Top 10 Meest Spookachtige Kamers In De Wereld
Stefan - Pixabay

Top 10 Meest Spookachtige Kamers In De Wereld

Een plaats die veel bloedvergieten heeft gekend kan soms een spookachtige ruimte worden. En over de hele wereld hebben veel van deze plaatsen een bloedige geschiedenis en wordt nu gezegd dat ze spookachtig zijn. In deze lijst staan de top tien van meest spookachtige ruimten in de wereld.

10. Kamer Eén - Vulcan Hotel

Het Vulcan Hotel is een Nieuw-Zeelands historisch instituut. Het werd in de 19de eeuw in Central Otago gebouwd tijdens de goudmijn-boom in de streek. Nu is het een populaire plek voor spookjagers en geïnteresseerden in het paranormale. Dit komt omdat Kamer Eén van het Vulcan Hotel een nogal duistere geschiedenis heeft. Ze zou het thuis zijn van de geest Rose, een prostituee die aan het eind van de 19de eeuw in het bed van de kamer werd gewurgd. Er zijn meldingen van flikkerende lichten, koude plekken, krakende deuren, spookvoetstappen, kreunende geluiden, apparaten die vanzelf aangingen, en deuren die op slot gingen.Maar het vreemde is, dat Rose naar verluidt alleen bij mannen rondspookt. Misschien vanwege het geslacht van haar moordenaar, zint ze nu op wraak op alle mannen. Mannen die in kamer één verblijven hebben gemeld dat ze midden in de nacht wakker werden met het gevoel dat iemand op hen drukte en dat vingers zich om hun keel sloten.

9. Cel 17 - Old Melbourne Gaol

Old Melbourne Gaol deed tachtig jaar dienst als gevangenis, waar tienduizenden gevangenen werden opgesloten en meer dan honderd terechtstellingen plaatsvonden. De meest behekste cel in deze gevangenis is de beruchte Cel 17, die het epicentrum van de bovennatuurlijke aanwezigheid in deze plaats wordt genoemd. Er zijn meldingen van mensen die de cel zijn binnengegaan en overvallen werden door het gevoel dat iemand hun keel greep en niet meer kon ademen. Anderen hebben gemeld dat ze het gevoel hadden geaaid te worden, dat er aan hun kleren werd getrokken en gekrabd. Eén schrijnende ervaring komt van een vrouw die nieuwsgierig was naar de spookachtige erfenis van cel 17, dus sloot ze zich er alleen in op tijdens een rondleiding door de gevangenis. Na een tijdje draaide ze zich om, om te vertrekken omdat er niets paranormaals gebeurd was, maar toen ze naar de deur wilde reiken, voelde ze dat ze aan haar nek werd teruggetrokken. Naar beneden kijkend ontdekte ze dat de ketting van haar halsketting in tweeën was geknapt. De gevangenis heeft een zeer duistere geschiedenis, met mensen zo jong als tien jaar die erheen gestuurd werden wegens crimineel gedrag. Sommige gevangenen pleegden zelfmoord binnen de muren van de gevangenis door de zeer barre en slechte omstandigheden.

8. Kelder - Newton House

Als horrorfilms ons iets geleerd hebben, dan is het dat het spookachtige spook of monster altijd in de kelder op de loer ligt. En dit geldt voor het Newton House, dat vaak een van de meest spookachtige huizen van Groot-Brittannië wordt genoemd. De kelder van de bedienden wordt gezien als een van de meest spookachtige plekken in het huis, met talrijke gerapporteerde paranormale waarnemingen. Eén geest, in het bijzonder, is verscheidene malen waargenomen, dat is Walter de Butler, die vroeger in het Newton House werkte. Mensen melden dat ze tabak ruiken in de kelder, stemmen horen, en dat de lichten vanzelf flikkeren. Het huis was ook het toneel van een gruwelijke moord in de 18e eeuw toen Lady Elinor Cavendish, de nicht van de Lady van Newton house, door een afgewezen minnaar werd doodgewurgd. Ook van haar wordt gezegd dat ze rondspookt in Newton House. Een filmploeglid in de jaren 1980 meldde dat hij zich gewurgd voelde toen hij Lady Elinor Cavendish's oude kamer binnenging.

