Top 10 Populairste Toeristische Attracties In Europa
Mike Bird - Pexels

Top 10 Populairste Toeristische Attracties In Europa

Met monumenten met een rijke geschiedenis en het tentoonstellen van de werken van wereldberoemde architecten, komen reizigers naar Europa nooit tekort op beroemde plekken om te verkennen. De meest populaire toeristische attracties in heel Europa zullen gegarandeerd onvergetelijke reisherinneringen opleveren voor iedereen die er komt. Onderstaande lijst omvat de top 10 populairste toeristische attracties van Europa.

10. Eiffeltoren - Parijs, Frankrijk

 Eiffeltoren
Pete Linforth - Pixabay

 

De Eiffeltoren, gebouwd als de ingang van de wereldtentoonstelling van 1889, trekt elk jaar bijna 7 miljoen bezoekers - en is daarmee de meest bezochte betaalde attractie ter wereld. Bezoekers kunnen naar de top van deze 81 verdiepingen hoge structuur gaan om een adembenemend uitzicht op de lichtstad te krijgen. De Eiffeltoren is het hoogste bouwwerk van Parijs.

9. Sagrada Família - Barcelona, Spanje

Sagrada Família
C messier - CC BY-SA 4.0

Geen enkele reis naar Barcelona is compleet zonder een bezoek aan de Sagrada Família. Bij het zien van de steiger kunnen bezoekers ten onrechte geloven dat deze wordt opgeknapt, maar in werkelijkheid is hij in zijn 150-jarige geschiedenis nog nooit voltooid. Het werk aan deze bekende kerk begon in 1882 door Antonio Gaudi, maar na een reeks van uitdagingen kon het nooit volledig worden voltooid. Gaudi stierf in 1926 zonder ooit zijn werk tot bloei te zien komen, maar de hoop is om de kerk te voltooien tegen 2026 om de honderdste verjaardag van Gaudi's dood te herdenken.

8. Grand Canal - Venetië, Italië

Grand Canal
Neil Morrell - Pixabay

Er zijn verschillende waterwegen om te verkennen tijdens een iconische gondeltocht door Venetië, maar Grand Canal is de belangrijkste verkeersader van de stad. Bezoekers komen langs huizen, eetgelegenheden en winkels als ze door deze reisbestemming glijden. Plan uw bezoek in februari om getuige te zijn van de Carnevale viering van de stad in de dagen voorafgaand aan de christelijke viering van de vastentijd. De Venetiaanse straten zijn gevuld met feestgangers in uitgebreide kostuums en decoratieve maskers die door de straten van de stad zwerven.

7. Stonehenge - Wiltshire, Engeland

 Stonehenge
John Nail - Pexels

Stonehenge is veel meer dan een stapel rotsen, het is een prehistorisch monument gebouwd rond 3000 voor Christus en is gehuld in mysterie. Of het nu is opgericht als begraafplaats, als genezingsplek of als sterrenwacht blijft onduidelijk. Meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar komen naar Wilshire, Engeland, om zelf getuige te zijn van deze mystieke tentoonstelling.

6. Trevifontein - Rome, Italië

 Trevifontein
Jensie De Gheest - Pixabay

De Trevifontein is een van de beroemdste fonteinen ter wereld, dus het is geen wonder dat hij bovenaan de lijst van reizigers staat. Ergens in de late 19e eeuw werd aangenomen dat een slokje water uit de fontein zou zorgen voor een terugkeer naar Rome op een dag. Vandaag de dag, in plaats van het water te drinken, gooien de bezoekers een munt in het water met dezelfde hoop om op een dag terug te keren naar de Italiaanse hoofdstad. De fontein verzamelt elke dag naar schatting 3.000 euro van de bezoekers van de stad, maar denk er wel twee keer over na voordat je de fontein ingaat en een handje vol muntjes pakt, want de wet tegen het verwijderen van munten wordt streng gehandhaafd.

5. Buckingham Palace - Londen, Engeland

Buckingham Palace
Sameladuarte - Pixabay

Buckingham Palace trekt jaarlijks bijna 15 miljoen bezoekers. Het paleis is de primaire Londense residentie van de koningin van Engeland, Elizabeth II en het administratieve hoofdkwartier van de regerende vorst. Het type vlag dat boven het paleis wappert, geeft aan of de koningin in residentie is of niet. Een gehesen Union Flag betekent dat de koningin niet in Buckingham Palace is, maar de Royal Standard betekent dat Hare Majesteit thuis is. De wisseling van de wacht vindt plaats op de Place rond 10:45 uur op bepaalde dagen van het jaar, wat een gedenkwaardige reiservaring oplevert voor degenen die het goed timen.

4. Sixtijnse Kapel - Vaticaanstad, Italië

Sixtijnse Kapel
Waldo Miguez - Pixabay

Deze bekende kapel bevindt zich in het Apostolisch Paleis, de officiële residentie van de paus Franciscus. De kapel is gebouwd in de 15e eeuw en een van de topstukken van de kapel is bedoeld om getuige te zijn van het werk van het beroemde fresco-plafond van Michelangelo. Hoewel het verleidelijk is om een paar foto's te nemen van dit kunstwerk als aandenken, is het ten strengste verboden om de integriteit van dit meesterwerk te behouden.

3. Anne Frank Huis - Amsterdam, Nederland

Anne Frank Huis
Ahmet Burak Çanakcı - Pixabay

Een van de vele gedenkwaardige plekken om te bezoeken tijdens een reis naar Amsterdam is een rondleiding door het Anne Frank huis. Dit 17de-eeuwse pand heeft een bijzondere plek in de geschiedenis waar Anne Frank en haar familie zich verborgen hielden om vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog te voorkomen. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het appartement waar ze woonden, inclusief het bijgebouw dat verstopt is in een boekenkast. Het museum geeft een kijkje in het leven van Anne Frank en reflecteert op alle vormen van discriminatie en vervolging. De tour eindigt met een stop bij de cadeauwinkel waar bezoekers een exemplaar van Het dagboek van Anne Frank (Het Achterhuis) kunnen kopen.

2. Colosseum - Rome, Italië

 Colosseum
Chait Goli - Pexels

Een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Rome is het Romeinse Colosseum. Dit bouwwerk dateert uit het jaar 70 na Christus en trekt vandaag de dag meer dan 6 miljoen bezoekers per jaar. Het Colosseum werd oorspronkelijk gebouwd met het oog op gladiatorenwedstrijden, maar het werd ook gebruikt voor gevechtsrepetities en dierenjachten. Rondleidingen door het amfitheater bieden een kijkje in de rijke geschiedenis van het Colosseum en bieden een aantal gedenkwaardige foto's van het interieur van deze historische ruïne.

1. Big Ben - Londen, Engeland

Big Ben
Mary_R_Smith - Pixabay

Big Ben is technisch gezien een bijnaam voor de Grote Klok van het slaguurwerk, maar de naam is synoniem voor de klokkentoren zelf. Deze opmerkelijke Londense mijlpaal kreeg officieel de naam Clock Tower en werd later omgedoopt tot Elizabeth Tower. Welke naam ook gebruikt wordt, het valt niet te ontkennen dat het één van de meest herkenbare attracties ter wereld is. Gelegen aan de noordkant van het Paleis van Westminster, ligt dit monument in de buurt van veel van de toplocaties van de stad.