Top 10 Torrent Websites (2022)

Wat zijn torrents? Beginnersgids

Torrenting bestaat al een hele tijd. Het proces van bestanden delen over het internet met behulp van torrents houdt in dat je een torrenting client gebruikt en een .torrent bestand. Dit bestand bevat de informatie over de andere bestanden die op je computer gedownload moeten worden.

Torrenting is gebaseerd op een peer-to-peer (P2P) netwerk. In peer-to-peer netwerkmodellen zijn alle computers met elkaar verbonden, zodat ze een netwerk van computers vormen. Alle computers in dit netwerkmodel zijn tegelijk server en client.

Als je iets downloadt met behulp van het torrent netwerk, download je stukjes en beetjes gegevens van alle computers op het netwerk. Deze informatie staat meestal onder het onderdeel Peers van je BitTorrent client. Als alle stukjes gedownload zijn, worden deze stukjes samengevoegd, en heb je het hele bestand op je computer.

Hoe gebruik je torrents?

Bestanden downloaden via een torrent client is eigenlijk een heel rechttoe rechtaan proces. Je moet naar een van de hieronder genoemde top torrenting websites gaan. Op deze websites vind je ofwel de magneet-links ofwel de torrent bestanden (lees hier het verschil).

Plak eenvoudig de magneet link in je torrent programma, of open het torrent bestand met dezelfde. Nadat de metadata geladen is, beginnen je bestanden ook te downloaden. Het is zo eenvoudig als het klinkt.

Beste torrenting websites in 2022

Voor we een blik werpen op enkele van de beste torrent sites, volgt hier een opmerking van onze kant. De informatie in deze lijst is louter informatief, en we keuren het delen van auteursrechtelijk beschermde inhoud in geen enkele vorm goed. De volgende lijst is alleen bedoeld om gratis en legale inhoud op het internet te downloaden en te delen.

Opmerking: Deze lijst bevat de torrent websites die hoofdzakelijk in de Engelse taal zijn. Dus, de websites als TorrentWal, Rutor, Dytt8.net en eToland en staan niet op de lijst.

Met dat uit de weg, zijn hier enkele van de beste torrent sites in 2022 om je te helpen aan de inhoud die je nodig hebt.

10. TORLOCK

TORLOCK
Op nummer 10 staat TORLOCK. Het beschrijft zichzelf als de "No Fakes Torrent Site", dus je kunt verwachten dat al zijn torrents legitiem en van hoge kwaliteit zijn.

9. TORRENTDOWNLOADS

TORRENTDOWNLOADS
TORRENTDOWNLOADS haalde vorig jaar onze top 10 lijst niet, maar is de laatste tijd erg populair geworden. Zeker het proberen waard als je de gewenste titels niet op de andere torrent sites kunt vinden, of ze te moeilijk vindt om te gebruiken.

8. Zooqle

Zooqle
Met Zooqle kun je TV shows, films en spelletjes downloaden. Hoewel de layout niet erg gebruiksvriendelijk is, heeft het veel inhoud, en vaak titels die de andere torrent sites niet hebben.

7. LIMETORRENTS

LIMETORRENTS
LIMETORRENTS heeft een eenvoudige, overzichtelijke lay-out. Het is geweldig voor beginners, want het maakt het downloaden van torrent gemakkelijk en intuΓ―tief.

6. EZTV

EZTV
Zoals de naam al doet vermoeden, is EZTV gespecialiseerd in TV shows. Het richt zich vooral op Amerikaanse en Britse TV shows, maar je vindt er ook veel internationale inhoud. Merk op dat de URL van EZTV vaak verandert, en je kunt er alleen bij als je de nieuwste hebt.

5. Torrentz2

Torrentz2
Torrentz2 is een torrent zoekmachine (of 'aggregator'). Als je naar een titel zoekt, geeft het resultaten van tientallen torrent sites, waaronder YTS, The Pirate Bay en 1337X. Het is momenteel de beste torrent site voor het downloaden van muziek torrents.

4. RARBG

RARBG
RARBG heeft een strakke layout waarmee je per categorie naar inhoud kunt zoeken. Het staat ook bekend om de snelheid waarmee nieuwe torrents voor films en TV shows worden toegevoegd.

3. 1337X

1337X
1337X heeft een eenvoudige en goed georganiseerde layout. Je kunt er gemakkelijk torrents downloaden per categorie, waardoor het een goed Pirate Bay alternatief is.

2. The Pirate Bay

The Pirate Bay
The Pirate Bay werd opgericht in 2003 en is al vele jaren een van de meest betrouwbare torrentsites. Je kunt er verschillende soorten torrents downloaden, waaronder TV shows, films, spelletjes en muziek.

1. YTS.AM

YTS.AM
YTS is de nieuwe leider in torrents. (Het heeft onlangs de kroon gestolen van The Pirate Bay, die jarenlang de leider was geweest.) YTS is een torrentsite voor films, met een ruime keuze aan nieuw uitgebrachte en klassieke films.