7. De gotische bibliotheek - Felbrigg Hall

Felbrigg Hall is een statig huis dat in de 17de eeuw gebouwd werd binnen de prachtige parkgronden van North Norfolk. Maar verborgen binnen al die schoonheid ligt een nogal duister verleden.Van de bibliotheek wordt gezegd dat hij achtervolgd wordt door William Windham, die in Felbrigg Hall woonde. William had een diepe passie voor boeken en bracht veel van zijn tijd door in deze prachtige bibliotheek, ontworpen door Thomas Paine, de beroemde Engelse filosoof. Op een nacht, in 1809, reed hij naar huis om te ontdekken dat een nabijgelegen huis van een vriend in brand stond. Hij herinnerde zich dat zijn vriend een waardevolle boekenverzameling had en haastte zich om de boeken te helpen redden. Maar terwijl hij zijn vriend hielp, viel hij op zijn heup en kneusde die. Deze kneuzing werd uiteindelijk een tumor, waaraan hij uiteindelijk stierf toen ze hem probeerden te opereren - operaties waren in die tijd nog riskanter. Zijn lichaam werd begraven in de buurt van Felbrigg Hall bij de kerk van Felbrigg. Sommigen melden dat zijn geest 's avonds laat in de schaduwen van de gotische bibliotheek kan rondspoken. Meestal kan men hem zien staan bij de tafel waarop zijn favoriete boeken liggen of bij de open haard.

6. Kamer 410 - Queen Anne Hotel

Een van de meest spookachtige plaatsen in San Francisco is het Queen Anne Hotel. Aan het eind van de 19e eeuw was het ooit een meisjeskostschool en de thuisbasis van een juffrouw Mary Lake. Mary was de directrice van de school. Er ontstond een gerucht dat ze een verhouding had met James Fair, een plaatselijke senator, een verhaal dat zelfs na haar dood bleef voortduren. Haar oude kantoor was kamer 410, en dit zou de hotspot zijn voor spookverschijnselen van wat velen denken dat Mary Lake's rusteloze geest is, ondanks het feit dat haar lichaam zo'n 4828 km van de oude school begraven is. Een gast meldde na een verblijf in kamer 410 wakker te zijn geworden op de vloer met beddenlakens om zich heen geslagen. Andere gasten hebben gemeld dat ze iemand hoorden zingen terwijl ze probeerden te slapen, dat ze in bed werden gestopt, en dat hun koffers werden uitgepakt. Mary, zo blijkt, is een nogal welwillende en behulpzame geest.

5. Kamer 314 - Omni Mount

In 1900 werd het Mount Washington Hotel gebouwd door Joseph Stickney. Maar nadat hij de deuren voor het publiek geopend had, werd Joseph helaas ziek en stierf binnen zeer korte tijd na de feestelijke opening. Zijn weduwe, Carolyn, hertrouwde uiteindelijk met een Europese prins, maar ze keerde steeds elk jaar terug naar het hotel van haar overleden man. Ze verbleef elke keer in dezelfde kamer. Kamer 314. In 1936 overleed Carolyn, en daarna begonnen zich vreemde dingen voor te doen in het Mount Washington Hotel. Mensen meldden dat ze 's nachts een vrouw door het hotel zagen zweven, lichten flikkerden, en een vreemde vrouw verscheen op de achtergrond van foto's die veel mensen in het hotel namen. Kamer 314, de Princess Suite, wordt gezien als het epicentrum van de paranormale activiteit in het Omni Mount Washington. Mensen hebben gemeld dat ze wakker werden en een vrouw aan het eind van het bed zagen. Soms zit ze gewoon rustig; andere keren is ze langzaam haar lange haar aan het opsteken. Anderen zijn wakker geworden en roken een zoete bloemengeur door de kamer. Het hemelbed in kamer 314 is Carolyn's oorspronkelijke bed. Misschien heeft ze er nog enige gehechtheid aan, Paranormale liefhebbers staan in de rij voor de kans de lieftallige Carolyn te zien door in Kamer 314 te logeren.

4. Kamer 333 - Langham Hotel

Het Langham Hotel wordt vaak het meest behekste hotel van Londen genoemd, en zou niet door één geest, maar door meerdere worden achtervolgd. En misschien wel de meest behekste kamer in het hotel is kamer 333. Men beweert dat een dokter zijn vrouw in kamer 333 vermoordde voor hij zich van het leven beroofde. En nu blijft hij rondspoken, bij mensen die in de vervloekte kamer overnachten. Een verslag van een gast zei dat hij wakker werd om een gloeiende bol te zien die zich materialiseerde tot een man zonder benen. De beenloze verschijning begon zich een weg te banen naar de gast, die geschrokken de kamer ontvluchtte. Anderen hebben gemeld dat kranen vanzelf aan gaan en dat je een kwaadaardig gevoel krijgt dat verstikt als je de kamer binnenkomt. Een ontelbaar aantal andere geesten kan ook rondspoken in de zalen van de Langham. Bijvoorbeeld een butler die op de derde verdieping mensen probeert te helpen en zelfs in de dood nog zijn butlertaken probeert uit te voeren; een geest met een gat in het gezicht die door de zalen dwaalt; en het interessantste is dat de geest van Napoleon III, die ooit in het Langham logeerde, nu in de kelder van het hotel zou rondspoken.

