Top 10 Duurste Hondenrassen

De hond wordt beschouwd als de beste vriend van de mens. Veel mensen halen een puppy op uit een hondenasiel en proberen hem dan een goede thuis te geven met de nodige zorg en liefde. Maar als je een dure hond met een stamboom wilt opvoeden en deze goed wilt trainen om deel te kunnen nemen aan hondenwedstrijden, moet je bereid zijn om daar veel geld voor neer te leggen. Het verzorgen van een van de duurste honden ter wereld tijdens zijn levensjaren kunnen tot duizenden euro’s aan kosten oplopen voor vaccinaties, voedsel, hondenspeelgoed en andere dierenbenodigdheden. Maar vooraf moet je eerst veel geld betalen om zo een dure pup in huis te kunnen halen. De prijs van zo een rashond is meestal afhankelijk van de zuiverheid van het ras en hoe zeldzaam die is. In deze lijst kijken we naar de duurste hondenrassen ter wereld. De nummer een van de duurste rashonden uit deze top 10 lijst kost al snel meer dan 8000 euro voor een pup.

Top Tien Duurste Hondenrassen

Top 10 Duurste Hondenrassen

1. Samojeed
2. Tibetaanse mastiff
3. Faraohond
4. Rottweiler
5. Akita
6. Azawakh
7. Löwchen
8. Peruaanse naakthond
9. Saluki
10. Tsjecho-Slowaakse wolfhond

10. Tsjecho-Slowaakse wolfhond – Tot 1200 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
De Tsjecho-Slowaakse wolfhond is een nieuw ras dat is ontstaan door wolven uit de Karpaten te kruisen met Duitse herders. Je moet misschien helemaal naar Tsjechië reizen om er een te krijgen, omdat de Tsjecho-Slowaakse wolfhond meestal alleen daar verkrijgbaar is. Deze hond lijkt op een wolf en heeft een actieve en levendige persoonlijkheid. Het is een zeer sociale hond en kan vroeg getraind worden om bij een gezin te leven. De Tsjecho-Slowaakse wolfhond blaft zelden en is een expert in het lezen van lichaamstaal.

9. Saluki – Ongeveer 2000 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
De saluki of Perzische windhond wordt ook wel de Koninklijke Hond van Egypte genoemd. Ze zijn de beste vriend van de mens sinds de dagen van de farao’s. Handelaren op de oude zijderoute in China en jagers die op gazellen en hazen jagen zijn er om bekend dat ze de Saluki hebben gebruikt, waardoor het een van de oudste gedomesticeerde hondenrassen is. De Saluki is een lange, grote en slanke hond die kan groeien tot 27 kilogram in gewicht. De hond is onafhankelijk en afstandelijk van aard. De Saluki heeft ook veel beweging nodig, dus het is een ras voor actieve mensen die hun hond thuis niet constant bepamperen.

8. Peruaanse naakthond – Tot 2500 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
Dit ras is een van de vreemdste hondenrassen ter wereld, want het is volledig kaal, met een paar willekeurige haren op het hoofd en de voeten. De huidskleur van de Peruaanse naakthond is meestal olifantgrijs met zeldzame variaties van chocoladebruin of koper. De Peruaanse naakthond komt in drie maten, variërend van een kleine 4 kg tot een zwaarder 25 kg. Omdat dit hondenras haarloos is, heeft de huid van dit ras grote zorg nodig om het te beschermen tegen zonnebrand en verstopte poriën. Tijdens de winter, is het aanbevolen te investeren in een dikke hondenjas om deze hond warm te houden tijdens de koude wintermaanden.

7. Löwchen – Boven de 2500 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
Löwchen betekent ‘kleine leeuw’ in het Duits. Het zijn kleine honden die tot ongeveer 35 cm groot worden en ongeveer 8 kg wegen (reuen). Het Leeuwhondje is een zeldzame hond en slechts een paar 100 pubs gaan elk jaar te koop bij kennelclubs wereldwijd. Dit ras was de beste vriend van de koningen in middeleeuws Duitsland en Frankrijk in het verleden. Honden van dit ras zijn speels en vriendelijk van nature, en houden ervan om en menselijk gezelschap te zijn. Ze houden veel van kinderen, dus ze kunnen een perfecte metgezel zijn voor uw kinderen.

