Top 10 Zwaarste Pokémon Aller Tijden

Door de jaren heen zijn we getrakteerd op Pokémon in verschillende vormen en maten, de een veel groter dan de ander. Maar lengte is niet altijd gelijk aan gewicht. Zo wegen grote wezens als Alolan Exeggutor nauwelijks de helft van de lichtste exemplaren van tegenwoordig.

Hoewel de meeste van de grootste monsters evenveel wegen als ze groot zijn, zul je je misschien verbazen over het minuscule postuur dat sommige van de huidige spelers hebben. Dus, met honderden verschillende wezens die rondlopen, welke eenheden wegen het zwaarst? Dit zijn de tien zwaarste Pokémon aller tijden!

10. Giratina (gewijzigde vorm)

Gewicht: 750,0 kg
Type: Spook/Draak

 

Ironisch genoeg is Giratina's zogenaamde 'Altered Forme' de speltype dat voor het eerst werd geïntroduceerd in Diamond en Pearl; zijn aparte Origin Forme debuteerde in Pokémon Platinum. Altered is defensiever en Origin offensiever, maar ze hebben wel dezelfde basisstatistieken van 680. Vreemd genoeg is Altered, ondanks dat Origin groter is, Giratina's volumineuzere modus, met een gewicht dat ongeveer gelijk is aan dat van tien volwassen mensen!

9. Melmetal

Gewicht: 800,0 kg
Type: Steel

 

Zijn debuut in Pokémon: Let's Go Pikachu en Pokémon: Let's Go Eevee is een woeste legendary met fantastische HP, Attack en Defense, hoewel hij vreselijk traag is. Toch heeft hij een sterk defensief type en de kenmerkende Double Iron Bash-aanval, die twee keer raakt en kan knipperen.

8. Stakataka

Gewicht: 820,0 kg
Type: Rots/Staal

 

Ultra Beast Stakataka werd geïntroduceerd in Ultra Sun en Ultra Moon van de zevende generatie. Zijn statistieken lijken op die van Mega Steelix (die deze lijst net niet heeft gehaald), met een sterke voorkeur voor verdediging en een afschuwelijke snelheid. Stakataka heeft verschillende weerstanden en is immuun voor vergif, maar pas op, twee van zijn drie zwakheden (vechten en grond) kunnen hem viervoudige schade toebrengen!

7. Guzzlord

Gewicht: 888,0 kg
Type: Donker/Draak

 

Guzzlord, nog een Ultra Beast van Generatie 7, heeft verrassend lage statistieken voor een legendarische, met een behoorlijke Attack maar een lage Defenses en Speed. Hij compenseert dat echter enigszins met een ontzagwekkende HP-waarde, en hij maakt handig gebruik van zijn kolossale gewicht met de Steel-techniek "Heavy Slam", waarmee hij meer schade toebrengt aan vijanden die minder wegen dan hij - en dat is in principe iedereen.

6. Mudsdale

Gewicht: 920,0 kg
Type: Grond

 

Mudsdale is de opgewaardeerde vorm van Mudbray, een zuivere grondsoort uit de Alola regio. Ondanks zijn indrukwekkende gestalte is hij niet legendarisch, maar zijn 920 kilo is wel een flinke stoot, vooral met een basis Attack van 125. Sorry, Yoda, soms doet grootte er wel degelijk toe.

5. Mega Metagross

Gewicht: 942,9 kg
Type: Staal/Psychisch

 

Deze Hoenn klassieker woog in zijn basisvorm al een ton, maar verdubbelt bijna zijn gewicht als hij mega evolueert. Als pseudo-legende heeft Metagross een indrukwekkende 600, maar zijn megavorm heeft een ontzagwekkende 700, waarbij hij de voorkeur geeft aan zijn fysieke eigenschappen terwijl hij elders toch goed ontwikkeld is, zodat hij op elk front competent kan vechten.

4. Eternatus

Gewicht: 950,0 kg
Type: Gif/Draak

 

De ultieme legendarische in de Galar streek, Eternatus heeft een unieke typering en een overheersende grootte. Zijn gewicht wordt in zijn monsterlijke Eternamax Eternatus gedaante, maar dan rekenen we nog niet de bijzondere streken van de Dynamaxing-esque Galarianen mee.

 

Toch is zijn Eternamax vorm gemakkelijk de sterkste Pokémon aller tijden, met een belachelijk statentotaal van 1125.

3. Groudon/Primal Groudon

Gewicht (Normaal): 950,0 kg
Type (Normaal): Grond
Gewicht (Primal): 999,7 kg
Type (Primal): Grond/Vuur

 

Pokemon Ruby's mascotte Groudon komt aangeslenterd met een felle 950 kilo, en als je in Omega Ruby zijn Primal vorm (vergelijkbaar met een mega-evolutie) vrijspeelt, vergroot hij nog verder tot maar liefst 999,7, waarmee hij de toppositie van vandaag op minder dan een halve kilo mist. Behalve hun afmetingen en statuur bezitten Groudon en Primal Groudon ook de weerskenmerken "Drought" en "Desolate Land", enkele van de beste in de spellen.

2. Cosmoem

Gewicht: 999,9 kg
Type: Psychisch

 

Dit onorthodoxe wezen draagt niet alleen twee evolutiepaden (het verandert in Solgaleo in de Zon-spellen en Lunala in de Maan), maar verliest ook gewicht als het evolueert. Cosmoem staat op de eerste plaats van zwaarste wezens, met een gewicht van maar liefst 1000 kilo, maar is eigenlijk een van de kleinste Pokémon, want hij is maar een tiende meter lang. Grote dingen komen in kleine verpakkingen, hé?

1. Celesteela

Gewicht: 999,9 kg
Type: Staal/vliegen

 

Johto's Skarmory bleef lang de enige staal/vlieg mix - tot dit Alolan Ultra Beest in de strijd kwam. Celesteela's 570 stats zijn wat laag voor een legendarische, maar haar uitstekende typecombinatie biedt acht resistenties en twee immuniteiten met slechts twee zwakheden (Vuur en Elektrisch); gelukkig brengt geen van beide haar viervoudige schade toe.

 

Celesteela is dus fantastisch duurzaam en kan aanvallen van verschillende elementen afslaan. Ze weegt evenveel als Cosmoem, maar haar drie meter lange gestalte geeft haar een aanwezigheid die haar kosmische tegenhanger niet heeft, waardoor ze een van de grootste en zwaarste Pokemon aller tijden is!

 

Is het gewicht van een Pokémon van belang? Pokémon gevechten worden beïnvloed door vele factoren, van de stats van je monster tot zijn type, vaardigheid, gehouden voorwerp en meer. Toegegeven, gewichten dienen grotendeels (vergeef me de woordspeling) als extra informatie voor wie de Pokedex doorbladert. Toch komen ze af en toe van pas. Aanvallen als "Low Kick" en "Grass Knot" brengen meer schade toe aan volumineuze tegenstanders, en de Fancy en Light Cup toernooien beperken deelnemers op basis van gewicht. Bovendien blinkt de Heavy Ball Pokéball variant uit in het vangen van omvangrijke monsters, dus doe massa niet af als totaal irrelevant in de strijd.