Top 10 Duurste Hondenrassen

Top 10 Duurste Hondenrassen

Honden zijn behoorlijk duur om te bezitten als je de kosten van voedsel, verzorging, speelgoed, dierenartsrekeningen, hondenbedden enzovoort meerekent, maar als je een bepaald ras wilt, moet je extra betalen alleen al om de pup te verwerven. De hoogste prijzen worden betaald voor zeldzame en zuivere rassen, en als je weet wat er allemaal bij komt kijken om alleen al die "zuiverheid" te garanderen, begrijp je waarom deze honden zo duur zijn.

Hondenrassen kunnen in prijs op en neer gaan op basis van hun populariteit, vraag, specialisatie en specifieke taken, zoals jacht- of politiehonden die alleen al om die reden erg populair zijn. Sommige rassen zijn waardevoller omdat er nog maar een paar honden van dat ras in de wereld zijn, terwijl andere rassen als statussymbool worden beschouwd vanwege een of andere beroemdheid die ze bezit. Afgaande op al deze factoren hebben we een lijst gemaakt met de 10 duurste hondenrassen ter wereld op dit moment.

10. Saloeki

Saloeki
Bron: Elisabetta Bellomi

Een van de oudste gedomesticeerde rassen die vandaag de dag nog in hun zuiverste vorm voorkomen, is de Saluki ook bekend als de Koninklijke Hond van Egypte, omdat hij al sinds de tijd van de farao's bij de mensen was. Je kunt er vandaag een vinden voor ergens tussen $2.000 en $4.000.

 

Ze begeleidden oude jagers bij hun jacht op hazen of gazellen en ook vandaag hebben ze nog dat instinct om achter alles aan te gaan wat ze zien bewegen. Ze hebben elke dag veel beweging nodig.

9. Rottweiler

Rottweiler
Bron: pxhere

Ze werden aanvankelijk gefokt als trekhonden, om ladingen vlees voor de slagers te dragen en ze werden ook gebruikt voor het hoeden en beschermen van vee. Ze zijn erg sterk en zeer intelligent, beschermen hun baasjes tegen elk gevaar, zijn nogal trouw en liefdevol.

 

Ze werden zelfs gebruikt als politiehond, therapiehond en hulphond, maar ze kregen ook de reputatie zeer agressief te zijn als ze hun territorium verdedigen. Je kunt tegenwoordig een zuivere Rottweiler vinden voor ergens tussen $2.000 en $6.000.

8. Faraohond

Faraohond
Bron: Frank Vincentz

Ze hebben een geschiedenis die hen terugvoert tot 5.000 jaar geleden, maar hun naam is bedrieglijk want faraohonden zijn eigenlijk de nationale honden van Malta. Ze werden zo genoemd vanwege hun koninklijke uiterlijk, atletische aspect en hoge intelligentie.

 

Shaw zei dat "De mens het enige dier is dat bloost of moet blozen", maar dit ras bewijst zijn ongelijk want als ze erg opgewonden zijn blozen ook hun neuzen en oren. Je kunt er een vinden voor tot $ 6.500.

7. Chowchow

Chowchow
Bron: Pauline Loroy

Met prijzen variërend van $3.000 tot $8.000 is de chowchow bekend om zijn leeuwachtige aspect en ook om hun bijna zwarte tong. Ze zijn erg liefdevol met degenen die ze als familie beschouwen, maar nogal gereserveerd met vreemden. De Chow Chow komt uit Noord-China en is een van de weinige oude hondenrassen die nu nog bestaan, blijkbaar geëvolueerd uit wolven.

 

Door hun koppigheid werden ze soms beschreven als honden met katachtige persoonlijkheid. Ze zijn ook niet al te actief, dus is het een goede keus er een in een appartement te hebben. Als er een band ontstaat tussen hen en hun gezin worden ze snel overdreven beschermend en proberen ze andere personen af te weren, waardoor ze een hoog-risico hond zijn.

6. Buldog

Buldog
Bron: Craig Adderley

Een van de gemakkelijkst herkende rassen, de Engelse buldog is een middelgrote hond die zelfs de mascotte van het Verenigd Koninkrijk was tijdens de Tweede Wereldoorlog, als symbool van de trotsering van Winston Churchill tegen Nazi Duitsland.

 

Tegenwoordig is het een erg populair ras, omdat fokkers probeerden alle agressie uit ze te verwijderen, zodat er een vriendelijke en geduldige hond overblijft die het perfecte gezinshuisdier is, dat een sterke band vormt met zowel kinderen als andere huisdieren. Ze raken soms zo gehecht aan een mens dat ze niet zonder metgezel de tuin uit gaan en liever op je schoot slapen dan ergens anders.

