Top 10 Hondenrassen Voor Kinderen En Gezinnen
James Barker - Unsplash

Top 10 Hondenrassen Voor Kinderen En Gezinnen

Het hebben van een hond in je gezin kan een enorm verschil maken voor het gevoel van eigenwaarde van je kinderen en hun algemene houding. Gezinnen die hun kinderen met honden opvoedden blijken zorgzamer en gevoeliger voor andere mensen te zijn. Maar natuurlijk zijn niet alle hondenrassen hetzelfde. Elk ras zal zijn eigen uitgesproken houding en temperament hebben. Wat zijn de beste hondenrassen voor kinderen en gezinnen? Hier zijn de top tien hondenrassen die je zou kunnen overwegen te hebben.

10. Beagle

Beagle
Игорь Гасанов - Pixabay

Als je een rustige en beheerste hond voor het gezin zoekt, is de Beagle misschien niet degene voor wie je moet gaan. Beagles zijn jachthonden, wat ze tot aanwijshonden maakt. Ze worden geacht veel buiten het huis te zijn. Beagles houden van rennen en snuffelen. Toch zijn Beagles in onze lijst van hondenrassen voor kinderen en gezinnen opgenomen vanwege hun vriendelijke houding.

In feite zijn Beagles lieve honden. Ze houden van spelen en interactie met mensen, perfect voor wie peuters heeft. Je moet echter ook voorzichtig zijn, want sommige Beagles kunnen wat zwaar zijn voor de peuters om te hanteren.

Wat ouders kunnen doen is Beagles trainen. Beagles hebben de neiging zich aan mensen te hechten die 's nachts janken bij afwezigheid van mensen in huis. Beagles zijn ook vatbaar voor sommige aandoeningen zoals huiduitslag en kersenoog. Het is een goed idee om hun gezondheid steeds te controleren.

9. Engelse Buldog (Bulldog)

Engelse Buldog (Bulldog)
Alain Audet - Pixabay

Engelse bulldogs zijn een geweldig huisdier voor gezinnen met kleine kinderen. Fokkers hebben er een punt van gemaakt om de agressieve eigenschap van deze honden uit hun systeem te verwijderen. Stierhonden zijn volgzaam en vriendelijk. Ze hebben echter wel de neiging een beetje ondeugend te zijn als ze ouder worden.

Het gemiddelde gewicht van bulldogs loopt rond de 18 tot 22 kilo, afhankelijk van of het een mannetje of een vrouwtje is. Het temperament van bulldogs volgens de American Kennel Club is vriendelijk, vastberaden en moedig. Verwar zijn moedige eigenschap echter niet met agressief zijn.

Wat bulldoggen tot een van de top hondenrassen voor kinderen en gezinnen maakt, is hun neiging om een sterke band te vormen, vooral met kinderen.

8. Schotse Herdershond (collie)

Schotse Herdershond (collie)
Mariusz - Pixabay

Als je Lassie als huisdier zou willen hebben, dan zijn collies het perfecte huisdier voor je. Collies zijn herdershonden. Oorspronkelijk werden ze in de landbouw gebruikt, maar door de jaren heen zijn ze een perfect gezinshuisdier geworden, vanwege hun rustige en vriendelijke houding. Voor sommige gezinnen worden collies een geweldig huisdier, vooral als ze graag naar buiten gaan.

Collies hebben een korte of een lange vacht. Ook zijn collies zeer goed trainbaar. In feite staan ze in vergelijking met andere rassen fatsoenlijk in rangorde wat intelligentie betreft. Je moet er echter wel rekening mee houden dat er verschillende soorten collies zijn. Ruwe en Gladde Collies behoren tot de meest populaire opties voor gezinnen.

7. Labrador-Retriever (labrador)

Labrador-Retriever (labrador)
Chiemsee2016 - Pixabay

Labrador retrievers zijn een andere goede optie voor gezinnen die van plan zijn een hond voor hun gezin te nemen. Labradors zijn een favoriete hond voor mensen met een visuele handicap en voor vliegvelden om bommen, drugs en andere soorten smokkelwaar te besnuffelen.

Labradors kunnen een actieve hond zijn die naar buiten gebracht kan worden. Ondanks zijn grootte is het een perfect huisdier, vooral voor gezinnen met kinderen. Hij heeft een kalm en vriendelijk temperament, waar ook speelse kinderen plezier aan kunnen beleven. Labradors kunnen rond de 36 kilo wegen of zelfs bijna 45 kg. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, je kunt donkerdere of lichtere tinten kiezen, afhankelijk van je voorkeur.

Maar natuurlijk moet je ook rekening houden met de natuurlijke neiging van de Labradors om aan bepaalde geuren te snuffelen en ze op te sporen. Ook moet je je, als Labradors eenmaal oud worden, zorgen maken over de mogelijkheid dat ze door hun grootte heupproblemen krijgen. Het is aan te raden ze fit te houden. Een van de spelletjes die je met de Labrador kunt spelen is apporteren. Ze zullen eindeloos genieten van het apporteren van de bal.

6. Golden Retriever

Golden Retriever
Birgit - Pixabay

Golden retriever lijkt nogal op Labradors. Deze honden van grote afmetingen zouden het gemakkelijk kunnen schoppen in onze lijst van beste hondenrassen voor kinderen en gezinnen. Gekenmerkt door hun prachtige vacht, zijn golden retrievers om zovele redenen uitstekende huisdieren. Golden retrievers zijn leuke honden, vooral voor gezinnen die graag buiten zijn. Ze zijn goede zwemmers en hebben een natuurlijke affiniteit met water.

