Top 10 Wii Games

Top 10 Wii Games

Toen Nintendo in 2006 de Wii uitbracht, was het meteen een hit in huishoudens over de hele wereld. Het spelsysteem was het eerste in zijn soort en bood gebruikers een interactieve spelervaring met een controller die bewegingen in drie dimensies registreert. Met maximaal vier spelers wist je dat je je ging vermaken als het systeem je eraan herinnerde dat je de controller om je pols moest doen om te voorkomen dat je hem tegen het hoofd van een van je broers of zussen zou gooien.

Terwijl andere spelconsoles, zoals de Xbox en PlayStation, meestal dezelfde spelbibliotheek hebben, kozen de ontwikkelaars van videospelletjes voor een heel andere aanpak bij het maken van spellen voor de Wii. Van al deze spellen zijn de tien hieronder gerangschikt als de beste Wii-spellen die op de markt zijn gekomen.

10. Resident Evil 4: Wii Edition

Er hoeft niet veel gezegd te worden om Resident Evil 4: Wii Edition te verdedigen als een van de beste spellen die voor de Wii zijn uitgebracht. Ten eerste kunnen spelers hun controller (lees: pistool) richten op de hoofden van strompelende zombies en zien hoe ze als met TNT gevulde pompoenen ontploffen bij de inslag. Ten tweede, als de ondoden te dichtbij komen en je personage grijpen, hoef je alleen maar even flink met de controller te schudden en hij geeft die zombies een ninja-schop, alweer, tegen het hoofd. Drie, het spel leert spelers over de zwakke plek van zombies als ze zich ooit in een soortgelijke situatie: Bij twijfel, ga voor het hoofd.

9. Sonic Colors

Deze snelle versie van een klassiek spel is altijd een verfrissende smaakmaker tussen de serieuzere en langzamere spellen. Het spel is visueel aantrekkelijk en, jawel, kleurrijk. De camera draait ook om driekwart en driedimensionale hoeken van Sonic te tonen als hij loopty-loops door inverses op zijn pad, in plaats van te blijven gefixeerd op een zijaanzicht. Sonic Colors is Sonic in een nieuw jasje. Je zou kunnen zeggen dat dit spel beter is dan het origineel, maar ik laat iemand anders het over zo'n vluchtig onderwerp hebben.

8. Donkey Kong Country Returns

Dit spel is niet een wandeling in het park, zoals de titel lijkt te suggereren, maar is nog steeds een mooie, soepele, en uiterst plezierig spel. De personages knallen van het scherm af en het gras waarop je loopt, springt en klimt is weelderig en groen. Het doden van vijanden is ook erg leuk, met de meeste met vreemde animaties die ze rond het scherm laten draaien voordat ze wegvliegen. Of het nu gaat om het beklimmen van muren, snel rondscheuren in een mijnwagentje of jetpacken, DKCR is een geweldig spel dat niet te makkelijk of te moeilijk is.

7. The Legend of Zelda: Twilight Princess

Zoals je misschien al verwachtte, staat er in deze lijst een Zelda-game. Of je nu komt voor de dramatische verhaallijn, de adrenalinerijke zwaardgevechten of de actie en het avontuurlijke karakter van het spel, The Legend of Zelda: Twilight Princess zal je niet teleurstellen. Het gevoel van avontuur is duidelijk aanwezig en terwijl je op reis gaat, lijkt het alsof alles mogelijk is (inclusief het veranderen in een wolf). Als je op zoek bent naar een serieuzere game met een verhaallijn die je meesleept, koop dan deze game.

6. Super Mario Galaxy 1 & 2

Neem Super Mario Bros, voeg honderden toeters en bellen en een driedimensionale weergave toe, en je hebt de grootsheid Super Mario Galaxy 1 en 2. De beelden zijn prachtig, de wereld is uitgestrekt en gevuld met schatten, en de vrijheid om rond te zwerven als een planeet rondtrekkende Mario is gewoon onverslaanbaar. Het eerste spel is minder moeilijk dan het tweede, zodat je de tijd hebt om je zee- (ruimte-?) benen te krijgen, maar hoe dan ook bieden beide spellen uren vermaak (70,2 om precies te zijn) die je alleen op de Wii kunt krijgen.

5. Super Smash Bros. Brawl

Wat. Een spel. De Wii is gemaakt voor party's, en Super Smash Bros. Brawl voldoet perfect aan dit doel. Met een enorme keuze aan personages en veel interactieve kaarten krijgen spelers de zeldzame maar broodnodige kans om hun vrienden en familie eens flink in elkaar te slaan. Elk personage heeft unieke vaardigheden die tijd kosten om onder de knie te krijgen, waardoor het spel elke keer dat je een ander personage uitprobeert nieuw aanvoelt. Het is niet de makkelijkste game om te spelen, maar je verlangen om iedereen te verslaan die je uitdaagt, zal je motiveren om je vaardigheden aan te scherpen.

4. Mario Kart Wii

Hoor je bloedstollend geschreeuw uit het huis hiernaast komen? Maak je niet druk. Het is gewoon je vriendelijke Mario Kart Wii-racer die net voor het passeren van de finish wordt geraakt door een blauwe granaat. Dit spel is ontzettend leuk en opwindend, waarin je het opneemt tegen je vrienden en familie in een death race zonder de dood. De Wii-versie van Mario Kart wordt geleverd met betere graphics, nieuwe spelmodi en nieuwe circuits. Spelers hebben ook de mogelijkheid om als hun Mii-personage te rijden. Wanneer het twijfelt, speel Mario Kart. Zolang je een tegenstander hebt om tegen te racen, zal dit spel je nooit teleurstellen als het gaat om plezier.

3. Xenoblade Chronicles

Xenoblade Chronicles is simpelweg het beste RPG-spel dat op de Wii is uitgebracht. Spelers kunnen het in teamverband opnemen tegen monsters en met behulp van hun zwaarden en betoveringen steeds meer schade aanrichten totdat hun vijand is geveld. Na de eerste release van het spel, werd de prijs verhoogd toen mensen de waarde ervan inzagen. Als je kunt, koop dan een exemplaar van dit spel en bescherm het met je leven.

2. New Super Mario Bros. Wii

New Super Mario Bros. Wii bewijst dat grootsheid nooit sterft. Dit eenvoudige maar verslavende spel vermaakte velen voordat het het tijdperk van de Wii bereikte, en toen het dat eenmaal deed, kregen jongeren de kans om de escapades van Mario zelf te ervaren. Deze nieuwe versie is geschikt voor maximaal vier spelers. Kom samen met je vrienden in kleine legers van Marios en Luigi's en ga op pad om vijanden omver te gooien, munten te bemachtigen, door mysterieuze buizen te glijden en naar de top van vlaggenmasten te springen.

1. Wii Sports Resort

Er is geen spel dat de essentie van de Wii als spelsysteem beter weergeeft dan Wii Sports Resort, en daarom heb ik het op nummer één gezet. Met de Mii's die je op het menuscherm van het systeem aanpast, kunnen maximaal vier spelers het tegen elkaar opnemen in interactieve spellen die zijn ontworpen rond de mogelijkheden van de bewegingsgevoelige controller. De spellen zijn eenvoudig, maar vloeiend. De physics voelen realistisch aan, en het gewicht van de voorwerpen die je slaat of gooit is waarneembaar. Enkele van de beste spellen zijn tennis, tafeltennis, boogschieten, bowlen en golf. Het spel is pretentieloos en leuk. Laat de spelen beginnen.