Aquahydrate, Blue Flame, DeLeon Tequila en Revolt TV. Ook zijn kledinglijn Sean John maakt nog steeds gestage winsten.

Headlines kwamen in 2017 in het nieuws toen Diddy tweette dat hij geïnteresseerd was in de aankoop van het Carolina Panthers NFL-team. De superster van de Golden State Warriors, Steph Curry, tweette naar hem en zei dat hij ook mee wilde doen. Zijn bod verloor uiteindelijk, maar wees niet verbaasd als wanneer Diddy’s netto waarde een miljard bereikt, hij niet nog een bod zal doen.

2. Jay Z- $1.05 miljard netto waarde

Jat Z
Al meer dan een decennium waren Jay Z, Diddy, en Dr. Dre grote concurrenten in deze lijst. Met zo’n klein verschil tussen hun nettowaarden, was het niet te zeggen wie de eerste miljard dollar zou bereiken. Jay-Z’s nettowaarde was uiteindelijk de eerste op deze lijst die $1 miljard bereikte.

Hij staat dan wel niet bovenaan deze lijst, maar Jay-Z neemt de 2de plaats in met meer dan $1 miljard nettowaarde. Deze in Brooklyn geboren rapper, songwriter, zakenman en investeerder maakte zijn debuut in 1989. Enkele jaren later is hij uitgegroeid tot een van de best verkopende muzikanten aller tijden. Zijn 100 miljoen verkochte platen en 21 Grammy’s zijn daar het bewijs van. Hij heeft ook een lange lijst van zakelijke ondernemingen, waaronder D’Usse Cognac en Roc Nation. Onlangs heeft hij ook een deal gesloten met de tech-gigant Samsung.

1. Kanye West- $2.9 miljard netto waarde

Kanye West
De nettowaarde van Kanye West is, net als Kanye, bijna een raadsel. Het is in een paar jaar tijd van $175 miljoen naar bijna $3 miljard gestegen door slimme zakelijke en publicitaire stappen. Als rapper, producer, modeontwerper en zakenman, lijkt Kanye West het allemaal te doen. Net als 50 Cent is hij omgeven door speculaties over faillissementen. Maar met zijn huis van $20 miljoen en zijn Mercedes Maybach lijkt het er niet op dat hij naar de goot gaat. Het kan geen kwaad dat zijn vrouw Kim Kardashian een geschat vermogen heeft van 915 miljoen dollar.

West staat bekend als een ondernemende geest en heeft verschillende ondernemingen opgestart. Sommige daarvan zijn mislukt, terwijl andere verrassend succesvol zijn geweest. Misschien wel de meest succesvolle van al zijn ondernemingen is de Yeezy-lijn voor Adidas. Zijn Yeezy-schoenen gaan voortdurend over de toonbank voor prijzen van meer dan 400 dollar. Hij verdient ook een goed bedrag met zijn platenverkoop, tournees en productiewerk. Hij verdient zeker meer dan vorig jaar en geniet van zijn vele landgoederen, waaronder een ranch in Wyoming waar hij een huis van 4830 vierkante meter aan het bouwen is. Sommigen schatten zijn nettowaarde dichter bij 1,3 miljard, maar een recente taxatie van zijn sneaker bedrijf door de Bank of America zet Yeezy’s waardering in de buurt van $ 3 miljard. Waardoor Kanye West momenteel als de rijkste rapper ter wereld beschouwd kan worden.

LEES  Top 10 Nikola Tesla Uitvindingen
Loading...