 

Houd er ook rekening mee dat het hondenvoer voor bulldogs natuurlijke ingrediënten moet hebben en geen goedkope vulstoffen, want ze hebben een gevoelige huid en zijn allergisch voor sommige ingrediënten. Hun prijs varieert van $3.000 tot $9.000.

5. Samojeed

Samojeed
Bron: Miroslav Gecovic

Deze honden, die hun naam ontleenden aan de nomadische Samojedenstam van Siberië, waren de rendierhoeders van weleer. Ze trokken ook sleeën, wat betekent dat ze zeer standvastig, sterk en tamelijk intelligent waren.

 

Ze worden geacht enkele van de beste herderseigenschappen van alle rassen te hebben en hun vriendelijke inborst maakt ze geweldig als huisdier, maar niet de grootste waakhonden. Ze zijn erg energiek en hun intelligentie betekent dat je ze voortdurend in bedwang moet houden. Je kunt er een kopen voor ergens tussen $4.000 en $11.000.

4. Cavalier-kingcharlesspaniël

Cavalier-kingcharlesspaniël
Bron: Steshka Willems

Cavalier-kingcharlesspaniëls worden tot de speelgoedhonden gerekend en ze zijn een van de populairste rassen in de U.K., die elk jaar in populariteit blijven toenemen door hun gladde vacht en aanhankelijkheid. Ze zijn erg vriendelijk en dus geweldig voor kinderen, maar ze vereisen veel menselijke interactie, dus je kunt ze niet lang negeren.

 

Ze kunnen zich moeiteloos aanpassen aan de meeste omgevingen, maar in vergelijking met andere rassen hebben ze de neiging minder lang te leven en zijn ze vatbaar voor allerlei gezondheidsproblemen. Hun prijzen variëren van $2.000 tot $14.000

3. Duitse herder

Duitse herder
Bron: Adam Kontor

Hoewel het een vrij nieuw ras is, dat pas in 1899 zijn oorsprong vond, is de Duitse Herder vandaag over de hele wereld vrij populair. Als werkhonden, ontwikkeld voor het hoeden van schapen, is dit hondenras zeer intelligent, gehoorzaam en sterk, en ook perfect voor training.

 

Ze zijn het meest gebruikte ras bij zoek- en reddingsacties of hulpacties door politie of leger en ze worden ook vrij vaak in films gebruikt, vanwege hun veelzijdigheid. Het zijn ook prima gezinsgezellen, maar ze hebben elke dag veel beweging nodig. Hun prijzen lopen op tot $ 24.000 als je een zuiver bloed wilt dat ook goed getraind is.

2. Tsjecho-Slowaakse wolfhond

Tsjecho-Slowaakse wolfhond
Bron: Kanashi

Dit ras staat als tweede op onze lijst vanwege hun zeldzaamheid, omdat het sinds 1982 het nationale ras van Tsjecho-Slowakije is en dus een betrekkelijk nieuw ras. Dit interessante hondenras komt voort uit een experiment dat in 1955 in het land gedaan werd toen een werklijn Duitse Herdershonden met Karpatische wolven werd gefokt in een poging een ras te scheppen dat de roedelmentaliteit van wolven en hun uithoudingsvermogen zou hebben, gecombineerd met de trainbaarheid van de Duitse Herder.

 

Ze werden gecreëerd als aanvalshonden die gebruikt zouden worden bij militaire operaties, zoals zoek- en reddingsacties, speuren, hoeden of jagen. Omdat ze buiten hun land bijna onbekend zijn moet je erheen vliegen en er een kopen, wat niet zo gemakkelijk is als het klinkt. De prijzen kunnen ver over de $ 50.000 gaan voor een exemplaar.

1. Tibetaanse mastiff

Tibetaanse mastiff
Bron: Grisha Grishkoff

De Tibetaanse Mastiff komt oorspronkelijk uit Nepal en China en het is een oud ras dat gebruikt werd om kuddes te beschermen tegen dreigende luipaarden of wolven. Deze prachtige hond, een van de grootste ter wereld, kan een hoogte hebben van wel 83 centimeter en weegt bijna 72 kilogram. Door hun beschermende instincten is dit ras een symbool van status geworden in het land China. Prijzen voor een zuivere Tibetaanse Mastiff beginnen vanaf $ 2.000 en kunnen oplopen tot... miljoenen.

 

In 2014 betaalde een schatrijke Chinese zakenman maar liefst $ 1.95 miljoen voor een goudharige Tibetaanse Mastiff pup, waarmee het de duurste hond ter wereld werd. Volgens AFP betaalde de man, een succesvolle projectontwikkelaar uit China, precies 12 miljoen yuan voor de 1 jaar oude mastiff op een premium huisdierenbeurs in de oostelijke provincie Zhejiang van het land. De pup had "leeuwenbloed" volgens de fokker van de hond, en hij is een mastiff dekhengst van de bovenste plank.