Top 10 Vuilste Stranden Ter Wereld

Als je aan een strandvakantie denkt, prikkelt het idee van wit zand, koel water, en stralende zonneschijn de meesten van ons. Het ervaren van de prachtige kustlijnen met kristalhelder water is wat je van elke populaire strandbestemming zou verwachten, nietwaar? Helaas is elk strand in de wereld anders en we staan op het punt een paar van de minder bezochte stranden te bekijken. Hier zijn 10 van de vuilste stranden uit de hele wereld.

10. Nakoso Beach - Japan

 

In 2011 werd Japan verlamd achtergelaten door een tsunami die alles op zijn pad verwoestte. Fukushima, een stad in Japan werd waarschijnlijk het zwaarst getroffen. Veel nucleaire installaties in de stad werden afgebroken waarbij radioactief materiaal vrijkwam op de nabijgelegen stranden. Jarenlang werd het Nakoso strand door de ambtenaren als "Off Limits" beschouwd. Pas onlangs werd een PR campagne uitgezonden waarop kinderen blij spelen in het water van dit eens verboden strand.

Hoewel het lijkt alsof alles duidelijk is, kiezen veel mensen ervoor het onnodige gevaar dat zich in de toekomst zou kunnen openbaren te vermijden. Zou jij jezelf toestaan in radioactief water te zwemmen, zelfs 7 jaar na een grote ramp?

9. Blackpool Beaches – UK

 

Blackpool wordt beschouwd als een van de populairste strandplaatsen in het Verenigd Koninkrijk; er zijn een aantal prachtige stranden. Ze trekken meer dan 6 miljoen bezoekers per jaar en de nasleep van deze populariteit heeft alle stranden onaangenaam, vuil en ronduit ontoegankelijk gemaakt. De meeste bezoekers van deze stranden zijn jonge, feestvierende enthousiastelingen.

Zonder zich veel aan te trekken van het welzijn van hun omgeving laten deze mensen gebroken glazen flessen, verbrijzelde blikjes, afval, voedselcontainers en zelfs injectiespuiten achter. Het walgelijkste is dat ze ook braaksel achterlaten na overmatig drinken en andere activiteiten. Dit heeft ertoe geleid dat veel van de stranden voor zwemmers zijn gesloten wegens de slechte toestand van het water.

8. Repulse Bay – Hong Kong

 

Van veraf lijkt Repulse Bay in Hong Kong op een luxe uitje waar je grof geld voor zou betalen. Kom dichterbij en je zult zien dat je ogen je bedrogen hebben. Hoewel de kustlijn bedekt is met exclusieve hotels en luxe condominiums, is het strand het tegenovergestelde. Afvloeiend water van de nabijgelegen bouwterreinen maakt het water vuil en bevordert de groei van algen, die op hun beurt het water doen stinken.

Dit schaadt ook het ecosysteem in de oceaan rond het gebied. Je vindt er ook vuilnis en plastic ronddrijven langs de kustlijn, wat niet erg uitnodigend is voor wie het strand bezoekt voor een ontspannende duik. Maar het ergste aan dit strand is dat; Er geruchten de ronde doen dat de grijzige kleur van het strandzand te wijten is aan het vet van de vele liposuctie klinieken in en rond het strand. Zozeer zelfs, dat de naam "Repulsive Bay" aan het gebied gegeven is.

7. Seminyak Beach – Bali

 

Bali is beslist een van de eerste plaatsen waar je aan zou denken als je een strandvakantie overweegt. Maar de bloeiende toeristenindustrie vernietigt in snel tempo de ongerepte omgeving die dit eilandparadijs te bieden heeft. Vooral de Seminyak strandstrook, die tussen Kuta en Legian ligt, is een van de vuilste.

Zelfs met restaurants, hotels en bars van topkwaliteit wordt de omgeving vervuild door landbouwafval, industrieel afval, rioolwater en zelfs afval uit de stedelijke omgeving. Ook de meststoffen die op de nabijgelegen boerderijen gebruikt worden, veroorzaken gevaarlijke omstandigheden voor toeristen en plaatselijke bewoners. Door het slechte beheer van afval en vervuiling hebben de autoriteiten moeite om de enorme hoeveelheid afval die op de kusten aanspoelt bij te houden.

6. Port Phillip Bay - Australië

 

Omdat Australië één reusachtig eiland is, is het potentieel de beste strand-hotspot van de wereld. Met enkele van de beroemdste stranden die je langs zijn kusten vindt; zou je je moeilijk kunnen voorstellen dat het land ook enkele van de vuilste stranden ter wereld herbergt. De Port Phillip Bay in Victoria is verreweg de ergste. Meer dan 100 jaar geleden, toen de streek drastisch veranderd werd voor ontwikkeling, werden er 300 plus afvoerkanalen aangelegd die in de baai liepen.

Daardoor zien de kusten in de streek wekelijks grote hoeveelheden plastic zakken; tientallen injectiespuiten, gebroken glas, en ander afval. Door dit vuil is ook de opeenhoping van bacteriën en algen gestegen, met stinkend water tot gevolg. Om precies te zijn belanden er elk jaar meer dan 800 miljoen stukjes afval recht in de baai en waar het afval in Melbourne ook wordt weggegooid, het komt uiteindelijk in Port Philip Bay terecht.