3. Kamer 8 - Russell Hotel

Van het Russell Hotel wordt gezegd dat het één van de meest spookachtige hotels in Sydney is, en het heeft een duistere geschiedenis in zijn fundamenten gegrift. Het hotel zelf werd in 1887 gebouwd, maar de funderingen waren ooit een hospitaal voor veroordeelden waar veel mensen het leven verloren, sommigen aan een uitbraak van de builenpest die de streek in de 18e eeuw teisterde. Het was ook een huis voor zeelui en het gerucht gaat dat het ooit een bordeel geweest is. Het verleden is ook doordrenkt met bloed, want binnen de muren zijn moorden gepleegd. Een matroos werd in de 19de eeuw door een prostituee gedood, en hoofdcommissaris Henry Murrow kwam aan zijn eind terwijl hij zich in het hotel bevond. Mensen die in het hotel verblijven hebben gemeld dat ze 's nachts voetstappen hoorden, de lichten uit zichzelf aan en uit zagen gaan, plotselinge temperatuurdalingen voelden, en geschreeuw hoorden dat uit lege kamers kwam. Hoewel men gelooft dat het in het hele hotel spookt, is kamer 8 een hotspot voor paranormale activiteit in dit hotel geworden. Dit was de kamer waar de matroos vermoord werd. Gasten hebben gemeld dat ze wakker werden en de gedode matroos aan het voeteneind van hun bed zagen staan. Hij verschijnt echter alleen aan eenzame vrouwelijke gasten.

2. De Verloren Kerker - Leap Kasteel

Leap Castle in Ierland werd gebouwd in 1250 (hoewel sommige bronnen het begin van de jaren 1500 vermelden) en is in zijn lange geschiedenis de plaats geweest van veel doden. Eén plek in het kasteel in het bijzonder heeft veel ellende gekend - de geheime kerker. Onder de Bloody Chapel werd een kleine geheime kerker ontdekt. Toegankelijk via een klein valluik, wordt verondersteld dat gevangenen door de deur naar binnen gedropt werden en daar achtergelaten werden om van de honger te sterven. Dit type kerker stond bekend als een oubliette, wat komt van het Franse woord oublier (vergeten). Honderden mensen brachten hun laatste momenten door in deze donkere ruimte, te oordelen naar de 150 individuele skeletresten die bij opgravingen begin 1900 in de kerker gevonden werden. De Bloedige Kapel boven de kerker zou ook behekst zijn. Namelijk door een oude priester die binnen de kapel door zijn eigen broer vermoord werd. Men zegt dat hij nu rondspookt op de trap bij de kapel, en mensen hebben gemeld dat ze de ramen van de kapel in het holst van de nacht zien branden met felle lichten, zonder dat er iemand binnen is. Leap Castle wordt vaak het meest spookachtige kasteel van Ierland genoemd, en de dapperen kunnen tijdens hun bezoek door de Bloody Chapel dwalen als ze dat willen.

1. Martelkamer - Chillngham Castle

Dit beruchte kasteel, dat dateert uit de jaren 1300, heeft een uiterst bloedige geschiedenis, en veel van dat bloed werd vergoten in zijn eigen folterkamer. Deze folterkamer werd beheerd door misschien wel een van de beruchtste folteraars, John Sage. Een sadistische man die, naar men zegt, in zijn dagen dat hij de folterkamer in Chillingham Castle leidde, vrolijk duizenden Schotten voor de Engelsen martelde en doodde. Hij vond zelfs zijn eigen martelwerktuigen uit om op zijn slachtoffers te gebruiken. Je kunt vandaag een bezoek brengen en ronddwalen op deze donkere plek in de geschiedenis. De originele martelwerktuigen zijn hier nog steeds ondergebracht, waaronder de pijnbank, de ton (waar mensen in een ton werden gelegd waar spijkers uitstaken en die naar beneden rolde), en een Iron Maiden. Het is beslist niet voor de zwakkeren onder ons. En de verhalen gaan dat John Sage zijn kamer nooit verliet. Men zegt dat Sage's boosaardige geest nog steeds in deze duistere plaats verblijft. Gasten melden gevoelens van kwaad en kwaadaardigheid bij het verkennen van de kamer. Een overweldigend gevoel dat iemand hen kwaad wil doen. Mensen hebben ook gemeld dat ze geschreeuw hoorden; misschien spoken de achtergebleven slachtoffers van Sage rond op de plaats waar ze gemarteld werden. Men zegt dat Sage gedood werd door een groep Schotten, die wraak namen op alles wat hij hun volk aandeed door hem aan een boom op te hangen.