Top 10 Eetbare Insecten

We zijn allemaal opgegroeid met dat één raar kind op school dat er alles zou aan doen om in het middelpunt van de belangstelling te staan – degene die de reputatie had om degene te zijn die een insect zou opeten tijdens de schoolpauze bij een doen durven of waarheid vragen spel. Nou, wat blijkt, in het grootste deel van de wereld is het eten van insecten de normaalste gang van zaken, veel soorten insecten worden zelfs als een delicate beschouwd. Volgens schattingen eten wereldwijd meer dan 2 miljard mensen elke dag insecten. Voor veel mensen is het de enige beschikbare bron van vlees dat rijk is aan eiwitten, suikers en vitaminen. Insecten zijn bijzonder rijk aan proteïnen, met niveaus die vergelijkbaar zijn met die van rundvlees. Krekels bevatten bijvoorbeeld ongeveer 21 gram eiwit per 100 gram. In de wildernis en overlevingssituaties zijn insecten een essentiële bron van eiwitten. Maar ook overlevingsspecialisten melden dat veel insecten verrassend genoeg lekker smaken. Als je nog nooit insecten als voedsel hebt geproefd, en je denkt eraan om ze proberen, raden we aan op te beginnen met gebakken of gekookte insecten, in plaats van ze rauw of levend te eten. Terwijl het bekend is dat veel insectensoorten rauw gegeten kunnen worden, als het geen kwestie is van overleven, vind je het ongekookt eten van insecten misschien een stuk uitdagender. Zorg ervoor dat je een betrouwbare, wilde bron hebt, ver weg van gebieden die waarschijnlijk met pesticiden zijn besproeid. Volgens overlevingsexperts moet je insecten met fel gele, rode of oranje markeringen vermijden. Blijf bij insecten die zwart, bruin, groen of crèmekleurig zijn. Het is ook bekend onder insecteneters dat de beste smaak van deze unieke voedselbron afhangt van wat de insecten hebben gegeten voordat ze werden gevangen. Soms worden insecten ‘gezuiverd’ voordat ze worden gekookt, of gevoed met fruit of andere zoete lekkernijen over de loop van een aantal dagen voordat ze worden klaargemaakt. We hebben een top 10 lijst samengesteld van heerlijke eetbare insecten, dus als je je in een avontuurlijke bui bent kun je het er misschien eens op wagen om insecten te eten als vleesalternatief.

  Top 10 Verboden kleuren

10. Pissebedden

Top 10 Eetbare Insecten


We starten de top 10 eetbare insecten met de pissebedden. Technisch gezien zijn pissebedden geen insecten, terwijl veel mensen denken van wel, zijn ze het niet. Het zijn koudbloedige schaaldieren die onder de kreeftenfamilie vallen, ze zijn bijvoorbeeld familie van de kreeft en de krab. Het beestje heeft zijn naam te danken doordat ze vroeger als natuurlijk middeltje werden gegeven aan mensen die problemen hadden met plassen. Niet alleen vroeger dacht men dat pissebedden heilzaam waren. Ook de dag vandaag beweren sommige mensen dat het inslikken of opeten van levende pissebedden hun zou helpen om hooikoortssymptomen te bestrijden. Pissebedden zelf eten voornamelijk rottende planten en rottend hout, waardoor dit een nuttig dier is voor de natuur om een gezonde voedingsbodem te behouden.
Deze landgarnalen zouden volgens mensen die pissebedden al gegeten hebben een vergelijkbare smaak hebben met die van garnalen.
  Top 10 Bizarre Gerechten

9. Termieten

Top 10 Eetbare Insecten
Deze vervelende houteters zijn buffethapjes voor mensen in Kenia. In tegenstelling tot in Amerika of Europa heeft Kenia niet de luxe van veel winkelcentra met duizenden winkels om voedsel en snacks te kopen om de honger te stillen. Termieten zijn ook zeer eiwitrijk en worden vaak rauw gegeten, rechtstreeks uit hun terpen. Het is dan ook geen ongewone scène in Kenia om mensen insecten te zien eten door middel van terpen van termieten open te scheuren en deze kleine beestjes te verorberen alsof het een gratis buffet zou zijn.

8. Waswormen

Top 10 Eetbare Insecten

7. Mieren

Top 10 Eetbare Insecten

6. Sprinkhanen

Top 10 Eetbare Insecten

5. Kevers

Top 10 Eetbare Insecten

4. Vogelspinnen

Top 10 Eetbare Insecten
Laat je niet bang maken door deze spinnen. Deze 8 potige insecten zijn zeer zeker eetbaar en smaken eigenlijk heel erg naar krab. Vogelspinnen zijn zeer rijk aan proteïnen en zijn immens populair als straatvoedsel in Cambodja, een land in Zuidoost-Azië, waar het eten van gefrituurde vogelspinnen een ware delicatesse is.

3. Meelwormen

Top 10 Eetbare Insecten

2. Cicaden

Top 10 Eetbare Insecten
Cicaden zijn zeldzame eetbare insecten die ongeveer tussen 13 en 17 jaar als nimf (onvolwassen insect) ondergronds leven van wortels en planten. Eens deze bizarre insecten bovengronds komen zijn ze uit hun larvenhuid om zo als volwassen insect te kunnen worden gevangen om dan te worden opgegeten als voedzame snack. Nadat ze verveld zijn, zijn hun lichamen erg zacht en sappig. Verschillende soorten cicaden worden gegeten in het oosten van de Verenigde Staten, Japan, Thailand, Myanmar, Maleisië en Indonesië. In feite zijn cicaden zeer gezond, hoog in eiwit en laag in koolhydraten. Cicaden zijn zeer voedzaam en zitten vol met verschillende soorten vitaminen. Je kunt ze rauw eten, maar het is het beter om ze te stomen omdat zo het vlees beter zijn stevigheid blijft behouden en je hoeft ze dan ook zo niet levend op de eten.

  Top 10 Vreemdste Wereldrecords Ooit

1. Krekels

Top 10 Eetbare Insecten
Deze springende beestjes worden door boeren en tuiniers beschouwd als vervelend ongedierte en kunnen op zoveel verschillende manieren worden klaargemaakt. De meeste soorten van deze wezens zijn eetbaar en in overvloed aanwezig in het wild, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het opraken van het aanbod zoals bij cicaden. Grotere soorten hebben een meer aardse smaak door de planten waar ze zich mee voeden. Als je je avontuurlijk voelt, kun je ze zelfs rauw eten. Sommigen suggereren echter dat het beter is om ze te bakken in knoflookboter. Zorg er wel voor dat je je tanden poetst voordat je je geliefde partner een zoen op de mond geeft.