5. Doheny State Beach - Californië

 

Californië is een paradijs voor surfers en Zuid-Californië is een geliefd gebied voor surfers van over de hele wereld. Jammer genoeg is het Doheny State Beach niet meer de attractie die het ooit was. Tot voor kort werd dit strand beschouwd als het 'SoCal Surfer's Beach', maar om een aantal verschillende redenen is het meer een gevaar geworden.

Om te beginnen maken de meeuwenuitwerpselen het water nogal onaangenaam. Dan komen de afvloeiingen uit de stedelijke streek eromheen die het water nog meer verontreinigen. Tenslotte trekt de ligging van het strand verontreinigende stoffen, vuilnis en afval naar binnen. Watermonsters genomen van het strand hebben de staatsnormen meermaals niet gehaald. En de regering zag zich genoodzaakt borden op te hangen die bezoekers waarschuwen uit het water te blijven.

4. Fujiazhuang Beach – China

 

We weten allemaal hoe dichtbevolkt China is, dus je kunt je de stranden alleen maar voorstellen. Helaas hoef je je dat niet voor te stellen nu het strand van Fujiazhuang ons alles geeft wat we moeten weten. Duizenden mensen bezoeken dit strand elke dag, waardoor het overmatig vervuild is. Het is er niet alleen overbevolkt, maar de hoeveelheid afval die op dit strand wordt aangetroffen is al even overweldigend.

Met zoveel mensen die naar het strand stromen, is er nauwelijks plaats om op het zand te gaan liggen of zelfs maar te genieten van een duik zonder tegen een ander op te botsen. Maar, als dat je nog niet afschrikt, is er op het strand ook een tekort aan toiletten. Er is ongeveer 1 toiletgebouw voor elke 10.000 mensen. Dat betekent dat de bezoekers hun behoefte doen in de wateren om je heen. Je moet wel opmerken dat dit strand niet de perfecte plek is voor een vakantie of vakantie met het gezin.

3. Marunda Beach - Indonesië

 

Als je een strand van meer dan een kilometer afstand kunt ruiken! Dan kun je misschien beter wegblijven van de zanderige kusten ervan. Het Marunda strand in Indonesië is een van de smerigste stranden ter wereld. Maar is ook een van de populairste. Niet ver van het noorden van Jakarta is dit strand al tientallen jaren uitgeroepen tot de smerigste en smerigste stranden. De getijden- en windstromingen op dit strand trekken elk grammetje vuilnis, afval en afval mee van alle omringende stranden, die verrassend genoeg ook net zo vuil zijn.

De fabrieken die rond dit strand gevonden worden laten vrijelijk olie en afval los in het toch al troebele water. Ook al lijkt dit strand op een reusachtige vuilnisbelt. Maar het is ook een favoriete plek voor veel plaatselijke bewoners en toeristen. Vrij moeilijk te vinden, is de weg naar het strand woedend, tenzij je het al eerder bezocht hebt en weet hoe je er moet komen. Gezinnen die het bezoeken moeten hun kinderen goed in de gaten houden om veilig te blijven voor ongewenste gevaren.

2. Haina Beach - Dominicaanse Republiek

 

De Dominicaanse Republiek is een prachtige Caribische strandbestemming. Maar er is één strand in de streek dat je ten koste van alles moet mijden. Het Haina strand in Santo Domingo is niet alleen vuil maar ook uiterst gevaarlijk. Het zand en water van dit strand blijken extreem hoge concentraties lood te bevatten. Afkomstig van een illegale fabriek voor autobatterijen; Het lood heeft niet alleen schade toegebracht aan het strand, maar ook aan de mensen die in Bajos de Haina wonen.

Met de naam "Het Dominicaanse Tsjernobyl" hebben veel mensen in de omgeving en toeristen een loodvergiftiging opgelopen, alleen al door een bezoek aan het strand of de omgeving.

1. Goa - India

 

Het zou de meesten verbazen dat Goa zelfs op deze lijst staat. Laat staan bovenaan, maar deze eens majestueuze vakantiebestemming wordt nu beschouwd als de stad met de slechtste stranden ter wereld. Met meer dan 2,5 miljoen toeristen die elk jaar naar deze stad toestromen; kun je je alleen maar voorstellen wat voor afval, vuilnis, riolering en afval er op de zanderige kusten achterblijft.

Duizenden gebroken glazen flessen, rioolwater uit de omliggende ontwikkelingsgebieden, brandend plastic, afspoeling van de vele mijnbouwplaatsen, en het afval van alle hotels in de buurt hebben Goa van een paradijs in een plaag veranderd. Een andere oorzaak voor de achteruitgang zijn de vrij rondlopende koeien die hun uitwerpselen op de stranden en in het water laten vallen, waardoor het onveilig wordt voor mensen.

Daar heb je het, 10 van de vuilste stranden die je beslist moet mijden. Dus, als je de volgende keer een strandvakantie met de familie of vrienden plant, zorg dan dat je je onderzoek doet en de hierboven genoemde plaatsen vermijdt.