6. Azawakh – Boven de 2500 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
De Azawakh is een van de weinige zeldzame Afrikaanse hondenrassen die verkrijgbaar is in de Verenigde Staten en Canada. Afrikaanse nomadenstammen fokten oorspronkelijk de Azawakh en trainden het ras voor de jacht en bewaking. Het hondenras kan sneller lopen dan een windhond en kan tot 64 km/u halen in snelheid. Om deze reden werd de Azawakh getraind om te jagen op snellopende dieren zoals gazellen en hazen. Het is een moedige hond die nog grotere dieren kan wegjagen. Dit mager en groot ras heeft meestal een zandachtige of bruine vachtskleur, en heeft veel beweging en liefde van de eigenaar nodig om gelukkig te zijn.

5. Akita – Rond de 4000 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
De Akita dankt zijn beroemdheid door in vele Hollywoodfilms voor te komen en is op het internet onlangs algemeen erkend als een populaire meme, genaamd ‘doge meme’. De oorsprong van de Akita ligt in het noorden van Japan en er zijn twee varianten van dit hondenras: Japans en Amerikaans. De raszuivere Japanse variant is de duurdere. Het uiterlijk en temperament van de acute zijn vergelijkbaar met die van de Siberische Husky. Het is een grote en zware hond met een brede en krachtige kop en hebben een dubbele dikke vacht, waardoor het een geschikt huisdier is voor koude klimaten. Van nature zijn Akita’s voor vrienden, maar beschermend tegenover de eigenaren. Ze zijn ook kieskeurig in het schoonmaken van zichzelf na het eten, net zoals katten.

4. Rottweiler – Tot 5000 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
De Rottweiler werd oorspronkelijk opgeleid door slagers om karren gevuld met vlees naar de markt te trekken. Daarom worden ze ook wel slagershonden genoemd. Ze werden ook gebruikt voor het beschermen en hoeden van voorraden. De Rottweiler is een sterke en intelligente hond. Hij kan zo’n 58 kilo wegen en zal hun eigenaar onbevreesd beschermen tegen vijanden. Omdat ze hun territorium beschermen, moeten ze vroeg getraind worden. Hoewel Hollywood van de Rottweiler een agressief en gewelddadig ras heeft gemaakt, kan het in feite een goed huisdier worden met voldoende liefde en training.

3. Faraohond – Tot 5500 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
De Faraohond is niet de nationale hond van Egypte, maar van Malta. Deze hond heeft een koninklijk uiterlijk, een sportieve bouw en een goede intelligentie. Zijn oren en neus beginnen te blozen als hij opgewonden of gelukkig wordt. De Faraohond heeft een roodachtige vacht en kan tot ongeveer 25 kg wegen. Vrouwtjes kunnen ongeveer 21 centimeter hoog worden, en mannetjes ongeveer 25 centimeter. Dit ras is van nature onafhankelijk en koppig en kan daarom moeilijk te trainen zijn.

2. Tibetaanse mastiff – Tot 6000 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
De Tibetan Mastiff is een van de grootste hondenrassen, met oorsprong in China en Nepal. Het kan tot 83 cm hoog worden en weegt ongeveer 72 kilo. Deze hond werd oorspronkelijk getraind om huizen en kuddes te beschermen tegen wolven en luipaarden. De Tibetan Mastiff is van nature sterk en koppig en daarom moeilijk te trainen. In 2013 werd een roodgekleurde, zeldzame Tibetan Mastiff gekocht voor $1,9 miljoen in China.

1. Samojeed – Tussen 3500 euro en 8500 euro

Top 10 Duurste Hondenrassen
Dit ras dankt zijn naam aan de Samojedenvolkeren in Siberië die deze hond oorspronkelijk heeft opgeleid om rendieren te hoeden en sleeën te trekken. Zo kan de Samojed worden vergeleken met rassen zoals Siberische husky’s die gedijen in koude klimaten. Mannelijke Samoyeds kunnen tot 30 kg in gewicht groeien. Van nature is het een sterke en stoere hond, maar met een vriendelijk en alert temperament. Aangezien het haar van dit hondenras bekend staat om zijn hypoallergene eigenschappen, wordt zijn afgeworpen haar gebruikt om gebreide sjaals en handschoenen te maken in sommige delen van de wereld.

Loading...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *