Engste Spookkastelen In Europa
Dorothe - Pixabay

Top 10 Engste Spookkastelen In Europa

Kastelen kunnen de gastheer zijn van vele beruchte en kwade geesten. Het maakt niet uit waar ter wereld je je bevindt, het is zeer waarschijnlijk dat er een spookkasteel is. Hoewel de engste spookkastelen zijn geopend voor bezoekers, zijn ze niet voor de zwakkeren van het hart vanwege de spookwaarnemingen die door veel mensen zijn waargenomen. We hebben de top 10 van de engste spookkastelen van Europa bijeengebracht.

10. Glamis Castle - Angus, Schotland

Glamis Castle - Angus, Schotland
Spike - CC BY-SA 4.0

Glamis Castle ligt in Angus, Schotland en wordt beschouwd als een van de engste spookkastelen. Het is ook bekend omdat het het kasteel is waar het gelijknamige personage in William Shakespeare's toneelstuk Macbeth verblijft.

Een van de legendes over dit kasteel is Het Monster van Glamis. Als erfgenaam van Lord Glamis werd Thomas Lyon-Bowes met ernstige misvormingen geboren. Hij werd beschreven als half kikker, half mens door Miss M. Gilchrist. Men gelooft dat hij in een geheime kamer in het kasteel werd gehouden en uit het zicht en het bezit werd gehouden.

Een ander verhaal is de geest van Graaf Beardie. Graaf Beardie zou een alcoholist zijn en bekend staan om zijn wreedheid. Er wordt gezegd dat Beardie en Lord Glamis met de duivel zelf hebben gekaart in een kamer die honderden jaren later permanent werd verzegeld. Beardie's ziel werd door Satan gestolen en was veroordeeld tot het kaarten tot aan de dag des oordeels. Hij wordt beschouwd als het beruchtste spook van de negen geesten die het kasteel teisteren.

9. Dunnottar Castle - Stonehaven, Schotland

Dunnottar Castle - Stonehaven, Schotland
Hossein Mansouri - CC BY 3.0

Dunnottar Castle, gelegen op een rotsachtige landtong met uitzicht op de Noordzee in Schotland, is een perfecte toeristische trekpleister voor nieuwsgierige mensen die geïnteresseerd zijn in het paranormale. Door zijn lange geschiedenis van bloedvergieten en geweld wordt er gezegd dat dit kasteel door vele geesten wordt achtervolgd. Er wordt gezegd dat de kreten van pijn en lijden 's nachts in het hele kasteel te horen zijn.

Veel bezoekers beweren dat ze getuige zijn van een spook van een meisje in een groene ruitvormige jurk in de brouwerij. Er is weinig bekend over dit meisje, dat de bijnaam 'de dame in het groen' kreeg. Een ander spook is een lange man, naar verluidt met een Scandinavisch uiterlijk.

8. Bran Castle (Kasteel Bran) - Bran, Roemenië

Bran Castle (Kasteel Bran) - Bran, Roemenië
Wikipedia - CC BY-SA 3.0

Kasteel Bran, gelegen in Roemenië, staat algemeen bekend als 'Kasteel Dracula's'. Hoewel er geen bewijs is dat Vlad de Impaler in dit kasteel verbleef, geloven veel mensen anders vanwege de hoge ligging op een rotsachtige uitloper. Naast de spookwaarnemingen van de duizenden mensen die in dit kasteel zijn gedood, beweren de plaatselijke bewoners dat er een sterke geur van viooltjes kan worden waargenomen.

7. Warwick Castle - Warwick, Engeland

Warwick Castle - Warwick, Engeland
Phil Dolby - CC BY 2.0

De geesten van Warwick Castle zouden tot op de dag van vandaag nog steeds voortduren. De spooktoren en de kerker waar veel mensen werden gekweld zijn de belangrijkste attractie voor geesten in dit kasteel. Het beroemdste spook is een prehistorische figuur met een hoogte van bijna 2,7 meter.

Een ander spook is Sir Fulke Greville, een rijke dichter en invloedrijk man, die in 1604 het kasteel van Warwick kreeg. Greville heeft nooit een vrouw of kinderen gehad die zijn erfgenaam hadden kunnen zijn, dus maakte hij een kleine voorziening voor Raph Haywood, zijn dienaar. Haywood was niet blij met het kleine legaat en stak Greville, die een maand lang aan de wond leed tot hij stierf. Sir Fulke Greville's geest lijkt te lopen naar een kamer die ooit zijn studeerkamer was, en toeristen zijn getuige geweest van een glimp van een schaduw die hen aanstaarde en zijn aanwezigheid bij vele gelegenheden voelde.

6. Baron Empain Palace (Paleis van Baron Empain) - Heliopolis, Egypte

Baron Empain Palace (Paleis van Baron Empain) - Heliopolis, Egypte
Amr Moustafa Shalaby - CC BY 3.0

Het Paleis van Baron Empain, gelegen in Egypte, werd gebouwd tussen 1907 en 1911. De geschiedenis van dit paleis spookt op zichzelf. Tijdens de residentie van de Baron in dit paleis viel zijn vrouw van de wenteltrap en verloor ze helaas het leven. Jaren later overleed de dochter van de baron, die het slachtoffer was van een geestesziekte.

Ondanks het feit dat het paleis al jaren leeg staat, zijn de buren van het paleis getuige geweest van het openen en sluiten van ramen. Stemmen en het lawaai van bewegende meubels zijn ook midden in de nacht te horen.

5. Dover Castle - Kent, Engeland

Dover Castle - Kent, Engeland
Steve Bidmead - Pixabay

Dover Castle is een middeleeuws kasteel in Kent, Engeland. Dit kasteel zou worden achtervolgd door een geest zonder hoofd die werd vermoord en onthoofd terwijl hij een grote som geld bij zich droeg. Ook een spook van een dame gekleed in een rode jurk komt af en toe voor. Ook zouden de deuren uit eigen beweging gesloten en geopend worden.

4. Stirling Castle - Stirling, Schotland

Stirling Castle - Stirling, Schotland
Julien.scavini - CC BY-SA 4.0

Stirling Castle, gelegen in Schotland, is een van de belangrijkste kastelen in Schotland. Het meest bekende spook in dit kasteel is het Highland spook, dat is gezien gekleed in een volledige traditionele klederdracht. Een architect was in staat om het Highland spook op band vast te leggen.

Een ander beroemd spook is het spook van de Groene dame, die naar verluidt een van de dienaren van de Schotse koningin is. Door een brand in de slaapkamer van de koningin stierf de dienaar om het leven van koningin Mary te redden. Ze is verschillende keren in het kasteel geweest.

3. Fyvie Castle - Fyvie, Schotland

Fyvie Castle - Fyvie, Schotland
Holly Wagner - Pixabay

Het Fyvie Kasteel is gelegen in het Fyvie dorp in Schotland. Net als veel andere kastelen in Schotland staat ook het Fyvie kasteel bekend als een spook- en vervloekt kasteel.

De skeletresten van een dame werden in 1920 achter een slaapkamermuur ontdekt. Men denkt dat het de overblijfselen zijn van Lady Meldrum die in de 13e eeuw stierf. Velen hebben haar spook gezien en hebben onverklaarbare en bizarre gebeurtenissen meegemaakt tijdens hun bezoeken aan het kasteel.

Een ander spook is dat van Dame Lilias, die getrouwd was met Thomas de Rijnmaker. Na de geboorte van vijf dochters verlangde Thomas naar een jongen. Zijn geduld was mager en hij bedroog Dame Lillias, die later aan een gebroken hart stierf toen ze achter de affaire kwam. In de nacht dat Thomas de Rymer met de neef van zijn vrouw trouwt, vinden ze de woorden "D LILIAS DRUMMOND" in steen gehouwen, die tot op de dag van vandaag nog steeds te zien zijn.

2. Tamworth Castle - Staffordshire, Engeland

Tamworth Castle - Staffordshire, Engeland
Elliott Brown - CC BY 2.0

Tamworth Castle, met uitzicht op de rivier Tamworth, werd gebouwd in het Verenigd Koninkrijk. De beroemdste geesten van dit kasteel zijn de White Lady en de Black Lady.

Volgens de legende werd de witte dame in een toren van het kasteel opgesloten door Sir Tarquin. Tijdens een missie om haar te redden, werd haar minnaar vermoord door Sir Lancelot du Lac. Spook van de Witte Dame is gezien in het kasteel. De Zwarte Dame is het spook van een non genaamd Editha. Er wordt gezegd dat haar geest Robert, de Baron, heeft aangevallen en dat zijn pijnkreten door het hele kasteel werden gehoord.

1. Oxford Castle - Oxfordshire, Engeland

Oxford Castle - Oxfordshire, Engeland
Douglas Neiner - CC BY 2.0

Oxford Castle is een middeleeuws kasteel in Oxford Shire, Engeland. Het wordt verondersteld een van de meest spookachtige gebouwen in het Verenigd Koninkrijk te zijn vanwege zijn aandeel in de duistere geschiedenis. De verschijning van donkere schaduwfiguren is gezien door een van de bewakers en zijn hond. Dagen later is de hond helaas overleden, wat leidde tot de overtuiging dat hij doodsbang was.