Top 10 Schattigste Babydieren Ter Wereld
David Mark - Pixabay

Top 10 Schattigste Babydieren Ter Wereld

Het maakt niet uit hoe verveeld of gestrest je jou voelt. Eens je schattige babydieren ziet kan je stemming direct veranderen. Het is niet alleen hoe lief ze eruitzien, maar ook hoe ze bewegen heeft een magische kracht om je goed te laten doen voelen. Veel kijkgenot in onderstaande lijst bij het zien van de top 10 schattigste babydieren ter wereld.

10. Baby Giraffe

Baby Giraffe
John Perrett - Pixabay

Giraffen staan ontegensprekelijk bekend om hun onvergelijkbare lengte. Giraffen zijn zelfs de langste zoogdieren op het land. Vanaf de geboorte kan een babygiraffe al een lengte van 1,7 tot 2 meter bereiken. Wat opzich een zeer verrassend feit is, maar deze lief uitziende dieren zullen je vast nog meer doen bewonderen met hun schattig uiterlijk dan met hun grootte hoogte. Nog een interessant weetje over babaygiraffen is dat ze kunnen wandelen en rennen en dat slechts een paar uren na de geboorte. Wat zeer indrukwekkend is.

9. Baby Rode Panda

Baby Rode Panda
Pexels - Pixabay

 

De rode panda is een schattig maar verbazingwekkend wezen dat in het gematigde woud van de Himalaya leeft. Helaas neemt hun populatie af door habitatverlies en versnippering. Zowel volwassen rode panda's als welpen zien er extreem schattig uit in hun roodbruine vacht en struikachtige staart. Bij de geboorte wegen de baby rode panda's slechts tot 130 gr. Het duurt bijna 90 dagen om de vachtkleur van een volwassene te krijgen.

8. Kuikens

Kuikens
Philipp Kleindienst - Pixabay

Eigenlijk is er geen extra uitleg nodig. Kippen zijn zo'n ongelooflijke populaire dieren, dat het een veel voorkomende vogel is die in huizen en boerderijen voorkomt. Er zijn zoveel redenen om van deze vogel te houden. Wie houdt er nu niet van om een moederkip met haar kuikens te zien? Vooral de kuikens. Ze zien ze zo klein, lief en schattig uit. Hun prachtige kleurrijke dons, hun kleine snavel en natuurlijk het schattig piep geluid die ze maken kunnen je meteen blij maken.

7. Baby Pinguïn

Baby Pinguïn
Michelle Raponi - Pixabay

Vooral op het zuidelijk halfrond zijn pinguïns misschien wel de meest populaire vluchtloze vigels ter wereld. Er zijn 17 verschillende soorten pinguïns in de wereld. De markeringen, korte vleugels en de unieke manier van lopen maken de pinguïns zo opmerkelijk. De kuikens of jongen hebben een andere kleur dan de volwassen dieren. En toch zien ze er heel aantrekkelijk uit. Ze krijgen pas na 1 jaar de kleur zoals een volwassen pinguïn.

6. Eendenkuikens

Eendenkuikens
Alexa - Pixabay

Net als de kuikens van de kip zijn eendenkuikens zo beroemd om hun schattigheid. Het is prachtig om moedereenden samen met eendenkuikens in een beekje of rivier te zien. Er zijn verschillende soorten eenden in de wereld. De kleurrijkste en schattigste is de mandarijneend. Ze hebben een gemengde kleurstelling van goud, groen, oranje, koper en paars.

5. Baby Olifant

Baby Olifant
Patrick - Pixabay

Olifanten staan bekend om hun sterke band met elkaar. Dat is te begrijpen als je een olifantenkudde ziet. Het is duidelijk dat er meer aandacht gaat naar de babyolifanten. Maar als je een olifantenkudde met hun baby's ziet, richt je ontegenzeggelijk je aandacht alleen op de baby's. Omdat ze zo aanbiddelijk, schattig en speels zijn.

Een interessant weetje over babyolifanten is dat ze vanaf de geboorte tot wel 90 kg kunnen wegen. Ook, zorgen niet alleen de moederolifant maar de hele kudde voor de babyolifanten.

4. Baby Hert

Baby Hert
Nature-Pix - Pixabay

Er zijn ongeveer 50 tot 60 soorten herten in de wereld. De lange poten, de kleine staarten, de kleurstelling en hun indrukwekkende gewei maken van de herten een van de mooiste zoogdieren ter wereld. Het spreekt voor zich dat de jonge herten van reeën de volwassenen in schattigheid overtreffen. Bij de meeste soorten worden de kalveren geboren met witte vlekken op het lichaam. Het helpt hen om verborgen te blijven voor roofdieren in het leefgebied. De jonge herten kunnen na geboorte al binnen het uur op hun poten staan en wandelen.

3. Baby Egel

Baby Egel
Christiane - Pixabay

Nee, een egel is niet hetzelfde als een stekelvarken. Ze zijn klein en hebben kortere stekels en zijn niet zo agressief als stekelvarkens. Gelukkig liggen hun stekels meestal plat. Dus, je kunt dit schattige, kleine diertje vasthouden. Zowel baby als volwassen egels zien er ongelooflijk schattig uit. Zelfs hun houding, wanneer ze zich bedreigd voelen vormen ze hun lichaam tot een bal, wat mooi en interessant is om te zien.

2. Puppies

Puppies
Aleš Háva - Pixabay

Je weet hoe sterk de band tussen mens en dier is. Je kunt ook genoeg redenen noemen om van honden te houden. Naast hun grote temperament zien honden er ook nog eens zo mooi uit. Maar die niet bang zijn voor een volwassen hond, zeker niet als je een volslagen vreemde bent. Dat trouwe schepsel zal alles doen om zijn gezin te beschermen. Daarom voelt iedereen zich zo gelukkig bij het zien van een pup. Hun speelsheid, onschuldig schattig gezicht en gebaren kunnen je direct gelukkig maken.

1. Kittens

Kittens
Dim Hou - Pixabay

Het is een duidelijk feit dat het internet vol staat met afbeeldingen en filmpjes van katten. Het is onmogelijk om de speelsheid en schattigheid van katten niet op te merken. Als dat het geval is bij volwassen katten, hoe zou je je dan voelen als je een klein, schattig kitten hebt? Natuurlijk zien katten er schattiger uit als ze jong zijn. Naast deze factor maken hun kleine lichaam, onschuldig gezicht, aantrekkelijke vacht, zachtheid en speelsheid ze misschien wel het schattigste babydier ter wereld.