Golden retrievers worden, net als de Labradors, vaak gebruikt door slechtzienden en slechthorenden. Als je erover denkt een Golden retriever in huis te nemen, vooral met je kinderen, kan dit een goed idee zijn. Golden retrievers zijn kalm en zouden zich gemakkelijk kunnen binden aan huishoudens die kinderen hebben.

Als je kiest voor een Golden Retriever, is het belangrijk dat hij een uur of wat beweging krijgt. De meeste honden die niet aan rennen en spelen toekomen, lijden later in hun leven vaak aan aandoeningen zoals heupproblemen. Golden retrievers zijn trainbaar en kunnen een goed lid van het gezin zijn, ook als je peuters hebt.

5. Boxer

Boxer
Myriams-Fotos - Pixabay

Boxers komen oorspronkelijk uit Engeland. Hun oorsprong kwam van Old English Bulldogs. In de loop der jaren is het een populair ras geworden in de VS. In feite behield het volgens de American Kennel Club in 2013 de 7e plaats op de lijst van populaire hondenrassen in de VS.

Waarom kiezen voor de Boxer in huis bij je gezin? Boxers staan bekend om hun intellect, speelsheid en energieke temperament. Ze zijn ook goed voor huizen met kinderen. Volgens deskundigen zijn boxers goed te trainen. Ze kunnen gemakkelijk trucjes en commando's leren, zolang je een op beloning gebaseerde methode toepast om de hond te trainen.

4. Toy Poedel

Toy Poedel
FROGGYTUFF - Pixabay

De voorkeurshondenrassen voor kinderen en gezinnen worden soms beperkt door de ruimte die je in je huis hebt. Toy poedels zijn de perfecte huishond, vooral als je in een flat woont. Zeer intelligent en sociaal, zijn toy poedels geweldige huisdieren, vooral als je een kind in huis hebt.

Een van de meest voorkomende dingen die je met een toy poedel kunt meemaken is dat hij in het begin een beetje afstandelijk is. Als hij eenmaal de kans gehad heeft om de persoon te herkennen, zal hij hartelijkheid beginnen te tonen. Poedels blinken ook uit in gehoorzaamheidstraining. Doorgaans is het een goed idee om gebruik te maken van positieve bekrachtiging als je een speelgoedpoedel traint.

Er zijn ook gevallen van heupdysplasie bij poedels. Ze zijn ook vatbaar voor kanker als ze ouder worden. Daarom is het een goed idee om de poedel actief te houden. Voor toy poedels is het beter als je ook zijn dieet gaat controleren.

3. Bulterriër

Bulterriër
Ana_olly - Pixabay

Het idee van de meeste mensen als het gaat om het kiezen van hondenrassen voor kinderen en gezinnen is het uiterlijk van de hond. Bulterriër zien er soms intimiderend uit. In werkelijkheid zijn het echter schattige en trouwe huisdieren die je in huis wilt hebben.

Officieel erkend in de AKC in 1885, zijn Bulterriërs gemakkelijk te herkennen aan hun eivormige koppen. Bulterriërs staan erom bekend dat ze zowel koppig als onafhankelijk zijn. Als je van plan bent een Bulterriër te nemen, is het een goed idee om voorafgaande ervaring in het omgaan met honden te hebben. Wat dit echter de perfecte hond voor je huis maakt is zijn temperament als het om kinderen en volwassenen gaat.

Er zijn enkele bijzondere gezondheidsproblemen die je moet onthouden als het om Bulterriërs gaat. Zo komt doofheid voor bij 20% van de witte Bulterriërs. Het is ook een veel voorkomend verschijnsel waarin ze last hebben van allergische reacties door muggenbeten.

2. Duitse Dog (deense dog)

Duitse Dog (deense dog)
Martin Tajmr - Pixabay

Duitse Dogs zijn goede huisdieren voor kinderen. In feite zijn het zachtaardige reuzen waar zowel kinderen als volwassenen plezier aan kunnen beleven. Het zijn ook goede waakhonden. Ze zijn erg beschermend voor hun meester. Er zijn veel soorten Mastiffs waaruit je kunt kiezen. Een van de populairste Mastiffs die er zijn is de Duitse Dog.

De Duitse Dog behoort tot de langste honden die er zijn. De Deense Dog e wordt vooral in de oude tijd voor de jacht gebruikt. Tegen de 17de eeuw werden deze honden beschouwd als honden voor de Duitse Adel.

Hij heeft een vriendelijk temperament dat perfect is voor elk huis. Maar vanwege zijn grootte kunnen maar weinig gezinnen dit type hond hebben. Hoewel hij geweldig is in de buurt van kinderen, moet je ook rekening houden met het feit dat Duitse Doggen angstigheid of zelfs agressie ervaren als ze niet goed aan een nieuwe prikkel worden geïntroduceerd.

1. Bichon frisé

Bichon frisé
Radovan Zierik - Pixabay

Als je een vrolijke, schattige en energieke schoothond zoekt die perfect is voor het gezin, dan is de Bichon Frisé een perfecte keuze. Het nadeel van de Bichon Frisé is zijn behoefte aan voortdurende vachtverzorging. Hij staat echter bekend om zijn lieve aard, waardoor hij een ideale hond is voor gezinnen, vooral die met kinderen.

Dit ras is een perfecte optie, vooral voor mensen die in kleine appartementen wonen. Bichon Frisé leeft ongeveer 12 tot 15 jaar. Gezondheidsaandoeningen waar ze vatbaar voor zijn zijn cataract, heupdysplasie, en allergieën.

Als je een hondenras zoekt dat je in je gezin kunt opnemen, is het een goed idee om uit deze rassen te kiezen. Deze hondenrassen staan bekend om hun vriendelijke houding, waardoor ze jarenlang deel van je gezin kunnen uitmaken.